karalahana bende 6 yıl çalıştığım işyerinden hayatta ayrılamam ben burdan emekli olurum diyordum.. yeni düzen yeni iş olmaz diyodum ayrıldım o hafta iş buldum ve başladım.. çok çabukta alıştım şükür bence sende bukadar zararı varsa patronunun borcunu sıfırlar sıfırlamaz çık derim..
eski işyerimde son yıl maaş parça pincik alır olmuştum 6000 gibi bi rakam birikmiş içerde ama ben ne sıkıntılar çektim çalışıyodum ama para gelmiyor aldığımda ancak 100 200 cep harçlığı veriyor patron.. içerdeki parayı sıfırlamak için abimin sigortasını yaptırdım işyerinden.. para sıfırlanıncada çıktım.. resmen 6 yılda yüz göz olmuşuz şimdiki işyerinde paramı alıyorum.. ve buraya girdiğimden beri birikimim arttı.. çünkü maaş belli avans zamanı belli ...ama bu bana ders oldu bi işyerinde en fazla2 yıl çalışılmalı yeni iş yeni bilgiler her zaman daha iyidir.. zaten özel sektör tazminat filanda verdiği yok en azından farklı yerlerde farklı deneyimler elde etmek bence en mantıklısı:82:
ne düşünüyorum canım biliyor musun bazı insanlar gerçekten kısmetli bir alın yazısıyla dünyaya geliyorlar.
pişmanlık duymak istemiyorum çünkü şu anlık yapcak bişiyim olmadığı düşündüğüm için devam ettiğim günlerim vede geçenler ömrümden ömür götürdü.
ben öyle şeyler yaşadım ki bazen düşününce kendimin bile inanamadığı hiçbir şekilde tabiki yaradandan ümit kesilmez ama ,gücüm ,isteğim,beklentim kalamdı hayattan.
iş değiştirme sorununu kardeşimde yaşadık ve 2 ene önce bu konu tamamen cesaretimi kırdı.
tam nişanlılık döneminde patronuyla yaşadığı sorunlar yüzünden işinden ayrıldı ve çok zor günler geçirdik inan.tamda nişan arefesinde.
şimdi sen böyle işte çıktım hemen buldum diye söyleyince böyle senelerim gözümün önünden geçip gitti.
Rabbim herkese hayırlısını yaşamayı nasip etsin.
bazen cesaretli olmalı insan pısırık değil...
kızlar daha öncelerden eşimin lüzumsuz harcamalarından bahsetmiştim örneğin markete 1 ya da 2 parça birşey için gönderiyorum bakıyorum poşetler bir sürü lüzumsuz çikolata çerez meyve suları çocuklar için sütler ve pudinglerle dolu
diyeceksiniz belki bunun neresi kötü şöyleki diyelim dün bunu yoğurt alışverişi için gönderdiğimde yaptı , bugün bugün de yumurta ya da ekmek alışverişinde gene yapıyor.Eşim şunu ayarlayamıyor ben bunları dün aldım evde var deyip almamazlık yapmıyor bunun bence sakıncaları ise şunlar:
fazladan para harcanıyor
çocuklar sabırsız ve kanaatkarsiz oluyorlar ( ha benim çocuklar süper birikim canavarı ama kendi paralarından tek kuruş harcamadan üstelik lükslerinden de ödün vermeden yaşıyorlar)
yoksulluk psikolojini anlamaktan uzaklaşıyoruz( empati kurmak da lazım , hayat har vurup harman savurma lüksünü asla vermez)
daha fazla birikim yapmaya zaten engel olduğunu biliyoruz.
çocuklar bugün küçükler gelirimiz Allah'a çok şükür çok çok iyi ama çocuklar büyüdükçe daha fazla paraya ihtiyaç olacak eğitimleri , yemeleri -içmeleri, giyim- kuşamları,düğünleri vs için.
ben de bugünlerin kıymetini bilip gelirimizi yatırıma çevirmeliyiz diye düşünüyorum.
veeeeeeee o nedenle dün akşam itibariyle evin ekonomisini ele aldım .
bundan sonra market ve pazar harçlığı olarak eşim aylık 400 tl verecek.
bu parayı haftalık 100 tl olarak planlayıp harcamayı hatta birikim yapmayı düşünüyorum
bu ayın 10 nuna geldik o nedenle bu ay 3 hafta için 300 tl yi akşam verdi bile
eşime dedim ben kötü niyetli değilim ortada senin paran benim param meselesi yok ben ayrıca evimin ihtiyaçları nasılsa fazlasıyla görülüyor gerisi umrumda değil diyen biri değilim ve de olamam çünkü ortada herşeyden önce bir emek sözkonusu ve para kolay kazanılmıyor aşkım dedim.
o da ben gerçekten eve ne kadar harcadığımı bilmiyorum dedi yazık ya içim acıdı.
yaptığımdan memnuniyetini dile getirdi , iyi madem biraz da benim cebim para görsün dedi
işte kızlar benden son haberler böyle sadece paylaşmak istedim canlar
herkese bol bereketli huzurlu bir gün diliyorum.
