biz 1000 tl den fazla harcıyoruz ne yapsam da buna engel olamıyorum.Üstelik bebek bile yok. hele şimdi kış geliyor aylık 200 doğalgaz geliyor. aslında çok harcamıyoruz ama yine de gidiyor. büyükşehirin masrafı da büyük oluyor. ev kiramız da 330 du bakalım bu ay zam vakti kaç olacak.
ya ben bazı şeylerde de çok fazla kısmak istemiyorum neden çünkü benim kayınpederim evleri dükkanları var ama diyor ki zamanında kısa kısa şimdi de harcayamıyoruz. harcasalarda 50 yaşında gezsen tozsan ne zevk alacan yesen içsen ne zevk alacaksın o yüzden arada ipi gevşetiyorum.
ben en büyük birikimin yemeden içmeden kesilerek değil israfı en aza indirerek olduğunu gördüm. pazara gidiyoruz her çeşit meyvesinden sebzesinden sağlık için gerekli herşeyden alıyorum. ama pazara gidiyorum en ucuz ve güzelini arıyorum veee yemeklerde israf etmemeye çalışıyorum kalanları bi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum ve Allah bereketini veriyor.
ama o + koyma işi çok mantıklı ben mesela internet parasından sorumluyum ayda 15 tl komşuya veriyorum ama deftere yazmayınca verdim vermedim mi diye vesveseye düşüyorum. üşenmessem aldıklarımı da yazarım ama önce senin eşinin kullandığı taktiği uygulamaya bu aydan başlıycam inşallah.