karalahana bende 6 yıl çalıştığım işyerinden hayatta ayrılamam ben burdan emekli olurum diyordum.. yeni düzen yeni iş olmaz diyodum ayrıldım o hafta iş buldum ve başladım.. çok çabukta alıştım şükür bence sende bukadar zararı varsa patronunun borcunu sıfırlar sıfırlamaz çık derim..
eski işyerimde son yıl maaş parça pincik alır olmuştum 6000 gibi bi rakam birikmiş içerde ama ben ne sıkıntılar çektim çalışıyodum ama para gelmiyor aldığımda ancak 100 200 cep harçlığı veriyor patron.. içerdeki parayı sıfırlamak için abimin sigortasını yaptırdım işyerinden.. para sıfırlanıncada çıktım.. resmen 6 yılda yüz göz olmuşuz şimdiki işyerinde paramı alıyorum.. ve buraya girdiğimden beri birikimim arttı.. çünkü maaş belli avans zamanı belli ...ama bu bana ders oldu bi işyerinde en fazla2 yıl çalışılmalı yeni iş yeni bilgiler her zaman daha iyidir.. zaten özel sektör tazminat filanda verdiği yok en azından farklı yerlerde farklı deneyimler elde etmek bence en mantıklısı:82:
ne düşünüyorum canım biliyor musun bazı insanlar gerçekten kısmetli bir alın yazısıyla dünyaya geliyorlar.
pişmanlık duymak istemiyorum çünkü şu anlık yapcak bişiyim olmadığı düşündüğüm için devam ettiğim günlerim vede geçenler ömrümden ömür götürdü.
ben öyle şeyler yaşadım ki bazen düşününce kendimin bile inanamadığı hiçbir şekilde tabiki yaradandan ümit kesilmez ama ,gücüm ,isteğim,beklentim kalamdı hayattan.
iş değiştirme sorununu kardeşimde yaşadık ve 2 ene önce bu konu tamamen cesaretimi kırdı.
tam nişanlılık döneminde patronuyla yaşadığı sorunlar yüzünden işinden ayrıldı ve çok zor günler geçirdik inan.tamda nişan arefesinde.
şimdi sen böyle işte çıktım hemen buldum diye söyleyince böyle senelerim gözümün önünden geçip gitti.
Rabbim herkese hayırlısını yaşamayı nasip etsin.
bazen cesaretli olmalı insan pısırık değil...