hayat pahalılığı borçlar :/

Siz biraz fazlamı harcıyorsunuz yada borcmu var 25 binde fena değil maaş olarak aslında.ben 25 bin alsak 10 ile geçinir 15 ini kaldiririm ev kira değil bu arada
Borç çok 4 ay sonra rahatız. Rahat dediğimde biriktirmek bu kocayla nasıl biriktirilir onuda bilmem

Aynı şekilde ben de stok yapmaya başlayalı uzun zaman oldu. Uygun birşey mi gördüm. Hemen ihtiyaçtan daha fazlasını almaya çalışıyorum. Deterjan wc kağıt vs. Gıdalarda da tarih bakarak en uzak tarih odaklı alım yapıyorum. Uzun vadede bu çok büyük avantaj sağlıyor. Ama nereye kadar... Dışarı çıkmayı geçtim inanın eve birini çağırırken hesap kitap yapıyorum. Bir kek bir börek yapmaya kalksan bir dünya masraf. Şaka gibi. Artık finans kanalları gibi yaşamaya başladım. Gözümün önünde habire maliyet hesapları. 10 market dolanıp en ucuzu hangisi ise ona yöneliyorum. 1 liranın hesabını yapıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin... Ne diyeyim...

Merhaba ,

Aldığınız ürünleri nerden aldığınız konusunda bana da bilgi verebilirseniz sevinirim

teşekkürler

Bizde peynirimizi köyden salamura yaptırıyoruz.bazende sepet peynir yaptırıyoruz ara ara kısa gieden yıl boyu sudan çıkarıp yiyoruz.marketten kadar aliyotum tost için.
Sütü köyden her hafta sonu getiriyoruz.yorgurt yapıyorum.
Reçeli yazın köyden çıkan meyvelerden.
Kayısı reçeli marmelat v,s..
Kurutmalık kayısı yaptım kurutmalık patlıcan kurutmalık yeşil fasulye.kisin bunalra.sebze yemeği yapıyorum.sebze alınmıyor tatları kötü.
Kuru fasülye
Nohut köyden tarladan getirdik.
Bali koyden(suzme ve petek bal)aricidan alıyoruz.
Patates köyden ve takviye satın aldık kışlık torbayla.
Unu doğal bugdaydan değirmenden un yaptirdi kaynım.cuvalla onu kullanıyorum.
Kışlık elma köyden getirdik.
Geri kalan şeyleri alıyoruz market alışverişlerini toplu alıyorum onalrida her ay eksik neyse toz kırmızı biber mesela kavonozlarla kiloluk.
Pirinç.
Makarnaları.
Çayı
Bu şekilde her ay eksik olan toplu alıyorum .uzun süre gidiyor.iste böyle Allah'a bin şükür idare ediyoruz.
Hem doğal yemeye devam ediyoruz hem daha bereketli oluyor

Valla herkes pahalı diyor ama dediğiniz gibi herkes evde alıyor arabada ve alışveriş merkezleri tıklım tıklım dolu.bende anlamıyorum inslah ulkece feraha çıkarız.ozellikle çocuğu olan insanlara Allah yardım etsin

Hepimizim düzeni değişti, geçim çok zor
İki kişiyiz, ikimizde çalışıyoruz, evimiz, arabamız var ama o kadar zor dönüyor ki düzen. Borçsuz yaşamak lazım çünkü ilerisi görünmüyor. Az çok demeden birikim ve borçsuz yaşamak. Tabi çocuklu aileler için bu çok zor, Allah hepimize yardım etsin

Özel okul fiyatları üç katı, bize 105 bin dediler, KDV ve servis hariç. İki çocukta özelde. Burslu olmasına rağmen artık göndermeyiz.

Özel okul fiyatları üç katı, bize 105 bin dediler, KDV ve servis hariç. İki çocukta özelde. Burslu olmasına rağmen artık göndermeyiz.
Hey maşallah 105bin tek cocuk mu 2 cocuk icin mi? Eskiden bu fiyatlar çok iyi bilinen özel okullar için ödeniyordu şu an uygun tabir edilenler bu bantta.Birde önceki sene ne kadar ödediniz sorması ayıptır? Yani acayip rakamlar bunlar,birde erken kayıt deniyor.
Hoş geçen yıl kızımın gittiği okul 90 bin liste fiyatı yazmıştı,indirimle burs vs 40-45 bandına iniyordu kızım orada değil ama şimdi 110 falan yazmıslardır diye düşünüyorum.
Ara dönemde ek ücret isteyen okullar oldu geçen yıl,arkadaşım erken kayıt yaptırmıştı,okulların açılmasına yakın mesaj gönderip para istemişlerdi maliyetler arttı şu bu diyerek 10 bin lira civarı. Artık onu isteyemeyeceklermiş haberlerde izledim,ondan yüksek tutuyorlar sanırım.