1 trilyondan fazla para ediyor bunlar parayı nerden buluyolar bu kadar merak ediyorum işsizlikte çok doğu da,4 sene yaşamış biri olarak hiç elektirk su ödediklerini bilmem ama
evet aslında biraz şans birazda çevre...benim ayrıldığım yerde ablam hala devam ediyor mesela ve ablam bilgi donanım olarak benden kat kat üstün üstelik birde kendisi smmm belgeli..yani bir çıksa kesin iş bulur.. sen buldun ama bende o şans yok diyor.. oda şuan sözlü nişan arefesinde böyle parça parçada olsa alıyorum ama iş bulamazsam buda geçmicek elime diyor..ee nişan düğün bunlarda inanılmaz masraflı kolay değil...birde nikah sebebiyle çıkınca tazminatımı alırım 8 yılım yanmasın diyor.. herkesin hakkında hayırlısı canımm..
selam kızlarfarmasiciğim tebrikler çok güzel düşünmüşsün, benim eşim de aynen böyledir,üstelik bizim henüz çocuğumuz bile yok,yoğurt almaya gider elinde 2 poşet çikolatayla döner neyseki giderek azaltıyoruz
evet canım ya bu kocalara bir yerden başlayıp bi ayar çekmek lazım
ev aldınız mı yani ?
canım Allah yardımcın olsun
yaşın kaç bilmiyorum ama sanırım benden küçüksün abla tavsiyesi insanlara acıya acıya acınacak hale gelirsin bunu unutma
kişilere gereği kadar değer ver ve kredi aç canım.
oyle bı yazmışımkı yarım yamalak ev aldık canımm çok şukur artık kendı evımızdeyız
eşıme abısı 50 bın lıra kadar bı para verdı onun sayesındede aldık o parayı nasıl odıycez dıye duşunurken
eşımın bursada babadan kalma evı var ordakı payını abısıne verdı ve o bırçtan kurtulmuş olduk şu an benım anneme
15 tane ata altın borcumuz var bıde arkadaşlara 4.500 tl bunlarıda odersek çok mutlu olcam ınşallah kısa zamanda odenır
ınsan altını varken artınca sevınıyoda altın borcu varken aynı hısler olmuyo:)))allahım hayırlısnı verısn hepımıze kızlarrr
bende pazara markete kuafore gıttım 50 lıra harcadım:))eşım gıtseydı 100 lıra harcardı emınım.bu arada kızıma memlekette
2 çeyrek bı yarım 300 lırada para taktılar 300 lırayı harcadık tabıkı 1 çeyregıde eşımın yegenıne sunnet ıçın taktık şımdık bı çeyrek
bı yarım kaldı buna şukur:))altınsız kalmadık ya yenıden buraya yazmaya başlıycam ınsan lkopunca harcaMA YApıyo anında:))belkı para bırıktıremem ama
en azından tasarruf yaparım
Boş vaktinizde sakin kafayla okuyun derim ya da alın dursun.
Bunları bilmeden al sat yapmak biraz tehlikeli.
canım çok sevindim evi aldığınıza Rabbim sağlıklı huzurlu güzel günlerde yaşamayı nasip etsin .
bebişe gelenler de bereketli olsun
sen buralardan ayrılma canım
süpersin hemşommm daha işe girmeden boş vakit bulamıyorum ev işlerini halledeyim diye boş vaktimde hazır işe de yeni girmişken senden öğreneceğim çok şey var en uygun fırsatta msn den bana ders ver her konudakızlar daha öncelerden eşimin lüzumsuz harcamalarından bahsetmiştim örneğin markete 1 ya da 2 parça birşey için gönderiyorum bakıyorum poşetler bir sürü lüzumsuz çikolata çerez meyve suları çocuklar için sütler ve pudinglerle dolu
diyeceksiniz belki bunun neresi kötü şöyleki diyelim dün bunu yoğurt alışverişi için gönderdiğimde yaptı , bugün bugün de yumurta ya da ekmek alışverişinde gene yapıyor.Eşim şunu ayarlayamıyor ben bunları dün aldım evde var deyip almamazlık yapmıyor bunun bence sakıncaları ise şunlar:
fazladan para harcanıyor
çocuklar sabırsız ve kanaatkarsiz oluyorlar ( ha benim çocuklar süper birikim canavarı ama kendi paralarından tek kuruş harcamadan üstelik lükslerinden de ödün vermeden yaşıyorlar)
yoksulluk psikolojini anlamaktan uzaklaşıyoruz( empati kurmak da lazım , hayat har vurup harman savurma lüksünü asla vermez)
daha fazla birikim yapmaya zaten engel olduğunu biliyoruz.
