• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin yüzsüzlüğü :(

Sadece 30 bin liralık bilezik aileniz takmış.. toplam ne kadarlık takı verdiniz eşiniz ailesine 60 bin liralık filan mi? E eşyalar ne kadar tuttu?

anlamaya çalışıyorum, siz onlara ne verdiniz? Onlar size ne aldılar?

Sadece 30 bin liralık bilezik aileniz takmış.. toplam ne kadarlık takı verdiniz eşiniz ailesine 60 bin liralık filan mi? E eşyalar ne kadar tuttu?

anlamaya çalışıyorum, siz onlara ne verdiniz? Onlar size ne aldılar?
Soyle oldu . Eşim bana 5 tane bilezik taktı. Ama kendi parası ile . Bilezikler şu an bende. Düğünde takılan geri kalan tüm ceyrekler paralar eşimin ailesinde. İnanın ne kadar çeyrek para var onu bile bilmiyorum. Mobilyalar 16 bin tuttu. Onu ödediler sadece . Geri kalan aklınıza ne gelirse eşim ve ben ödedik . Aileme ben bir şey aldırmadım. Ev eşyası olarak. Çeyizimi aldılar da. Babam da bize yardımcı olmak için düğünden sonra nakit para verdi bana

Soyle oldu . Eşim bana 5 tane bilezik taktı. Ama kendi parası ile . Bilezikler şu an bende. Düğünde takılan geri kalan tüm ceyrekler paralar eşimin ailesinde. İnanın ne kadar çeyrek para var onu bile bilmiyorum. Mobilyalar 16 bin tuttu. Onu ödediler sadece . Geri kalan aklınıza ne gelirse eşim ve ben ödedik . Aileme ben bir şey aldırmadım. Ev eşyası olarak. Çeyizimi aldılar da. Babam da bize yardımcı olmak için düğünden sonra nakit para verdi bana
Altınları ve paraları neden verdiniz? Sonra geri almak üzere mi verdiniz?

Allah korusun ilerde birşey olupta bakıcıya ihtiyaçları olduğunda onların birikmişlerinede güvenmeniz bana mantıksız geldi birikimleri yoksa onlara bakmayacakmısınız ? Aynı durum işte kimin ihtiyacı varsa o para alabilir

hayır kendi paralarıyla kendilerine baktırırlar evlerine bakıcı temizlikçi tutarlar diye yaşlandıklarında. Hastalandıklarında yaşlı halleriyle devlet hastanelerinde sürnmesinler özele gitsinler. Biz gideriz devlete ama annem babam gitmesin. Kazandıkları parayı ölmeden rahat yaşamak için yesinler. Sefasını sürsünler.

ya benim de param olmazsa o zaman? Onlara veremezsem? Ya da vicdansız bir çocuksam? Neden bir evladın insafına kalsınlar. Neler görüyoruz. Ben annemin babamın parasını ellemem hayattayken dediğim gibi.

Off şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.

Doluştum bile zira almadım

Çocu
Neden vermesinler ki ?

Yani banka hesabına mı gönderiyor

Harçlık aynı evde yaşayan yaşı küçüklere verilir

Büyükler evine gelen küçüklere de verir bazen

Ama başka şehirde evli birine harçlık göndermek bence olmaz

İhriyaç olur borç verilir hatta borç diye verilip hibe edilir ama evlenecek yaşta ayrı hayat kuran birine düzenli harçlık olmaz

Bağımsız hayat kurması önünde engel olur bu davranış

Hayır haberi yok . Altınlari da bir an da oldu. Verme gibi bı niyetim yoktu
Bi anda olsada vermeyecektiniz neyse olan olmuş ona yapacak birşey yok ama eşinize bu durumdan bahsedin bilsin annesinin nasil bir insan olduğunu. Hatta kayinvalidenizede söyleyin kulağıma böyle böyle birşeyler geldi sana sormak istedim doğru olup olmadığını diye. Bakalim yüzüne baka baka yalan söyleyebilecek mi

