Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

aminn çok teşekkur ederım farmasi allah ısteyen herkese versın ınşallah şu ev borcu bıtsın
para bırıktırıp umreye gıtmek ıstıyorum sıradakı hedefım o:))

inşallah canım Allah hakkında herşeyin hayırlısını versin
umreyi de nasip etsin inşallah

estağfirullah canım elimden geldiğince aklımın erdiğince yardımım olursa çok sevinirim.

Selam
geçmişi okudum, ladyfog eklediğin yazıları birazdan okuyacağım. gerçi ben al-sat yapmıyorum ama önümüzdeki yıl inşallah yapacağım. İşime yarayacaktır eminim oradaki bilgiler. Bir de programı yükledim ama birşey anlamadım ben de bir defter kullanmaya karar verdim. farmasi birikimlerini yazarsan ii olur demişti onu yapıyorum ama ben giderlerimi de yazacağım 15'inden sonra. Benim bir tanıdığın böyle bir defteri var maydanoz alsa bile yazar o deftere, bunun sayesinde fazla harcamalrımı görüyorum ve kendimi zamanı geldiğinde frenliyorum derdi. Bakalım bende nasıl bir etki yaratacak.
Farmasi sana bir birikim kapısı daha açılmış, gözün aydın
zehra eviniz hayırlı olsun. darısı bizim başımıza inşallah.

aradaki farklar altın hesabı olursa ; evde saklama derdi yok
kasa kiralama masrafı yok
al-sat yapıyorsan bunu rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsun zira fiziki altını diyelimki 20 tane cumhuriyet altınını altın yükselince sarrafa gidip bozdurup,düşünce de gidip almak oldukça zahmetli bence .20 altını taşımak ya da bozdurunca parasını taşımak kesinlikle akıl karı değil benim fikrim bu. Allah muhafaza çalınır ,kaybedilir neler olmaz ki .....
altın hesabı olunca bütün bunlardan kurtulmuş oluyorsun.
altın hesabında gerçekleştirilen işlemlerden dolayı kesinti komisyon yani hiçbir masraf yok sadece alış satış arası gram başı 1 tl fark
[/QUOTE]

Sevgili farmasi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..

Sanırım aynı yaştayız ama olsun hocam ellerinizden öpüyorummmm. Bi darbe de ben yapacam ama uygun bir zaman bekliyorum pusudayım.:82::82:

evin hayırlı olsun cnm..gule gule oturun inş..
Allah bızede nasıp eder ıns..

ve aleyküm selam canım çok teşekkür ederim.

Sevgili farmasi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..[/QUOTE]
rica ederim bitanem
hayırlı birikimler

Sanırım aynı yaştayız ama olsun hocam ellerinizden öpüyorummmm. Bi darbe de ben yapacam ama uygun bir zaman bekliyorum pusudayım.:82::82:

yaşım 34 bitanem ama estağfirullah
hayırlısıyla uygun bir zamanını bulman dileğiyle canım hayırlı birikimler diliyorum

selam kızlar
bakıyorum hepiniz ekonomi uzmanı oldunuz
inanın sizlerden çok şey öğreniyorum
farmasi bende eşime alışverişleri ben yapayım sen çok harcıyosun dedim
bana dediki,senin eline kalırsak aç kalırız sen o paranın hepsiyle altın alırsın
altınla kafayı bozdun dedi
ama söz verdi şehre taşınınca ev yönetimini bana bırakacak.şuan yaşadığımız yer çok ufak
pek benim çıkmam mümkün değil.

benim de eşimin kendi yaptığı bi program vardı. evlendiğimiz ilk zamanlar kurdu kaydetcez herşeyi dedi. ben üşenirim öyle şeylere aldırış etmedim ama tamam dedim. baktım 1 ay sonra o da sıkıldı. ben yapamıyorum öyle yaa tembelin tekiyim bi de işime gelmiyo

benimki de diyor zaten sen bu 400 tl nin kesin 200 tl si ile evin ihtiyaçlarını karşılamaya kalkarsın pis cadı diyoooooo

