- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Yıllarca yasadım oyle biryerde tam çıktık 8 ay başka yerde yasadık evliliğim bitti. Ama benim evliliğim 8 aydı bana gore cok huzur bulmuştum çünkü. Bol bol dua et gaz vermek gibi olmasında cıkarsın inşallah.Herkese sağlıklı günler dilerim.
Benim derdim hiçbir hayalimin gerçek olmaması hayatımda olmasını istediğim şeylerin ertelenmesi.
Bunalıyorum çoğu zaman.
Evlilik sonrası herkes mutlu bir yuva hayal eder tabikide,,
Bizim evlilikte ise eşimin hayalleri bitmiyor ki benim isteklerime sıra gelsin.
Daha sorsam 10 yıllık hayali var 6 yıldır bitmeyen hırsı hayalleri.
Aile binasında oturuyoruz bilen bilir çok düzen olmaz aile binasında tabi ben 26 yaşında evlendim babaevinde öyle har gür bi ortam yoktu sakin kendi halinde 5kişişik aileydik.
Evlendim eşimin abisi, amcası, anne babası, teyzesi, ablası olduğu bir apartman. Aşırı derecede gürültü kavga merdivenlerde sigara iznaritkeri, kürdan
Taşınmak istiyorum tek hayalim bu evi satıp başka bir muhitte oturmak istiyorum..
Eşim araba alalım çocukluğundan beri lüks sıfır arabaya binmek istermiş evlendikten sonra hayalim bu dedi nakit paramız yok öyle kredi çekip alacağız 2 yıl önce aldık 6 ay önce aldığı galeri 2.el fiyatına geri aldı çok zorladı ödemeler bizi banka faiz koydu.
2 ay önce bi daha araba aldık 2.el geçen hafta motoru bozuk çıktı 15 milyar motor tamir ücreti . Hala bi araba görsün hayran hayran bakıyor alacağım biraz borçlar bitsin diyor ki kafasına koysun yapar gece gündüz çalışır yapar. Evimi sevmiyorum kızlar evimin enerjisi yokmisafirim gelse bişey mi oldu falan çünkü her hafta sonu çığlık çığlığa alt katta abisinin 3 çocuğunun kavgası +karıkoca kavgası..
4 yaşında çocuğum anlam veremiyor ne olduğuna üst katta amcası çocukları evde maç yapar, bisiklet sürer .. 12 13 14 yaş grubu çocuklar 6 7 4 5 yaş gurubu var onlar hadi çocuk anlamaz diyorum. Çözüm yok sanki aklım hipnoz olmuş evlendim artık alıştım gibi düşünmek zorunda hissediyorum. Pandemi var okullar tatil durulmuyor evde avğzem sallanıyor bazen. Dayak şiddet yok ama bunlar tüketti beni gelene alıştım diyorum ama alışamıyorum. Boş bir arazide çığlık çığlığa bağırmak istiyorum çoğu zaman. Hiçbir şeye karşı çıkamıyorum.. Hep mutlu gibi rol yapıyorum neden bilmiyorum sanki böyle olmam gerekiyor gibi.. Dayak yiyip susan, şiddete maruz kalan kv görümce kahrı çeken kadınlar var da buda dertmi diyorum kendime. Kv iyi gerçekten ama ben iyi değilim bulunduğum ortamda ve kendimi böyle ikna ediyorum mutlu ol derdin yok diye.. Sizce bu dertmi kızlar yorumları tek tek okuyacağım. Kelime hatası olduysa telefon donuyor kusura bakmayın. Sağlıkla kalın..
Nasıl yani öyle aile binasından taşındığınız için mi boşandınız?Yıllarca yasadım oyle biryerde tam çıktık 8 ay başka yerde yasadık evliliğim bitti. Ama benim evliliğim 8 aydı bana gore cok huzur bulmuştum çünkü. Bol bol dua et gaz vermek gibi olmasında cıkarsın inşallah.