Yıllardır okurdum burada yazılanları şimdi anlatma sırası bana geldi maalesef. 25 yasindayim. Üniversite mezunuyum . 4 yıllık ilişkinin sonunda 3 aylık evliyiz. Evlenirken tüm masrafları eşimle biz hallettik. Doğu'da tayinci olduğumuz için ucuz ev eşyaları aldık. Onları bir tek kayinvalidemgil ödüyor. Düğünden sonra tüm akrabalarına düğünü tamamen kendileri yaptığını altınlara asla dokunmadiklarini falan anlatmışlar. Halbuki her şeyi biz yaptık altınları ve paraları da onlar aldılar. Eşim ailesine bir şey diyemedi daha doğrusu dedi ama babası lafı ağzına tıkadı . Çocukluktan beri psikolojik baskı ile buyutmusler. Sanki eşim ne yaparsa yapsın haklarını odeyemezmis gibi . Orada burada benim ailemin düğün masrafı olarak bir şey yapmadıklarını konuşmuşlar. Halbuki düğünden sonra annem babam elim 15 bin liraya yakın nakit para verdiler. Her ay belli aralıklarla annem harcligimi yolluyor. Üniversitede eşimle harcadigim KYK kredimi 16.500 TL babam ödüyor . Kayinvalidemgil düğünde bana bilezik bile takmadı. Benim ailem 60 Gr dan fazla bilezik taktı. Eşim ailesinin böyle laflar ettiğini bilmiyor. Bana kuzeni ağzından kaçırdı. Güvenirim o kuzene de. Esimle konuşmak istiyorum bu durumu. Onu da kırmadan nasıl konusmaliyim
Bence boşuna huzurunuzu kaçırmayın onun akrabaları onları taniyodur. Yani kime inanıp kime inanmayacaklarini bilirler ha keza diyelim ki ona inandılar siz kimin fikrini değiştirebilirsiniz ki? Eğer bi gün yeri gelirse siz böyle böyle soyluyomussunuz falan değil de onlar neyi yapmışsa şu hariç herşeyi biz ve ailem yaptı dersiniz olur biter. Cevap verirse de asla gerilmeyin ses tonunuzu bozmayın şöyle bi bakın geçin.

Eşinden beklentin ne
Ne yapacak görüşmeyi mi kesecek.
ağızlarının payını mı verecek.
Soğuk mu davranacak.
Olup olacağı karısıyla ailesi arasında kalacak iki tarafı da hoş tutmaya çalışacak
Zamanla stres yükü artacak depresyonun dibine vuracak.
Sonra eşim neden konuşmuyor neden ilgilenmiyor başkası mı var vs.vs.
En iyisi ailenin bu laflara üzüldüğünü onlara kendin söyle. Alınmışlar falan de.

3 ay önce 550 kişilik yemekli düğün yaptık. Bizim düğünden 1 hafta sonra düğünler kısıtlandı. Evin perdesi halısı beyaz eşyası düğün yeri balayı gelinlik kinalik. Ayrı ayrı şehirlerdeyiz. Yol masrafları .
550 kişilik yemeğin parası takılan küçük altınlar ve paralarla ödendi o zaman.Düğünden önce bunu konuşmuşmuydunuz?Eşinizin haberi varmıydı?Eşiniz ile konuşacaksanız sakın onada seninle öğrenciyken yediğim parayı şimdi benim ailem ödüyor demeyin.Bahsedecekseniz kendi ailenizin yaptıklarından değil ailesinin yapması gereken ama yapmadıklarından bahsedin.Haklıyken haksız duruma düşmeyin

Ananiz babaniz harclik filan vermeye borc odemeye devam edecek ustune diger traraf altınları alacak.... keske evlenmeseydiniz.

