• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

karalahana bende 6 yıl çalıştığım işyerinden hayatta ayrılamam ben burdan emekli olurum diyordum.. yeni düzen yeni iş olmaz diyodum ayrıldım o hafta iş buldum ve başladım.. çok çabukta alıştım şükür bence sende bukadar zararı varsa patronunun borcunu sıfırlar sıfırlamaz çık derim..

eski işyerimde son yıl maaş parça pincik alır olmuştum 6000 gibi bi rakam birikmiş içerde ama ben ne sıkıntılar çektim çalışıyodum ama para gelmiyor aldığımda ancak 100 200 cep harçlığı veriyor patron.. içerdeki parayı sıfırlamak için abimin sigortasını yaptırdım işyerinden.. para sıfırlanıncada çıktım.. resmen 6 yılda yüz göz olmuşuz şimdiki işyerinde paramı alıyorum.. ve buraya girdiğimden beri birikimim arttı.. çünkü maaş belli avans zamanı belli ...ama bu bana ders oldu bi işyerinde en fazla2 yıl çalışılmalı yeni iş yeni bilgiler her zaman daha iyidir.. zaten özel sektör tazminat filanda verdiği yok en azından farklı yerlerde farklı deneyimler elde etmek bence en mantıklısı:82:

ne düşünüyorum canım biliyor musun bazı insanlar gerçekten kısmetli bir alın yazısıyla dünyaya geliyorlar.
pişmanlık duymak istemiyorum çünkü şu anlık yapcak bişiyim olmadığı düşündüğüm için devam ettiğim günlerim vede geçenler ömrümden ömür götürdü.
ben öyle şeyler yaşadım ki bazen düşününce kendimin bile inanamadığı hiçbir şekilde tabiki yaradandan ümit kesilmez ama ,gücüm ,isteğim,beklentim kalamdı hayattan.
iş değiştirme sorununu kardeşimde yaşadık ve 2 ene önce bu konu tamamen cesaretimi kırdı.
tam nişanlılık döneminde patronuyla yaşadığı sorunlar yüzünden işinden ayrıldı ve çok zor günler geçirdik inan.tamda nişan arefesinde.
şimdi sen böyle işte çıktım hemen buldum diye söyleyince böyle senelerim gözümün önünden geçip gitti.
Rabbim herkese hayırlısını yaşamayı nasip etsin.
bazen cesaretli olmalı insan pısırık değil...

ne düşünüyorum canım biliyor musun bazı insanlar gerçekten kısmetli bir alın yazısıyla dünyaya geliyorlar.
pişmanlık duymak istemiyorum çünkü şu anlık yapcak bişiyim olmadığı düşündüğüm için devam ettiğim günlerim vede geçenler ömrümden ömür götürdü.
ben öyle şeyler yaşadım ki bazen düşününce kendimin bile inanamadığı hiçbir şekilde tabiki yaradandan ümit kesilmez ama ,gücüm ,isteğim,beklentim kalamdı hayattan.
iş değiştirme sorununu kardeşimde yaşadık ve 2 ene önce bu konu tamamen cesaretimi kırdı.
tam nişanlılık döneminde patronuyla yaşadığı sorunlar yüzünden işinden ayrıldı ve çok zor günler geçirdik inan.tamda nişan arefesinde.
şimdi sen böyle işte çıktım hemen buldum diye söyleyince böyle senelerim gözümün önünden geçip gitti.
Rabbim herkese hayırlısını yaşamayı nasip etsin.
bazen cesaretli olmalı insan pısırık değil...

evet aslında biraz şans birazda çevre...benim ayrıldığım yerde ablam hala devam ediyor mesela ve ablam bilgi donanım olarak benden kat kat üstün üstelik birde kendisi smmm belgeli..yani bir çıksa kesin iş bulur.. sen buldun ama bende o şans yok diyor.. oda şuan sözlü nişan arefesinde böyle parça parçada olsa alıyorum ama iş bulamazsam buda geçmicek elime diyor..ee nişan düğün bunlarda inanılmaz masraflı kolay değil...birde nikah sebebiyle çıkınca tazminatımı alırım 8 yılım yanmasın diyor.. herkesin hakkında hayırlısı canımm..

kızlar daha öncelerden eşimin lüzumsuz harcamalarından bahsetmiştim örneğin markete 1 ya da 2 parça birşey için gönderiyorum bakıyorum poşetler bir sürü lüzumsuz çikolata çerez meyve suları çocuklar için sütler ve pudinglerle dolu
diyeceksiniz belki bunun neresi kötü şöyleki diyelim dün bunu yoğurt alışverişi için gönderdiğimde yaptı , bugün bugün de yumurta ya da ekmek alışverişinde gene yapıyor.Eşim şunu ayarlayamıyor ben bunları dün aldım evde var deyip almamazlık yapmıyor bunun bence sakıncaları ise şunlar:

fazladan para harcanıyor
çocuklar sabırsız ve kanaatkarsiz oluyorlar ( ha benim çocuklar süper birikim canavarı ama kendi paralarından tek kuruş harcamadan üstelik lükslerinden de ödün vermeden yaşıyorlar :9::9::9: )
yoksulluk psikolojini anlamaktan uzaklaşıyoruz( empati kurmak da lazım , hayat har vurup harman savurma lüksünü asla vermez)
daha fazla birikim yapmaya zaten engel olduğunu biliyoruz.

