hayat pahalılığı borçlar :/

Ohh sefan olsun .sucuk bayağı pahalandi ama sen bilirsin

Çocuğa oda aldık eve gelmeden pahalandı.Ya ne alsak oha nekadar artmış diyoruz birkaç hafta sonra.Sürekli stop yapma derdindeyim onuda alayım bunuda alayım yoksa yetişemeyecgız alamayacağız diyoruz.Tek çocuğumuz var çift maaş giriyor eve ama korkuyorum çocuğu okutmaktan karnımızı doyuramamaktan.

5 yıl önce ev araba alabilirken şu an geçinmek bile zor oldu.
Trene binen bindi artık mal mülk hayal.Karnımızı doyurup çocuğu okutma derdine düştük.Oysa ne hayallerimiz vardı.Para biriktirip her yıl o parayla bir ülke gezecektik.Şimdi bırak ülke gezmeyi otele gitmek için düşünür hale geldik.Her yıl kıştan 5 yıldızlı otelden 1 hafta tatil satın alırdık haftada bir dışarıda yer sinemaya giderdik.Şimdi öyle bir hızla düştü ki standartlarımız şaşırmamak elde değil.

İnanın bende her markete gittiğimde şaşırıyorum sürekli fiyatlar artıyor,eskiden keyfi aldığımız şeyler şimdi lüks,alırken 3-4 kez acaba çok mu elzem? diye düşünmeden alamıyorum

Üreticiye gidip gelene kadar harcadığımız benzin köye yol olur. Direkt üreticinin olduğu yerde yasayanlar şanslı, uygun fiyata alabilirler. O da bir kaç ürüne faydası olur gerisini yine pahalıdan alır.
Bir şeylerin değişmesi lazım ordan kıs buradan kıs nereye kadar....

Bahsettiğim aynı ildeki köylülere ulaşma şansı. Anlaşılırsa hem üretici kazanır hem tüketici

Bahsettiğim aynı ildeki köylülere ulaşma şansı. Anlaşılırsa hem üretici kazanır hem tüketici
Siz yapabildiniz mi bunu? Biz mesela patatesi ucuz aldık direkt yerinde olduğumuz için, her yerin iklimi farklı portakalı yine pahalıdan alacağız... Her şeyi geçtim en çok zamlanan süt. köyden güvenip nasıl alacağız köylünün ineği hasta olabilir

Kimsenin gelirini net olarak bilemezsiniz. Sandığınızdan fazla geliri vardır belki. Kıyaslama yapmak yanlış

Süt için yaz ve kış farklı kişileri kullanıyoruz ve direk alım yapıyoruz. Mercimek, nohut, buğday, un direk üreticiden alıyoruz. Zeytinyağı ve zeytin. Bazılarını kargo ile şehir dışından ama aracısız trendyol gibi uygulamalar olmadan

Herkesin şikayet ettiği ama çözümü görmek istemediği bir zamandayız. Allah yardımcımız olsun.

Zeytinyağını biz de o şekilde aldık ama süt peynir yoğurt bunları güvenilir marka olmadan alamıyorum çocuk olduğu için. bunlar da sürekli tüketilen şeyler. köyden alınan peynirden brusella olan bir tanidigim var o yüzden kesinlikle guvenemem.
yumurta mesela yazın ailemden geliyor ama kışın marketten organik alıyorum köyde bulunmuyor. Maalesef üreticiye ulaşmak zor aldığınız yerleri paylaşın belki faydası olur alabilen alır. Yumurta satan yer bulamadım ben.

Siz şanslısınız. Sizin adınıza sevindim. Bol bol yazın yumurta tüketin. Organik yumurta çok pahalı. Ben tire markası organik yumurta alıyorum migrostan. 10 tanesi 47 tl. Yakında 50 lirayı geçer maalesef.
Sırf bu yüzden kek yapmayı bıraktım artık kahvaltıda omlet vs de kullanıyorum.. kek için 3 veya 4 tane kullanmak üzmeye başlamıştı. Keşke daha uygun olsa..

Minimalist yaşamı tercih edin. Burada minimalist yaşam külübü var. Minimalizm mutluluktur ve hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Burada paylaşmanın faydası olacağını sanmıyorum herkesin seferberlik ilan edip tanıdığı bir yerden anlaşması şart.
İleride gıdaya ulaşmada ciddi sıkıntı olacağı söyleniyor, sadece fiyat pahalılığı değil üretici üzerinde çok ciddi bir baskı var. Şehirler arası kargoya güvenmeden araştırmamız şart. Peynir biz süt aldığımız yerden alıyoruz ve yıllık 20-30 kiloya yakın peyniri bir defa alıp tüketiyoruz. Pazar gelen değil kendi gidip gördüğümüz üretici olması önemli. Size özelden yazarım yine de geçici olarak tüketmek isterseniz.

İstanbul’da iseniz ayrıca Beşiktaş’ta ve Kadıköy’de kooperatif var. Direk üreticiden alınabiliyor onun harici tanıdığım üretici var yine haftanın bir günü siparişi bir yere getşeşyıru

Geçen iki benzinciye gittik yok dediler. Babama kendimi zeki metin filmlerinde hissettim dedim. Ama işin garibi evet herşey pahalı almış başını gidiyor ama avm ler kafeler tıklım tıklım. Yollarda arabalardan geçilmiyor. Arkadaşlarla bu konuyu konuşuyoruz hep. Malum partiyi destekledikleri için, hayat nasıl pahalı geçen bime girdim, İki saate sıra anca bana geldi herkes en az 4 5 torba doldurdu dedi.bşr yerden haklı gibi. Sonumuz iyi değil ama. Ücretsiz izne ayrıldım ilk aydan falso verdik. İki ay sonra dönecek gibiyim

Yemin ederim ki ben bu durumdan hicbirswy anlamiyorum cevremde herkes hayat pahalliligindan soz ediyor ama altin dolar coin yatirim laflari havada ucusuyor diyorum ki bi ben gecinemiyorum sanirim buraya gelince herkesin benimle ayni durumda oldugunu gormek sasirtiyor .Ben ailemle yasiyirum keske yalniz yasasaydim ayagimi yorganima gore uzatir lazim oldugu kadar harcardim ama aileyle yasayinca herkes sizin para biriktirdiginizj zannederken siz sadece borc oduyorsunuz yada bir bwn boyleyim bilmiyorum.Demin yatan maasa baktim kartlarin hepsini kapatamadim bile param bitti bana nakit bile kalmadi muhtemelen ayi eksi hesapla gecirecegim insanlarin havada donen yatirim raflarina bakinca kendimi cok kotu hissediyorum

Maalesef bu gidişle 100 lira olsa şaşırmam biz sadece çocuk için alıyoruz mecburen kekte kullaniyorum kendimiz için normal alıyorum
Ya ne güzel özelden paylaşırsanız sevinirim.. maalesef İstanbul'da değilim belki vardır burada güvenilir yer ama ben bilmiyorum mecburen marketten aliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…