Ailesinden harçlık istememiş konu sahibi onlar gönüllerinden koparak vermişler. Ailemiz biz evlendikten sonra da ailemizdir. Her ailenin çocuğu ile iletişimi farklıdır. Ben çalışıyorum gayet de iyi bir maaşım var ve her ailemin yanına gittiğimde babam muhakkak kızım bir ihtiyacın var mı diye sorar düşünün. Annem dışarı çıkarken muhakkak para vermeye çalışır al yanında dursun diye sizce ihtiyacım olduğu için mi hayır hala beni eskisi gibi görmek istedikleri için. Durumları da gayet iyi çok şükür. Baba biz çalışıyoruz bırakın biz size bir şeyler yapalım dediğimde siz en güzelini yaptınız meslek sahibi oldunuz biz de içimizden gelerek yapıyoruz derler. O yüzden aileden para alınmaz diye kestirip atmaya gerek yok bence.

Altınlar konusunda sizin yapacağınız bir şey yokmuş onlar akıllarına koymuşlar zaten. Siz bundan sonrası için dik durun ve emeğinize sahip çıkın yatırım yapın, bir ev sahibi olun.

Eşinizle konuşma meselesi de eşiniz ailenizin yaptıklarını görüyor ve biliyor ona söylemek ya da yüklenmek yerine kv kp ile konusu açıldığında konuşabilirsiniz.

Ve en yakın zamanda da inşallah atanır kendi paranızı kazanırsınız. İnsanın evliyken de kendi ayakları üzerinde durması çok önemli.

Yıllardır okurdum burada yazılanları şimdi anlatma sırası bana geldi maalesef. 25 yasindayim. Üniversite mezunuyum . 4 yıllık ilişkinin sonunda 3 aylık evliyiz. Evlenirken tüm masrafları eşimle biz hallettik. Doğu'da tayinci olduğumuz için ucuz ev eşyaları aldık. Onları bir tek kayinvalidemgil ödüyor. Düğünden sonra tüm akrabalarına düğünü tamamen kendileri yaptığını altınlara asla dokunmadiklarini falan anlatmışlar. Halbuki her şeyi biz yaptık altınları ve paraları da onlar aldılar. Eşim ailesine bir şey diyemedi daha doğrusu dedi ama babası lafı ağzına tıkadı . Çocukluktan beri psikolojik baskı ile buyutmusler. Sanki eşim ne yaparsa yapsın haklarını odeyemezmis gibi . Orada burada benim ailemin düğün masrafı olarak bir şey yapmadıklarını konuşmuşlar. Halbuki düğünden sonra annem babam elim 15 bin liraya yakın nakit para verdiler. Her ay belli aralıklarla annem harcligimi yolluyor. Üniversitede eşimle harcadigim KYK kredimi 16.500 TL babam ödüyor . Kayinvalidemgil düğünde bana bilezik bile takmadı. Benim ailem 60 Gr dan fazla bilezik taktı. Eşim ailesinin böyle laflar ettiğini bilmiyor. Bana kuzeni ağzından kaçırdı. Güvenirim o kuzene de. Esimle konuşmak istiyorum bu durumu. Onu da kırmadan nasıl konusmaliyim
Hiç bisey olarak gördüğün eşyaların tam olarak tutarı ne kadar? Bunlardan bir hic gibi bahsedebildigine gore baya bir zengin olmalı esinin ailesi dimi. Ayrica sevgiliyken harcadığın borç bir parayi ailene odetirken ne düşündün ne hakla? Bence o kuzenle bir dahada konuşma olana çare varmi altınları elinizle teslim etmişsiniz sadece esini suçlamam sacma siz evlenirken takılar üzerinde sende soz hakkına sahipsin giden gitmis bence artik önüne bak kim ne derse desin

Ailesinden harçlık istememiş konu sahibi onlar gönüllerinden koparak vermişler. Ailemiz biz evlendikten sonra da ailemizdir. Her ailenin çocuğu ile iletişimi farklıdır. Ben çalışıyorum gayet de iyi bir maaşım var ve her ailemin yanına gittiğimde babam muhakkak kızım bir ihtiyacın var mı diye sorar düşünün. Annem dışarı çıkarken muhakkak para vermeye çalışır al yanında dursun diye sizce ihtiyacım olduğu için mi hayır hala beni eskisi gibi görmek istedikleri için. Durumları da gayet iyi çok şükür. Baba biz çalışıyoruz bırakın biz size bir şeyler yapalım dediğimde siz en güzelini yaptınız meslek sahibi oldunuz biz de içimizden gelerek yapıyoruz derler. O yüzden aileden para alınmaz diye kestirip atmaya gerek yok bence.