çocuklar bugün küçükler gelirimiz Allah'a çok şükür çok çok iyi ama çocuklar büyüdükçe daha fazla paraya ihtiyaç olacak eğitimleri , yemeleri -içmeleri, giyim- kuşamları,düğünleri vs için.
ben de bugünlerin kıymetini bilip gelirimizi yatırıma çevirmeliyiz diye düşünüyorum.

veeeeeeee o nedenle dün akşam itibariyle evin ekonomisini ele aldım .
bundan sonra market ve pazar harçlığı olarak eşim aylık 400 tl verecek.
bu parayı haftalık 100 tl olarak planlayıp harcamayı hatta birikim yapmayı düşünüyorum:1::1::1::1:
bu ayın 10 nuna geldik o nedenle bu ay 3 hafta için 300 tl yi akşam verdi bile :52::52::52::52::52:

eşime dedim ben kötü niyetli değilim ortada senin paran benim param meselesi yok ben ayrıca evimin ihtiyaçları nasılsa fazlasıyla görülüyor gerisi umrumda değil diyen biri değilim ve de olamam çünkü ortada herşeyden önce bir emek sözkonusu ve para kolay kazanılmıyor aşkım dedim.
o da ben gerçekten eve ne kadar harcadığımı bilmiyorum dedi yazık ya içim acıdı.
yaptığımdan memnuniyetini dile getirdi , iyi madem biraz da benim cebim para görsün dedi :1::1::1::1:
işte kızlar benden son haberler böyle sadece paylaşmak istedim canlar :16:
herkese bol bereketli huzurlu bir gün diliyorum.:34:

selam kızlar:71: farmasiciğim tebrikler çok güzel düşünmüşsün, benim eşim de aynen böyledir,üstelik bizim henüz çocuğumuz bile yok,yoğurt almaya gider elinde 2 poşet çikolatayla döner neyseki giderek azaltıyoruz :31:

1 trilyondan fazla para ediyor bunlar parayı nerden buluyolar bu kadar merak ediyorum işsizlikte çok doğu da,4 sene yaşamış biri olarak hiç elektirk su ödediklerini bilmem ama:19:

Bende doğuda 3 yıl yaşamışş birii olarakk çok şaşırmışımdır ordakilerde elekrik su ödemezlerrr
işsizlikk var göya ordaa amaa paraları maşallahh gani ganiiii

evet aslında biraz şans birazda çevre...benim ayrıldığım yerde ablam hala devam ediyor mesela ve ablam bilgi donanım olarak benden kat kat üstün üstelik birde kendisi smmm belgeli..yani bir çıksa kesin iş bulur.. sen buldun ama bende o şans yok diyor.. oda şuan sözlü nişan arefesinde böyle parça parçada olsa alıyorum ama iş bulamazsam buda geçmicek elime diyor..ee nişan düğün bunlarda inanılmaz masraflı kolay değil...birde nikah sebebiyle çıkınca tazminatımı alırım 8 yılım yanmasın diyor.. herkesin hakkında hayırlısı canımm..

işte herkes bişiy için sabrediyor,bir şekilde içindeki fırtınaları dindirmeye çalışıyor.
ne bileyim elimde öyle belgem olsa ve daha eli yüzü düzgün bir mesleğim olsada mı yapamaz cesaret edemezdim ,şimdi yapardım gibi geliyor ama.
yeni bir yer olacak mı ,elimdeki kötüde olsa ondanda mı olacağım korkusu herkeste var o yüzden zaten ezdiriyoruz kendimizi bu kadar.

selam kızlar:71: farmasiciğim tebrikler çok güzel düşünmüşsün, benim eşim de aynen böyledir,üstelik bizim henüz çocuğumuz bile yok,yoğurt almaya gider elinde 2 poşet çikolatayla döner neyseki giderek azaltıyoruz :31:

evet canım ya bu kocalara bir yerden başlayıp bi ayar çekmek lazım :9::9::9::9:

Arkadaşlarr ben geçen sene kasımda doğum yaptım ve 130 tu ozaman çeyrek ,10 kişi kadar çeyrek taktıı bende bozdurmuştum keşke bozdurmasaymışımmm
elimde gene 3 tane çeyrek varr
1 ay kadar yaylada annemlerde kaldım çeyrek 130 tu ben giderken geldiğimde şok oldum 180 olmuştu elimde 2 çeyrek alacak para daha vardı çünküü amaa almadan gitmiştimm ozaman yok alayım yok almıyayımm falan diye düşünmüştümm keşke alsaymışımm
şimdii bu fiyattan çeyrek alıyorumusunuz

Ben de bu topikte sizlerle karşılaştığıma mutluyum..Ortada bozuk para ördüm mü kapıyorum..Şunu da öğrenmek istiyorum gram altının yükseliş ve düşüşünü nereden takip ediyorsunuz?

