Hayatım kabusa dönmüş durumda :((

Aynen öyle..
Köyde büyümüş eşim...Bu kadar parayı bir arada görmemiş hiç.. paraya önem vermiyorum diyor ama para harcamayı cok sever.
zamanında bastırdıgı duyguların hepsini yasamaya calısıyor su an...

ben gitmekle tehdit edince yumusuyor ama yine bildigini okuyor malesef...
1 dk bile düşünmeyin boşanın. böyle hayat bitmez.Ay nasıl sinir oldum elime geçirsem aleme ibret tokatlıycam.Ne sanıyor kendisini bulunmaz hint kumaşımı babalığı batsın onun.
öyle sanıyor .. dünya ondan ibaretmiş gibi...
anneme babama gösterdigi güler yüzü bile nimetten sayıyor malesef...
onun yanında dövdü beni. ve oglum " baba yapma" diye aglıyordu.
uzun süredir babasını görmemişti ve oglumun dedigi ilk cümle " baba sen annemi dövüyorsun" oldu (
oglum hep panik halide...
yok ,cocugumun arkasına gizlenmiyorum asla...
oglum için herseyi yaparım,eşimide bırakırım sorun degil benim için...

ancak nedense eşimin buhran gecirdigini düşünüyorum.psikolojisi alt üst olmuş gibi...
anlayamıyorum,bir gün ii bir günde kötü davranıyor...
eşim,aile kavramına oturmuş bir insan degildir...
hep kendi tarafı,kendi ailesi...
4 yıldır her ay olmasada lazım oldukca veriliyordu.
ve 4 yıldır eşimle aramda hiç problem yoktu. daha dogrusu ben huzur bozulmasın diye susuyordum.
bu son 4 5 aydır zıvanadan cıkmış durumda...

en ufak bir kavgada ambargo uyguluyor.
evi tasıyacaktım,vezgecti,cebimdeki,paraları aldı.
ve pcye şifre koymuş.sonra söyledi ama yorumlara cvp yazmaazsam bilinki böyle bir durum vardır...

ben seni artık dövmeyecegim ama sana karsı tahrikliğimin gecmesi lazım diyor ve böyle yollara basvuruyor.
bende aynı evde düşman degiliz,ben senin canını yaksam elime ne gececek dedim.. hiçbirşey...
o zaman böyle yapmanın ne anlamı var diye sordum...
başka türlü rahatlayamazmıs,ben kavga ederken inatlasıyormusum onunla..

bunca zaman herseye evet dedigim için,şimdi konusmam inatlasmak gii algılanıyor onun tarafından...
canım 20 gün falan gelmedim eve...cok sözler verdi,agladı yalvardı ahhh bilseydim dönermiydim hiç?

borç olayıda söyle.. 10 milyar aldık birinden.oda o zaman altına cevirmiş.altında cıkınca bizim borct 25 milyar oldu (

altınları borc günü geldiginde verecektim (şartım vardı)
borca da 2 ay kadar var. istedi bende şartıma uymadıgı için vermedim..

ailem altınlarımı yaptı,sadece 30 gr. kaldı...
sevmiyorum en azından eskisi kadar...
cok sey aldı benden.. saygısını,degerini,kaybetti gözümde..
ailemin yanında onlar ve benim için neler söyledi.ben agzımı acıp tek kelime etmedim onun ailesi için...
farkındaydım ama bu borc psikolojisinden midir nedir,bir an içindeki vahseti ortaya cıkardı. görmem iyi oldu.
demekki onda dayak potansiyeli mevcut...

lise mezunuyum,aöf kayıtlarını kacırdım malesef ( eşimde cok sevindi buna..
ben diyanet kadrosundan girecegim inş.

Resmen tefecilik yapmış o borç aldığınız kişi.
Buna hiçbirşekilde hakkı yok eğer önceden bir anlaşma yapmadıysanız.
Altın yükseldikten sonra mı size böyle yaptığını söyledi önce mi ? Çok uyanıkmış.
....

şurda 1.5 ay kaldı, derslere konsantre olmaya çalış, umarım atanırsın, ama sınavdan sonra iş de aramaya başla çünkü kpss nin bi garantisi yok biliyosun

Onu affetmekle büyük hata yapmışsınız.
İlk şiddetten sonra bir şans daha vermemeliydiniz.
Olanlar olmuş artık, bundan sonra cocuğunuzun ve sizin ruh sağlığınız için o
adamdan ne kadar uzak durursanız o kadar iyi olur bence.
Ayrılın demek benim haddime değil, sizin hayatınız ama bu şekilde psikolojiniz tamamen
bozulacak gibi.

