• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne yapardinz bu durumda?

Ben böyle şeyler okuyunca aklıma hep babam ve annesigil geliyor.
Benim babaannem yıllarca evlatları dizinin dibinden ayrılmasın diye dramın dibine vurmuş bir kadın. Şimdi çocukları evli, çocuklu hatta torunlu 50-60 küsür yaşlarındalar ve analarına karşı tuhaf bir bağlılık yaşıyolar. Şöyle ki anneleri hastalansa sebebi birbirlerine atıp birbirlerini ölümle tehdit ediyorlar.
Düşünün ben 19 yaşımda küçük şehirden çıkıp büyük şehire üniv. okumaya gittim. Babam bana kızım ben gelemem annem var demişti. Ömrüm boyunca o kadını affedemiyorum, babamı da tabii.
Bir de kadın kendinden ve kızlarından başka tüm kadınları asalak olarak görüyor yani evin gelinlerini. En son amcam iki çocuğunun annesiyle 60 yaşında boşandı ve şimdi anasının dizinin dibinde. Amcamın boşanma avukatı da halamın kızıydı. Halam amcamın parasını çocuklarına vermemesi için tembihliyor her gün. Amcamda dolayısıyla parasını anasına ve kız kardeşlerine yağdırıyor.
Benim de annem var ve sevgim sonsuz. Ama eşimi, çocuklarımı annem için karşıma asla alamam. Orta yol bulmak için her şeyi denerim. Kimsenin gönlünü kırmadan her işi halletmeye çalışırım hep.
Lütfen sizde kendinizi hiç duygusal baskı altında hissetmeyin. Elbet orta yol bulunuyor her iki taraf istedikten ve kabul ettikten sonra.

Ben böyle şeyler okuyunca aklıma hep babam ve annesigil geliyor.
Benim babaannem yıllarca evlatları dizinin dibinden ayrılmasın diye dramın dibine vurmuş bir kadın. Şimdi çocukları evli, çocuklu hatta torunlu 50-60 küsür yaşlarındalar ve analarına karşı tuhaf bir bağlılık yaşıyolar. Şöyle ki anneleri hastalansa sebebi birbirlerine atıp birbirlerini ölümle tehdit ediyorlar.
Düşünün ben 19 yaşımda küçük şehirden çıkıp büyük şehire üniv. okumaya gittim. Babam bana kızım ben gelemem annem var demişti. Ömrüm boyunca o kadını affedemiyorum, babamı da tabii.
Bir de kadın kendinden ve kızlarından başka tüm kadınları asalak olarak görüyor yani evin gelinlerini. En son amcam iki çocuğunun annesiyle 60 yaşında boşandı ve şimdi anasının dizinin dibinde. Amcamın boşanma avukatı da halamın kızıydı. Halam amcamın parasını çocuklarına vermemesi için tembihliyor her gün. Amcamda dolayısıyla parasını anasına ve kız kardeşlerine yağdırıyor.
Benim de annem var ve sevgim sonsuz. Ama eşimi, çocuklarımı annem için karşıma asla alamam. Orta yol bulmak için her şeyi denerim. Kimsenin gönlünü kırmadan her işi halletmeye çalışırım hep.
Lütfen sizde kendinizi hiç duygusal baskı altında hissetmeyin. Elbet orta yol bulunuyor her iki taraf istedikten ve kabul ettikten sonra.
Babaanne terörü :)
Kadının ziyan ettiği hayatlara bak. Hala ve kızı da onun izinden gidiyor maşallah

bağımlı ilişkiler. ben normal bulmuyorum. empati de yapamıyorum maalesef. alıcağım kararlarda anne babamın özleriz ederiz laflarını umursamam. zorla da olsa benden bağımsız bi hayat kurmalarına alıştırdım onları. şimdi başka uğraşlar edindiler ve kendine dair yeni hayalleri var yeniden gençleştiler sanki onlar adına çok mutluyum

Aileler çok abartmıyor mu sizce de?
Bu kadar sıkıntı 80 km için miydi ?
Bu olay niye bu kadar dramatize edildi..sanki kurek mahkumusunuz..kita mi degistiriyorsunuz.
Gidin ki göbek bağlarınız kesilsin