Son zamanlarda al sat yapmak isteyen arkadaşlar çoğaldı.
Bilinmesi gereken bazı noktalar var.
Birazdan okuyacağınız yazı bu konunun uzmanı, takip ettiğim bir ekonomist tarafından yazılmıştır.Umarım faydalı olur.

Altın al sat yaparken nelere dikkat edelim... Riskten nasıl korunalım ..
1. Aynı anda al sat yaparken ya hep altın ya hep TL olacak mantığını bırakalım ... parça parça altına ya da TL ye ya da usd ye geçişlerimiz olsun.. Yani 100 gram altınızı hemen değil de 3-4 parçaya bole bole satış ya da alışlarımızı gerçekleştirelim ... Risk azalacaktır.. Riski severim ya hep ya hiç .. ya çıkarım ya batarım diyenlere sözümüz yok...
2. satış veya aldıktan sonra bekleme süremiz olduğunu unutmayalım..
3. kara geçtiğimiz an da piyasa durumuna göre satışlarımızı parça parça yapmaya başlayalım...
4. ekonomik takvimler vardır bunu zaten çoğu site günlük bazda da verirler.. o gün arefesin de alış ya da satış yönünde gerekli hareketlenmeler olacaktır.. Karar sonrası belirsizdir.. Beklediğimiz karar çıkarsa altın yükselir, ters karar çıkarsa altın düşer gibi.. bu yüzden karar günü gelen rakamlara göre ortalam %50-70 aralığında satışlarımızı gerçekleştirelim.. aşrı şiştiğini düşünüyorsak hepsini son parça ile çıkaralım...
bu ekonomik takvimler altın için yol çizer.. arzın talebin oluşmasına sebep olurlar.. Ani oluşan felaket kriz not düşüşleri vb anlık ve bilinmeyen olduğu için bu hareketleri kimsenin önceden kestiremediğini bilmemiz gerekir.. Geleceği bilen sadeci Allah'tır. Ama var olan veriler bize yol gösterir.. Araçta uyuyup, alkol almak, dikkatsiz olup kaza yapmak farklıdır.. bir de tüm önlemleri aldıktan sonra acemi sarhoşun size durup dururken vurması farklıdır..

5. altın oynaktır çok bu yüzden tavşana benzetirim.. Usulunde av yapan bir avcıyı saatlerce peşinde koşturur... Ama gece aracın farlarını yakıp tavşanın gözünü ışık aldığında tavşan hareket edemez ve bırakın tüfeği elinizle vurursunuz.. ama bunu insanım diyen vicdan sahibi yapmaz bu avcılık değil çakallıktır... Bizler bu piyasa da tavşanı usulunce kovalayan avcılarız.. soros gibiler çakal.. o çakal olabilmek için siyasi,fon,para gücümüz olmalı...
neyse konumuza dönelim altın çok oynaktır arkadaşlar.. bakmışsınız 1480 olmuş 1400lere gidiyor çığlıkları duyulur, sonra bakmışsınız 1550 olmuş çıkacak daha da çıkacak derler bu sefer de.. yani oynatır durur.. iyi takip ve aza kanaat etmek bu yüzden iyidir..
6. Altın alırken mümkün olduğunca yüksek rakamlardan almamaya gayret edelim.. yani diyelim ki altın 75 TL olacak ama bu 75 i biz bilmiyoruz değil mi bilinmeyen belirsiz yani ama hedef ilk başta 75 tl.. ve diyelim ki 75 TL en diip nokta olup dönecek... şu an 81 TL ise altın.. 76-78 TL aralığında alımlar yapmak daha mantıklıdır.. yani alırken düşşe bile 1 puan kaybımız olacak.. 79 üstü aldığınız zaman en dibe inse 4 puan kaybınız olacak.. rakamlar örneklemedir bu rakamlardan alınır demedim karıştırılmasın... sadece burada ki ornekte anlatmak istediğim 75-81 TL aralığında
80-81 TL güçlü sat (mümkün olduğunca eldeki altını çıkar anlamına gelir)
79 TL sat (gene çıkabilir belki ama belkisi var satabilirim bir parça da gene güçlü sat konumu felan gelirse dursun diyebilirsiniz anlamına gelir)
78 TL bekle-stop.. ( acaba ne olacak gene 81 mi yoksa aşağı 75 mi yapacak) rakamlar sıkıştı gitsem mi gitmesemmi diye papatya falı açıyor. bu durumda ne yapılmalı 79 olduysa alıp 80 lerde gene satmalı 77 olduysa bir sonraki pozisyona geçmeli ya ni al pozisyonu
76-78 TL aralığı al döenmidir.. Artık altın yönünü net tayin etmiştir ve parça parça alımlar yapılabilir anlamına gelir.. gene her ihtimale karşı son düşüşü dip için bir parça dursunda düşerse alırım demeliyiz..
75-76 TL bandı .. Güçlü al durumuna girmiş oluruz..Artık olağanüstü yeni bir gelişme olmazsa altın çıkış yapacaktır düşüncesiyle son parçamıza da alarak artık yukarıda ki rakamları takibe başlarız..
bu dönemden sonra piyasa takibi ile 81 rekorunu kıracak mı 79 dan gene geri gelecek mi ve sonra mı deneyecek diye kendimize gene bir yol haritası çizeriz...
buradan kısa ve ozetle beklemeyi bileceğimiz.. ve teknik anlamda yukarıda sıraladığım GÜÇLÜ SAT - GÜÇLÜ AL - BEKLE - AL - GÜÇLÜ AL.. evrelerinin hepsinde de dikkat ederseniz elimizde ya TL ya da altın oluyor...
yani Ahmet ağa ben demedim mi çıkacak diye bak düşmüş Siz almışsınız ha ha ha -:) ya da Ali amca ben demedim mi haftaya düşer bu diye bak düşmüş ha ha ha :) diye her hafta çıkan çok bilmişliklerin cahilliklerine verip Sizler kendinize çıktıysa 1 parça altınım vardı TL yaptım, düştüğü zaman da bir parça TL ile altın alarak bilanço da kayıplara uğramadığınızı göreceksiniz...
Sizlerden tek ricam buna dikkat edin arkadaşlar.. denemeye gayret edin..geçmiş verilerle kontrol edin geçmiş veriler gerçek rakamlar olduğu için paramı 3-4e bolup hem TL hem Altınım olduğun da şu oalcakmıştı diye hesap makinelerinizle hesapladığınız da gerçek ortaya çıkacaktır.. Geçmiş bu yuzden yön göstericidir geleceğe.. Tek farkı geçmiş verilerde 100 kazanmışsınızdır gelecek belki 200 belki 50 olacaktır.. sadece bilinmeyen budur...
Eşeği sağlam kazığa bağlayın ya tevekkül deyin diyenlerdenim...
saygı ile,
Umit Coban

