Yıllardır okurdum burada yazılanları şimdi anlatma sırası bana geldi maalesef. 25 yasindayim. Üniversite mezunuyum . 4 yıllık ilişkinin sonunda 3 aylık evliyiz. Evlenirken tüm masrafları eşimle biz hallettik. Doğu'da tayinci olduğumuz için ucuz ev eşyaları aldık. Onları bir tek kayinvalidemgil ödüyor. Düğünden sonra tüm akrabalarına düğünü tamamen kendileri yaptığını altınlara asla dokunmadiklarini falan anlatmışlar. Halbuki her şeyi biz yaptık altınları ve paraları da onlar aldılar. Eşim ailesine bir şey diyemedi daha doğrusu dedi ama babası lafı ağzına tıkadı . Çocukluktan beri psikolojik baskı ile buyutmusler. Sanki eşim ne yaparsa yapsın haklarını odeyemezmis gibi . Orada burada benim ailemin düğün masrafı olarak bir şey yapmadıklarını konuşmuşlar. Halbuki düğünden sonra annem babam elim 15 bin liraya yakın nakit para verdiler. Her ay belli aralıklarla annem harcligimi yolluyor. Üniversitede eşimle harcadigim KYK kredimi 16.500 TL babam ödüyor . Kayinvalidemgil düğünde bana bilezik bile takmadı. Benim ailem 60 Gr dan fazla bilezik taktı. Eşim ailesinin böyle laflar ettiğini bilmiyor. Bana kuzeni ağzından kaçırdı. Güvenirim o kuzene de. Esimle konuşmak istiyorum bu durumu. Onu da kırmadan nasıl konusmaliyim
Konusmak istiyorsaniz alip karsiniza duzgunce, sakin bir tavirla kulagima bunlar geldi benim ve hic hoslanmadim bu durumdan.
Ailenin benim ailemin lehinde boyle konusmasi cok cirkin, amaclari ne anlayamadim ama bu sekilde davranislar beni kendilerinden sogutur.
Iliskiyi kopartma niyetindelerse benimle, ben onlarla gorusmeyebilirim, ancak aileni uyar.
Sonra bakilmayacak yuz kalmazsa daha zor olur.
Diyerek kapatabilirsin bu konuyu.
Diger yandan, benzer konular yasamis biri olarak bence bu kadar buyutmeyin kafanizda.
Insanlarin ne dedigi neyi nasil lanse ettikleri onemli degil, cunku insan yasadigini bilir.
Onlarin amaci sizi yipratmak olabilir bugun, ama siz susup bu konuyu hane icinizde buyutmeyerek kendi huzurunuzu korursunuz.
Siz kafaya takip bu konulari buyuttukce, evinizin icindeki huzurunuz kacacak.
Agzinizin tadi da yok yere bozulacak.
Gun gelir harman doner, kimin ne yaptigi ortaya cikarda, herkes sasirir kalir.
Ben cok yasadim bunlari, cekirdek ailenizin huzurunu bos yere kacirmayin.
Bir diger tavsiyem de, esinize soyleyin ki, babamin kulagina gitmis bu mevzular, etrafda ailen cok konustugu icin.
Babam cok kirilmis, ben ne yaptiysam kizima yaptim ama bu sekilde hice sayilmak agrima gitti dedi.
Odemeleri kesiyor ve 15 bin TL vermis oldugu parayi da, musait bir zamanda odememizi bekliyormus.
Buna da bir care bulmani rica ederim de.
Bakalim nolacak?
Esin ailesine karsi size bir kalkan olusturamiyorsa, bu sekilde bir blof yapin bakalim nolacak.