• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalığım ve insanların anlayışsızlığı

Öyle de şu çocuğa bakamam sanmaları beni kıran asıl nokta. Bir de annen bize söylemedi hastalığını demesi. Hayır ben malım da böyle bir arızası var ama alacak mısınız indirim yaparız mı diyecekti.
Size bir şey deyimmi değil gözünüz eliniz kolunuz bacağınız olmasa bile siz o bebeğe bakarsınız çünkü annelik bizde içgüdüsel olarak var şartlar ne olursa olsun bakarsınız. Bırakın onlar öyle sansınlar da ne biçim insanlar bunlar ya anneniz neyinizi söyleyecekmiş ben anlamadım bu nasıl mantık. Allah büyük konu sahibi Allah büyük🙏

Allah yardımcın olsun eşimde de var bu durum ben de başından beri biliyorum benim için hiç sorun olmadı sende kimseyi takma boşver :KK66: mesela ben eşimin elini dışarda hiç bırakmam ozellikle akşamları kaldırım merdiven gelirse elini hafif sıkıyorum anlıyor senin eşinde o tarz birsey yapabilir. Bide kanada da tedavi var imkan varsa araştır lütfen :dua:
Çok tatlısınız. Çok hoşuma gitti iletişiminiz. Allah hep mutlu etsin sizi

Size bir şey deyimmi değil gözünüz eliniz kolunuz bacağınız olmasa bile siz o bebeğe bakarsınız çünkü annelik bizde içgüdüsel olarak var şartlar ne olursa olsun bakarsınız. Bırakın onlar öyle sansınlar da ne biçim insanlar bunlar ya anneniz neyinizi söyleyecekmiş ben anlamadım bu nasıl mantık. Allah büyük konu sahibi Allah büyük🙏
Zaten bazen ondan bir de annemden başka kimsem yok gibi geliyor. Eşime de güvenmiyorum pek. Bugün var ama belki yarın yok o da. Sadece Allah'a dua ediyorum. Her gün ons bir zarar gelmesin diye. Onu kötülüklerden hastalıklardan koru diye. Ben hastalığımdan dolayı koruyamazsam sen koru onu diye. Öyle çok iyi biri değilim namazlarım bile tam değil ama Allah çoğu zaman bana yardım ediyor biliyorum. En umutsuz olduğum anlarda başarılı oldum hep. Üniversite sınavında öyle oldu. Ya da okul bitince erken evlenmeyi gerçekten çok istiyordum erken anne olmayı hastalığım ilerlemeden bu duyguyu tatmayı çok istiyordum. Tam istediğim gibi oldu. Hatta mucizevi oldu diyebilirim eşim varikosel çocuğun olmayabilir demişlerdi daha balayında hamile kaldım. Bu biraz olumsuz etkiledi eşimle de sorunlar yaşadım ama az çok düzeliyor gibi tabi yalnız da kalamıyoruz pek ki düzen oturalım.

Benim ablamda da aynı ruhsatsızlık var. Ama onun ki daha ileri seviyede. İlkokuldan okulu bırakmış. Ama çocuğuna baktı gayet. Fiziksel manada. Sadece psikolojik olarak iyi bakamadı diyebilirim ama o da görmesiyle ilgili değil. Fazla baskı yaptı ve olumsuz etkiledi. Ama bu görmekle alakası olmayan bişey zaten.

Benim ablamda da aynı ruhsatsızlık var. Ama onun ki daha ileri seviyede. İlkokuldan okulu bırakmış. Ama çocuğuna baktı gayet. Fiziksel manada. Sadece psikolojik olarak iyi bakamadı diyebilirim ama o da görmesiyle ilgili değil. Fazla baskı yaptı ve olumsuz etkiledi. Ama bu görmekle alakası olmayan bişey zaten.
Her anne gibi ablanızın da sizin de hatalarınız olabilir ama dediğiniz gibi bunun görmenizle hiçbir ilgisi yok. Rabbim kv kp ve bütün cahillere karşı yar ve yardımcınız olsun🙏

