• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

maşallah başlık öğretmen doluymuş meğersem,ben de öğretmenim ama bekar öğretmen:9::9::9:

sizin eşleriniz var,benim de bi emekli babam var onunla ev geçindiriyorum.

geçen yıl 2000 ancak para arttırmıştım,onla da kardeşimi ameliyat ettirdim.

evlilik düşünüyorum ama babam karşılayamaz,çünkü emekli olduğu halde evimiz yok:59:

babam da emekli öğretmen ve 13 yıl bekar yaşadığı halde parayı hep başkalarına yedirmiş,har vurup harman savurmuş.

onun hayatı bana ders oldu. kesinlikle böyle olsun istemiyorum,bu sebeple kardeşimi ben okutuyorum ve o üni.yi bitirene kadar masraflarını ben karşılayacağım.

yani ev geçindiren çocuklu siz ablalarımla aynı konumdayım,üstelik destek olacak eşim de yok:59:

tatile hiçbir yere gidemedim, çünkü tüm ailemi götüremezdim,onlar arkamda kalsa içim rahat etmez.

bari para biriktireyim. sizlere bakıp güç buluyorum.

ayy şoyle bırıkım şeylerını okuyunca bı heycana kapılıyorumkı kızlar sız bırıktırıncede sevınıyorum
yusum sanada %100 katılıyorum bız daha yenı ev aldık bılenler bılıyo ben evlenelı kasımda ıkı sene olacak
ve şu anda kendı evımıze taşındık çok ıstıyoduk dedıklerın çok doğru ben evlendıgımden berı balayı tatıl vs hıç bı yere
gıtmedım ekstralardan kaçındım ısteseydım gıderdım çok şukur kazancımız ıyı ama hep evım olsun dedım
eşyalarımın bıle bı çoğunu erteledım kıracıyım evım olunca alırım dedım çok şukur oldu sızınde olur ınşalklah
ınşallah kredıyede muhtaççç olmadan alırsınız ıstedınızmı rabbım verıyo:)
bu arada bızde bugun pıknıge gıttık 50 lıra rahat gıtmıştır napalım canımız saolsun borçlarımızı odersek
gerısı kolay olur ınşallah
Böyle biraz sıkıntı çekip ev alan birini görünce gerçekten çook seviniyorum inan.
İnşallah çok mutlu olursunuz o evde. Darısı da bizim başımıza inşallah
vurmuş vurmuş :60:

çok haklsıın canım
bizde evleneli iki yıl oldu ev kendimizin ama ilk yıl eşim yeni işe girdiği için maaşı çok azdı ama sabırla idare ettik..
hamdolsun hiçbirşeyimiz eksik değildi ama her hafta gezeyim tozayım sinemaydı yemekti yapayım dersen gerçekten istekleri ertelemek zorunda kalıyorsun.
hamdolsun bir senedir toparlandık ve birikim yapmaya başladık
yani biraz dişimizi sıkarsak geleceğimiz daha rahat oluyor allahın izniyle ..
Bir de bebek geldi mi o eve mis gibi olur =))

Evet canım bir de eşim kpss yi kazansa. ee kimin geliniyim. bu arada bi yanlışlık olmuş yazdıklarımda 40 gr seti dahil etmemişim takılanlara yani 1 yılda 250 gr biriktirebilmişim gibi bi görüntü olmuş öyle değil 200 e yakın. ama 250 de olabilirdi neden olmasın belki bu yıl olur. tabi sizin sayenizde. varya ben çok ekders aldım bu yıl ama işte yine de israf edebiliyoruz parayı.
benim branşım bilgisayar seninki?

Amin sağolasın canım:16:
Olsun yine de çoook ii birktirmişsin canım.
Benim bu yıl ekdersim çook az olacak galiba =( Azıcık ekders bile herşeyi etkiliyor aslında, napalım canımız sağolsun.
Benim branşım coğrafya canım. Aslında sen formatör olabilirsin, full ekders alırsın.

ayyy herkes ne güzel birikimler yapıyor maşallah rabbim emeklerinizi karşılıksız birikimlerinizi bereketli eylesin...

