Hayalindenki evliliği yaşayan gerçekten var mı?

Evlilik güzel şey ama sorunlar yumağı da aynı zamanda o sorunları da sadece arada sevgi varsa çözebiliyor taraflar.

Evet cnm yaşıyorum.
Bu benden de kaynaklanıyor, eşimden de kaynaklanıyor.
Seviyoruz, geçinmeye gönlümüz var, o benim arkamda ben onun arkasındayım.
Çok şeyler yaşıyor insan çok yol kat ediyor.
Önemli olan iyi niyet.

Acikcasi hayalimden fazlasını yaşıyorum ki hiç hayal kurmazdim da bunu tahayyul bile edemezdim ..her hali ile inaanustu bir eşim var ve 1.5 yok flört 4 yılı geçen bir evlilik ve inanılmaz mutluyum ...sesi bağırinca nasıl çıkar bilmem;bana zafiyeti var sinirlenemez keza ben de öyle illa bir haklı tarafını bulurum onun ...yasar gideriz böyle şükür. ..Dünya iyisi Bir eşim ve harikulade bir evliligim var maşallah ☺☺
Umarım nazara gelmezsiniz.
Böyle şeyler gündeme geldiğinde göze geliniyor, tecrübe ettim ne yazık ki.

Bende bunu dusunuyorum dogrusu:))) 20 yillik evliler ciksin karsima pisman degilim ayaklarim yerden kesik filan desin:)) evlilige ancak o zaman inancam :))
25 yıldır evliyim, tabii ki ayaklarım yerden kesik değil, ki bunca yıllık evlilikte mümkün de değil, zaten en başında da yerdeydi benim ayaklarım, öyle dillere destan bir aşkla filan da evlenmedim ama hiç pişman değilim,yine başa dönsem yine eşimle evlenirim,seviyorum kocamı.
En önemlisi de değer verip, saygı duyuyorum.

25 yıldır evliyim, tabii ki ayaklarım yerden kesik değil, ki bunca yıllık evlilikte mümkün de değil, zaten en başında da yerdeydi benim ayaklarım, öyle dillere destan bir aşkla filan da evlenmedim ama hiç pişman değilim,yine başa dönsem yine eşimle evlenirim,seviyorum kocamı.
En önemlisi de değer verip, saygı duyuyorum.
Bu guzel birsey ama cok duymuyorum ben bu tarz laflari uzun sure evlilerden dogrusu:)) asik olmadan mi evlenmek lazim acaba uzun omurlu olmasi icin?

Yoksa evlilik herkes için bir imtihan mı?

Hiç evlilik hayali kurmadım. Gelinliğimin modelini düşünmedim (3 tane denedim üçüncüyü alıp çıktım), evime eşya seçmedim ortada bişey yokken, çeyizim yoktu. Evlenmek gibi bir planım yoktu kısacası.

Sonra bi adamı sevdim, iyi kötü çok zaman geçirdik birlikte.Güldük, ağladık, seviştik, oynaştık. Tatillere gittik. Zaman zaman çok eğlendik, sıkıldık, birbirimize kitap okuduk, şarkı söyledik. Sevdiğimiz insanları kaybettik, destek olduk. Çok önem verdiğimiz, beklediğimiz şeyler gerçek oldu, birlikte sevindik. Parasız kaldık, işsiz kaldık. Ama hep yanyanaydık. Madem yanyanayız hep, birbirimizin dayanağıyız, o zaman evlenim aile olalım dedik, evlendik. Bizim romantik komedi filmlerindeki gibi bi evliliğimiz yok, olmasın da zaten gerçek hayatı yaşıyoruz çünkü. Ama bir kez olsun birbirimizi kırmadık, sesimizi yükseltmedik. Değer verdiğimizi hissettirdik, değerli olduğumuzu hissettik.

Yani kısaca anlatmak istediğim hayat toz pembe değil. Pembe camlı gözlüklerinizle kurduğunuz evlilik, gelinlik, düğün, yeni gelin evi hayalleriniz gerçek olmaz, olmuyor, olmayacak. Sadece evlenmek için tanımadığınız adamlarla evlenirseniz, hayalleriniz gerçek olacak sandığınız için aynı çatı altına girerseniz gerçekten sevmediğiniz sadece heyecan duyduğunuz insanlarla mutsuz olmanız kaçınılmaz.

Hayalimdeki evlilik değil yaşadığım, çünkü dediğim gibi hayalim yoktu. Ama imtihan mı? Asla değil, sevdiğiniz insanla yaşadığınız hiç bir sorun dert olmaz çünkü. Bir şekilde aşılır, bir şekilde çözülür. İmtihan olan evlilikleriniz değil, sizin yanlış seçimleriniz. Yanlış insanı seçerek, yanlış hayaller kurarark zaten çakmışsınız o imtihandan.

Çok fazla beklentiye girmemiştim öncesinde zaten. Yüzde 80-90 oranında evet hayalimdeki evlilik buydu diyebilirim :)

e hayatın kendisi imtihan tereliye..
evlilikte buna dahil neticede.
senin imtihan daha büyük tabi acıdığın için evlendiğinden.
napcan çekcen artık..
Kendini ne kadar iyi yetiştirirsen karşındakini çözmen daha kolay noop
En azından sevgiliyken mikemmeldi evlenince bizona bağladı durumu olmuyor :p

Bacım ben dedimki annesi babasi olmayan birisi olsun,tabi daha baska seylerde sıraladım yani kodladım.Her evlilik konusu açıldığında soranlara söylüyordum boyle biriyle evlencem diye. Annesi haric hersey tam tuttu. Annesi hayatta yani sağ. Baba yok. Istedigim gibi oldu yani daha da guzel olcak maddiyat olarak mesela. Birseyi 40 kere soylersen olur.
Bende hep oyle biri olsun istedim ben evlenene kadar sokakta yatardi evlendik atandi ailesi cikti ortaya. Bir babasi var tum sulale ölmüs olsa baba tek basina yeter oyle fena

Bu guzel birsey ama cok duymuyorum ben bu tarz laflari evlilerden dogrusu:)) asik olmadan mi evlenmek lazim acaba uzun omurlu olmasi icin?
Aşk dediğimiz ne?
Bence daha çok cinsel çekim ve hormonların tetiklediği bir durum.
Bir süre sonra hormonlar durulunca,aynı evin içinde en doğal hallere tanık olununca işler değişiyor.
Benim şahsi fikrim aşk olayını gözünde çok büyütenler bir süre sonra hayal kırıklığına uğruyor.
Sevmeden,ten uyumu olmadan evlilik olmaz ama sürdürmek için de bu tek başına yetmiyor.
İlişkinin ve iletişimin kalitesi,saygı,değer vermek ve geçinmeye gönüllü olmak evliliğin sürdürülebilirliğini etkiliyor.

X