Kadın doğum doktoru düzeltmek zorunda değil miydi??

Valla benimde ilk dogumdan sonra baktigimda y seklinde dibi kaynamis ucu acik iyilesmis bir yaram vardı, doktorum yakin zamanda tekrar dogum yapacagini bildigim icin acik biraktim demisti (dogrudur yanlistir bilmiyorum) ikinci dogumdan sonra (ayni doktorla dogurdum) rica ettim eski hatalar ve yeni kesikler dahil tamamini dikmesini ve estetik yapmasini soyledim, oyle yapti, su an eskisinden (hic dogum yapmamış halimi kastediyorum) bile guzel halde ve bu toparlanmadan sonra agri nadiren yasar oldum.

Ben ilk dogumumdan sonra doktorun bilerek oyle biraktim demesine (yillardir tanidigim bildigim biri oldugu halde) guvenemeyip baska doktora gorunmustum, 2.doktor da ayni sekilde dikislerin kusursuz kaynadigini bu durumun normal oldugunu soylemisti bu arada.

Siz farkli bir doktora da gorunun derim ben.
Alt kesimde olan bir sorun olmadı bir dikişim oldu onunla alakalı hiç bir sorun yaşamadım bende benim aklıma takılan başka doktora gittim diyelim evet bu doğumda olmuş dedi ee ben özel bir hastanede doğurdum doğum yaptığım doktorun bunu düzeltmesi gerekmiyor muydu bununla ilgili bir hak talep edebilir miyim başına gelen olmuş mudur bunları merak ediyorum birazda

Alt kesimde olan bir sorun olmadı bir dikişim oldu onunla alakalı hiç bir sorun yaşamadım bende benim aklıma takılan başka doktora gittim diyelim evet bu doğumda olmuş dedi ee ben özel bir hastanede doğurdum doğum yaptığım doktorun bunu düzeltmesi gerekmiyor muydu bununla ilgili bir hak talep edebilir miyim başına gelen olmuş mudur bunları merak ediyorum birazda

Ortada bir malpraktis durumu var ise muhtemelen duzeltme amacli bi estetik talebiniz olabilir.

Yani burun ameliyatlarında hatali bi durum var ise duzeltme yapiyorlar, bunda da vardir diye dusunuyorum.

Genişlik vb farklı şeylerden bahsetmiyorum ama 😬 bariz yırtılma görüntüsü ele gelme durumu var
Doğum sırasında yırtılma olabilir zaten bu da doğal. Siz dikilir eskisi gibi olur mu diye düşünüyorsunuz? Sadece genişlik doğal başka bir şey normal doğumda yok diye düşünüyorsanız bu fikir yanlış
Doğum sırasında yırtılma olabilir. Gerekliyse dikilir. Sizin zaten iyileşmiş. Başka yorumda tekrar dikebilirdi falan demişsiniz. Bu hiç doğru bir bakış açısı değil. Sağlıklı da değil. Estetik kaygıyı bir kenara bırakın zaten. Bakın ben 1000lerce kadın muayene ettim . Doğru görüntü bu, olması gerkeen güzel görüntü bu şeklinde bir norm olsa kimse kimseye uymaz .
Daha nasıl anlatılır bilmiyorum. Siz bir doğum yaşadınız. Mucizevi ve zor bir şeydi. Tabi ki anatomik ve görsel olarak bir değişiklik olacak. Tüm vücudumuzda oluyor. Emzirilen meme bile eski dokusuna dönmüyor. Kaldı ki doğum gerçekleşen vaginal açıklıktan bahsediyoruz.

Alt kısımda olan bir sorun değil benimki tamamen estetik ve elime gelen rahatsızlık o bölgenin kaşınmasıyla alakalı doktorun normal doğum anında olan sorunları düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum mesela genişlik olur o olağandır ama yırtılma dikilebilirdi dikis attıysa tekrar dikebilirdi vs vs
Tabi her sorun hastaya göre değerlendirilir. Ben tıp uzmanı değilim. Sadece tecrübemi söyledim. Bir de aslında bazı yırtıkları ellemiyorlar bile kendi kendine iyileşiyor. Ama demek ki sizin ki farklı oldu. Ben olsam devlet hastanesine gidip kontrol ettirirdim. En azından para derdi olmadan bir yorum yapar. Emin olduktan sonra doğum yaptığınız doktora gidip görünürsünüz.

Doğum sırasında yırtılma olabilir zaten bu da doğal. Siz dikilir eskisi gibi olur mu diye düşünüyorsunuz? Sadece genişlik doğal başka bir şey normal doğumda yok diye düşünüyorsanız bu fikir yanlış
Doğum sırasında yırtılma olabilir. Gerekliyse dikilir. Sizin zaten iyileşmiş. Başka yorumda tekrar dikebilirdi falan demişsiniz. Bu hiç doğru bir bakış açısı değil. Sağlıklı da değil. Estetik kaygıyı bir kenara bırakın zaten. Bakın ben 1000lerce kadın muayene ettim . Doğru görüntü bu, olması gerkeen güzel görüntü bu şeklinde bir norm olsa kimse kimseye uymaz .
Daha nasıl anlatılır bilmiyorum. Siz bir doğum yaşadınız. Mucizevi ve zor bir şeydi. Tabi ki anatomik ve görsel olarak bir değişiklik olacak. Tüm vücudumuzda oluyor. Emzirilen meme bile eski dokusuna dönmüyor. Kaldı ki doğum gerçekleşen vaginal açıklıktan bahsediyoruz.
Yırtılan bölge beni rahatsız ediyor iç dudakta ve yukarda görüntüden ziyade sıkışıyor gibi oluyor çok açık anlatamiyorum işte anlayın atılan dikiş tutmadiysa doktorun bunu bana açıklaması gerekmiyor muydu bu zaten böyleydi falan demesi ne kadar doğru 😬 tıbbi bilgim olmadığı için dikişle alakalı bilgim yok ama doğumdan sonra dikişi açıldı diye tekrar dikilen birini duymuştum fikir almak bilgi almak için yazdım bende

Yırtılan bölge beni rahatsız ediyor iç dudakta ve yukarda görüntüden ziyade sıkışıyor gibi oluyor çok açık anlatamiyorum işte anlayın atılan dikiş tutmadiysa doktorun bunu bana açıklaması gerekmiyor muydu bu zaten böyleydi falan demesi ne kadar doğru 😬 tıbbi bilgim olmadığı için dikişle alakalı bilgim yok ama doğumdan sonra dikişi açıldı diye tekrar dikilen birini duymuştum fikir almak bilgi almak için yazdım bende
Anlıyorum sizi . Duyup bahsettiğiniz açıldığı için tekrar dikilme durumu çok başka onu dikmeden bırakamaz zaten. Normal doğum sonrası görüntü diye aslında önden bir eğitim vermek lazım ama bu da belki travmatik olabilir bilemedim :KK70:
Estetik kaygılar günümüzde çok fazla o yüzden doğum sonrası vajinoplasti inanılmaz arttı. Ben doğalı kabul etmeden yanayım ama rahatsız ediyorsa da çözümü var.
Geçmiş olsun sağlıkla büyütün.

X