Arkadaşlar !
Bazı arkadaşlarımızın dediği gibi uzun dönem için altın iyi bir yatırımdır..Zaten buna hiç bir itirazımız olmadığı gibi aynı görüşü paylaşmıştık.. bir sonra ki yazım da peki uzun dönem değil de kısa dönem al sat ları tercih etmemimizin sebeplerini Sizinle paylaşacağım.. En birinci amacımızın altın al sat; al satlarla ile gram miktarımızı arttırıp mesela 1000 gram altınımızla 90 TL olduğunda 80 de aldığımız altın diyelim.. gir çıklar ile 1000 değil 1100 gramla 90 TL ye varalım ve toplam da 90.000 TL olacak olan sermayemizi 99.000 TL yapalım...
ikincisi ise : uzun dönem yatırım yapanlar kağıt şu an bankalarda bizlerin yaptığı gibi olmayan altına değil de gerçek altına külçe,cuhriyet,osmanlı ceyrek vb yatırım yaparlarsa daha mantıklı oalcakları gibi en azından yüzde yüz Türk malına yatırım yapmış oalcaklardır...
sürekli TL ye ihtiyacı olabilecek bir insana altın al 1 yıl sakla diyemeyiz.. artı kuru kuru 1 yıl ve fazlası altın prim yapacak olsa da anında TL ihtiyacım olduğunda düşüş anında ise sorun da olabilir..
Arkadaşlar hepimiz kadere inancı olan insanlarız değil mi? Ölümü bir tarafa itersek herzaman yanımızda zaten...
Soruyorum Sizlere mart ayında yaşanan bir gerçek ile örnekleme yapayım 76 TL den altın aldınız 69 lara kadar düşüp Mayıs başında gene 76 a ile başa baş gelmişti değil mi?yani yaklaşık 2 ay bekleyenler oldu değil mi? yok olmadı valla demeyin.. biz biliyoruz çok oldu :)80 ne çıkacaktı çünkü 75 ten sonra ki durak 80 idi ama 70 indikten sonra geldi :) şimdi soruyorum arkadaşlar 300 gram altınınız vardı 76 TL den aldınız ve 22.800 TL ödediniz... altın düştü düştü kader bu ya altın 70 TL de iken acil bir paraya sıkıştınız olumsuz örnek vermeyim Rabbim hepimize sağlık sıhhat versin.. acil paraya sıkıştınız ve 25.000 TL gerekli altın almasaydı iseniz yaklaşık 23.000 TL olacaktı 2000tl açıkta.. 300 gram altınınız ama şimdi olmuş 70 TL de ve 21.000 TL ediyor...4000 TL eksiğiniz var ne olacak şimdi.. ya da diyelim bir arkadaşınız 30.000 TL değerinde ki arabayı bak gitmesin yabancıya bana nakit acil para lazım 23.000 TL getir sana vereyim dedi.. peki ona diyebilir misiniz bak dostum bende 300 gram altın var 23.000 den almıştım ama şu an 21.000 de sen bakma 21.000 TL ettiğine adamlar gramı 100 TL olacakmış o zaman satarsın 300 gramı eder 30.000 TL eder.. altın uzun dönem işi dostum sen dinle beni.. derseniz ne derler Size düşünün? Acil paraya ihtiyacı olan adama para lazım para... Kader inancımız olduğua göre yarın TL ye ihtiyaç duymayacağımızı nerden biliyorunuz? bakınız arkadaşınızın 30.000 Tl lik arabayı 23.000 ne nakitiniz olsa da alsa idiniz ve 30.000 ne satsa idiniz 7000 TL de ordan kar edecektiniz.. oldumu siizn para 23000 idi 30.000 TL .... 300 gramınız 100 TL olacakta gramı o zaman edecek 30.000 TL sahi ne zaman olacak 100 TL gramı .. 1 yıl sonra da 5 yıl sonra da desem belki diyeceğiz ama net tarihi yok değil mi?
her zaman nakit TL iyidir.. birkaç hafta da bir gram miktarı arttırılarak ve her aşamadan bir öncekinden yuksek olacak şekilde nakite hen an zararsız hazır olsun ki işimi görsün değil mi? para nakite çevrildiğin de bizi mutlu eder?

