• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

farmasi cevabın için teşekkürler. eşinle konuşmanızda hayırlı olsun çok iyi yapmışsın canım. benim eşim de evlendiğimiz ilk aylarda yapıyordu dediğini ama şimdi neye göndersem onu alıp geliyor. belki çocuklarımız olsa değişir belli olmaz. ama benim eşimin de teknoloji merakı var ne yapcam bilmiyorum. her an korku içindeyim ki bişeye merak salacak diye. hoş şimdiye kadar bi 660 tl ye cep telefonu bir de 600tl ye netbook aldı. netbook a hiç ihtiyacımız yoktu çok kızdım aslında. babasına 400 tl borcumuz vardı. onu ödemeye gönderdim nerdeyse 1 yıl olacaktı babası diye aldırış etmedi. zorla gönderdim. babası da olsa benim içim rahat etmez. o da dedi ki babama diycem bu parayı almazsa netbook alcam razı mısın dedi.ben de razıyım dedim babasının vermeyeceğini biliyordum. babası borcu almamış git gelinime ver demiş bi de çıkarmış 400 tl vermiş :53: eşim de gitmiş almış. gitti 6 gr altın parası ama napim :)))

farmasi ve ladyfog ben de al sat yapmaya karar vermiştim biliyorsunuz. ama işe önce uzun vadede altın almak için en uygun zamanda alım yapmadan başlamak istiyorum. ben ne zaman altın çıksa o zaman alıyorum da:1:
ben maaşı çekmedim ama eşim dün aldı maaşını 950 tl param var. sizce alım için ne zaman uygun??

ben de 77 modelim:34:
yok ben seni 28- 29 gibi düşünüyordum öyle de çıktı :34:
canım bu iş tamamen senin iyi niyetinden kaynaklanmış . Rabbim sabır ve kolaylık versin.
karşındaki üzülsün bundan sonra .insan insana her zaman lazımdır o sebeple karşımızdakinin sınırlarını ve de sinirlerini zorlamanın anlamı yok:34:
senin iyi niyetini kaybetmiştir bu saatten sonra artık :38:

ben karşı taraftan böyle bir iyilik yada yardım görmeyeceğimin adım gibi farkındayım.
kendi elimle kendini sıkıntılar içine atmak diyede tam buna denir işte.
nasıl derler hani kredisi bitti,aynen öyle.
en kısa zamanda kurtulmamı nasip etsin Rabbim inş.
geçen gün benim hiç kul hakkım yok dedi çok güldüm.
Rabbin huzurunda göreceğiz bakalım kimin kimde alacağı var.

Şu daha farklı programdan bahseder misin rica etsem...

programın adı 'harcamalarım'.

sanırım Türk yapımı. indirdim bilgisayarıma ama çok kastı,işlemleri kaydetmesi falan uzun sürdü nedense.

o yüzden çok detaylı inceleyemedim,kadırdım hemen.

ama indirip deneyebilirsin,hemencecik indirip kuruyor zaten.

farmasi cevabın için teşekkürler. eşinle konuşmanızda hayırlı olsun çok iyi yapmışsın canım. benim eşim de evlendiğimiz ilk aylarda yapıyordu dediğini ama şimdi neye göndersem onu alıp geliyor. belki çocuklarımız olsa değişir belli olmaz. ama benim eşimin de teknoloji merakı var ne yapcam bilmiyorum. her an korku içindeyim ki bişeye merak salacak diye. hoş şimdiye kadar bi 660 tl ye cep telefonu bir de 600tl ye netbook aldı. netbook a hiç ihtiyacımız yoktu çok kızdım aslında. babasına 400 tl borcumuz vardı. onu ödemeye gönderdim nerdeyse 1 yıl olacaktı babası diye aldırış etmedi. zorla gönderdim. babası da olsa benim içim rahat etmez. o da dedi ki babama diycem bu parayı almazsa netbook alcam razı mısın dedi.ben de razıyım dedim babasının vermeyeceğini biliyordum. babası borcu almamış git gelinime ver demiş bi de çıkarmış 400 tl vermiş :53: eşim de gitmiş almış. gitti 6 gr altın parası ama napim :)))

farmasi ve ladyfog ben de al sat yapmaya karar vermiştim biliyorsunuz. ama işe önce uzun vadede altın almak için en uygun zamanda alım yapmadan başlamak istiyorum. ben ne zaman altın çıksa o zaman alıyorum da:1:
ben maaşı çekmedim ama eşim dün aldı maaşını 950 tl param var. sizce alım için ne zaman uygun??

enişte maşallah kayınpederinin sana verdiği emanete iyi sahip çıkmış :1::1::1:
ben de annemden borç alırım ama zamanında da öderim:34:
6 gram altın parasını taksit taksit al eşinden her ay sana 1 gr altın parası versin maaşından madem:34:
altın almaya gelince ladyfog ile bekliyoruz bu aralar düşmesini bakalım.

ben karşı taraftan böyle bir iyilik yada yardım görmeyeceğimin adım gibi farkındayım.
kendi elimle kendini sıkıntılar içine atmak diyede tam buna denir işte.
nasıl derler hani kredisi bitti,aynen öyle.
en kısa zamanda kurtulmamı nasip etsin Rabbim inş.
geçen gün benim hiç kul hakkım yok dedi çok güldüm.
Rabbin huzurunda göreceğiz bakalım kimin kimde alacağı var.

