Siz konuyu çok başka yerinden anlamışsınız. Önceki mesajımda yazmıştım ama okumadınız muhtemelen , tekrar söyleyeyim. Sizin kazandığınız para çocuklarınızın bakıcı yada kreş parasına yetip üstüne de elinize kalıyor diye çalışmayı seçmiş olabilirsiniz. Ama sadece asgari ücretle çalışabileceğiniz bir mesleğiniz olsa yani kalifiye eleman olmasanız aldığınız tüm para çocuğunuzun kreşine yada bakıcısına gitse , çocuğunuza bakacak bir babaanne anneanne de yoksa mecburen işi bırakıp evde çocuğunuza bakmak zorunda kalabilirsiniz . Lütfen sadece kendi pencerenizden bakmayın olaylara, herkesin şartları bir değil. Hem belki siz her gün cam pencere yada yer silmiyorsunuzdur ama evde çocuğuyla hiç oturmadan ilgilenen bulaşıktı, yemekti sürekli evde de yorulan bir sürü kadın var. Evet çalışan kadın olmak da ayrı zor, hem ev işleri hem çalışma hayatı da çok zor. Ancak bu ikisini yarıştırmak bile hata. Bunları çalışan aynı zamanda evde de ev isleriyle uğraşan bir kadın olarak yazıyorum. O mantıkla bakarsak çalışıp ev isleri icin temizlikçi alan da bir sürü kadın var. Herkesin şartları farklı. Benim ev hanımı olup sizin çeşit çeşit yemek mi yapıyor sanki diye laf çarptığınız tarzda tanıdığım bir sürü ev hanımı var ki evleri her an tertemiz düzenli ve her gün de çeşit çeşit yemek yaparlar. Herkesin hayata bakış açısı ve yaşantısı farklı.
Önemli olan tek şey çalışmayan yada çalışmamayı tercih eden yada çalışmamak zorunda kalan kadınların eşlerinin kazandıkları parada hakları olmadıklarını düşünmemeliyiz. Siz yada ben çalışıp evle de ilgileniyoruz ama bu bizim tercihimiz . Hatta bu durum tercih edebilme şansımız, çalışmak isteyip iş bile bulamayan bir sürü kadın var.
Ben evde çalışıyorum diyen kişiler esinin iki dudağından çıkan iki kelimeye bakıyor istediklerini almak için demişsiniz , o zihniyet sizin gibi kadınlarımızın yetiştirdiği erkeklerin evlenmesiyle ortaya çıkıyor işte. Bunu sona erdirmemiz lazım. Bende kadının ekonomik özgürlüğünden yanayım, bir kadının her zaman istediğinde parasını kazanabileceği bir mesleği olmalı evet ancak bu bazen mümkün olmadığında evde kaldığında da eşinin maaşı ikisinin de maaşı sayılmalıdır. Erkek tek çalışıyorsa onun parasıdır diyemeyiz.