Arkadaşlar !
her insanın kendine has karekteri ve özellikleri vardır biliyorsunuz.. Ekonomik anlamda da insanların kendine has beklentileri ve davranışları vardır..
Bu sitenin amaçları doğrultusunda konuşacak olursak (altın ve sonra gümüş)
yatırım yaparken kendimize yönelteceğimiz sorular şunlar olmalı...
1. ben bu aldığım altına ne kadar süre dokunmayabilirim....
2. olası düşüşler de altın benim bütçemi ne kadar sarsar,
3. Altın alırsam ne kadar bekleyebilir
4. altın almaktan benim amacım ne (kar demeyin hepimizin beklentisi o zaten) önünüze bir süre ve hedef koyun,
5. bozdurup her an kullanacağımız para TL dir.. Bu yüzden bir gün gene TL ye dönüş yapabileceğimizi aklımızdan çıkarmayalım,
6. içimde ki hırsı yenebilir miyim? belli bir yükselişte daha da çıkarın yerine kendimi frenleyebili miyim?
7. Aaaa ne kolaymış tuşa basıyorsun alınıyor, tuşa basıyorsam satılıyor diyerek oyun değil de kendi çapımda ticarethanem olduğunun bilincine varabilir miyim?
8. Alırken ve satarken paramı ya da altınımı parça parça satışını veya alışını gerçekleştirebilir miyim?
9. lütfen kendinize bilgisayar ya da bir ajanda da yatırım sayfası açın.. her ay sonu ya da başı TL varlıklarınızı kontrol edin.. bu ay bir önceki aya göre artı mı eksi de miyim diye.. zor değil 3 ay yapın bunu daha sonra her ay zararda kapatmamam gerek düşüncesine girerek az karla olsa her ay bir önceki ayda ki TL varlığınızı yükselterek yola devam edersiniz... hırs bu yönde olmalı işte bilançoya baktığınız da kar olmalı.. Sonuçta işletmesiniz arada 1-2 ay belki de aylık bazda zarar vereceksiniz.. Bazen esnafımız da kira ya maaş ödeyememesi borçlanması olmuyor mu onun gibi düşünün ama bu süre 6 ay hep zarar hep zarar oluyorsa tavsiyemiz dükkanı kapatın.. nasip başka yerdedir deyin..
10. Parça parça al sat yapabilirim dedikten sonra lütfen sattığınız her parçayı kaça satmışsanız yazın bir köşeye.. mesela 300 gram altınım vardı 100 gramını 80 TL den sattım, tl ye sattım ama usd yapsaydım gramı 48 usd idi diye bunu da not alın.. usd ye satmazsanız da not alın.. yarın olası çıkışta belki altın 80 TL olmayabilir ama bakarsınız gramı 49 usd olmuş o zaman 100 gramı satarsanız 4900 usd eder havadan 100 gram artmış olur.. altın düşünce 4900 gibi daha fazla dolarla daha çok gram altın alacaksınız... yani arkadaşlar hep not alın 100 gramı 80 TL den 100 gramı 81 TL den sattım diye 100 gramı 49 usd den sattım diye.. prça parça satışlarla olası çıkışlarda ortalamayı yükseltirsiniz.. düşüşlerde sattığınız altınla TL alır kaybı azaltırsınız..
yazılanlar boş değil ya da gazelden hikaye okumak diye yorumlayanlara sözüm
hepiniz bir şekilde parayı seviyorsunuz ki buralarda takiptesiniz...

