hayat pahalılığı borçlar :/

Faiz koyduklarından haberim yoktu,biz peşin ödemiştik ama şu enflasyonda artık kimse peşin ödemez,parayı dövize yatırsam her ay bozdurup versem yarı dönemi bedavaya getireceğim neredeyse. Yazık günah yani sanıyorlar ki sadece zenginler gönderiyor özele,alakası yok. Aklı başında olan herkes mahalle teyzesine vereceği bakıcı parasını özel okula veriyordu ,hayal oldu.

Ama acele etmeyin,mutlaka geri basarlar,bu ücretlerle öğrenci bulmak mümkün değil,şimdi şikayetler vs de yağacak,belli bir zam oranı konulur onun dışına çıkamazlar. Sanırım dükkan kiraları için yapılmış öyle bir şey,kuaför bir arkadaşım var ondan duydum %70ten fazla zam yapılamayacakmış. Özel okullara da benzer bir rakam gelir bence

İnşallah dediğiniz gibi olur. Alıştığı düzenden koparmak istemiyorum. Gittiği yere kadar gücümüz yettiğince gönderelim özele dedik ama bu kadar çabuk olacağı hiç aklımıza gelmedi.

Ay inanamıyorum bu nasıl bir fiyat farkı. 38 bin nere 105 bin nere. Böyle bir maaş zammı kim alabildi ki bu rakamları ödesin. Evet bu ek ücret isteme olayını arkadaşım yaşadi ki artık yasaklanmıs,dün izledim haberlerde ne koparirsak kar diye bakıyorlar demekki. Öte yandan öğretmenleri güzel maaşla çalıştırdıklarını sanmıyorum,yemekler zaten güzel çıkmıyor. Standartlar düsük ama yüksek fiyatlara çıkabiliyorlar böyle kafalarına göre. Sınır getirilmeli buna ,böyle olmaz ki.
Ya bahsettiğim okulu bir görsen hak verirsin bana o kadar güvensiz geldi ki bana. Kapidan çiksa oradan bir arabaya atıp götürebilirler hemen ,ne bahçe ne dış bahce kapisi yok. İçeri giren çıkanda olur rahatça.Simdi en azından kapıda güvenlik,arabamı görmezse aratip teyit edip gönderiyor. Yoksa çıkarmıyor okuldan. Cocuğa güvenirim,ev yakın cıksa yürüse gelir ama adım başı ışıklarda dilenen, birşey satmaya çalışan birileri var. Sokaklar güvenli değil. Bilemiyorum en büyük sorun güvenlik. Başka devlet okuluna göndersem adres tutmadıģı icin güzel güzel bagış adi altinda buraya verdiğimin yarısıni istiyor. Yemek vs ile ayni bedele gelecek zaten.

Evet ve de bağışı bir kere verebilen adamı da bir güzel ezberleyip her şeyde tekrar tekrar istiyorlar,o zaman da astarı yüzünden pahalıya geliyor. Benim oğlumun anaokulundan ikiz arkadaşları vardı,anneleri devlet okuluna yazdırdı. Kadının biraz iyi durumda olduğunu anladılar şindi sürekli bilgisayar lazım,perde lazım diye arıyorlar. Anlıyorum devlet okulunun da bir gelir kaynağı yok ama veli de fazlasını yapmakla mükellef değil yani tüm okula perde iye yaptırsın misal?

ah ah sormayın ya maaşlara zam gelmeden ev sahibi zam yaptı kiraya. konuştum ama yok adam bu ay başlattı. bu ay yine kredi kartı ellerinden öper. zor valla hayat şartları. hele kirada yaşamak çok zor bu devirde. 1+1 bile olsa ev almak istiyorum. kira ödeyeceğime evimin kredisine öderim ev sahibi olurum daha iyi.

ilahi güldürdünüz beni..

var cidden böyle insanlar maşallah diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…