• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin yüzsüzlüğü :(

Kyk borcunu ailesinin maddi durumu iyiyse ödeyebilir tabii de evlendikten sonra aileden harçlık almak saçma değil mi yani? Ben hiç almadım mesela. Çünkü ne münasebet.
Tabikide saçma değil ya ailesinin durumu iyise ve verdikleri para onlara zorluk yaratmıyorsa ne olucak yani kendi anne babası bu yaşa getiren insanlar ne var bunda bu ayıp değil günah değil. Kendi öz çocukları. Evlendi diye illa çalışcak veya kocasından para alıcak diye bir zorunluluk yok. Bence ailenin durumu bildiği halde yardım etmemesi saçma olurdu.

Altinlarinizi vermeye keske karsi ciksaydiniz. Bence en kotu o olmus. Dugunu onlar odemedi degil mi bu arada ben orayi kacirdim🤔 yani kyk borcunuzu tabi ki de babaniz odeyebilir maddi gucu varsa cunku onu siz evli degilken harcamissiniz.
Kayinvalideniz de belkide kendine yediremedigi icin biz yaptik herseyi demis olabilir cok takilmayin bence.
Bir de maddi durumlari nasil kayinvalidelerinizin ?
Düğünü onlar ödemedi hayır . İnanın nasıl oldu ne oldu anlamadim gitti altınlar . Kayınvalidem de kayinbabam da fabrikada çalışıyor. Kayinbabamin artı bir de emekli maaşı var . Toplam 3 maaş yani. Evleri kendilerinin. Gayet iyi yani durumları aslında. Kaynimda bekar. Onlarla kalıyor ve de o da çalışıyor

Düğünü onlar ödemedi hayır . İnanın nasıl oldu ne oldu anlamadim gitti altınlar . Kayınvalidem de kayinbabam da fabrikada çalışıyor. Kayinbabamin artı bir de emekli maaşı var . Toplam 3 maaş yani. Evleri kendilerinin. Gayet iyi yani durumları aslında. Kaynimda bekar. Onlarla kalıyor ve de o da çalışıyor
Hem dugunu odemediler hem de altinlari mi aldilar pes kere pes😞
Yani hic durumlari yoksa yapamamislardir diyecegim ama altinlara goz dikmeyi bilmisler. Keske millete anlattiklari gibi olsaydi kredi cekseydiler,odeseydiler belli seyleri.
Esinize soyleyin bence ama boyle laf arasinda “ya bende boyle bir sey duydum ama pek inanmadim sence de boyle birsey dememislerdir degil mi? Eger demislerse ben cok kirilirim”falan deyin.
Suyu kacirin kulagina bakalim ne olacak.

Tabikide saçma değil ya ailesinin durumu iyise ve verdikleri para onlara zorluk yaratmıyorsa ne olucak yani kendi anne babası bu yaşa getiren insanlar ne var bunda bu ayıp değil günah değil. Kendi öz çocukları. Evlendi diye illa çalışcak veya kocasından para alıcak diye bir zorunluluk yok. Bence ailenin durumu bildiği halde yardım etmemesi saçma olurdu.
Ben baştan kadınların çalışıp ekonomik özgürlüğünü elde etmesinden yana olduğum için aileden para almak mantıksız geliyor haliyle. Hatta büyütüp okutup emek verdikleri için artık asıl benim bir şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Her fırsatta yoklarım bir ihtiyaçları var mı diye, özel günleri bahane edip hediyeler alırım vs. Ama herkesin şartları buna uymayabiliyor tabii.

Ben baştan kadınların çalışıp ekonomik özgürlüğünü elde etmesinden yana olduğum için aileden para almak mantıksız geliyor haliyle. Hatta büyütüp okutup emek verdikleri için artık asıl benim bir şeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Her fırsatta yoklarım bir ihtiyaçları var mı diye, özel günleri bahane edip hediyeler alırım vs. Ama herkesin şartları buna uymayabiliyor tabii.
Tabikide her kadını çalışması gerekiyor. Şuan pandemi dolayısıyla uzun süredir çalışmıyorum ve beklenmedik bi borç çıktı bizde ailerimizden istedik. Bu utanılcak birşey değil ama evlenildi diyede aileden zorda kalınca para almak en doğal hakkımız.

Dediğim gibi mezun olduktan sonra hemen işe başladım. 2 yıl calistim. Aileme yapacağım desteği verdim. Şu an şehir değişikliğinden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Ailemde çalışmıyorum diye arada Sirada elime harçlık yolluyor

Off şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.
Almadım.
İhtiyacım olsa belki borç isterdim ama öyle bir şey yaşamadık. Evlenmeden çeyizime yardım ettiler o kadar.
eşimin ailesinde zaten keşke olsa onlara biz gönderiyoruz.
Herkes kendi yağıyla kavrulacak. Beklentiye girmek insanı böyle yoruyor. Karşılaştırmalar hesaplar 60 gramlar bilezikler.
Bu konu ile ilgili tek diyeceğim, kimsenin gönlünden kopana laf edemezsin ama altınlarını vermeyecektin.

Tabikide her kadını çalışması gerekiyor. Şuan pandemi dolayısıyla uzun süredir çalışmıyorum ve beklenmedik bi borç çıktı bizde ailerimizden istedik. Bu utanılcak birşey değil ama evlenildi diyede aileden zorda kalınca para almak en doğal hakkımız.

bilmiyorum aileler yaşlanıyor kenarda köşede birikmişlerini çıkarıp çocuklarına vermesi onları zor duruma düşürebilir ileride. Herkes önce kendini düşünmeli. Kaç yıl yaşayacaklar belli değil. Bakıcı ihtiyacı olabilir. Masraflı bir haatalık çıkabilir. Anne babaların kenardaki paralarına göz dikmek bana saçma geliyor. Borç almak tamam. Ama hayattayken babam parasına dokunmam.

Evet baya terbiyesizlermiş son derece. Hadi bısey yapmadın bari konuşma dimi o da yok. Bosver eşin altınları kolayca verdiğine göre ailesine karşı pısırık demekki. Tepki koymasını beklıyorsan çok beklersin. Eşine ailesinin yanlış laflar ettiğini çınlatabilirsin yaptıkları terbiyesızlıkleri yemedigini anlasın. Ama ailesini falan arattırma. Hem eşin bısey yapamayacak hem boşuna aranız bozulacak. Geçmişi bırakın önünüze bakın. Dış kapı dışındakiler yüzünden eşinle aranı bozma. Sadece çınlat kulagına

bilmiyorum aileler yaşlanıyor kenarda köşede birikmişlerini çıkarıp çocuklarına vermesi onları zor duruma düşürebilir ileride. Herkes önce kendini düşünmeli. Kaç yıl yaşayacaklar belli değil. Bakıcı ihtiyacı olabilir. Masraflı bir haatalık çıkabilir. Anne babaların kenardaki paralarına göz dikmek bana saçma geliyor. Borç almak tamam. Ama hayattayken babam parasına dokunmam.
Allah korusun ilerde birşey olupta bakıcıya ihtiyaçları olduğunda onların birikmişlerinede güvenmeniz bana mantıksız geldi birikimleri yoksa onlara bakmayacakmısınız ? Aynı durum işte kimin ihtiyacı varsa o para alabilir

Back