Öğrenci bulmayacaklar bu gidişle diyeceğim ama yine olur tıklım tıklım. Yazık insanlar çocukları emanet edecek yer bulamayınca da gönderiyorlar özele. Tam gün çalışan anne babalar da tercih ediyordu,zenginlikten değil yani. Bakalım neşer olacak? Ben müdahale gelir diye düşünüyorum bir sınır koyarlar zam konusunda. İlk fiyatı açıklayan K… okulları oldu,bizim okul henüz bir ücret bilgisi göndermedi,bekliyoruz

Atanmış öğretmenim 2. senem. Sözde 10.000 alıyoruz. Medyada yayınlanan en düşük öğretmen maaşına baksanız 15-16’dan aşağı demezler. Daha hiç ek ders dahil 12.000 bile almadım. Bordromda 9.300 yazan net maaş bana eksi bakiyede olduğum için 8.300 olarak yattı. Bir de banka 600’ümü daha almış, nereye aldı fikrim yok . Dün maaşım yattı, ödemelerimi yaptım. Şu an hesabımda 2.000 ₺ var. 400 erkek arkadaşıma borcum var, kredi kartımda da bir 400 liram var. Bu kadar . Ben bu parayla 21 gün geçinmeye çalışacağım, ek ders yatana kadar. Ek ders de 1600 alıyorum. Yarısından fazlası doğalgaz faturasına gidecek zaten. 3 hafta 2.000 ₺ ile evdeki bakliyat vs tüketerek nasıl geçinirim, onu hesaplamaya çalışıyorum sabah 7’den beri.

Ya bulamazlar gerçekten bu gidişin sonu o.
90 bin dedi bizim okul geçen yıl,öyle çok iyi üst duzey bir kolejde degildi,ortalama bir okuldu. İndirim vs derken 45 de kaldi. Başka bir okul köklü ama az şubeli daha butik 47 bin demişti. Uzak dedim kalsın. Kızımın okuluna(bu sene yazdırdım başka bir okul)kırk küsür ödedik ki artık sadece öğle yemeği var,önceden sabah kahvalti,öglen yemek,ikindi öğünü vardı. Dedim buradan kısmışlar,olsun evde yapar kahvaltisini,ikindi de olmayıversin. Bilemedim okullarda standartlarını düşürüyorlar aslında,2 yabancı dil vardi önceki okulda,bu sene sadece bir tane var ,hoş geçen sene haftada 1 saatti ikinci yabancı dil,bence verimli değildi o sebeple sorun etmedim olmamasını. İngilizce devam etsin diye düşündüm. Bu sene neleri kısarlar bilemedim.
Haftaya randevu aldım,oğluma da fiyat alicam ikisi bir olursa ne olur,sadece kizıma ne isterler bir öğreneyim. Ben özel okulu güvenlik açısından istedim,istiyorum acıkçası. Kızimın kaydının cıktıgi okul yol geçen hani gibi,giriş çıkis kontrol ediliyormu emin değilim. Kapının önu otopark. Öyle bahçe ,dış kapi vs yok. Oy vermeye gidiyordum oraya hep güvensiz gelmiştir bana haliyle sartlari zorladım zorluyorum. Hayirlisi olsun hakkımizda.

Tek çocuk 105, KDV ile 115 olur. Servis haziran ayında belli olacakmış, servis yok daha içinde. Geçen sene 45 bin liste fiyatıydı. Pazarlık, kart indirimi vs. 38 bine inmişlerdi servis dahil. Büyük kızım burslu onuda 29 bine kaydettirdik servis dahil. Daha sonra çocuk başı 6000 daha ek istediler onu ödemedik. Bu sene mümkün değil gönderemeyiz. Bizim maaşımız yüzde 50 bile artmadı.

Benim bahsettiğim okul. K... Okulu o fiyatı isteyen.

Benim bahsettiğim okul. K... Okulu o fiyatı isteyen.
Evet ben de dün gördüm listeyi. Komşumun kızı orada okuyordu,tek maaşlar,alacağım çocuğu okuldan diyordu üzüldüm. Sırf geçen sene ara dönemde ekstra para istendi diye çıkan veli tepkisinden de okul 3 katına çıkarılmaz ama. Bir müdahale gelecektir bu duruma.

Tamamen aynı sebeplerden özele gönderiyorum ben de. Bir de veli öğrenci profilleri beni rahatsız ediyor,huzursuz oluyorum. Oğlum sessiz ve içine kapanık bir çocuk. Millette haydut gibi çocuklar var. Elinde ekmek bıçağıyla okula giden çocuk var 2 ay önce gözümle gördüm. Şimdi bunların yanına nasıl yollayayım? Mümkün değil.

Ara dönem 4000 TL ile başladılar ödemedikçe faiz koyup 6000 TL ye çıkardılar. Aralık ayında erken kayıt yapın ocak ayında zam gelecek diyerek erkenden kaydımızı yaptılar. Şartlarımızı zorlayıp 2 çocuk peşin ödedik. Sonra tek taraflı para isteyip bide faiz koyuyorlar şaka gibi. Ödemem asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…