Öncelikle geçmiş olsun. İnşaallah kesin bir tedavi yöntemi yöntemi en kısa sürede bulunur ve uygulaması dünya çapında yaygınlaşır.
Sabahtan beri yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım. Senin kv veya kp ne düşünüyor bilmiyorum ama ben de olsam bazı şeyler konusunda endişe duyardım. Evet hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Fiziksel engelli bir çocuğum var ve yarın bir gün ben de ampute olabilirim. Bir kazaya, elem bir hastalığa bakar. Bizim göz rahatsızlıkları sülalede genetik. Görüyoruz ama kardeşlerimin ve benim gözlerimizde muhakkak ufaklı küçüklü problemler var. Sizin ki çok daha ciddi bir sağlık sorunu. Görme yetinizi tamamen kaybedebilirsiniz. Sadece önünüzü görebiliyormuşsunuz. İnsanlar belki yarın bir gün bir yere gittiğiniz de ufacık bir dikkatsizlikte çocuğu kaybedebileceğinizden endişe duyuyorlar. Belki torunlarında da aynı rahatsızlığın olabileceğinden endişe duyuyorlar. Şuan yapmasa bile 3.5 yaşına gelene dek kızım bir an yanımdayken bir anda ortadan kaybolabiliyordu. Sokakta hiç elini bırakmazdım ama markette bir an, saniyelik bir olay ile reyonların arasına dalardı. Kafasını alır giderdi.
Konuların o kadar tutarsız ki, bir isteyerek hamile kaldığından bahsediyorsun bir istediğini söylüyorsun. Yaşın tam bir muamma. Bir dönem çalıştım diyorsun, bir başka konunda iş tecrübem yok diyorsun.
Bunların hepsini bir kenara koy. Az çok sağlıkla ilgili bir sektörün içindesin. Genetik hastalıkların nesilden nesile gen yoluyla aktarıldığını ilkokul çağındaki çocuklar bile biliyor. Madem çocuk sahibi olmak istiyordun neden önlemini almak yerine, hastalığım ilerler düşüncesi ile normal yolla çocuk sahibi olmayı tercih ettin? Tüp bebek sadece gebe kalmanın zor olduğu durumlar için bulunmuş bir yöntem değil. Kendin bu zorlukları yaşarken, çocuğum da bu zorluklar ile savaşmak zorunda kalabilir diye hiç düşünmedin mi? Çocuğuna en iyi şekilde bakabilirsin evet ama yarın bir gün gen yolu ile bu çocuğuna da geçebilir. Ben kayınvalidemin şizofreni hastası olduğunu evlendikten sonra ilk çocuğum olduktan sonra öğrendim. Ödüm kopuyor eşimde de bir gün ortaya çıkabilir, çocuklarımın da olma ihtimali var diye. Kusura bakma yaptığınız bir nevi bencillik.
İnan kayınvalidenin, kayınpederinin ne düşündüğünden daha büyük dertlerin var şuan. Eşin problemli bir insan. Genetik bir rahatsızlığın var ve bir gün görme yetimi tamamen kaybedebilirim diyorsun. Öncelikle senin kendi geleceğini düşünmen, hayatını her ihtimale karşı planlaman gerek. Allah korusun öyle bir şey olsa eşim yanımda olur mu gibi şeyleri kafama takarım ben. Bunları düşünerek hareket ederim.
Ben kızımdan dolayı insanların abuk sabuk tepkilerine maruz kalıyorum. Hiçbiri de umurum değil. İsteyen istediğini düşünsün. Önemli olan çocuğumun sağlığı.
İnsanların aklından neler geçtiğini bilemeyiz. Kayınpederinin gözünün üstünde olması, bunu düşündüğü anlamına gelmez. Zaten sorunlu bir eşin varken bunu gidip eşine şikayet etmen de yanlış. Sana bir şey söyleseler, laf soksalar bununla ilgili eşini dahil et ama kimse ağzını açıp laf etmemiş. Kendi kendine kurup gidip eşinle paylaşmış, gerginliğe sebebiyet vermişsin. Zaten gideceklermiş. Adam belki gerçekten iyi niyetle sıkıntı yaşayıp, yaşamayacağınızı düşünüyor da olabilirdi.
Ee ben de düşünüyorum bazen kızıma uzun uzun bakıp, "Bir gün büyüyecek belki aşık olacak, belki ergenliğinde aşık olduğunu sanacak. İnsanlar türlü türlü acaba sevdiği kişi de engelini problem etmeden onu sevebilir mi? Sevmese, sorun etse bile kızımı kırmadan mı karşılık verir yoksa bu sebepten onu incitir mi," diye. Yukarıda da yazdım insanlarda farklı endişeler duymuş olabilir.
Gerçekten fesat ve kötü düşünüyorlarsa düşüncelerini değiştiremezsin zaten.