Hayatımın Dilemması

kesinlikle esinizin cocugu olsa cok sever anlattiginiza gore. madem esinizi cok seviyosunuz ve onunla evliliginizi devam ettirmek istiyosunuz kaza oldu diyerek hamile kaliniz bu kandirmaca mi bilemiyorum sonucta esinizde sizi kandirmadi mi itiraz hakki bile olamaz siz gebe kalmaya bakiniz

Yorumunuz için teşekkürler ama bunu yapabileceğimi sanmıyorum. Allah evladınızı sağlıklı ve hayırlı bir şekide kucağınıza almanızı sağlar inşallah.

Adam tırt. Resmen kandırmış sizi.:sinirli:
Tek taraflı gebe kalmaya çalış diyenleri anlayamadım ben. Zorla güzellik olmaz.
He konu sahibi derseki beni kandırdı bende kandırayım o zaman sorun yok. Alanda verende razı derim.

Öneren arkadaşlar olsa da bu olayı ben de doğru bulmuyorum.

Ya millet kazala hamile kalıyor sende kal gitsin.zorla baba yap istemesede zorla olsun senin anne olamaman onun baba olmasindan iyidir.zaten o sizi baştan kandırıp oyalamis buna hakki yok.tamm herkesin cocugu olmak zorunda degil bosanip baskasiyla evlenseniz,rabbim vermedikten sonra yine olmaz.ama ortada sağlık sorunu yokken bide üstüne üstlük tamm diyip sizi oyalamasi hiç etik degil.ben bu adamin fikrine saygi duymam.

Zorla baba olmasının her şeyden önce çocuğa haksızlık olacağı görüşündeyim. Ve beni kandırdı diye kimseyi kandıramam. Babam hep bir yanlış başka bir yanlışla örtülmez der. Ve biri yanlış yapacaksa o siz olmayın varsın size yanlış yapılsın der. Bende aynı düşüncedeyim. yorumunuz için teşekkürler.

Okuyunca aslinda butun sorunlarda oldugu gibi cevap cok basit ama yaşarken zor.
Hayat secimlerden , yollardan ve acik olmaktan geciyor.
Esiniz malesef en basindan acik olup size secim hakki tanimamis ve hala bu duruma devam ediyor.
Sizinse artik cok seceneginiz yok aslinda, ya cocuk sahibi olmaktan vazgececeksiniz, ya mucadelenizi verip ikna edeceksiniz ya da gercekten cocuk sahibi olmak istemiyorsa net sekilde ve siz bunu kaldiramiyacaksiniz yollari ayirmak.
Esinizle konusa konusa bir yere varacaksiniz mutlaka.

Zorla baba olmasının her şeyden önce çocuğa haksızlık olacağı görüşündeyim. Ve beni kandırdı diye kimseyi kandıramam. Babam hep bir yanlış başka bir yanlışla örtülmez der. Ve biri yanlış yapacaksa o siz olmayın varsın size yanlış yapılsın der. Bende aynı düşüncedeyim. yorumunuz için teşekkürler.
Haklisiniz,ama sanki esiniz iyi biri baba olinca pişman olmayacak sanki iyiki olmus der gibisinsen düşünmüştum.rabbim gonlunuze göre versin hakkinizda hayirlisi olsun

arkadaşım bu şekilde tanıdığım iki aile var. Birincisi 14 sene çocuk yapmadılar çünkü adam kesinlikle cocuk istemiyordu ama sonra istemeden olmuş yani artık bunca zaman oldu çocuğumuz olmaz nasılsa diye. ne mantıksa! kızları oldu. adam kızına deli oldu. çok iyi çok düşkün bir baba oldu. bir de oğulları oldu. gayet mutlular. Adam da gayet iyi basarıyor. Adam sorumluluk alamıyordu. sorun buyduç. bir de cok aşırı calısıyordu. Düşün 14 sene bekledi karısı. ama o da bu konuda ille olsun demiyordu. takılıyorlardı öyle. ama onlar genç evlenmişti. kız 19 yaşındaydı.hatta hamile kalınca ben şimdi X!e naqsıl söyleyeceğim diye ağlamıştı.

diğer aile ise adam kesinlike çocuk istemiyordu. en sonunda ne oldu bilmiyorum ama kadın ikna etti adamı. adam kesinlikle benden bir yardım bekleme. hasta olursa, bir sorun olursa bilmem ne, tek basına halledersin demiş karısına. adam da iyi bir mevki de yani. bir çocukları oldu. kadının hayatı nasıl geçti bilmiyorum ama cocuk doğduktan sonra katı olmadığını düşünüyorum.