Altınlar konusunda sizin yapacağınız bir şey yokmuş onlar akıllarına koymuşlar zaten. Siz bundan sonrası için dik durun ve emeğinize sahip çıkın yatırım yapın, bir ev sahibi olun.

Eşinizle konuşma meselesi de eşiniz ailenizin yaptıklarını görüyor ve biliyor ona söylemek ya da yüklenmek yerine kv kp ile konusu açıldığında konuşabilirsiniz.

Ve en yakın zamanda da inşallah atanır kendi paranızı kazanırsınız. İnsanın evliyken de kendi ayakları üzerinde durması çok önemli.

Bu anlattığınız harçlık

Ailelerin çocuklarına sahip çıkması

Bu olağan olan çoğu ailenin de yaptığı hatta ben kendi aileme de takılırım emekli maaşınız işe bize yardım teklif ediyorsunuz diye onlar da para ve imanın kimde olduğu bilinmez derler güleriz

İleride lazım olursa da isteriz

Ama başka şehirdeki çocuğa maaş öder gibi harçlık olmaz ki

Yani sen kendine bakamazsın bizim seni yaşattığımız standartta yaşayamazsın demektir hatta damat senin standardını sağlayamıyor biz de ekleyelim demektir

Öğrenci kredisine bir şey diyemeyeceğim çevremde de var ödeyen aileler hatta iki çocuğu olup ikisininkini de ödediler işi gücü olan çocukları da bunu abes bulmadı

Biz eşiminkini öderken hiç baban neden ödeniyor diye düşünmemiştik onun kredisi idi iş sahibi oldu ödedi

Off şimdi bulaya doluşur herkes evlenmişsin hala ailenden paramı alıyorsun kyk borcunu nasıl senin ailen öder diyen tipler hazırlıklı ol. Sanki hiç biri evlendikten sonra ailesinden para almamış gibi konuşurlar.
Evlendikten sonra ailemden para almadim asla borcumu onlara odetmezdim heleki karsimda yiyici bir es ailesi ve pasif bir es varken. Ayrica konu sahibi esin bisey diyemediyse sen altinlar benim hakkim alamazsiniz diyecektiniz. Ama su durumda ben olsam her ortamda butun altinlarimi zorla aldılar diye anlatirdim

Eşinizle konuşsanız dahi bir şey olmayacak. Ama zaman içinde sürekli kendi aileniz çok iyi onlar çok kotü vs. Diye lanse ederseniz hem siz hem eşiniz mutsuz olacaksınız. Sizin ailenizin durumu iyimiş yapmışlar . Karşı tarafın durumu kötü ya da bakış açısı farklı olabilir . En başta altınları alıp bunar bizim, sizin adetiniz olabilir ancak biz de böyle bir adet yok deseydiniz şu an bu kadar bilenmezdiniz. Babanızdan harçlık almanızı yadırgamadım ama hepsini esinize söylemeyin o sizin babanizla aranızdaki olay.

Ailesi öyle konuştu diye nr olacak ki bırakın konusun

Düğünü onlar ödemedi hayır . İnanın nasıl oldu ne oldu anlamadim gitti altınlar . Kayınvalidem de kayinbabam da fabrikada çalışıyor. Kayinbabamin artı bir de emekli maaşı var . Toplam 3 maaş yani. Evleri kendilerinin. Gayet iyi yani durumları aslında. Kaynimda bekar. Onlarla kalıyor ve de o da çalışıyor
Ailenin taktıgı altınlarıda mı verdin ?
Yok artık.

Back