şimdi zaten elimde kağıt kalem bu ayki maaşımdan nerelere ne kadar harcama yapacağımı ne kadar artıracağımı hesaplıyorum

bizim akraba bakkala giriyor ekmek alıyor hemen orada defteri çıkarıp 1 ekmek diye yazıyor
Ben bu ayın 15inde başlayacağım inşallah sizin gibi sıkılmam da yaparım. Gerçi sabah eşime söyledim böyle böyle yapacağım ne alırsan bana söyle deftere yazacağım dedim sana inat fazla fazla yazdıracağım ve sinir edeceğim seni diyor =) Aslında bizim giderimiz çok net birikimimiz de net. aylık taksit 1000tl, birikim 1500tl yapıyoruz. yani bir maaş bitiyor. diğer maaşla da ev kirası elektrik su mutfak masrfaı bebek için harcama yapılıyor. Ama ben en çok da mutfak masrafını daha fazla nasıl indiririm bunu merak ediyorum bu yüzden de bu defteri tutacağım. Bu sayede birikim yaptığım 1500tl üzerine bir 200tl daha ekleyebiliriz inşallah

şimdi zaten elimde kağıt kalem bu ayki maaşımdan nerelere ne kadar harcama yapacağımı ne kadar artıracağımı hesaplıyorum
Maaş almadan 1 gün önce eşim bir kağıda nereye ne kadar vereceğini yazar ve cüzdanına koyar. Maaşı alınca ödeme yaptıklarının yanına + işareti koyuyor ve böylelikle hiçbirşey gözden kaçmamış oluyor.

ben de bu ay belli bir kısmını nakit ödemelerim ve kişisel harcamalarım için ilk gün çekip,maaştan geri kalanına dokunmadan birikim yapmayı deneyeceğim.
umarım ekstra harcamam olmaz.

biz 1000 tl den fazla harcıyoruz ne yapsam da buna engel olamıyorum.Üstelik bebek bile yok. hele şimdi kış geliyor aylık 200 doğalgaz geliyor. aslında çok harcamıyoruz ama yine de gidiyor. büyükşehirin masrafı da büyük oluyor. ev kiramız da 330 du bakalım bu ay zam vakti kaç olacak.
ya ben bazı şeylerde de çok fazla kısmak istemiyorum neden çünkü benim kayınpederim evleri dükkanları var ama diyor ki zamanında kısa kısa şimdi de harcayamıyoruz. harcasalarda 50 yaşında gezsen tozsan ne zevk alacan yesen içsen ne zevk alacaksın o yüzden arada ipi gevşetiyorum.
ben en büyük birikimin yemeden içmeden kesilerek değil israfı en aza indirerek olduğunu gördüm. pazara gidiyoruz her çeşit meyvesinden sebzesinden sağlık için gerekli herşeyden alıyorum. ama pazara gidiyorum en ucuz ve güzelini arıyorum veee yemeklerde israf etmemeye çalışıyorum kalanları bi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum ve Allah bereketini veriyor.
ama o + koyma işi çok mantıklı ben mesela internet parasından sorumluyum ayda 15 tl komşuya veriyorum ama deftere yazmayınca verdim vermedim mi diye vesveseye düşüyorum. üşenmessem aldıklarımı da yazarım ama önce senin eşinin kullandığı taktiği uygulamaya bu aydan başlıycam inşallah.

ne guzel acıklamıssın herseyı aynen bızde boyleyız eşim 1300 tl maaş alıyor ve bebek te yok fakat nasıl gıdıyor anlamıoruz..ama zamanında 1000 tl alıordu yenı evlıydık artı kıştı ve dogalggaz masrafıda ıcınde artı 400 tl de mobılya borcumuz vardı ve bız ıdare edıorduk yetıordu bıze..şöylekı bana 200 tl verıyordu bende ne aldım ne ettım yazıyordum 160 tl felan gıda masrafımızdı nasıl yetıyormus suan 160 tl hayret edıyorum suan bız sırf aylık gıdıp 200 tl harcıyoruz artı eksta dısarda yemek masrafımız 100 u asıyor ekstradanda su alıosun damacana ıste canın bıseyler cekıor ıvır zıvır cıkolatalar kolalar derken 200 daha gıdıyor 500 boylelıkle püfff oluyor..
gerıye kalan 800 tl sıda 400 kıraya gıdıyor 100 t sıde gün parası 150 ekstra bana bırakıyor gerı kalanıda ınternet su elektrık dogalgaz faturaları öle böle 1300 tl den hıc bırıktıremedık...
ama bu ay kesın kafama koydum suan neye ne harcadık defter aldım hem eşim hem ben yazıyoruz dıyelım ekmek mı aldım hemen 50 kurus yazılıor..:)))
boyle olması ınan kı daha ıyı oluyor yoksa bol buldum bol harcayalım nereye kadar sımdı bebış dusunuyorum ya bırazda bu yuzden aklım basıma geldı hem ılerde ev alırsak falan fılan kenarda bırıkım şart..
eşimede söyledım her ay en az 300 tl atıosun bankaya dedım bu ay 300 atalım dedım cunku kredı kartına borcumuz var bu ay..dıger ayda 400 tl atalım dedım..
en azından ıkı ayda bı ata cumhurıyet alıp kenara koyarız:))
BIRIKIM ŞART