bence eşini al karsına konuş. ben bir kadınım ve kesinlikle anne olmak istiyorum. cocugumun da babasının sen olmasını istiorum. çünkü seni seviyorum. şimdi senle bosanabiliriz, baskasıyla evlenebilirim, cocuk yapabilirim ama mesele ille cocuk yapmak değil, mesele bizim birlikte bir çocugumuz olsun. bir bagımız olsun, parcamız olsun. eğer sorumluluk konusunda sorumluluk almak istmiyorsa, istediğin anda bosanmaya hazırım. yani gitme özgürlüğü tanıyacagım sana. diyebilirsin meselaç

erkekler ne bencil. kendileri istedikleri yasta baba olabiliyorlar ama kadınlar sınırlı.

üstelik 10 yıl sonra bu fikrinin değişmeyeceği ne malum? o zaman sen istese de yapamayacaksın.

bu baslı basına bir bosanma sebebi. ben olsam son koz olarak resti çekerdim. istemiyorsa da bosanırdım. inan çocuk bambaska birşey. üstelik seni kandırmış. bastan deseydi belki evlenmezdin ki kesinlikle evlenmezdin.

Aslında bende çocuğumuz olursa eşimin de benim kadar seveceğini ve fedakarlıkta bulunacağını düşünüyorum.

Ben net bir karara vardıktan sonra son bir konuşma yapacağız sanırım.

Bu dünyaya çocuk getirmek için bencillik etmeyelim diyor ama en büyük bencilliği bana karşı yapıyor farkında değil.

Ben de eşinizle aynı düşüncelere sahibim bu dünyada iyi bir çocuk yetistirebilecegime inanmıyorum cevrem çok iyi ilgili dusunceli bi anne olacağımı düşünmesine rağmen. Evet ben bunu yapabilirim ama çocuğum hep benim himayem altında kalmayacak bazen onu koruyamayacagim belki ağır şeyler yaşayacak ama benim haberim bile olmayacak bu düşünceler beni çok korkutuyor ve o yuzden de çocuk sahibi olmaktan deli gibi korkuyorum. Ama eşinizi ne kadar iyi anlıyorsam sizi de o kadar anlayabiliyorum... Eger esinizi ikna edemezseniz ya çocuk sevdasından vazgececeksinz ya da esinizden. Hakkinzda hayirlisi olsun...

Amin inşallah.

arkadaşım tüm yorumları okumadan cevap yazmışım.
o istemeden olmaz elbette.
mutlaka daha önemli bir sıkıntısı olsa gerek.
cocugunuza güzel bir dünya kuracagınızdan bahset. onu koruyacagınızdan.

senşi seviyorsa, seni gercekten seviyorsa bu kadar bencil olamaz ve seni bu duygudan mahrum etmek istemez.
bence seni kaybetmeyeceğini düşünüyor. bunu en basta söyleseydi kaybedeceğini biliyordu. şimdi nasılsa evlisiniz.
peki sana bir çözüm o önersin. sen çözümle gitme.
peki bu duumrda ben ne yapmalıyım hiç bunu düşündün mü diye sor bakalım. sessiz kalmasın. sence ben bu kandırmaca karsısında sana bir daha nasıl güvenebilirim? sen istesen bile bundan sonra benim zorlamamla olacagını nasıl bilebilirinm.
10 yl sonra ayrılmayacagımızı, ölmeyeceini nasıl garanti edebilir?

gercekten bir sro bakalım. senin yerinde olsaymış ne yaparmış.

Yapacağımız konuşmada bunları da soracağım, yorumunuz için çok teşekkürler.

ben böyle bir şey yapan adama daha güvenemezdim
evlilik öncesi en önemli konulardan biri
kaç çocuk sahibi olmak istersin yada çocuğun olmasını ister misin sorusu
açıkça hiç istemiyorum deyip evlenmek farklı olsun deyip hiç istememek farklı

bunun ayrı evde yaşayacağız deyip düğünün ertesi günü kızı alıp kaynananın yanında yaşatmaktan hiç bir farkı yok

Kesinlikle güvenim sarsıldı zaten. :KK43:

Biyolojik olarak bir sorunu olabilirmi acaba? Yada oyle degilse bile biraz daha bekleyin dua edin allah icine bir cocuk sevgisi dusursun zaten kader ve kismetinizde ne varsa onu yaşarsınız allah yardımcı niz olsun

Biyolojik sorundan haberdar değilim, dua ediyorum. Allah hayırlısını nasip etsin. Duanız için teşekkürler.