Çok uyardım burada herkes herkesin kahrını çekiyor yapacak bir şey yok diyor. Ablamın evine gidiyorum 24 katlı ses gürültü hiç olmaz hep böyle der. Annemleri evine gidiyorum yine sessiz sakin kalıyordum pandemi öncesi kafamı dinliyordum resmen. Çöp kovasına aşşağı yuvarlayan insanlar var düzelsin diye çok umut ediyorum artık.Çok normal değil bu kadar gürültü olması. Aile binası olunca gürültüyü kimse takmamış ama maalesef bu gürültü sorunu çoğu apartmanda var. Alt komşunun gece 12 de seyrettiği diziyi biz buradan çok net duyuyoruzüstteki katta tadilat var, gürültüyü sen tahmin et.
Yasadigin evde mutlu değilsen tabiki taşınmak en doğal hakkın ama bunları da düşün. bu arada evladin icin bir zahmet uyar eltini.
Söylüyorum ben eşin olarak lüks araba istemiyorum bütçenize göre olsun gideceğimiz yere görürsün yeterli.. Öyle marka lüks hiç gözümde yok. Tek istediğim taşınmak öyle üst katı olmayan bir eve taşınmak.Büyük konuşmayayım ama hayatta oturmam aile akraba apartmanında. Aynı şehirde bile oturmam. Kayınailemle de kendi ailemle de farklı şehirlerdeyiz. Kafa rahat.
İşiniz çok zor bence. Kocanız sizin hayallerinizi, beklentilerinizi umursamıyor. Karşınıza alıp güzelce anlatıp, umursatmak zorundasınız. Yoksa her gün sinir harbi.
Ayrıca tek ideali lüks araba olan adamlar bir tek bana mı çok itici geliyor yahu?
Hiç gözünüze hoş görülecek bir ortam yok benim çocuğum oyuncaklarına asla zarar gelmesin diye narin bir çocuk yapısı öyle. Ama kuzenleri bisikleti ters çevirip üzerine biner, oyuncak pusete kendisi biner kırar, saçlarında bit sirke uyarıyorum ailesini benim çocuğumda bit yok der 2 gün geçmez benimki başlar kaşınmaya bakarım bit..Pandemiden dolayi oglum oyle yalniz buyuyor ki 7 aydir
Su bahsettiginiz curcuna bile gozume hos gozuktu
Kuzenler amcalar falan ne guzel oynar cocuklar birbirleriyle
Ama tabii pandemiden dolayi, yoksa ben de istemem yani komple aile apartmani..
Esiniz biraz akli havada gibi sanki, isiniz zor bu arada
Ev eşimin üzerine kendi evim varken kirada duramam ben diyor. Çivi çakmak için izin alacağım ev sahibine tahammül edemem diyor. Oturduğumuz evi baba yadigarı diye satmıyor. Araba almaktan eve sıra gelmiyor araba aşkı var adamda..Ev kimin üstüne? Ayrıca kiraya çıkabilirsiniz eş ailesinden daha uzak bir yere. Evden çıkarken illa ev alinmali diye düsünmeyin.
Ayrıca söylediğiniz ortam gayet rahatsiz edici, her dakika tartışma, tepemde altımda idare etmem gereken eş ailesi akrabalarının çocukları varsa o yerde zaten huzur olmaz.
Eşiniz sizi görmüyor, sadece bu hayatta kendisi var gibi davranıyor, zaten istediği arabayı almış sabretmişsiniz. Daha kaç kere ayni şeyi yaşayabilirsiniz? Es ailesi apartmaninda yasayip mutlu kimseyi gormedim daha. Ufak bir cinnet bence tum isi cozer. Bagirmak istiyorum diyorsunuz ya onu tam evin ortasinda yapin bence.
Malesef eşim de satmak istemiyor baba yadigarı diyip kiraya kimse oturmaz öyle görültülü ortamda. Eşim de ben kiracılık yapamam diyor.Ev eşinizin üstüneyse aileyle kötü olup satabilirsiniz. Ama anne-babasının üstüneyse satmayabilirler. Çünkü aile apartmanlarında genelde yabancı istenmez. İstisnalar da olabilir tabii ama benim çevremde gördüğüm bu.
