hayat pahalılığı borçlar :/

aynen devir her yönden ekonomi devri oldu bilmiyorum gidişat nasıl gider ama çok yoruyor bu durum

Kesinlikle kış sezonunda indirimde olan önümüzdeki yaza giyeceği kıyafetleri alıyorum yazında indirim de olan kışlık giyeceği kıyafetleri alıyorum alırken geçen yaz 3 tane tulum aldım 2 yaş tulumu 50 tl den ve yine 50 tl den salopet kazaklı gerçekten çok uyguna gelmişti aynı ürünler 250 şuan 50 liraya aldım iyiki almışım diyorum

Eskiden süper indirimler de olurdu şimdi o kadar olmuyor ama yine de bulduğumuzu alıyoruz. Önümüzdeki kış giyeceği montu şimdiden aldım,ondan sonraki sene giyeceğini de yılbaşı indirimi falan olursa bir ay sonra almayı planlıyorum. 3 al 2 öde kampanyasından stok yapıyorum eşofman ve sweatler için. Çocuk doğduğundan beridir aynı moddayım,ayakkabıların da her numarasını ala ala dükkana çevirdim evi. Geçen yıl 250 liraya aldığım spor ayakkabı bu sene 700lira olmuş,seneye 1200 olur şaka gibi

işin kötü yanı daha minnacık oldukları için uzun süre kullanamıyorlar ben en son dolap uygulamasından spor ayakkabı aldım oğluma bot ve çizmeyi de flodan en uygun fiyatlı olanlardan aldım ki zaten 1 sene giyecek ve şuan biz seçebilirken ucuzları alıyoruz ekonomi öyle bir hale geldii ki eskiden lcw en ucuz markaydı ama her mağazadaki swit fiyatları aynı mavi ya mavi kotonla aynı hatta daha uygun öyle olunca bu sene ilk kez kazak ihtiyacımı maviden karşıladım ve ltb büyük indirimdeydi 250 tl ye switler vardı ekstra kasada yüzde 20 indirim filan baya iyi oldu eskiden bu markalar pahalı diye yanına yaklaşmazdım ama koton olsun defacto olsun hepsi aynı artık

sormayın benimde tüm beyaz eşyaları yenilemem lazım ama gittiği yere kadar diyorum.

şu anda önceliğimiz şehir dışında okuyan oğlumun laptopu bozulmuş onu almak zorundayız.

Şu an ülkenin çok büyük bir kısmı sizin durumunuzda. Çok az bir yüzde hariç herkes borçlu. Gıda enflasyonu korkunç durumda. Sevdiğim bir marka peynir var. Ünal klasik beyaz peynir. 1.5 yıl içinde 45 tlden kilosu 189 tlye geldi. Benim maaşıma asla bu kadar zam gelmedi. Eskiden gıda daha ucuzdu. En azından peynir, süt, yoğurt, yumurta ucuzdu. Sebzeler ucuzdu. Meyvelerden elma portakal ucuzdu. Tropik meyveler pahalıydi şimdi her şey inanılmaz pahalı. Gıdadan nasıl keseceksin? Ben cips cikolata vs kestim artık almıyorum ama peynirden nasıl keseyim? Pijamam yırtıldı eskidi. Mecbur alacağım en ucuzu pamuklu olanları 300 tl. Viskon da sevmiyorum. Eskiden 300 tlye 3 çift alınırdı.
Arkadaş çevrem, iş arkadaşlarım herkesin ağzında sadece pahalılik, enflasyon, zam konuları. Başka hiçbir şey konuşulmuyor. Çocuğum yok. Olsa ne yapardım bilmiyorum. Bir yandan da 3.4. Çocuğuna hamile uzak akraba haberlerini duyuyorum. Allah sağlıkla kucaklarina aldırsin ama nasıl geçiniyorlar nasıl oluyor diye içimden düşünüyorum. Annemin doğum günü yaklaşıyor. Kardesimle bir kazak almak istiyoruz. Yün güzel kazaklar en az 800 tl. Yani inanılmaz fiyatlar. Sonumuzu hiç iyi görmüyorum. Borçsuz yaşamak için 4 kişilik bir aile büyükşehirde yaşıyorsa en az 30.000 tl kazanmalı.( kira da dahil) Yoksa çok zor. Şu an çevremdeki herkes mutsuz. Tamamen ekonomiden dolayı. Alım gücü bitti. Umarım bugünler geçer. En azından gida fiyatları daha ulaşılabilir olmalı. Çocuğu olanlar onları dengeli besleyebilmeli. Dengeli beslenmek için şu an en az 4 kişilik aile ayda 4 bin TL mutfağa harcamali. Kim bu kadar harcayabiliyor ki? Çok üzülüyorum geldiğimiz duruma. Umarım bugünler geçer.

