arkadaşım bu şekilde tanıdığım iki aile var. Birincisi 14 sene çocuk yapmadılar çünkü adam kesinlikle cocuk istemiyordu ama sonra istemeden olmuş yani artık bunca zaman oldu çocuğumuz olmaz nasılsa diye. ne mantıksa! kızları oldu. adam kızına deli oldu. çok iyi çok düşkün bir baba oldu. bir de oğulları oldu. gayet mutlular. Adam da gayet iyi basarıyor. Adam sorumluluk alamıyordu. sorun buyduç. bir de cok aşırı calısıyordu. Düşün 14 sene bekledi karısı. ama o da bu konuda ille olsun demiyordu. takılıyorlardı öyle. ama onlar genç evlenmişti. kız 19 yaşındaydı.hatta hamile kalınca ben şimdi X!e naqsıl söyleyeceğim diye ağlamıştı.
diğer aile ise adam kesinlike çocuk istemiyordu. en sonunda ne oldu bilmiyorum ama kadın ikna etti adamı. adam kesinlikle benden bir yardım bekleme. hasta olursa, bir sorun olursa bilmem ne, tek basına halledersin demiş karısına. adam da iyi bir mevki de yani. bir çocukları oldu. kadının hayatı nasıl geçti bilmiyorum ama cocuk doğduktan sonra katı olmadığını düşünüyorum.
bence eşini al karsına konuş. ben bir kadınım ve kesinlikle anne olmak istiyorum. cocugumun da babasının sen olmasını istiorum. çünkü seni seviyorum. şimdi senle bosanabiliriz, baskasıyla evlenebilirim, cocuk yapabilirim ama mesele ille cocuk yapmak değil, mesele bizim birlikte bir çocugumuz olsun. bir bagımız olsun, parcamız olsun. eğer sorumluluk konusunda sorumluluk almak istmiyorsa, istediğin anda bosanmaya hazırım. yani gitme özgürlüğü tanıyacagım sana. diyebilirsin meselaç
erkekler ne bencil. kendileri istedikleri yasta baba olabiliyorlar ama kadınlar sınırlı.
üstelik 10 yıl sonra bu fikrinin değişmeyeceği ne malum? o zaman sen istese de yapamayacaksın.
bu baslı basına bir bosanma sebebi. ben olsam son koz olarak resti çekerdim. istemiyorsa da bosanırdım. inan çocuk bambaska birşey. üstelik seni kandırmış. bastan deseydi belki evlenmezdin ki kesinlikle evlenmezdin.