Araba konusuna birşey diyemiyorum. Çok erkek var böyle çevremde. Genel bir sıkıntı sanırım.
Dediğinizi çok yaptım konuştum taşınalım alışkın değilim aile binasına ayak uyduramadım.. Araba borcu bitsin de cevabı ama sürekli araba modeli değişir.simdi aslinda bahsettiginiz ortam pek cildirmalik gelmedi bana,
pandemi sebebi ile iyice asosyallestigimdendir diye saniyorum, yoksa pek akraba seven birisi degilimdir aslinda.
ama gurultu falan baska evde yasasaniz da olacak seyler,
yine de akraba stresi var diyorsaniz neden ev alalim diye zorluyorsunuz kira dusunun, yillarca ev alamadim diye mutsuz oldugun yerde kalmak dogru degil.
esinizin araba sevdasi size pahaliya patlamis ama yine cok da uzulecek bir durum degil, hala arabaniz var, batmis falan degilsiniz, arada olur oyle para kaybedersin, hayattan sogumak icin sebep olmamali bence.
bence sizin ihtiyaciniz olan sey, oturup esinizle guzelce konusmak,
tasinmak istediginizi kimseyi suclamadan anlatmak. Atiyorum ben koy evi istiyorum diye girebilirsiniz konuya, site istiyorum diye, veya bir sure akrabalardan uzaklasmak istiyorum bunaliyorum diyin. Ben senin araba hayaline saygi duydum ve destekledim, simdi de sira sende deyin bence.
Cinnet zamanı gelmiş de geçiyor bile. Aile binası da olsa kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil.Çok uyardım burada herkes herkesin kahrını çekiyor yapacak bir şey yok diyor. Ablamın evine gidiyorum 24 katlı ses gürültü hiç olmaz hep böyle der. Annemleri evine gidiyorum yine sessiz sakin kalıyordum pandemi öncesi kafamı dinliyordum resmen. Çöp kovasına aşşağı yuvarlayan insanlar var düzelsin diye çok umut ediyorum artık.
Sizin çocuğunuz da fazla titizmis amaHiç gözünüze hoş görülecek bir ortam yok benim çocuğum oyuncaklarına asla zarar gelmesin diye narin bir çocuk yapısı öyle. Ama kuzenleri bisikleti ters çevirip üzerine biner, oyuncak pusete kendisi biner kırar, saçlarında bit sirke uyarıyorum ailesini benim çocuğumda bit yok der 2 gün geçmez benimki başlar kaşınmaya bakarım bit..Günlerce uğraşırım temizlemek için.. kirli ellerini nevresime siler benimki de çıldırır eve almaz onları. Kendi kafa dengi olup oynayacağı kimse yok yine evde yalnız oynuyor. Bişey olmaz yine alırım oyuncak beraber oynayın desem de onlar herşeye zarar veriyor defteri değil duvarları halıyı boyuyorlar, oynamasınlar benimle diye ağlıyor. Her çocuk bir olmuyor maalesef.
bu arada gurultuyu curcunayi tasvip etmiyorum aslaHiç gözünüze hoş görülecek bir ortam yok benim çocuğum oyuncaklarına asla zarar gelmesin diye narin bir çocuk yapısı öyle. Ama kuzenleri bisikleti ters çevirip üzerine biner, oyuncak pusete kendisi biner kırar, saçlarında bit sirke uyarıyorum ailesini benim çocuğumda bit yok der 2 gün geçmez benimki başlar kaşınmaya bakarım bit..Günlerce uğraşırım temizlemek için.. kirli ellerini nevresime siler benimki de çıldırır eve almaz onları. Kendi kafa dengi olup oynayacağı kimse yok yine evde yalnız oynuyor. Bişey olmaz yine alırım oyuncak beraber oynayın desem de onlar herşeye zarar veriyor defteri değil duvarları halıyı boyuyorlar, oynamasınlar benimle diye ağlıyor. Her çocuk bir olmuyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?