Sen o güzel gönlünü sıkıp
Merhaba arkadaşlar. Halk arasında tavuk karası diye geçiyor. Retinistis pigmentosa hastasıyım. Karanlıkta ve loş ışıkta çok az görüyorum. Gündüz görüşümde de yıllar geçtikçe daralma oluyor. Mesela yolda yürürken dükkanlara falan balıyorsam taşlara takılabiliyorum ya da basamakları göremiyorum. Ya da bir yere bakarken normal görüşlü insanlar yanları da görebilirken ben ortayı görüyorum baktığım yeri sadece. Şu an için bi tedavisi yok. Deneme aşamasında kök hücre falan deniyo. Körlüğe kadar gidebiliyor. Hastalığım doğuştan vardı. Bunlara rağmen okudum PDR mezunuyum. Aslında eczacılık hemşirelik çok isterdim. Ama gözlerimden dolayı pdrye yöneldim. Mesleğimi seviyorum. Hiç görmesem bile atanırsam çalışabilirim. Mzellerr almayabilir tabi bilmiyorum. Şu an 24 yaşındayım evliyim. Ve hamileyim. Bebeğime geçme olasılığı baya düşük bir ihtimal ama tabi çok korkuyorum. Her gece dua ediyorum. Ona küçücük bir sıkıntı bile olmasını istemem. Eşim hastalığımı bilerek evlendi. Ama kp ve kv bilmiyormuş. Nedense baya bir dert oldu onlara. Sözde hamileyim diye bana yardım etmeye geliyorlar. Dün markete çıktım. Evde yine bişey kalmamıştı. Baya bişey aldım. 3 kutu süt birer kgluk iki peynir. İki kg şeker toplamda on lgyu rahat geçiyordu. Babanla git falan dedi kv. Kp mıy mıy bir saat gitsem kalksam mı ben giderim dedim çıktım zaten pek hoşlanmıyorum yanımda olmalarından. Gittim ağır olmasına rağmen kendim nefes nefese dinlene dinlene taşıdım. Gelince birkaç yere daha gidilcekti. Bu sefer kp de geldi. Markete girdim yine arabayla beni bekliyor. Arabanın yerini değiştirmiş marketten çıkana kadar ben de obür tarafa doğru ilerledim sonra seslenince geri döndüm marketten çıkarken sola baktığım için diğer yanı görmemişim. Sonra süt indirimde olduğu için on iki tane aldık koliyle ben de onlara yük olmak istemiyorum tabi hızlı hızlı herşeyi kendim yapmak istiyorum. Koliye hemen eğilip kaldırmaya çalıştım koli parçalandı. Süt kutuları yere düştü. Sonra tek tek araba bagajına doldurduk. Orda kp bana sinirlendi muhtemelen yapma kızım dedi. Sonra eve geldik. Böyle gözü üstümde. Beni inceliyo görüyor muyum görmüyor muyum bazı şeyleri onu anlamaya çalışıyor. Sessiz sessiz duruyo. Sonra ben bu durumu sezince eşime söyledim ne konuştular bilmiyorum hafif atıştılar. Kp sonra ben sana bişey mi demişim dedi. Annemin gpnde üç kere araması onu rahatsız etmiş annen çok seviyorsa seni hastaneye götürsün bir düzeltilsin hastalığın böyle olmaz dün olanları gördün dedi. Ya kendi başını yiceksin ya da çocuğun başını dedi. Bebeğime bakamazmışım yani. Zannediyor ki sokağa atıcam da öyle büyüyecwk herhalde. İnsanlar anlamıyor beni adam 53 yaşında ben ondan 40 yaş küçüğüm ama onun kadar bile görmüyorum şu an. Bu çok kötü bir durum evet. Ama bunu kabullenmek zorundayım çünkü tedavisi yok. Ama insanlar beni böyle kabul etmiyor. Hiçbir şey beceremiycem diye düşünüyorlar. İyi göremediğim için bazı durumlarda komik duruma düşüyorum ama saf salak değilim. Git düzelt git tedavi ol. Bozuk mal mıyım ben iade edin olmazsa bari. İnsanların bu tavrı çok üzüyor beni. Ne yapabilirim ki. Kimseyle muhatap olmayıp boşanıp bitkisel hayata mı geçeyim ölene kadar. Benden çok onlara dert. Garipseyşp beni inceleyip duruyorlar bıktım artık
Sen niye o güzel canını bunlara sıkıyorsun ki, kim yarınını garantiye almışta sana gelecekte ne yapacaksın diyor? Çözüm önerisi ne? Bu hastalığı taşımak hobin olmadığına göre derdi ne? Bunlara cevap bulamadığın an karşı tarafı kaale almaman gerektiğini çünkü o kalbiyle değil olan ve yetiştirebildigi kıt beyniyle hüküm veriyor demektir. Ya Allah korusun oğullarına yarın araba çarptı felc kaldı o zaman o çocuğu kim doyuracak? Kimin garantisi var yarına da kalp kirabiliyor. Kimse bugün ona bahşedilene benim demesin. Veren Allah almayı da bilir. Sen hiç canını sıkma o senin yavrun emin ol bigün tamamen görmesen bile hisseder ve koklarsin o senin canından parça sana bu derdi veren Allah bebeğine kıyar mi hiç. Sen hic korkma en kötüsünde bile Yaradan seninle sen ondan başkasına muhtac olmamak için duanı et yavrun sapasağlam doğar da annesine bile göz olur. Lütfen üzülme tamam mı

