HAYATIMIN KARARI!!

Ablaniz nasil sizin sirtinizdan geçiriyor. Harclik mi veriyorsunuz? Oyleyse bu mu sorun? Anlasamiyordur kocasını sevmiyordur ayrılmak istiyordur. Belki anlatamadigi sorunlari vardir. Kusura bakmayın ama evdeki yeriniz genislesin diye ablanizin kocasıyla barismasini beklemek enisteyi yere göğe sigdiramayip ablaniza pislik muamelesi yapmanız çok yanlış. Şimdi anlıyorum boşanmak isteyen kadınların neden zorla kocasının yanına gonderen zihniyetler olduğunu. Ablanizin hayatı karismaya hakkiniz yok ki bence zaten karisamadiginiz için bu kadar agrasifsiniz. Biraz empati.
ayrıca yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz sanırım

Bakın, benim de bi ablam var.
Çok sorunlu bi tiptir kendisi.Sürekli gergin, sinirli..
Yere kaşık düşse kaşığa küfreder, evi süpürürken süpürge bi yere takılsa süpürgeyle kavga eder.
Çok itici mimikleri ve kelime çıkışları vardır evin içinde hiç kimse tasvip etmez hareketlerini.
Anne ve babamla anlaşamayan çatır çatır yüzlerine konuşan tek kardeştir aramızda.
Müthiş bencil ve cimridir.. uzaar gider.

Ama buna rağmen ablamızdır, her derdinde tasasında yanındayız.
Bi kaç yıl önce aldatılma geçti başından, hepimiz seferber olduk tuttuk kolundan kaldırdık.
Birimiz psikoloğa götürdük, birimiz kafasını dağıtsın diye tatile çıkardık, enişteme karşı her hatasını savunduk (ki bu aldatılma konusunda maalesef ablam haksızdı)
Bizim eşlerimiz ablamı bize eleştirdiklerinde dikenleniyoruz hepimiz, en savunulmayacak yanlarını savunuyoruz.

Yani ablanız ne kadar kötü olursa olsun, "kardeş" mantığı sizde oturmuş olsaydı bu şekilde düşünemezdiniz.
Sizde de çok büyük bi yan eksik kalmış bence, tamam o abla olmayı becerememiş ama siz de hiç kardeş olamamışsınız.

bana yaşattıklarını ablanızda size yaşatsaydı kimbilir ne düşünürdünüz bencede empati
Benim ablam bana bunlari yasatmazdi çünkü ben ablamı anlamaya calisirdim ona hakaretler saydırıp kapının önüne koymaya ugrasmazdim. Ve bosanmak istediği bi evliliğe sahipse eger onu enisteye yamamaya calismazdim. Ablam benim yerimi daraltmazdi. Can yoldasim olurdu.
Sokak köpeklerine bile sevgiyle yaklasinca isirmiyorlar. Dunyaya nasıl bakarsan yansımasıni alırsın kat ve kat.

Bakın, benim de bi ablam var.
Çok sorunlu bi tiptir kendisi.Sürekli gergin, sinirli..
Yere kaşık düşse kaşığa küfreder, evi süpürürken süpürge bi yere takılsa süpürgeyle kavga eder.
Çok itici mimikleri ve kelime çıkışları vardır evin içinde hiç kimse tasvip etmez hareketlerini.
Anne ve babamla anlaşamayan çatır çatır yüzlerine konuşan tek kardeştir aramızda.
Müthiş bencil ve cimridir.. uzaar gider.

Ama buna rağmen ablamızdır, her derdinde tasasında yanındayız.
Bi kaç yıl önce aldatılma geçti başından, hepimiz seferber olduk tuttuk kolundan kaldırdık.
Birimiz psikoloğa götürdük, birimiz kafasını dağıtsın diye tatile çıkardık, enişteme karşı her hatasını savunduk (ki bu aldatılma konusunda maalesef ablam haksızdı)
Bizim eşlerimiz ablamı bize eleştirdiklerinde dikenleniyoruz hepimiz, en savunulmayacak yanlarını savunuyoruz.