Arkadaşlar nacizane Size deneyimlerimle ispatlanmış bir tavsiye de bulunmak isterim… Siz de deneyin görün en az zararlara uğrayacaksanız.. aşağıda ki formül belki de Sizin için bir sigorta veya olası kazalarda emniyet kemeri görevi yapacaktır…
Altın ve gümüşe yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımıza dır tavsiyemiz… Riski seven bu yazılanları uuygulamayabilir.. Risk çok kar getirebileceği gibi çok zararlarda getirir.. Hatta acemi iseniz dönüşü olmayan felaketler doğurabilir…
Tavsiyemiz şudur:
Altın ve gümüş yatırımı düşünen arkadaşlar portföylerinde altın – dolar – tl üçlüsünü bulundurmaları gerekmektedir…
Daha sade bir anlatımla 300 gram değerinde bir altın sermayeniz varsa:
100 gramı ile altın yapın,
100 gram değeri ile dolar yapın,
100 gram değeri ile TL yapın…
Bu şekilde yaparsanız mesela altın yükseldi altınınız satarsınız.. altın düştü diyelim o zaman da TL nizle altın alırsınız.. ons değeri arttı diyelim altınınızla dolar yaparsınız.. ons değeri düştü ise dolarınızla altın yaparsınız..
İnan zararını kourduğunuzu ve kar topu misali karlarınızı yükselttiğinizi göreceksiniz..
Ayrıca AZ KAR + AZ KAR = ÇOK KAR bunu da altın ve gümüş de unutmayınız.. hırs olmayacak kumar gibi oynamayı bırakmak gerekir…
Yukarı da ki 3 lü kardeş ilişkisini (altın-tl-usd) rakamlar ile anlatırsak :
80 TL den altın alan kişi 300 gram ile altın aldıysa şu an 76 TL dersek gram da 4 TL den 1200 TL zararda demektir.. yani 300 grama 24000 tl vermişti şimdi 76*300 = 22800TL etti 1200 TL zarar..
Ama bizim formulumuz da 24.000 TL si vardı ya hepsine altın almadı:
100 gramın altın aldı 80 TL den aldığı için : 8000 TL eder..
8000 TL si TL olarak kaldı
8000 TL ye de o zaman 1,64 TL idi dolar 8000 / 1,64 = 4878 dolar aldı….
Bugün ne oldu alacağım düştü altın dedi kendi kendine ve aldı TL ile altın diyelim…
100 gram altını satmadı ama altın 76 TL o zaman parası 7600 TL
8000 TL si vardı altın alayım dedi 76,5 dan ; 8000 /76,5 = 104,6 gram eder
4878 doları da vardı ya o dursun dedi dolar gene düşecekmiş ya da altın onsu düşecekmiş diyorlar diye… ya da dayanamadı gene alayım altın tek bir seferlik hepsini altın yapayım sonra gene tl ve dolara dönerim dedi : o zaman 4878 dolara gramı 47,60 usd den 102,4 gram altın aldı…
Sonuç itibariyle riski seven acemi, kumarbaz arkadaşımız 300 gramı sabit kaldı ve 80 TL den aldığı 24.000 TL lik sermayesi 22.800 TL olurken 76 TL ye düştüğü için.. zarar 1200 TL…
Daha ihtiyatlı ve profosyonel düşünen parayı sokaktan bulmadık diyen arkadaşımızın 100 gram + 104,6 gram + 102,4 gram = 315 gram altını oldu…. Şu an itibariyle 76 * 315 = 23940 TL etti zarar 24,000-23940 = 60 TL de…
Bu 80 TL ve 76 TL düşüşü geçen hafta birebir yaşadık değil mi…
Haftaya olağanüstü bir kriz oldu ve altın hemen 80 TL oldu diyelim, riski seven arkadaşımız 300 gramı ile başabaş geldi 80*300 = 24.000 TL etti değil mi sermayesi de 24.000 TL idi…
Ama işi bilen arkadaşımız parça parça hareket ettiği için gram miktarını 315 gram yaptı altınlarını… Altın da 80 TL oldu 315 * 80 = 25.200 TL eder….
Çok bilmiş arkadaşımız, riski sevdiği için başa baş gelirken , ihtiyatlı davranan arkadaşımız 1200 TL kar etti..
Seçim karar Sizin,
Geçmiş verileri dikkate alarak yukarıda ki hesaplamamı Sizler de yapın göreceksiniz ki çok karlısınız.. hem riskinizi minimize ediyorsunuz hem de olası çıkışlar da daha çok kazanıyorsunuz…
Bol kazançlar,
Saygı ile,

Boş vaktinizde sakin kafayla okuyun derim ya da alın dursun.
Bunları bilmeden al sat yapmak biraz tehlikeli.

ev aldınız mı yani ?