Allah yardımcınız olsun.

peki şimdi ne yapmayı düşünüyosunuz..çoğunluk boşan diyor yani niye çekiyosunuz ki böyle birini.psikolojik sorunu varsa gitsin tedavi olsun,sizin ve bebeğinizin psikolojisini bozmayı hedef koymuş kendine..kendinizi düşünmüyosanız bile bebeğiniz için bitirin bu evliliği..benimde 3 yaşında bir oğlum var çok şükür evde kavga gürültü olmaz ama biraz yüksek sesle konuşsak bocalar telaşlanır napacağını şaşırır yavrum..sizin yavrunuz neler yaşıyordur kimbilir? size kapılarını sonuna kadar açmış bir aileniz var inanın çok şanslısınız bu konuda hayata sıfırdan tertemiz başlamak varken kendinize neden işkence yapıp bu adamla kalmıyosunuz?

şurda 1.5 ay kaldı, derslere konsantre olmaya çalış, umarım atanırsın, ama sınavdan sonra iş de aramaya başla çünkü kpss nin bi garantisi yok biliyosun
derste calısamıyorum ki (
dün en ufak bi şeyde " sen sınavlardada böylesin gecemiyorsun işte" dedi.moralim alt üst oldu...

kpss olmazsa fahri görev için basvuracagım.
oglum neler yasıyor bir bilseniz...
cocuk artık sürekli babasını ikaz ediyor,varmı böyle birşey ya...

iyice düşünüp karar verecegim...
böyle gitmeyecegi belli.. yada degişmeli yada bitmeli...

haklısın,ben normal bir psikolojide olduguma sükrediyorum. kaç aydır nasıl sabretmişim bilmem...
aileme anlatsam hemen bitirirler bu işi...

öncelikle şunu söylemeliyim ki okurken nefret ettim eşinizden ne olur kusura bakmayın. en büyük hatanız onu gitmekle tehdit etmek. siz de söylüyorsunuz yumuşuyor diye. siz onu yumuşatmak için giderim diyorsunuz, gitmek için değil... bu zulmü kendinize neden reva görüyorsunuz? "oplum babası ile mutlu" demişsiniz. şunu daima hatırlamanızı öneririm, çocuğunuz babası ile mutlu ama siz değilsizniz. yarın bir gün aklı yetince de sürekli aşağılanan bir anneyi gören çocuğunuzun psikolojisi ne olacak? öfkeli olmaya başlamış bile. ya küfürbaz bir serseri ya da canına tak edince babasına el kaldırıp sen nasıl anneme böyle yaparsın diyen biri olabilir allah muhafazaç. bence oğlunuza bir iyilik yapmak istiyorsanız o evi terkedin. yine babası ile olur, onu görünce mutlu olur. sizi bir arada iken kötü hatırlamaktansa ayrı ayrı iyi hatırlar ileride. son bir tavsiye gidecekseniz kararlı olun, kalacaksanız da gitmeyi koz olarak kullanmayın. çünkü bir süre sonra "giderim" sözünüz de anlamını yitirir.

şu mübarek günler hürmetine umarım her şey çok çok iyi olur sizin için. inanın çok üzüldüm. bebeğiniz için iyi düşünün lütfen. sevgiler...

onun yanında dövdü beni. ve oglum " baba yapma" diye aglıyordu.
uzun süredir babasını görmemişti ve oglumun dedigi ilk cümle " baba sen annemi dövüyorsun" oldu (
oglum hep panik halide...

bu çocuk mutlu mu şimdi

neyi bekliyorsun

Olayları ve yorumlarını okudum sonsuz_nur. Eşinin içinden bi anda canavar çıkmış 4 yıl sonra... İlk defa şiddet kullandı sanırım. Ve ondan sonrada arkası gelmiş olayların...
Allah kolaylık versin ne kadar zor bir durum...
Benim eşimde köyde büyümüş ama herkesin dediğine bakmaz kişilik meselesi bu. Siz kpssye çalışın inşallah.. Hayırlı sonuçlar alırsınız..
Evliliğiniz de çok zor bir karar anındasınız...Hakkınıızda hayırlısı olsun...Bir kere şans vermişsiniz, ve o şansı kullanamamamış..Değişmiyecek gibi duruyor ama en iyisini siz bilirsiniz yine de..
Hakkınızda hayırlısı olsun...