Geçer geçer ama deler geçer.

Umudum , tüm dileğim geçmesi
Aynen benim de öyle.Geçene kadar beni bizi hepimizi yıpratıyor. Bir de en fazla pahalılik barınma ve gıdada. Hangisini keseceksin ki? İkisi de elzem şeyler. Her gün ekmek, makarna mı yiyeceksin? Vitaminsizlikten hastaliklar başlar Allah korusun. Eskiden tavuk ucuzdu. Hamsi ucuzdu. Şimdi onlar bile ateş pahası. Yumurta en uygun fiyatlı proteindi. Şu an fabrikasyon yumurta tanesi 3 tl. Organik yumurta tanesi 5 tl.. Yani bilemiyorum.Fiyatlar daha da artıyor

Çünkü kimse kimsenin mali kaynaklarını tam olarak bilemez. Fındıktan yıllık geliri vardır, bir yerde meyve bahçesi filan vardır oradan para geliyordur, ailesinin fazladan bir evi vardır ve kirasını komşunuz alıyordur vs.

Herkes için zor şu an.
Kızım özelde erken kayıt başlamış,haftaya gidip öğrenicem fiyatlar nasıl. Daha geçen senenin ödemesi bitmedi ,kredi kartına taksit yaptırmıştım,üzerine eklenecek yine karta böldüreceğim. Oğlum anaokuluna başlayacak bu sene ikinci dönem olursa, olmazsa seneye. Onunda masrafları eklenecek.
Ben kendi adıma markette indirim yakalarsam fazla alıyorum. Geçen aylarda bir markette paketli peynirlerde ikincisi yüzde elli indirimli idi. Peynirleri fazla aldım,henüz bitmedi. Yine uyguna 32li tuvalet kagidi bulmuştum,1 alacakken 2 tane aldım. Şu an aldığım fiyatın kat kat fazlasi olmuş, yine alınacak bitince ama bu fiyat dengesizliği çok acayip,her markete girdiğimde fiyat değişmiş oluyor sürekli aldığım şeylerde.
Çocukların şampuanını 1 litrelik refil halde uyguna buldum 2 tane aldım.baya gider onlara.
Bu şekilde biraz stok yapıyorum hep alınacak,ihtiyaç olan şeylerde.
Çocuklara kıyafet eskisi kadar fazla almıyorum,döndürecek kadar alıyorum acıkçası eskiden daha fazla alıyordum,bazıları pek giyilmeden küçülüyordu,sayı az olunca layıkıyla giyiliyor. Beden tam beden almıyorum,hele ogluma 4 yaşında cocuk ama sweat 6-7 yaş aldım büyük olsun diye,seneye giyermi bilmiyorum açıkçası,sanki özellikle kücük yapıyorlar. makine sık sık çalışıyor zaten,bugün akşam yıkasam yarın sabaha kurumuş oluyor giydiriyorum. Okul kiyafetleri çok pahalıydı ilk defa yedekli almadım okuldan ,yıkıyorum sık sık. Pantalonlarını lcw'den aldım,okuldan tek parça alacağım fiyata 2 parça aldım(eskiden bu marka ucuzdu şimdi aynı şeyi söylemek mümkün değil o ayrı). İhtiyaç dışı alişverişi tamamen kestim,kendime stand mikser alacaktım ama hep salladım erteledim almadım,şu an ki fiyatlara da almam sanıyorum acayip uçtu fiyatı.
Bir şekilde idare ediyoruz, yapacak birşey yok şu şartlarda ,umarım şartlar düzelir.