canım Allah yardımcın olsun
yaşın kaç bilmiyorum ama sanırım benden küçüksün abla tavsiyesi insanlara acıya acıya acınacak hale gelirsin bunu unutma
kişilere gereği kadar değer ver ve kredi aç canım.:38::38::38:

oyle bı yazmışımkı yarım yamalak ev aldık canımm çok şukur artık kendı evımızdeyız
eşıme abısı 50 bın lıra kadar bı para verdı onun sayesındede aldık o parayı nasıl odıycez dıye duşunurken
eşımın bursada babadan kalma evı var ordakı payını abısıne verdı ve o bırçtan kurtulmuş olduk şu an benım anneme
15 tane ata altın borcumuz var bıde arkadaşlara 4.500 tl bunlarıda odersek çok mutlu olcam ınşallah kısa zamanda odenır
ınsan altını varken artınca sevınıyoda altın borcu varken aynı hısler olmuyo:)))allahım hayırlısnı verısn hepımıze kızlarrr
bende pazara markete kuafore gıttım 50 lıra harcadım:))eşım gıtseydı 100 lıra harcardı emınım.bu arada kızıma memlekette
2 çeyrek bı yarım 300 lırada para taktılar 300 lırayı harcadık tabıkı 1 çeyregıde eşımın yegenıne sunnet ıçın taktık şımdık bı çeyrek
bı yarım kaldı buna şukur:))altınsız kalmadık ya yenıden buraya yazmaya başlıycam ınsan lkopunca harcaMA YApıyo anında:))belkı para bırıktıremem ama
en azından tasarruf yaparım

oyle bı yazmışımkı yarım yamalak ev aldık canımm çok şukur artık kendı evımızdeyız
eşıme abısı 50 bın lıra kadar bı para verdı onun sayesındede aldık o parayı nasıl odıycez dıye duşunurken
eşımın bursada babadan kalma evı var ordakı payını abısıne verdı ve o bırçtan kurtulmuş olduk şu an benım anneme
15 tane ata altın borcumuz var bıde arkadaşlara 4.500 tl bunlarıda odersek çok mutlu olcam ınşallah kısa zamanda odenır
ınsan altını varken artınca sevınıyoda altın borcu varken aynı hısler olmuyo:)))allahım hayırlısnı verısn hepımıze kızlarrr
bende pazara markete kuafore gıttım 50 lıra harcadım:))eşım gıtseydı 100 lıra harcardı emınım.bu arada kızıma memlekette
2 çeyrek bı yarım 300 lırada para taktılar 300 lırayı harcadık tabıkı 1 çeyregıde eşımın yegenıne sunnet ıçın taktık şımdık bı çeyrek
bı yarım kaldı buna şukur:))altınsız kalmadık ya yenıden buraya yazmaya başlıycam ınsan lkopunca harcaMA YApıyo anında:))belkı para bırıktıremem ama
en azından tasarruf yaparım

canım çok sevindim evi aldığınıza Rabbim sağlıklı huzurlu güzel günlerde yaşamayı nasip etsin .
bebişe gelenler de bereketli olsun
sen buralardan ayrılma canım:38:

Boş vaktinizde sakin kafayla okuyun derim ya da alın dursun.
Bunları bilmeden al sat yapmak biraz tehlikeli.

canım paylaşmış olduğun değerli bilgiler için çok teşekkürler eline yüreğine sağlık :38::38::38:

canım çok sevindim evi aldığınıza Rabbim sağlıklı huzurlu güzel günlerde yaşamayı nasip etsin .
bebişe gelenler de bereketli olsun
sen buralardan ayrılma canım:38:

aminn çok teşekkur ederım farmasi allah ısteyen herkese versın ınşallah şu ev borcu bıtsın
para bırıktırıp umreye gıtmek ıstıyorum sıradakı hedefım o:))

:38::38::38::38::38::38:
kızlar daha öncelerden eşimin lüzumsuz harcamalarından bahsetmiştim örneğin markete 1 ya da 2 parça birşey için gönderiyorum bakıyorum poşetler bir sürü lüzumsuz çikolata çerez meyve suları çocuklar için sütler ve pudinglerle dolu
diyeceksiniz belki bunun neresi kötü şöyleki diyelim dün bunu yoğurt alışverişi için gönderdiğimde yaptı , bugün bugün de yumurta ya da ekmek alışverişinde gene yapıyor.Eşim şunu ayarlayamıyor ben bunları dün aldım evde var deyip almamazlık yapmıyor bunun bence sakıncaları ise şunlar:

fazladan para harcanıyor
çocuklar sabırsız ve kanaatkarsiz oluyorlar ( ha benim çocuklar süper birikim canavarı ama kendi paralarından tek kuruş harcamadan üstelik lükslerinden de ödün vermeden yaşıyorlar :9::9::9: )
yoksulluk psikolojini anlamaktan uzaklaşıyoruz( empati kurmak da lazım , hayat har vurup harman savurma lüksünü asla vermez)
daha fazla birikim yapmaya zaten engel olduğunu biliyoruz.