en iyi birikim yeni evli ve çocuklar daha okullara başlamadan yapılıyor inanın 2 nüfuslu aillede harcamalar minimum seviyede tutulabiliyor

uzun zamandır bu topiği okuyorum arada katılmaya çalışıyorum ama çok şey öğrendiğim kesin biriktirebildiklerime gelince devede kulak misali çok cüzi oluyor en fazla ayda 50 yada 100 diyeyim ki o bile olmuyor bazen allahm azına bereket versin...

benim eşim devlet memuru ve evde 5 nüfusuz bende başka şehirde üniv. okuyan bir kızım var ve masrafı hiçte azımsanacak gibi değil bir tane lise sonda okuyan bir oğlum var onunda okulu dersanesi harçlığı yol parası üst başı derken ablasından aşağı kalmıyor birde 3 yaşında minik bir kelebeğim var evimin neşe kaynağı onunda ihtiyaçları oluyor tabiki dediğim gibi ay sonu her ay kıtı kıtına geliyor bazı ay hiç kenara atmaya sıra gelmiyor helali hoş olsun çocuklarıma...

diyeceğim şu ki henüz nüfusunuz azken cocuklarınız küçükken biriktirebildiğinizi biriktirin yıllar geçtikçe bu imkanlar çok azalıyor okullar bitse düğünleri evlendirmeleri var sırada ama olsun inş. rabbimde bizim yanımızda olur azımızı çoğaltır inş....

merhaba günaydın canlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

hep birlikte sağlıklı mutlu huzurlu bereketli güzel bir haftaya inşallah merhaba deriz.
herşey gönlünüzce olsun birikim cadıları iş başına:10::10::10::10::10::9::9::9::9::9::9:

maşallah başlık öğretmen doluymuş meğersem,ben de öğretmenim ama bekar öğretmen:9::9::9:

evlilik düşünüyorum ama babam karşılayamaz,çünkü emekli olduğu halde evimiz yok:59:

babam da emekli öğretmen ve 13 yıl bekar yaşadığı halde parayı hep başkalarına yedirmiş,har vurup harman savurmuş.

onun hayatı bana ders oldu. kesinlikle böyle olsun istemiyorum,bu sebeple kardeşimi ben okutuyorum ve o üni.yi bitirene kadar masraflarını ben karşılayacağım.

yani ev geçindiren çocuklu siz ablalarımla aynı konumdayım,üstelik destek olacak eşim de yok:59:

tatile hiçbir yere gidemedim, çünkü tüm ailemi götüremezdim,onlar arkamda kalsa içim rahat etmez.

canım seni çok takdir ettim Allah azmini şevkini artırsın
yaptığın muazzam güzellikte bir şey insan yetiştirmek insan yetiştirmeye katkıda bulunmak gibisi var mı
Allah yardımcın olsun bitanem.:38:

hanımlar günaydın sizde tavsiye almam lazım 3 senedir çalışıyorum ve annecim bana altın fonu yaptı her ay anneme belli bir miktar veriyorum altına yatırıyor artan paradan kendime bişiler alıyorum bazende para koyuyorum kenara şimdi size sorum olucak burda gram altından bahsetmişsiniz ayda 1 çeyrek altın annemin haricinde alsam mantıklımı yani bankayamı atmalıyım yoksa altınmı biriktirmeliyim yardımcı olurmusunuz.

hanımlar günaydın sizde tavsiye almam lazım 3 senedir çalışıyorum ve annecim bana altın fonu yaptı her ay anneme belli bir miktar veriyorum altına yatırıyor artan paradan kendime bişiler alıyorum bazende para koyuyorum kenara şimdi size sorum olucak burda gram altından bahsetmişsiniz ayda 1 çeyrek altın annemin haricinde alsam mantıklımı yani bankayamı atmalıyım yoksa altınmı biriktirmeliyim yardımcı olurmusunuz.

bence bankaya koy canım. zaten altın hesabın var. ne kadar ayırabiliyorsan o kadar koyarsın. banka hesabın varken çeyrek almaya gerek yok bence.