çok pişkinmişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
maddi anlamda paçayı kurtardın mı ,uzak dur aman canım :38:

Açıkçası ben de alım için bekliyorum. 101-103 olunca alırım.
programın adı 'harcamalarım'.

sanırım Türk yapımı. indirdim bilgisayarıma ama çok kastı,işlemleri kaydetmesi falan uzun sürdü nedense.

o yüzden çok detaylı inceleyemedim,kadırdım hemen.

ama indirip deneyebilirsin,hemencecik indirip kuruyor zaten.

İndirdim, baktım.
Pek hoşuma gitmedi.
Sadece harcamalar var. Gelir gider durumu yok.
Ben de kaldırıdım.

slm arkadaşlar :69: ben de aranıza şu an itibari ile katılmış bulunuyorum. para biriktirmeyi çok seven biriyim. biriktirmek için sabırsızlanıyorum. sanırım birikim yapıp ay sonunda belirteceğiz birikimleri. aranıza katıldığım için çok mutluyum.:71: farmasi :71: beni de listeye eklermisin cnm. hepinize kolay gelsin arkadaşlar:80:

slm arkadaşlar :69: ben de aranıza şu an itibari ile katılmış bulunuyorum. para biriktirmeyi çok seven biriyim. biriktirmek için sabırsızlanıyorum. sanırım birikim yapıp ay sonunda belirteceğiz birikimleri. aranıza katıldığım için çok mutluyum.:71: farmasi :71: beni de listeye eklermisin cnm. hepinize kolay gelsin arkadaşlar:80:

hoşgeldin canım hayırlı uğurlu olsun....

enişte maşallah kayınpederinin sana verdiği emanete iyi sahip çıkmış :1::1::1:
ben de annemden borç alırım ama zamanında da öderim:34:
6 gram altın parasını taksit taksit al eşinden her ay sana 1 gr altın parası versin maaşından madem:34:
altın almaya gelince ladyfog ile bekliyoruz bu aralar düşmesini bakalım.

zamanında ödemedi işte. ama yine de kayınpederim beni şaşırttı 400 tl borcumuz vardı onu almadığı gibi 400 de eşime vermiş. kayınpederimi tanısanız inanın siz de çok şaşırırdınız. neyse adamcağız iyilik yaptı Allah razı olsun :))
zaten maaşının hepsini harcar garibim :) neyi versin bana kira, aidat, market... hep onda benimkinden de birikim yapıyoruz. aslında sadece onunkini harcayabilsek ama olmuyor işte benimkinden de gidiyor muhakkak.
dünkü maaşa da ben el koydum ayın 15 inden sonra altın artacakmış dedim:1: aldım paracıklarının hepsini..

sizin alım için önerdiğiniz gün saat var mı. biliyorum ki seni de zor durumda bırakıyorum sen de bi aksilik olsa sorumlu olmaktan korkarsın.:31: ben sana şöyle sorim.. ne zaan alım yapcaksın farmasi :9:

hoşgeldin ve de hayırlı birikimler canım:71::38:
listeye ekledim bu ayın 28- 29 unda bildirimlerini beklerim:34:

zamanında ödemedi işte. ama yine de kayınpederim beni şaşırttı 400 tl borcumuz vardı onu almadığı gibi 400 de eşime vermiş. kayınpederimi tanısanız inanın siz de çok şaşırırdınız. neyse adamcağız iyilik yaptı Allah razı olsun :))
zaten maaşının hepsini harcar garibim :) neyi versin bana kira, aidat, market... hep onda benimkinden de birikim yapıyoruz. aslında sadece onunkini harcayabilsek ama olmuyor işte benimkinden de gidiyor muhakkak.
dünkü maaşa da ben el koydum ayın 15 inden sonra altın artacakmış dedim:1: aldım paracıklarının hepsini..

sizin alım için önerdiğiniz gün saat var mı. biliyorum ki seni de zor durumda bırakıyorum sen de bi aksilik olsa sorumlu olmaktan korkarsın.:31: ben sana şöyle sorim.. ne zaan alım yapcaksın farmasi :9:

canım aynen öyle al ya da sat demem , çünkü aksi bir duruma çok üzülürüm.
ama altının gramı 101 -102 seviyesini görse affetmeyi düşünmüyorum, atlayacam üstüne :9::9::9::9:
şu an % 50 tl deyim % 50 altındayım düşünce parça parça alım yapmayı yükselince de parça parça satış yapmayı düşünüyorum.:34:

hoşgeldin ve de hayırlı birikimler canım:71::38:
listeye ekledim bu ayın 28- 29 unda bildirimlerini beklerim:34:

