- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
-
- Konu Sahibi BlancKahkul
Kendi üstüne başına alıyor, hiç düşünmez. Yemek falan da şöyle ödüyo ama ben hiç bi zaman tamamen ödemeyi ona yüklemedim. Tatlı ısmarlamışımdır sinemaya gitmişizdir gbi ama Nasıl desem ağır hesapları o öder.Ben size söyleyim mi karşınızdakinde dank etmez, birde size paragöz gözüyle bakabilir. Ancak yaşadıklarım ve hayattan aldığım ders sonucu, hediye almama olayı şahsen benim için problem edilmez. Normal hayatta nasıldır mesela. Restorana gittiniz sizden ödemenizi bekler mi? Ya da kendisi yiyip içmeden kısar mı? Üstüne başına alır mı? Cimri adam hepsinde cimridir.
Ne güzel yazmışsınız. Açıkça deseydi bu bana uymadı diyebilirdim. Küçük çocuk (2 yaş civarında) bişey isterse he he yarın alalım diye erteleriz çocukta yarına unutur zaten istediği şeyi o hesaba getiriyoben de hediye almayı vermeyi çok severim
fakat buradaki mesele hediye değil, duyarlılık
açık açık söylediğinde "ben böyle şeyleri sevmiyorum" vs fikrini söyleseydi, en azından saygıyı hakederdi
sen de böyle kabul edebilir miyim edemez miyim düşünüp karar verirdin
ama sana he he deyip akabinde umursamıyor olması hiç hoş değil
hediye almak bazı insanlar için değer vermek-vermemek anlamına gelmiyor
benim eşimin ailesi mesela, her doğum gününü kutlarlar, birbirlerine çok değer verirler ama hediye almazlar o kutlamada
ama karşındaki insanın beklentilerini ciddiye almak , onu duymak, verilebilecek en güzel değerdir. senin sevgilin bunu yapmıyor işte
Ne güzel yazmışsınız. Açıkça deseydi bu bana uymadı diyebilirdim. Küçük çocuk (2 yaş civarında) bişey isterse he he yarın alalım diye erteleriz çocukta yarına unutur zaten istediği şeyi o hesaba getiriyo
Çok doğru anlamışsınız benim 3 kez doğum günüm oldu, onunda 3. Doğum günü ağustosta. Evet kuru kuru kutladı. Bi kere hiç kuru kuruda kutlamadı, büyükbabası hastaymış.Yani ben anlamadım, birlikte iki-üç doğum günü geçirmişsiniz, doğum günlerinizde kuru kuru mu kutlama yapıyordu? Hediyeleşmek benim için de önemlidir. Zaten insanın ilişkinin ilk günlerinde içi içine sığmaz ki hep sevdiğine bir şeyler almak ister. Anlattıklarınıza göre bu kişide heyecan göremedim ben. Tamam bazı insanlar yapı olarak beceremez ince işleri ama en azından çaba gösterir. Bu kişide çaba da göremedim ben.
Çok doğru anlamışsınız benim 3 kez doğum günüm oldu, onunda 3. Doğum günü ağustosta. Evet kuru kuru kutladı. Bi kere hiç kuru kuruda kutlamadı, büyükbabası hastaymış.Yani ben anlamadım, birlikte iki-üç doğum günü geçirmişsiniz, doğum günlerinizde kuru kuru mu kutlama yapıyordu? Hediyeleşmek benim için de önemlidir. Zaten insanın ilişkinin ilk günlerinde içi içine sığmaz ki hep sevdiğine bir şeyler almak ister. Anlattıklarınıza göre bu kişide heyecan göremedim ben. Tamam bazı insanlar yapı olarak beceremez ince işleri ama en azından çaba gösterir. Bu kişide çaba da göremedim ben.
Çok doğru anlamışsınız benim 3 kez doğum günüm oldu, onunda 3. Doğum günü ağustosta. Evet kuru kuru kutladı. Bi kere hiç kuru kuruda kutlamadı, büyükbabası hastaymış.
Kendi üstüne başına alıyor, hiç düşünmez. Yemek falan da şöyle ödüyo ama ben hiç bi zaman tamamen ödemeyi ona yüklemedim. Tatlı ısmarlamışımdır sinemaya gitmişizdir gbi ama Nasıl desem ağır hesapları o öder.
Niye bu kadar ısrarla almamış ki haketmiş aslında. Hatırlattığınız halde söylediğiniz halde almaması garip cimri olabilir mi acaba. Bende hediyeye önem veririm. Ama bunun içinde bitirmezdim zamanla alıştırmaya çalışırdım. Ayrıldıktan sonra hatasını anlayıp bir çaba gösterdimi peki?Merhaba hanımlar.
Anlatmaya başlamadan belirteyim benim için hediyeleşmek çok anlamlı ve özel Bi durum. Hele karşında ki özel Bi insansa.
Sadece hata mı yaptım, anlamak istiyorum. Erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeydiz, sık görüşemiyoruz. İlk 1 sene falan bana hiç hediye almadı. Düşüncesiz diye düşündüm. Bide ne bileyim net değildik, ondan kaynaklı olabilir dedim.