Orkdea Allah yardımcın olsun. evliliğimin ilk yılında ben de kardeşime yardım ettim. şimdi o da bitirdi ve annemlere her ay para gönderiyor. askerlik yapıyor maaşlı olarak. sonuçları güzel olur inşallah Allah yardımcın olsun.

kelebeğim üniversiteye giden kızın varmış Allah muvaffak etsin. seninki ev araba almakatan çok çok daha iyi.İnşallah kızın hayırlı bi iş sahibi olur ve rahatlarsınız. benim babam öyle oldu çünkü. ve şimdi eve de girdiler çok çok iyi bi araba da almak üzereler. bizi okutmak için ellerinden geleni yaptılar Allah razı olsun onlardan.

Böyle biraz sıkıntı çekip ev alan birini görünce gerçekten çook seviniyorum inan.
İnşallah çok mutlu olursunuz o evde. Darısı da bizim başımıza inşallah

Olsun yine de çoook ii birktirmişsin canım.
Benim bu yıl ekdersim çook az olacak galiba =( Azıcık ekders bile herşeyi etkiliyor aslında, napalım canımız sağolsun.
Benim branşım coğrafya canım. Aslında sen formatör olabilirsin, full ekders alırsın.
evet coğrafyacıların az oluyor. hele ki merkezi okullarda benim okulum öyle. olsun Allah bereket versin.
canım ben meslek lisesinde meslek öğretmeniyim formatör alsam da o kadar alaamam. 20 saat maaş karşılığı + 27 saat ücret
bazı aylar ücretim eşimin maaşını buldu:1:

kızlar bu altın bu hafta içinde düşmiyecek mi sizce? bugün hiç hareket yok hakkaten

hayırlı evlat yetiştirmek dedikleri senin gibi örnekler oluyor demek
ne mutlu anne ve babana canım :69:
Bir de bebek geldi mi o eve mis gibi olur =))

öyle mi diyorsun :):emir_bebek:

az önce 722 liraya bir cumhuriyet aldımmm :64:

hayırlı olsun canımm :74:

Külçe altın, Ağustos ayında yatırımcısına en fazla getiri sağlayan finansal yatırım aracı oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları Ağustos/2011" sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Ağustos ayında en yüksek reel getiri, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 15,78, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 16,97 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından Amerikan Doları yüzde 4,13, avro yüzde 4,54 yatırımcısına reel getiri sağladı. Buna karşılık, İMKB 100 Endeksi yüzde 13,97 ve mevduat faizi yüzde 1,22 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde de Amerikan Doları yüzde 5,19, avro yüzde 5,61 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken, İMKB 100 Endeksi 13,09 ve mevduat faizi yüzde 0,21 yatırımcısına kaybettirdi.

Finansal yatırım araçları ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde, külçe altın 3 aylık, 6 aylık ve yıllık değerlendirmelerde en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Külçe altın, 3 aylık değerlendirmede, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 26,67, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 30,33 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı.

Altı aylık değerlendirmeye göre de külçe altın, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 35,80, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 37,38 oranında yatırımcısına kazandırdı. Aynı dönemde, İMKB 100 Endeksi, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 18,25, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 17,30 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

-YILLIK BAZDA SIRALAMA-

Finansal yatırım araçlarının yıllık reel getiri oranlarına bakıldığında ise en fazla getiri külçe altın, avro, dolar, mevduat faizi ve İMKB 100 Endeksi olarak sıralandı. ÜFE ile indirgendiğinde, külçe altın yüzde 50,92, avro yüzde 16,32 ve dolar yüzde 4,80 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Diğer taraftan, mevduat faizi yüzde 2,95, İMKB 100 Endeksi yüzde 16,89 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 57,07, avro yüzde 21,07, dolar yüzde 9,08, mevduat faizi yüzde 1,01 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken, İMKB 100 Endeksi 13,50 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları şöyle (%)

AYLIK YILLIK

Mevduat faizi (brüt) -0,21 1,01

İMKB 100 Endeksi -13,09 -13,50

Amerikan Doları 5,19 9,08

Avro 5,61 21,07

Külçe altın 16,97 57,07

Alıntıdır...

yorum yazan tüm ablalarıma teşekkür ediyorum.
Allah sizlere de gönlünüzce,hayırlı evlatlar nasip etsin.:16::16:

müjdeli bir haberim var kızlar.
çok kısa zamnda yani bu hafta içinde inş, Rabbimin izniyle tüm alacaklarımı topluyorum.
yani bu ay yetişebilir miyim bilemiyorum ama kısmetse listede bende varım...
:65::65::65:

Back