hiç merak etme cnm bildiricem. şimdiden korktum . ya bu ayki birikimim az olursa diye :18::18:
neyse Allah kolaylık versin

hiç merak etme cnm bildiricem. şimdiden korktum . ya bu ayki birikimim az olursa diye :18::18:
neyse Allah kolaylık versin

hiç korkma bizim için 1 tl nin 1 kuruşun bile önemi çok büyük
büyük okyanusları bile meydana getiren bir damla su değil midir?:34:

merhaba kızlar

farmasi evin yönetimi sana geçtiğine göre birikimleriniz tavan yapıcak demektir eşin yaşadı:52:

karalahana bende 6 yıl çalıştığım işyerinden hayatta ayrılamam ben burdan emekli olurum diyordum.. yeni düzen yeni iş olmaz diyodum ayrıldım o hafta iş buldum ve başladım.. çok çabukta alıştım şükür bence sende bukadar zararı varsa patronunun borcunu sıfırlar sıfırlamaz çık derim..

eski işyerimde son yıl maaş parça pincik alır olmuştum 6000 gibi bi rakam birikmiş içerde ama ben ne sıkıntılar çektim çalışıyodum ama para gelmiyor aldığımda ancak 100 200 cep harçlığı veriyor patron.. içerdeki parayı sıfırlamak için abimin sigortasını yaptırdım işyerinden.. para sıfırlanıncada çıktım.. resmen 6 yılda yüz göz olmuşuz şimdiki işyerinde paramı alıyorum.. ve buraya girdiğimden beri birikimim arttı.. çünkü maaş belli avans zamanı belli ...ama bu bana ders oldu bi işyerinde en fazla2 yıl çalışılmalı yeni iş yeni bilgiler her zaman daha iyidir.. zaten özel sektör tazminat filanda verdiği yok en azından farklı yerlerde farklı deneyimler elde etmek bence en mantıklısı:82:

merhaba kızlar

farmasi evin yönetimi sana geçtiğine göre birikimleriniz tavan yapıcak demektir eşin yaşadı:52:

:60::60::60::60::60::60::60: bilemiyorum artık canım inşallah dediğin gibi olur:38:

bana dediği şu oldu eşimin ister annemden getir bazı ihtiyaçlarını ister çocukları dedelerinin üzerine sal sen bilirsin bu parayı ister artır ister yetir .artırırsan senin olsun ( benim kayınvalidemler bizim 2 kat aşağımızda ve bu benim için çok büyük avantaj kadın eşinden dostundan geleni her ne olursa bana getirir verir paylaşır kızım pazardan almayıverirsin diye .
ama ne fırtınalı günlerden sonra kadıncağızı eğittim sormayın:52::52::52::52:
eşim sen eminim 400 tl nin 200 tl sini artırmaya kalkarsın diyor :52::52::52:
çünkü ona 20 tl verdiği pazar harçlığının ortalama 9- 10 tl sini harcadığımı söylemiştim de :52::52::60::60::60::60:

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu topikk çok hoşuma gittiii ,daha yeni buldumm nasılda görmemişim burayı benn
Birisinin geçmiş mesajlarınıı karıştırırkenn buldumm
bende her ay düzenlii alıpp birriktirip çeyrek alacağım derimm olmazz
Ama ben çalışmayan olduğumm içinn harçlıklardan biriktirmemm lazımm
gerçekten işe yaradımııı biriktirebildinizmiii

:60::60::60::60::60::60::60: bilemiyorum artık canım inşallah dediğin gibi olur:38:

bana dediği şu oldu eşimin ister annemden getir bazı ihtiyaçlarını ister çocukları dedelerinin üzerine sal sen bilirsin bu parayı ister artır ister yetir .artırırsan senin olsun ( benim kayınvalidemler bizim 2 kat aşağımızda ve bu benim için çok büyük avantaj kadın eşinden dostundan geleni her ne olursa bana getirir verir paylaşır kızım pazardan almayıverirsin diye .
ama ne fırtınalı günlerden sonra kadıncağızı eğittim sormayın:52::52::52::52:
eşim sen eminim 400 tl nin 200 tl sini artırmaya kalkarsın diyor :52::52::52:
çünkü ona 20 tl verdiği pazar harçlığının ortalama 9- 10 tl sini harcadığımı söylemiştim de :52::52::60::60::60::60:

Farmasi bende sende o ışığı görüyorum canım:52: 200 olmasa biile 100 kesin artırırsın:52: birde dediğin gibi gelin kayınvalide dayanışması yaptınmı gelsin paracıklar:27:

Farmasi bende sende o ışığı görüyorum canım:52: 200 olmasa biile 100 kesin artırırsın:52: birde dediğin gibi gelin kayınvalide dayanışması yaptınmı gelsin paracıklar:27:

çok teşekkürler bitanem bence de sence :13::13: 200 çok olur şimdi hem de ayıp olur 100 tl yeter :60::60::60::60::60::23::23::23::23::23:
hayırlısı bakalım zaman gösterecek yazarım inşallah ne yapıyorum ne ediyorum .:34:

Back