çok haklısınız herkesin gelir düzeyi vs farklı ihtiyaçları kimisi erteler kimisi de alayım nasıl olsa alacağım daha ne kadar erteleyebilirim der yani ben bu ara biraz borç yaptım bir kaç kalem ama almam gerekiyordu alınmış kötü olmaz ama ileride daha pahalıya almaktansa nasıl olsa para her türlü gidiyor en azından ıvır zıvıra gitmektense gerekli şeylere para vermiş oldum hayırlısı olsun ya ne diyim borç borç borç ömür biter ama o bitmez borç kalem sayıları artar birini btiririz 3,4 kalem birden artar ne diyelim Rabbim sağlık sıhhat versin de çalışalım ödeyelim hayata tutunmaya devam edelim ...... Allah hepinizden razı olsun aslında bu konuyu açarak can sıkmak istemedim ama bir yerdede insan paylaşmak ister ya ben de öyle oldum

Üzülmeyin diye kalem kalem yazdım aslinda.
İnanın herkesin kendine göre maddi durumu sarsıldı. Hayat zorlaştı.
Allah herkesin yardımcısı olsun,kimseyi gördüğünden geri bırakmasın inşallah.

Üzülmeyin diye kalem kalem yazdım aslinda.
İnanın herkesin kendine göre maddi durumu sarsıldı. Hayat zorlaştı.
Allah herkesin yardımcısı olsun,kimseyi gördüğünden geri bırakmasın inşallah.
amin amin yani nefsani varlıklarız herşeyi almak istiyoruz ama imkanlar ölçüsünde ve her ay bir önceki aya göre zorlaştı bence bir bayan çalışmak için müsait ise çalışmalı diye düşünüyorum devir öyle bir devir tek maaş ile geçim neredeyse mümkün olmaz halde yani bir elin nesi var iki elin sesi var gerçekten öyle güzel bir işe girdiniz mi yeriniz sağlamlaştırıp çalışabileceğiniz kadar çalışın bir bayan için bence ne güzel mutluluklardan birisi şahsen ben çalıştığım için mutluyum sağlık herşeyin başı sağlığımız yerinde olsun hepimizin

Bir an önce tanıdık köylüler ile anlaşma yapıp direk alımangitmek lazım. Onlar mazot parası şu bu derken üretim yapmazsa yapay açlık kıtlık söz konusu. Kendi aramızda organize olup şehir şehir üretici bulup direk alım şart. Ülkenin her yeri Tarım bölgesi. Buğday çoğu yerde çıkıyor. Asgari ücret zamlanıyor tüm her şey zamlanıyor.

Takas yapılabilmeli. Çocuk kıyafetleri, erişkin kıyafetleri gibi

Eşim de ben de memuruz, borcumuz haricinde her ay kredi kartında en az bizi bekleyen 7 bin tl borç oluyor , eşimle dikkat edip bunu en aza cekelim dedik fakat olmuyor, bu ay bence 8 bini geçecek Tek başına ev geçindirenlere Allah yardım etsin çok zor Çok...

Tek tip beslenme hamurisi, makarna ile mi yaptiniz? Cocuklar yok muydu o zaman?

Allahım hepimize yardım etsin inşallah.
Sağlık ve gıdadan kısamıyoruz.
Şansımıza biz sıcak memleketteyiz, henüz doğal gaz açmadık.
Kıyafet çok gerekmedikçe almıyoruz, zaten kilo alıp vermiyoruz, yıllardır aynıyız.
Haftada bir dışarda yemek yeriz o da bizim sosyalleşmemiz işte.

Tek tip beslenme hamurisi, makarna ile mi yaptiniz? Cocuklar yok muydu o zaman?
yoktu karin tokluguna 2 sene ev borcu odedik kalan 8 sene daha rahatti yasamimiz ..sadece makarna yemedik canim et sut vs fazla alamiyorduk 900 lira maas aliyordu eve 580 oduyorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…