çocuklar bugün küçükler gelirimiz Allah'a çok şükür çok çok iyi ama çocuklar büyüdükçe daha fazla paraya ihtiyaç olacak eğitimleri , yemeleri -içmeleri, giyim- kuşamları,düğünleri vs için.
ben de bugünlerin kıymetini bilip gelirimizi yatırıma çevirmeliyiz diye düşünüyorum.
veeeeeeee o nedenle dün akşam itibariyle evin ekonomisini ele aldım .
bundan sonra market ve pazar harçlığı olarak eşim aylık 400 tl verecek.
bu parayı haftalık 100 tl olarak planlayıp harcamayı hatta birikim yapmayı düşünüyorum
bu ayın 10 nuna geldik o nedenle bu ay 3 hafta için 300 tl yi akşam verdi bile
eşime dedim ben kötü niyetli değilim ortada senin paran benim param meselesi yok ben ayrıca evimin ihtiyaçları nasılsa fazlasıyla görülüyor gerisi umrumda değil diyen biri değilim ve de olamam çünkü ortada herşeyden önce bir emek sözkonusu ve para kolay kazanılmıyor aşkım dedim.
o da ben gerçekten eve ne kadar harcadığımı bilmiyorum dedi yazık ya içim acıdı.
yaptığımdan memnuniyetini dile getirdi , iyi madem biraz da benim cebim para görsün dedi
işte kızlar benden son haberler böyle sadece paylaşmak istedim canlar
herkese bol bereketli huzurlu bir gün diliyorum.
canımm yaa inşlh en kısa süre de kurtulursun hakikaten çok sinir bozucu bir durumkızlar biliyor musunuz,
bir çok kez yaptığım bir hatayı yeniden tüm sakın yapma söylemlerine karşın tekrarladım ve yine aynı sonuç içerisinde debeleniyorum.
patronum lazım olunca kredi kartımı kullanıyordu.
öncekileri boşvereyim yani bahsetmeyeyim.
oğlunun en son okul taksidini çektik.
ayda 358 *7.
şuan dördüncü ay geldi ve hiç para vermedi.
hiçbir şekilde ıkınacak sıkılacak yada kendimi savunacak bir durumum yok ama bu konuda beni çok mağdur ediyor.
daha bunlar varken bana geçen kasko için hiç yüzü kızarmadan senin kartından çekelim dedi.
son çare olarak kartlarımın hepsini kapattığımı söyledim.
işte elimde olacak olan meblalarda hep böyle saçma sapan yerlerde değerini yitiriyor.
bir kaç ay önce hatırlayan olursa eğer onun bana olan yine kredi kartı borcunu kapamak için ve çok bunaldığım için gr altın hesabımı bozdurmak zorunda kalmıştım.
aa unutmadan birde seneler önceden 720 tl borcu var bana...
Allahım şu duruma bak.
aklıma düştükçe çıldırcak gibi oluyorum ve inanaın ben haklı olduğum halde isterken yerin dbine giriyorum...
canım ben bankasyadan altın hesabı açtırırken vadeli altın hesapları olup olmadığına dair herhangibir bilgi almadım şahsen.
fakat senin bankanınaçıklması bence tuhaf değil sebebi şu onlar senin yerine al-sat yapıp elde ettikleri karı senle paylaşıyorlarmış.zira herkes al-sat işlemini yapamayabilir çünkü oldukça rüskli gram da kaybedilebilir.
onlar daha profesyonel oldukları için sen onlara al-sat yaptırtmış oluyorsun o zaman benim anladığım.
canım hayırlı uğurlu olsun
şimdiden de maaşın bereketli olsun ayın 15 inde yazarsın bize hayırlısıyla maaşını aldığını inşallah
bereketli olsun altınlarınız canım.
inşlhh canım dört gözle bekliyorumbu sıralar para harcamadığımdan kumbaraya da atamıyorum haftaya başlıycam bakalım
aradaki farklar altın hesabı olursa ; evde saklama derdi yok
kasa kiralama masrafı yok
al-sat yapıyorsan bunu rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsun zira fiziki altını diyelimki 20 tane cumhuriyet altınını altın yükselince sarrafa gidip bozdurup,düşünce de gidip almak oldukça zahmetli bence .20 altını taşımak ya da bozdurunca parasını taşımak kesinlikle akıl karı değil benim fikrim bu. Allah muhafaza çalınır ,kaybedilir neler olmaz ki .....
altın hesabı olunca bütün bunlardan kurtulmuş oluyorsun.
altın hesabında gerçekleştirilen işlemlerden dolayı kesinti komisyon yani hiçbir masraf yok sadece alış satış arası gram başı 1 tl fark
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?