çocuğum babasıyla çok mutlu ona kıyamıyorum laflarını geçin...oğlumunda psikolojisi etkilendi agresifleşti yazmışsınız aynı yazı da....kendinizi kandırmaya devam etmeyin bence....parasını etrafa dağıtan, bi kaç gram altın için eşine evden git diyen, boğazını sıkan,döven,sonrada size sarılıp bu izleri ailene göster boşan diyecek kadar tuhaf bi insandan bahsediyosunuz:26:

4 senemiz çok güzel geçti,herkes imreniyodu demişsiniz ama ben inanmadım nedense,karakteri ortada eşinizin

altın yükselmeden,ilk aldıgı zaman anlasmıslar... eşimde cıkacagını bilmiyordu bu kadar,kabul etmiş..
o zaman gramı 28 idi şimdi 98 (

gitmekle tehdit demeyeyimde, gidersem bir daha asla girmem bu eve dedim. ve gidersem asla dönmeyecegim.
gitmek benim için cok zor degil,su an sakin durumda.
son bi bahane bekliyorum.bunu yaptıda cektim,geldim diyebilecek...
evet ilk defa vurdu hiç yapmadıgı birşey.. 4 senedir küfürünede şiddetine hiç şahit olmadım. ama su 5 aydır her sey degişti...

öyleydi.. duyan herkes sok gecirdi. nasıl olur, cok iyiydiniz siz...
eşin nasıl böyle yapar,yapmaz diyorlar.. kimse inanmıyor ama oldu işte...

Bu arada gecen cumartesi annemleri iftara cagıracagımı söylemiştim,oda " banane cagır" dedi.
Cagırdım,geldiler.Surat beş karış,konusmuyor,cevap vermiyor..
O kadar utandım ki...Ortamı yumusatmak için habire konu degiştiriyorum.
Babacım kalkmış gelmiş,onca seye ragmen güldürmeye calısıyor herkesi,o ise kendi yagında kavrulmaya devam ediyor...

Aynı gün aramış görümcemi bize gelin kalın demiş.o kadar sinirlendim ki...
" ben agarlayacagım insanları,bana neden sormuyorsun.üstelik annemler gelecek" dedim.
" ara o zaman gelmesinler" dedi. aramak sorun degil,ama sorması cokmu zor bu kadar?

anladığım kadarıyla üzerinize baskı kurmaya ve sindirmeye çalışıyor.Hayatınız eş aile olmaktan çıkmış sanki rekabete dönmüş..4 yıl nasıl fadakarlık yaptıysanız şimdide devam etmesini istiyor.Bu durum olmayınca psiklolojisi bozulmuş.Peki bu durumları onun ailesi ile konuştunuz mu? Onlarda en azından konuşup sorun çözme arayışına girseler....Yada biraz oğullarının kulağını çekseler...ayrıca çocuğunuzun pisikolojiside olumsuz olarak etkileniyor.

Çok dogru bi tespitte bulunmuşsun sng cim...
ne güzel söyledin... o,bütün bunlara ragmen aynı fedakarlıgı yapmamı istiyor ama bende sevgisini azalttıgı için içimden hiçbirşey gelmiyor.
haftasonu annesi babası gelecek buraya,onlarla konusacagım..
pek işe yarayacagını sanmıyorum ama bellide olmaz.. babası pek gamsız biridir...

ne demek nasıl bi yol izleyeceğimi bilmiyorum??
boşanacaksın çocuğunla yeni bi hayata başlıcaksın yaşın küçük yeniden evleneceksin çok mutlu bir kadın olarak bu günleri kabus olarak hatırlıcaksın.

okuyunca baştan sona hatalarla dolu bir ilişki gördüm.
eşinize toplamda kaç kez şans vermişsiniz sayamadım doğrusu..
gitmekle tehdit edip gitmedikçe inandırıcılığınız kalmaz ayrıca gitmekle tehdit etmeyi bırakın 1 dk bile durmayın o evde!

eşiniz sizi bundan sonra dövmeyecekmiş ahh ne büyük lütuf!!

gözleri önünde annesi babasından dayak yiyen çocuğunuzun babasıyla gerçekten mutlu olduğuna emin misiniz??
sizin durumunuzda olan insanların çoğu ailesi destek olmadığı için şiddete boyun eğiyor ama sizin aileniz yanınızda hala ne diye bunları çekiyorsunuz acıdan zevk mi alıyorsunuz anlamadım?

bu arada yazmadan geçemeyeceğim;
dün akşam haberlerde kocasının attığı dayak yüzünden komşusunun kapısında ölen kadının ardından polis eşini götürürken adamın tek dediği şuydu : "adam mı öldürdük sanki ya ne yaptım ki?" adam için karısını öldürmenin hiçbir anlamı yok..ayrıca ölen kadın çocuklarından da şiddet görüyormuş... çok yazık.