Para çekilsin

Ailecek birbirlerinden beterler bana laf söylüyorlar. Eşim işi yoğun 12 24 çakışıyot diye gelmiyor markete birinin karnı ağrıyor biri gitsem mi gitmesem mi bir saat düşünüyor. O görmemele ilgili değil süt kolisinğn yırtılması acele etmemle onlara muhtaç olmamak için kendi işimi kendim yapmak istedim. Ama işten marketten çıkınca arabanın yeri değişmiş ya görmedim o zaman da görmedin mi kzımı burdayım diyor direkt kafamı sağa çevirdim nereye gitti araba diye bakıyorum markette tam köşede meğerse sol tarafa çekmiş kapıdan çıkınca tam ikisinin köşesş normal gören biri olsa fark eder snaırım bir de sütü alacağım zaman biraz geçtim ay burdaymış hı dedim geri döndüm aslında küçük şeyler ben alıştım bunlara ya da kaldırımlarda bazen tökexliyorum. Ama o sanırım tam görüyor sonuçta beni anlamıyor ve garipsiyor süt kolisi yırtılınca sütler yere düştü rezil olduk diye düşünmüş olabilir. Az önce de eşimle kavga etmişler para çekerken eşimi azarlamış küçük basit şeyler de böyle bağırıyor normalde. Bir kere eşim arabanın bagajını açarken elinde kaldı isteyerek bişey yapmadı o zaman nişanlıydık eşimle baya bir kavga ettiler baya bir bağırmıştı eşime bir hafta falan araları hep bozuktu. Adam öyle bş tip.
Anlattığın durumda ben de görmezdim arabayı ki görmedim de.
Geçenlerde markette durduk alışveriş yaptım,babamı bekletmeyeyim diye telaşla indiğim yere yürüdüm,meğer biraz öteye parketmiş bakmamıştım bile,özellikle bakınınca gördüm.
Bak canım ilk günlerden hamile kaldın ve eşinle sorunların varken diye neler söylediler sana burada.
Deseydin ya rahatsızlığım var erken anne olmak istedim diye.
Kimsenin birşey söylemeye hakkı yokta hele bu sebeple istemişsin,kim olsa aynı düşünebilirdi.Ayrıca çiçek gibi bakarsın çocuğuna,7 ayda 2 ay kayınpedere bakmışsın ya,insan utanır bu kadar gelmeye kalmaya,hele de yeni evlisiniz

Geçenlerde markette durduk alışveriş yaptım,babamı bekletmeyeyim diye telaşla indiğim yere yürüdüm,meğer biraz öteye parketmiş bakmamıştım bile,özellikle bakınınca gördüm.
Bak canım ilk günlerden hamile kaldın ve eşinle sorunların varken diye neler söylediler sana burada.
Kimsenin birşey söylemeye hakkı yokta hele bu sebeple istemişsin,kim olsa aynı düşünebilirdi.Ayrıca çiçek gibi bakarsın çocuğuna,7 ayda 2 ay kayınpedere bakmışsın ya,insan utanır bu kadar gelmeye kalmaya,hele de yeni evlisiniz
Zaten burada bir “neden çocuk yaptın” çetesi var ki evlere şenlik. İnsanlar malum mantığın yanında içgüdülere de sahip. İşte bazı kararların arkasında böyle hem mantık hem içgüdü birbirine karışınca insan eşini tartamayıp başka şeyleri ön sırada değerlendirebiliyor. Çete üyeleri umarım okurlar burayı :)

Zaten burada bir “neden çocuk yaptın” çetesi var ki evlere şenlik. İnsanlar malum mantığın yanında içgüdülere de sahip. İşte bazı kararların arkasında böyle hem mantık hem içgüdü birbirine karışınca insan eşini tartamayıp başka şeyleri ön sırada değerlendirebiliyor. Çete üyeleri umarım okurlar burayı :)
Evet bazen öncelikler değişebiliyor,örneğin 27 yaşlarında menapoza girmek üzere olan bir üye vardı,ne yapsın şimdi o?Elbette önceliği çocuk olur.
Ayrıca yorumlar yapılabilir ama karar kişinin kendisinindir.
Başkasını eleştirenlerin konu kendisi olunca aynı düşünemediğini de gördüm,boşan deyip duran bir üye boşandığı kocasına koşarak dönmüştü:)
Konu sahibinin problemleri de çok aslında,hepsi çözülür inşallah