80 km uzağa taşınacaksınız diye bu kadar karalar bağlanması olağan değil

Hem sizler hem çocuklarınız bağımsız çekirdek aile ile yaşam görsünler

25 yaşında bavulumu alıp 8 saat uzağa taşındım işim vs de yoktu evli de değildim kimse arkamdan ağlamadı kendi hayatı kendi kararı dediler
Öyle bir yazmışsınız ki Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna gideceksiniz sandım :D
Aileleriniz de tuhafmis. Evlendirmeyip tursunuzu kuracaklarmis neredeyse. Aglamak nedir yahu?
Bu kadar tantana 80 km için mi??? Komiksiniz...
Bu kadar drama gerek yok. Ben de başta benim gibi 1200 km uzağa gideceksiniz sandım. 🤦🏻‍♀️ Ayrıca hangi il bunlar?
Ailelerin olayi bu kadar dramatize etmesinden bizde rahatsiziz ama yinede uzuluyoruz hallerine. Iki tarafta yanliz olduklari icin bu kadar uzuluyorlar aslinda. Hic bir cocuklari yanlarinda degil. Ama oteki taraftan omrumuzu sevmedigimiz mutlu olmadigimiz bir yerde gecirmek istemiyoruz. Gidecegiz ama en az hasarla bunu yapmak istiyoruz.

Yahu 80 km nedir ki 🤦🏼‍♀️ ne kadar dram olmus konuyu sonuna kadar okurken herhalde ulkenin obur ucuna gidiyorsunuz dedim ama 80 km yazmışsınız, ben sizin yerinizde olsam hemen tasinirim , yapmayin allah aşkına benim ailemle aramda 2500 km var onlar bile gitme demedi ki torunlarina cok duskunler

Ailelerin olayi bu kadar dramatize etmesinden bizde rahatsiziz ama yinede uzuluyoruz hallerine. Iki tarafta yanliz olduklari icin bu kadar uzuluyorlar aslinda. Hic bir cocuklari yanlarinda degil. Ama oteki taraftan omrumuzu sevmedigimiz mutlu olmadigimiz bir yerde gecirmek istemiyoruz. Gidecegiz ama en az hasarla bunu yapmak istiyoruz.

ailelerin yalnız olması olağan değil mi

yani ben çocukken bile babam su gider kum kalır tüm çocuklar gider yine karı koca baş başa kalır derdi

bence net olmadığınız için bu halde olay

gidecekseniz tayininiz çıkar ve gidersiniz, kusura bakmayın ama "erteledik, ay az daha duralım" falan bana çok çocukça geldi

bunun hasarı vs yok, gidersiniz ilk 3-5 gün ah vah edilir sonra alışılır olur biter

80 km mi dogru mu okudum,
yapmayin gozunuzu seveyim ya,
yurtdisina tasindim, ailem bu kadar aglamadi, ben bu kadar soylesem mi soylemesem mi demedim,
bence cok abartiyorsunuz.

sadece kisin tasinmak zor olur, onu da hesaba katin.

Ne kadar taşınma sürecini üzülecekler diye uzatırsanız o kadar daha cok üzülecekler. Bende bir evin bir kızıydım, benımde evladım var ve cok düşkünlerdi ama her 3-4 yılda bir tayin oluyoruz. İlk ayrıldığım mesafe 1600km idi. Bazen duygulara ket vurmak gerekıyor. Şimdi üzülüyorlar dıye uzattınız pekı ya yazın üzülmeyecekler mi? Bızım ıcın kaldınız hadi gidin mi dıyecekler. Artık aılenız ; eşiniz ve çocuklarınız. Kendı önünüze bakın ve onları da bu duruma alıştırın. Okurken ınanın yanlıs anlamayın da üzüldüm yani, biz evlat degıl mıydık bız de aıle yok muydu. Bu kadar mantıktan ziyade duygularınızı öne atarsanız gıttıgınız zamanda vicdan azabından duramazsınız

Back