Çoookkk üzücü bir yazı. Fake diyenler olmuş. Malesef ki hayatın gerçeği bu. Sizi eleştirmek için söylemiyorum ama başı boş kalmış engelli bir çocuğun gelebileceği nokta bu.
11-18 yaş arası ergenlik dönemini normal bir çok bile zor atlatırken engelli çocuklar bu his ile baş edemiyor. Özel eğitim veren kurumlarda çalışanlar buna defalarca tanık olmuştur. Bir anda durduk yere mast yapmaya başlayan çocuklar. Bir yerlere sürtünenler vs. İçinden gelen bir duygu. Baş etmek için yeterli algılama yeteneğine hakim değiller. Tabiki önlemler alınır. Eğitimler psikiyatri destekleri mutlaka başlanır. İnternete erişimin kolay olması ve kendiyle baş edememesi sonucu malesef.
Sizde insansınız ama ekstra farkındalığınızın olması lazım. Ve bu çocuk bunun sinyallerini çok kez vermiştir. Bu noktaya bir anda gelinmez. Gittiği kurumla bunu paylaşabildiniz. Çocuğum cinsellikle baş edemiyor diye. Muhtemel 11 li yaşlarda. Onlar sizi yönlendirirdi. Bu çocuklarımıza cinsel kimlik kavramı, gizlilik, dokunulmazlık gibi kavramların eğitimi verilmesi gerekiyor. Bir tek ilaç çözmez.
Sizin durumunuz çok sıkıntılı ilerlemiş. Tam ihtiyacı olduğunda yurtta yanlız kalması. İlgisizliğe maruz kalması. Yaptığının farkında bile değilken polislerle tanışması. Travmalar havada uçuşuyor.
Yaşadıklarınız çok zor. Normal bir çocuğu yetiştirmek bile belli bir mesai isterken. Bu özel gereksinimi olan çocukların yetiştirilmesi ciddi emekler istiyor. Özellikle cinsel anlamda engelli çocuklarımız ya istismara uğruyor ya da uğratıyor. Kısaca bu his ile baş edemiyorlar. Düzenli olarak psikiyatri desteği almalı. Üzülerek söylüyorum size gelene kadar kuvvetle muhtemel kızınıza uğramıştır. Kızını doktora götürün.
Ayyy çok üzücü bir tablo
yazılcak çok şeyler var. Sizi de kırmak istemiyorum. Diyeceksiniz benim yaşadıklarım kolay mı kolaysa gelin siz yaşayın diyceksiniz haklısınız çok zor. Yardım almaktan korkmayın. Hem okulu hem doktorlarıyla sıkı bir iletişim halinde olun. Kolay olmayacak ama yol katedeceksiniz. Allah yardımcınız olsun. tüm engelli çocuk yetiştiren annelerin Allah yardımcısı olsun. Çok farklı bir dünya yaşamayan bilemez.