Yani ablanız ne kadar kötü olursa olsun, "kardeş" mantığı sizde oturmuş olsaydı bu şekilde düşünemezdiniz.
Sizde de çok büyük bi yan eksik kalmış bence, tamam o abla olmayı becerememiş ama siz de hiç kardeş olamamışsınız.
ben hayatımda hiç düşmedimmi abla olarak ozamanlar bir tekmede o vurmak yerine elimden tutupta kaldırsaydı inan başımın üstünde gezdirirdim

inana bana biraz iyi niyetli olsa valla sevmeye çalışıcam yaaa yemin ederim ama değil
Herkes her zaman iyi niyetli olmayabilir bak biraz tahammul gostermelisin daha yolun cok basindasin kimbilir kimlerle karsilasacaksin esinin ailesi nasil olacak onlarin iyi niyetli olacaginin garantisi var mi?onlari sevebilecek misin?herkesle aran bal kaymak olabilecek mi?insanlarla insan gibi iliskiler kurarsan sen kazanirsin

malesef canım onlara para yetiştirmekten kendim için çalışamıyorum benim eve destek olduğum kadar oda olsun azcık elini taşın altına kkoysun ozaman
ya bu kadar zoruna gidiyorsa verme sende
söyle annene babana ablam verdiği zaman vereceğim diye
bende biraz kendim için biriktireceğim diye

takmışsın gitsin barışsın defolsun
orası senin değil asıl anne ve babanın evi kendine gel!!!

merak ettim inşallah ablanın çocuğunu itip kakmıyosundur
o yavruya da çok üzüldüm..

Benim ablam bana bunlari yasatmazdi çünkü ben ablamı anlamaya calisirdim ona hakaretler saydırıp kapının önüne koymaya ugrasmazdim. Ve bosanmak istediği bi evliliğe sahipse eger onu enisteye yamamaya calismazdim. Ablam benim yerimi daraltmazdi. Can yoldasim olurdu.
Sokak köpeklerine bile sevgiyle yaklasinca isirmiyorlar. Dunyaya nasıl bakarsan yansımasıni alırsın kat ve kat.
canım ben onu kapının önüne koymuyorum ki daha öncede söyledim benim olduğu kadar onunda babasının evi
ama o evde sadece o yaşamıyor benim zaten o evde sorumluluklarım var birde o oğluyla sırtımda kambur oldu
çalışmasa tamam derim ama çalışıyor neden birşeyin ucundan tutmuyor çünkü o mpara biriktirecek değilmi
oda haklı

malesef canım onlara para yetiştirmekten kendim için çalışamıyorum benim eve destek olduğum kadar oda olsun azcık elini taşın altına kkoysun ozaman
Kendimi ablanin yerine koyuyorum esimi terk edip annemin evine geldigim gun para vermek aklimin ucundan gecmezdi sanirim
İnsallah sen de bir gun ablanin durumuna dusmezsin?kimse kinadigini yasamadan bu dunyadan gocmuyor cunku hatirlatirim
Sen madem ailene bu kadar cok para veriyorsun kirala bir ev al esyani git kadin basina orada insallah mutlu olursun ne diyeyim

ayrıca yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz sanırım
Verdiginiz cevapları okuyorum bana soyledikleriniz arasında kaçırdığım bi nokta yok sanırım. Ne paraymis ne yardimmis be kardeşim demek istiyorum. Vermeyin bu kadar zorunuza gidiyorsa. Lafini edecekseniz ki sürekli ediyorsunuz yardım etmeyin o zaman. Sevaptan çok günaha giriyorsunuz.