Bencede en guzelı nereye ne verdıysen not etmek yoksa olmuyr..bende sımdı defter aldım nereye ne verırsem yazıorum hatta eşimede aldım o da yazsın dıye..yoksa bırıkım olmuyor cnm...

slm herkeseyarın iş başıı evde olmanın kıymetini şimdiden anladımhadi hayırlısı inşlh bakalım ne zaman maaş verecekler:97:

Karanfilce ve minilya yazdıklarınızı okudum kızlar
karanfilce ben de zaten yemeden içmeden kısarak değil var olan birşeyi eşimin bir daha bir daha alıp sonrasında da örneğin çerez yok nemlendi yok tazeliğini kaybetmiş vs diyerek gözünü yeni poşete dikip onu açması ötekilerin çöpe gitmesine duyduğum üzüntüden dolayı mutfak masraflarını ele aldım.( 2 gün içerisinde bu yaz mevsiminde çerezin bayatladığı nerede görülmüş)
mesela eşimle dün çerez almaya gittik orada 400 gr lık antep fıstığı poşetini almaya niyetlendi dedimki ne yapacaksın onu o kadar taze taze ye bittikçe alalım dedim 100 gr lık antep fıstığı aldım . sadece o değil ki üstelik
100 gr lık badem
100 gr fındık içi
350 gr ayçekirdeği
300 gr kabak çekirdeği
2 bademli magnum dondurma
2 albeni kek
2 ülker dankek
2 nestle çikolatalı gofret
hepsi 22 tl tuttu.
eşim beraber gidip yaptığımız alışveriş karşısında şaşkına döndü ,gülmekten ölüyor ne çabuk bitti alışveriş yahu diye
ben yaparken böyle olmuyordu ya diyor ben de elbette olmaz sebebi sensin dedim.
alışverişi uzatan sensin her gördüğüne almak için saldıran sensin.
dün eminim o marketten en az 50 -60 tl ile çıkamayacaktı. ve de hepsi çerez çikolata olacaktı yazık değil mi kızlar ya Allah aşkına .
22 tl bile şahsen bana fazla geldi.
eve gelince de bu çerezleri ister 1 günde ye ,ister 1 ayda yok öyle çereze çikolataya haddinden fazla dalmak dedim
hiç atılmamış olsa isterse 100 tl lik yesinler ama israfa tahammülüm yok.
gezmeye gelince de gençken ölçüyü kaçırmadan gezdiğimize inanıyorum sadece bu yıl şu ana kadar 6 farklı yere gitmişiz 7 .si de sanırım kurban bayramında bir aksilik olmazsa yolda bana kalsa gitmem.
ama eşimi anca bu kadar tutabiliyorum .
istersen bu yıl kurban bayramında bir yere gitmeyelim dedim tamam siz gitmek istemiyorsanız ben şöyle kendim gezip gelirim diyor haaaaaaaa sen gideceksen ön sağ koltuk benim dedim bende ne diyeyim kızlar adamın parası kuduruyorsa illa harcıyacaksa o zaman yapacak birşey yok dizginleyebildiğim kadarını dizginlerimartık olmazsa da adamın sefasını sürerim

Son düzenleme:

sür gitsin hemşom sefasını eşimin yıllık izinleri birikti 60 gün var ama sadece bu sene 1 hafta kullanabildik onunda yarısı doktordan haber beklemekle geçmişti neyse sayesinde az masraf yaptık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…