Son düzenleme:
eğer gerçekten birşeyleri değiştirmek yeniden başlamak istiyorsan önündeki kpss sınavına deli gibi çalışmalısın elbet emeğinin karşılığını alırsın ailende sana destek oluyor.eğer benim kocam değişmez diyorsan çekemiyorum diyorsan ailenin yanına döneceksin..ha diyosanki yok değişir evinde oturacaksn..ama ne yaparsan yap bi iş edin kendine çalış bak ozaman sana gıkını çıkarabiliyomu..seninde kendine inancın gelir.baktın olmuyor.oğlunada kendin bakabilirsin eyvallahın olmaz ilerdede doğru dürüst birini bulursun yada bulmazsın ama işin olursa herşey çok daha hafifleyecek bence.ne demek ya ailen evine geliyo babanlara sırtını dönüyo sendede hata var bence babanlara bunu yaşatmamalısın.sırf senin için katlanıyorlardır onlarda.dünyaya bir kere geliyoruz unutma..kendine çocuğuna ailene bu zulmü yaşatma..al karşına konuş son kez baktın olmuyo aynı çek git bence.allah yardımcın olsun.kararsız kalma sakın en kötüsü kararsızlık.en doğruyu bulursun inşallah.

olan oğlunuza olur bence mutlu felan değil aile içi şiddet en cok çoçugu etkilerr düşünsenize kavga ile uyandıgını pskolojik yönden kötü olabilirr ..bencede cok şanslısın ailen arkanda ne aileler var boşanma elalem ne der felann senin ailen seni düşünmüş elalemin ne dedigini değil ..

eşim özünde iyi biridir...
beni ailesine ezdirmez,hep güzel sözler söyler. ama borç psikolojisindenmidir bilmiyorum,4 5 ay içinde bu hale geldi..
onunla bugün konustum.değişmezse boşanma davası acacagımı ve bitirecegimi, böyle devam edemeyecegimi söyledim...
oda benden özür diledi,anlastık gibi..

benim sadece bir işi almam lazım elime,yoksa hayatım zindan olacak...
onuda gözlemleyecegim,düzelirse kendi kazanır. yok olmazsa herkes yoluna...

Off okurken bana daral geldi yemin ederim...

Biz de 1 senelik evliyiz, biz de borç harçla evlendik, bir sürü borcumuz var ve bunları öderken çok çok zorluk yaşıyoruz. Eşimin aldığı maaştan bize sadece 100 tl kalıyor inanabiliyor musun? Hadi geçin bakalım ayda 100 tl ile. Ay sonuna daha gelmeden iki haftada bitiyor o para, sonra beş parasız kalıyoruz öyle ortada.

Ama ne ben ne de eşim birbirimize saldırmıyoruz, birbirimize kırıcı sözler söyleyip suçlamıyoruz. Aksine birbirimizi telkin ediyoruz geçicek bu günler, sürekli bu şekilde yaşayacak değiliz ya kurtulcaz elbet diyoruz.Ki eminim benim kenarda altınlarım olsa ben bozdurmam hayatım, veremem desem bile eşim gıkını çıkarmaz. Çünkü düğünde takılan altınları her bozdurduğumuzda bana bin kere sorardı hayatım bak üzülüyorsan, istemiyorsan bozdurmayalım diye. Çok üzülüyordu, bozdurduktan sonra da bana sarılıp sana bunların on katını yapıcam aşkım diyordu.

Yani hiç eşim borçlar yüzünden psikolojisi bozuldu, o yüzden böyle oldu deme. Sen demek ki eşinin her dediğine he diyip onu memnun ediyormuşsun ki o gerçek yüzünü göstermemiş sana. Ama şimdi ne oldu? Altınlarımı vermicem dedin, beyefendi tutuştu, rahatsız oldu ve gerçek yüzünü göstermeye başladı. Yoksa bir insan bu kadar değişemez borçlar yüzünden. Değişseydi benim eşim beni sabah akşam döverdi o zaman.

Daha ne yapmasını bekliyorsun eşinin anlamadım? En başta o psikolojisi bozulan yavrunu düşün. Seni ve babasını o halde görmesi ne acı. Çok üzüldüm o yavrunun durumuna, hem de senin durumundan daha da üzüldüm. İşte şiddet yanlısı adamlar bu tür ailede büyüyen çocuklardn çıkıyor. Madem ailen arkanda, elinde altınların var neyi bekliyorsun daha? Yerinde olsam alırdım çocuğumu yanıma kendime yeni bir hayat kurardım, sen ona muhtaç değilsin, kimse kimseye muhtaç değil.

İnşallah bir an önce kurtulursun bu adamdan, Allah hakkında hayırlısını yapsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…