çocuklar bugün küçükler gelirimiz Allah'a çok şükür çok çok iyi ama çocuklar büyüdükçe daha fazla paraya ihtiyaç olacak eğitimleri , yemeleri -içmeleri, giyim- kuşamları,düğünleri vs için.
ben de bugünlerin kıymetini bilip gelirimizi yatırıma çevirmeliyiz diye düşünüyorum.

veeeeeeee o nedenle dün akşam itibariyle evin ekonomisini ele aldım .
bundan sonra market ve pazar harçlığı olarak eşim aylık 400 tl verecek.
bu parayı haftalık 100 tl olarak planlayıp harcamayı hatta birikim yapmayı düşünüyorum:1::1::1::1:
bu ayın 10 nuna geldik o nedenle bu ay 3 hafta için 300 tl yi akşam verdi bile :52::52::52::52::52:

eşime dedim ben kötü niyetli değilim ortada senin paran benim param meselesi yok ben ayrıca evimin ihtiyaçları nasılsa fazlasıyla görülüyor gerisi umrumda değil diyen biri değilim ve de olamam çünkü ortada herşeyden önce bir emek sözkonusu ve para kolay kazanılmıyor aşkım dedim.
o da ben gerçekten eve ne kadar harcadığımı bilmiyorum dedi yazık ya içim acıdı.
yaptığımdan memnuniyetini dile getirdi , iyi madem biraz da benim cebim para görsün dedi :1::1::1::1:
işte kızlar benden son haberler böyle sadece paylaşmak istedim canlar :16:
herkese bol bereketli huzurlu bir gün diliyorum.:34:
süpersin hemşommm daha işe girmeden boş vakit bulamıyorum ev işlerini halledeyim diye boş vaktimde hazır işe de yeni girmişken senden öğreneceğim çok şey var en uygun fırsatta msn den bana ders ver her konuda:1::38:
kızlar biliyor musunuz,
bir çok kez yaptığım bir hatayı yeniden tüm sakın yapma söylemlerine karşın tekrarladım ve yine aynı sonuç içerisinde debeleniyorum.

patronum lazım olunca kredi kartımı kullanıyordu.
öncekileri boşvereyim yani bahsetmeyeyim.
oğlunun en son okul taksidini çektik.
ayda 358 *7.
şuan dördüncü ay geldi ve hiç para vermedi.
hiçbir şekilde ıkınacak sıkılacak yada kendimi savunacak bir durumum yok ama bu konuda beni çok mağdur ediyor.
daha bunlar varken bana geçen kasko için hiç yüzü kızarmadan senin kartından çekelim dedi.
son çare olarak kartlarımın hepsini kapattığımı söyledim.
işte elimde olacak olan meblalarda hep böyle saçma sapan yerlerde değerini yitiriyor.
bir kaç ay önce hatırlayan olursa eğer onun bana olan yine kredi kartı borcunu kapamak için ve çok bunaldığım için gr altın hesabımı bozdurmak zorunda kalmıştım.
aa unutmadan birde seneler önceden 720 tl borcu var bana...
Allahım şu duruma bak.
aklıma düştükçe çıldırcak gibi oluyorum ve inanaın ben haklı olduğum halde isterken yerin dbine giriyorum...

canımm yaa inşlh en kısa süre de kurtulursun hakikaten çok sinir bozucu bir durum:38:
canım ben bankasyadan altın hesabı açtırırken vadeli altın hesapları olup olmadığına dair herhangibir bilgi almadım şahsen.
fakat senin bankanınaçıklması bence tuhaf değil sebebi şu onlar senin yerine al-sat yapıp elde ettikleri karı senle paylaşıyorlarmış.zira herkes al-sat işlemini yapamayabilir çünkü oldukça rüskli gram da kaybedilebilir.
onlar daha profesyonel oldukları için sen onlara al-sat yaptırtmış oluyorsun o zaman benim anladığım.

canım hayırlı uğurlu olsun
şimdiden de maaşın bereketli olsun ayın 15 inde yazarsın bize hayırlısıyla maaşını aldığını inşallah:34::38:
bereketli olsun altınlarınız canım.

inşlhh canım dört gözle bekliyorum:1:bu sıralar para harcamadığımdan kumbaraya da atamıyorum haftaya başlıycam bakalım:38:
aradaki farklar altın hesabı olursa ; evde saklama derdi yok
kasa kiralama masrafı yok
al-sat yapıyorsan bunu rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsun zira fiziki altını diyelimki 20 tane cumhuriyet altınını altın yükselince sarrafa gidip bozdurup,düşünce de gidip almak oldukça zahmetli bence .20 altını taşımak ya da bozdurunca parasını taşımak kesinlikle akıl karı değil benim fikrim bu. Allah muhafaza çalınır ,kaybedilir neler olmaz ki .....
altın hesabı olunca bütün bunlardan kurtulmuş oluyorsun.
altın hesabında gerçekleştirilen işlemlerden dolayı kesinti komisyon yani hiçbir masraf yok sadece alış satış arası gram başı 1 tl fark

Back