Herkes her zaman iyi niyetli olmayabilir bak biraz tahammul gostermelisin daha yolun cok basindasin kimbilir kimlerle karsilasacaksin esinin ailesi nasil olacak onlarin iyi niyetli olacaginin garantisi var mi?onlari sevebilecek misin?herkesle aran bal kaymak olabilecek mi?insanlarla insan gibi iliskiler kurarsan sen kazanirsin
haklısın bana bakacağını söyleyip annemin kadın tutmasını engelleyip beni ameliyatlı halimle yatakta bırakıp kaçtığı için anlından öpmeliyim
kaynanası ile bir olup dedikodu yapıp kocamdan ayrılmama sebep olduğu için ellerinden öpmeliyim
para için böbreğini sattı dediği için sevgi ile kucaklamalıyım
sen yapabilirmisin bunları

Kendimi ablanin yerine koyuyorum esimi terk edip annemin evine geldigim gun para vermek aklimin ucundan gecmezdi sanirim
İnsallah sen de bir gun ablanin durumuna dusmezsin?kimse kinadigini yasamadan bu dunyadan gocmuyor cunku hatirlatirim
Sen madem ailene bu kadar cok para veriyorsun kirala bir ev al esyani git kadin basina orada insallah mutlu olursun ne diyeyim
mahallede kahkaha ile gülmekte aklına gelmezdi değilmi ya röfle yaptırmak kendini bakıma sokmak falan aklına gelirmiydi

Sen dost edinmeye bak düşmanını annende doğurur lafını doğrular gibisiniz... kardeşe düşman olunur mu ya.. bişey olsa en çok o üzülür yani genel olarak kardeşlik böyledir yada bizim aile böyle.. kardeş candır can... Sizin anneniz onunda annesi bilmem farkındamısınız başına bişey gelince insan nereye sığınır aileye tabiii... ama istemiyorusunuz ablanızı ve çocuğunu ne yapsın düşene vurulmaz hele hele bu kardeşseee başına daha kötü şeyler gelmesini istemiyorsanız evlenen kadar katlanırsınız yada ayrı eve çıkarsınız o aile evi onunda evi sayılır kimin evinden kimi kovuyorsunuz birde ailenize şart koşmuşsunuz ...İyiki senin gibi bir kardeşe sahip değilim şükürler olsunnnnn

canım ben onu kapının önüne koymuyorum ki daha öncede söyledim benim olduğu kadar onunda babasının evi
ama o evde sadece o yaşamıyor benim zaten o evde sorumluluklarım var birde o oğluyla sırtımda kambur oldu
çalışmasa tamam derim ama çalışıyor neden birşeyin ucundan tutmuyor çünkü o mpara biriktirecek değilmi
oda haklı
Ben daha da cabalamayim ya tamam. Abla ve küçücük yeğen kambursa sizin için kesip atın o zaman. Allah Selamet versin. Ya o ya ben demek kapının önüne koymaya çalışmak olmuyor mu? Cuma ya ben yoruldum herhalde idrak etmekte ve yorumlamakta zorlaniyorsam demek ki!

Ben daha da cabalamayim ya tamam. Abla ve küçücük yeğen kambursa sizin için kesip atın o zaman. Allah Selamet versin. Ya o ya ben demek kapının önüne koymaya çalışmak olmuyor mu? Cuma ya ben yoruldum herhalde idrak etmekte ve yorumlamakta zorlaniyorsam demek ki!
haklısın idrak etmek konusunda problemin var selametle

haklısın idrak etmek konusunda problemin var selametle
Allah ablana kolaylik versin. O kadar iyi niyetime rağmen bana da bunu dedin ya. Sorunlu bi kişilik olduğun ortada. Dilerim o anne baba senin gibi birisi yüzünden o kızla çocuğunu kapının önune koymazlar. Bu zamanda insan olmak zor meziyet.

bu kızgınlıgın mutlaka sebebı vardır bı ınsan durduk yere kardesınden boylesıne vazgecmez merak ettım

X