İlk gün hamile kalmayı düşünüyordum. Eşime varikosel dediler çocuğumuz olmazsa diye bir deneyelim ben en iyi ihtimalle 4 5 ay olmaz diye düşünüyorum kpss de çalışacaktım sonra bir sene içinde olmazsa tedaviye başlarız çok da beklemeyelim hastalığım da ilerlemesin diye düşünüyordum tabi. Nasıl olduysa ilk günden oldu.

Eşimle kavga edeceğim aklıma bile gelmedi. Ama tokat bile attı. Hayat bilemiyor insan ne yaşayacağım

cok gecmis olsun. bebeginiz dogduktan bir sure sonra atanmamis olursaniz bile herhangi bir ise girin calisin sonrasinda malulen emekli olursunuz.

Gecmis olsun, hepimiz birer engelli adayiyiz..

Ama bu koca varken sende daha cok cekersin gibime geliyor

kimin başına ne zaman hangi hastalık geleceği hic belli olmuyor keşke kv kp bunu farkında olacak kadar olgun olsalar, sabret canim allah yardımcın olsun şifa versin, ağır kaldırma bebeğini düşün boşver marketi filan...

Cok afedersiniz kimseyi kırmak istemem ama âmâ ların da cocukları oluyor iyi kötü zor güç vs bi sekilde büyütüyorlar ki sizdeki rahatsızlık kısmi görme kaybı neden cocugunuzu büyütemeyecekmişsiniz cokta güzel bakarsınız evelallah
Eşinizin ailesiyle sık sık görüşmeyin eşinizle konusup sizi üzdüklerini söyleyip olabildigince herşeyinizi eşinizle halledin derim

Cok afedersiniz kimseyi kırmak istemem ama âmâ ların da cocukları oluyor iyi kötü zor güç vs bi sekilde büyütüyorlar ki sizdeki rahatsızlık kısmi görme kaybı neden cocugunuzu büyütemeyecekmişsiniz cokta güzel bakarsınız evelallah
Eşinizin ailesiyle sık sık görüşmeyin eşinizle konusup sizi üzdüklerini söyleyip olabildigince herşeyinizi eşinizle halledin derim
Ben de biliyorum bunun farkındayım. Annelik bambaşka birşey. Elimden gelmeyeni dahi yaparım gerekirse. Ama bunu anlamıyorlar. Bugün çok uyuyormuşum sözde yarın çocuk doğunca da ağlasın boşver diyip uuuycam sanki. Ayrıca gece uyuyamadığım için geç kalkıyorum uyumuyorum bile çok 7 8 saat hamileyim. Normali 9 saat zaten.

Ben de biliyorum bunun farkındayım. Annelik bambaşka birşey. Elimden gelmeyeni dahi yaparım gerekirse. Ama bunu anlamıyorlar. Bugün çok uyuyormuşum sözde yarın çocuk doğunca da ağlasın boşver diyip uuuycam sanki. Ayrıca gece uyuyamadığım için geç kalkıyorum uyumuyorum bile çok 7 8 saat hamileyim. Normali 9 saat zaten.
Ay nasıl insanlar ya biraz vicdan biraz duyarlılık bu kadar zor bişey olmamalı
Bende hamileyim yoruluyorum hemen halsizleşiyorum uyuyamasan bile uzanmak bile iyi geliyor kv tüm hamileliği boyunca calısmısmıher dk ayaktamıymıs sanki
Valla cözebilirsen eşinle cözebilirsin dedigim gibi gitsinler sizde kalıyorlarsa kalmasınlar destekten cok köster oluyorlar

Ay nasıl insanlar ya biraz vicdan biraz duyarlılık bu kadar zor bişey olmamalı
Bende hamileyim yoruluyorum hemen halsizleşiyorum uyuyamasan bile uzanmak bile iyi geliyor kv tüm hamileliği boyunca calısmısmıher dk ayaktamıymıs sanki
Valla cözebilirsen eşinle cözebilirsin dedigim gibi gitsinler sizde kalıyorlarsa kalmasınlar destekten cok köster oluyorlar
Eşim ara yapabilecek olgunlukta biri değil ona da pek güvenim yok.

Back