Benim için hediyeleşmek önemli olduğundan, bu durumu aşalım diye her buluşmada ona ufak hediyeler almaya başladım. Yazayım hatta; kravat, telefon kılıfı, kitap, atkı bere takımı, çikolata, kol düğmesi vs. Derken o bir tane gül bile alıp gelmedi yanıma. Baktım anlamıyo, anlamak istemiyo, açıkça dedim ki x benim için hediyeleşmek önemli. Tamam yine tık yok. Zorla bir mont aldırdım, diye diye resmen kızacaksınız ama zorla aldırttım.
Neyse 14 şubat oldu akıllandı diyorum hediye aldım paket yaptım vs gönderdim. Yok unutmuş şimdi alayım dedi. Aldırtmadım. Montu zaten zorla aldırttım bide bu hediye zorla gibi olacaktı :)
Doğum günüme geldi, zaten 2 senedir hediye falan almamıştı. Konuşurken laf arasında bitanem .... benim doğum günüm unutmadın demi dedim, (ben onun doğum günlerinde hediye almıştım) yoooo unutmadım Can'ım aklımda falan diyo (doğum günümden 3 gün önce hatırlattım). Ve bana yine hediye almadı. Tabiri caizse açtım ağzımı yumdum gözümü. Çok kırıcı şeyler söyledim, rencide edici şeyler. Bitirdim. İçim içimi yiyo hata mı yaptım? Arayıp özür dilemem gerekir mi ? Lütfen objektif olun.
Son olarak şunu da belirteyim ailemle tanıştı, bende onun ailesiyle. Ekimin ilk haftası nişan yapacaktık.
Benim eşimde hediye almayı vermeyi hiç sevmez. Doğumgünlerine hiç önem vermez bunu bana daha evlenmeden tanıstıgımız dönemde açıkca söylemişti. Yinede bekledim özel şeyler anlar süprizler ama yapmadı. İlk başlarda üzülüyordum sonrasında bende onun doğumgününü kutlamadım umursamadım. Hediye de almadım. Geçen gün sen bana hiç bir sey almadın falan diye konuştu bende aynen iade ettim; ben hediye almak vermek sevmiyorum gereksiz dedim. Ama yeğenlerime hediye aldım. Çok bozuldu eminimki üzüldü. Kıssasta hayat vardır lafı çok doğruymuş. Sadece hediyeleşmeyi sevmeyen bir adamı direk kestirip atmak biraz ağır olmuş sanki. İçinden gelmiyorsa yapacak bir şey yok... Evleneceğiniz insanı sadece bir huyu ile yargılayıp asmışsınız diğer huyları ile değerlendirmeniz daha doğru olurdu bence
Cimrilikten almıyor düşüncesizlik filan değil.Biz toz konduramıyoruz erkekler düşünemez diye vs ama yani her şeyi düşünen adamlar özel günde ya da sıradan bir günde hediye almanın bir kadını mutlu edeceğini düşünemez mi? Tamamen cimrilikten ve "Alıştırmiyim , alışırsa hep ister." düşüncesi yüzünden almıyorlar.
Evet evet nasıl bir insan anlayamıyorum. Geçende hediye almamıştı 5 ay sonra onun doğum günü oldu. Sırf utansın diye kendim pasta yaptım. İsmine özel kalem yaptırdım notlar yazdım sarıldım abartılı sözler söyledim. Utanmadı ya demedi ayıp ettim gönlünü almak için Bi hediye alayım. Arkadaşım çay ısmarlasa ben ona karşı kendimi mahcup hissederim ya, bu Nasıl bişeydi anlamıyorum.İnsan yedi yabancı olsa bu kadar imaya utanır alır yine.Komsumuzun tabağını bile dusunup boş göndermiyoruz, bu gözüne gözüne soktugun halde tinmamis.
Bu kadar şeye karsilik bir çiçek alması için hediyelesmeye bayılmasina gerek yok,İnsan olmasi yeter.
Teşekkür ederim :)Saçmalama demesek, sonuçta konu sahibi duruma birden fazla çözüm yolu aramış, bu da onlardan biri... kendisi de bunu savunmuyor zaten... bir süreci aktarmış bizlere... dikkat ettiyseniz bir davranış şekline döndürmemiş bunu... ben de sizin bu "ben olsaydım ben olsaydım diye başlar veryansın" tarzı Seyyal Taner variyorumunuzu bu konu özelinde fazla abartılı buldum... ama tabii bu benim görüşüm...
Ohhh müstehakını bulmuş. Zaten bu tarz öküzlere öyle yapacaksın ki kıymetli olasın. İnsanlıktan anlamıyorlar.Bana bir papatya almayan eleman, benden sonra çıktığına daha ilk ayında dev bir kırmızı gül demeti alıp arabanın arka tarafını kaplamış. Bir de çikolata ayı vs almış. Sonuç; askerdeyken boynuzlandı
Bu adamın en büyük zaafı nedir? En önem verdiği hassas oldugu nokta nedir? Herkesin bir zaafı vardır? Ordan vurun onu bakalım nasıl oluyormuşEvet evet nasıl bir insan anlayamıyorum. Geçende hediye almamıştı 5 ay sonra onun doğum günü oldu. Sırf utansın diye kendim pasta yaptım. İsmine özel kalem yaptırdım notlar yazdım sarıldım abartılı sözler söyledim. Utanmadı ya demedi ayıp ettim gönlünü almak için Bi hediye alayım. Arkadaşım çay ısmarlasa ben ona karşı kendimi mahcup hissederim ya, bu Nasıl bişeydi anlamıyorum.