Dünden beri konunuzu düşünüyorum. Ben ne yapardım acaba diye?.. Bir cevabim yorumum hala yok gibi maalesef..
Ama şunları bir çok kisi söylemiş olmasina rağmen bende yazayim. Evlenmeden önce size bu konudaki fikrini belirtmemesi sizi kaybetmek istememesinden kaynaklı. Oysaki şuan birliktesiniz. Kendini daha net ifade etmiş. Ama sizi ciddi anlamda kandirmis oldu. Peki ya siz? Bu konuda ben olsam hem kandirmis , hem annelik hakkımı elimden almis bir adama sizin kadar anlayisli davranamazdim. O hakkimi kavga ile bile olsa almaya çalışırdım. Ki yanlış anlamayin yazacaklarimi sizi uzmek falan degil amacim ama yaşınız itibariyle ve belki de istediginiz an cocugunuzun olmayacağı ( fiziksel bir rahatsizlik v.b)gibi seyleride göz önüne alıp bunun için kesin bir karar almaniz lazim.

Güzel yorumunuzu yanlış anlamam mümkün değil zaten. Olanları ifade etmişsiniz.

bende teşekkür ederim. Bence zaman herşeyin ilacı. Dediğiniz gibi nasipte ne var sa o oluyor.Şimdilik olumlu taraflarını düşünün. En azından yanınızda bir hayat arkadaşınız var. Belki o da kabul edecek ileride. Biraz zaman sabır ve dua diyorum.
Allah razı olsun, size ve çocuklarınıza da hayırlı kaderler versin.

Bence esun cocuk istiyor ama cocuk yetistirmede onu kotumada kendine guvenmiyor. Muhtemepen yapsa bir tane ister. Ve ooldukten sonra ne olacagi gibi endiseler tasiyor.. Bence bu konuda yardima ihtiyaci var. Biraz zaman verin ve ustune gitmeyin. Zamanla duzelir umarim. Kendinizi evliliginizi yipratmayin. Suan boyle bir surec. Gecicektir. Mapum hergun haberlerde cirkin olaylar benimde bi kizim var bendede kaygilar oluyor. Oncesindede vardi.. Boyle bir dunyada bu ortamlarda zor bigib gelebiliyor.. Esinize bunu asmasi icim yardimci olun sizi kandirdigini dusunmeyin. Sadece korkuyor

Korkuları çok derin ve ne desem de dünya değişmez hep kötüye gidiyor diyor. :KK43:

Bence başka bi sıkıntısı var..Bazı kadınlar sorumluluk almaktan korktuğu çocuk istemez ama erkeklerin çocuk istemediğini hiç duymadım. Sağlık sıkıntısı olabilir. Önce onu araştırın bence.

Araştırdım ama herhangi bir bulguya rastlamadım.

Korkuları çok derin ve ne desem de dünya değişmez hep kötüye gidiyor diyor. :KK43:
acaba psikolojik sorunu olabilir mi esinizin?? genel hali nasildir mesela cok panik ve sikintili midir herseyi kafasina takar mi belkide oyuzden bu dunyaya cocuk getirilmez diye dusunuyodur yada sizin bilmediginiz onun bildigi yani sperm degerleriyle ilgili bi sorun var ve ilerde ayrilirsaniz bunu sizden sakliyo olabilirmi

Eşinize çocuk istetmek mumkun olmadigina gore... Ya kabulleneceksiniz ya da bosanacaksiniz.
Bir de ben de İngilizce öğretmeniyim, dilemma= İngilizce, Türkçe karşılıği ikilem...

Öğretmen hanım, zaten ben de bu ikilemde kaldığım için bu konuyu açtım. Seçeneklerin farkındayım. Acaba başka güzel fikirler gelir mi dedim ve arkadaşlar sağ olsun çok yardımcı oldular. Zihnimde bundan sonraki adımla alakalı bir sürü fikir oluştu.

Dilemma nın ise manasını bilmeden kullanmam zaten mümkün değil. Yazıyı okuduğunuzda fark edeceksiniz ki mana bilerek kullanılmış. Türkçe'miz de yabancı kelime kullanımından yakınıyor olsaydınız duruma daha uygun olurdu. Ben de bundan muzdaribim ama ne yazık ki günlük konuşma dilimize o kadar girmiş ki üzüntülü anımızda yazı yazarken fark ermeden kullanabiliyoruz.

X