• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalığım ve insanların anlayışsızlığı

Valla eşinizin konuşması hiç bir işe yaramamış. Size sonrasinda ya kendi başını yiyeceksin ya çocuğun başını demiş.

Çok geçmiş olsun. Şimdi bizim tam bir o.ç din hocamız vardı biz orta okuldayken. Kendisinde her türlü pis, bağnaz fikir vardı. Bize de çok şey anlatırdı biz çocuk halimizle bile saçmalığını fark ederdik. Neyse süt kardeşler evlenirse çocukları tavuk karası olur demişti. Senin kv kp böyle bir inanış yüzünden abuk subuk davranıyor olmasın.
Yok canım o kadar da değil.

Takarsan üzülürsen onlar mutlu olur boşver kuzum kurtulmuşsun zaten çok şükür gitmişler eşinle sen güzel vakit geçirmeye bak boşver onları
Söylediği söz aklımdan çıkmıyor. Bir arabayı görmedin dedi. Bu ne demek ya bu söylenecek söz mü? Bilerek bir hata mı yaptım ne yapabilirim. Ayrıca duruverse araba durduğu oraya bakıp anında görücem. İki dk durmadım içerde. Bir de o anda telefonum çalıyo ona bakmaya çalışıyorum poşeti koymaya çalışıyorum başçrtğm de biraz kaymış falan. Yani ne bileyim ya. Çok garip. Koskoca adam karşısındakinin buna kırılacağını anlamıyor mu? Sabah akşam namaz kılıyor ama çoğu kardeşiyle küs. Bayramda akrabaları ziyarete dahi gelmiyormuş. Tek tük bir iki kişi. Yolda herkese selam verir konuşur. Komşularla tanışmaya çalışır ama demek ki gerçekten bir problemleri var ki düğün bile yapılmadı o tarafta kimse gelmez diye. Hadi onu geçtim. İstanbul'daki düğüne onlardan eşimin abisi dayısı geldi iki tsne. Nikaha da bir amcası geldi. Ama normalde annesi de babası da 7 8 kardeş mi ne. Bir sorunları var insanlarla ki kimseleri yok. Düğün yapılmadı sonradan bir çeyrek dahi gelmedi akrabalarından. Bizim komşulardan bile kaç kişi geldi tebrik etti. Ki biz de sosyal bir aile değilizdir.

canım benim öncelikle Allah Acil şifalar versin, hafta sonu tesadüfen ntvde hayat yeniden diye bir programa denk geldim, ve sanırım senin hastalığını anlatıyor, tavuk karası deyince anladım, genç 26 yaşındaydı galiba türkiyede istanbulda ameliyat oluyor lütfen bir araştır linki burda https://www.ntv.com.tr/video/hayat-yeniden/hayat-yeniden-21-nisan-2019,ZPsvnmT-Tkukgj-5WBOaHw (bu arada benim oğlum da doğuştan katarakt vardı ameliyat oldu, şimdi lens kullanıyoruz, daha sonra 2. ameliyatını olacak)
teknoloji her geçen gün gelişiyor, senin hastalığının tedavisi inşallah vardır ama o kp ve kv kişilerinin düşüncelerinin hastalığının tedavisi yok malesef :( Allah ıslah eylesin, yarın öbür gün onların yaşlılıkta katarakt olmama garantileri var mı, yada şekerden vs. sana sahip çıkıp koruyup kollayacakları yerde, neler diyorlar, kardeşim kusura bakma ama eşin olacak kişi de neden bunlara fırsat veriyor, onlarla onun konuşması lazım, seni arada bırakmaması lazım
ne güzel neler başarmışsın o kadar sınavlara girmişsin çok güzel bir bölüm kazanmışsın ve bitirmişsin yürekten tebrik ediyorum, ve inşallah da kpssyi de kazanıp ekmeğini elini alırsın zamanı gelince, bu arada çok iyi bir anne olacağını da
biliyorum, çünkü çocuk sadece gözle değil, gönülle yürekle sabırla emekle büyütülür, Allah Yar ve Yardımcın olsun :KK200:

canım benim öncelikle Allah Acil şifalar versin, hafta sonu tesadüfen ntvde hayat yeniden diye bir programa denk geldim, ve sanırım senin hastalığını anlatıyor, tavuk karası deyince anladım, genç 26 yaşındaydı galiba türkiyede istanbulda ameliyat oluyor lütfen bir araştır linki burda https://www.ntv.com.tr/video/hayat-yeniden/hayat-yeniden-21-nisan-2019,ZPsvnmT-Tkukgj-5WBOaHw (bu arada benim oğlum da doğuştan katarakt vardı ameliyat oldu, şimdi lens kullanıyoruz, daha sonra 2. ameliyatını olacak)
teknoloji her geçen gün gelişiyor, senin hastalığının tedavisi inşallah vardır ama o kp ve kv kişilerinin düşüncelerinin hastalığının tedavisi yok malesef :KK43: Allah ıslah eylesin, yarın öbür gün onların yaşlılıkta katarakt olmama garantileri var mı, yada şekerden vs. sana sahip çıkıp koruyup kollayacakları yerde, neler diyorlar, kardeşim kusura bakma ama eşin olacak kişi de neden bunlara fırsat veriyor, onlarla onun konuşması lazım, seni arada bırakmaması lazım
ne güzel neler başarmışsın o kadar sınavlara girmişsin çok güzel bir bölüm kazanmışsın ve bitirmişsin yürekten tebrik ediyorum, ve inşallah da kpssyi de kazanıp ekmeğini elini alırsın zamanı gelince, bu arada çok iyi bir anne olacağını da
biliyorum, çünkü çocuk sadece gözle değil, gönülle yürekle sabırla emekle büyütülür, Allah Yar ve Yardımcın olsun :KK200:
Çok teşekkür ederim beni düşünüp yardımcı olmays çalıştığınız için. Eşim pek olgun biri değil. Arada köprü olması gerektiğinin farkında değil. Niye entrika çevirir gibi arkadan konuşuyoruz. Kimin kiminle sorunu varsa onunla konuşsun açık açık kafasında. O gün de ben kendimi tutamayıp ağladım. Gözüm kıxsrdı falan kv anladı. Ben de grip oldum dedim. Etrafta dolandım kendime iş yarattım beni görmesinler diye. Eşim aramıştı canım sıkkın dedim işte neye sıkkın deyince babana kırıldım dedim. Akşam hep birlikte biraz tartışma oldu gibi oldu. Eşim gelin kim neye kırıldıysa söylesin açık açık konuşulsun dedi. Ben. De eşime söyleyip onlardan gizlediğim için kv ben böyle içten pazarlıklı insan sevmem. Ortalık karıştırıyor gibi bişey söyledi. Halbuki ben sorun büyümesin istedim. Hatta anladılsr onlara tavırlıyım yanlarına gitmiyorum falan. Aramız kötü gözükmesin diye ben huzursuzluktan ve insanlarla küs olmaktan Hoşlanmamm normal bir arkadaşım falan olsa bir daha muhatap olmuyım ama kv kp mecbur gçrğcem huzursuzluk hissetmememk için kahve yaptım onlara. Hatta kp Dr bana su getirdi. Yarama iyi geldi dediği için krem verdim.

Sizin yerinizde olsam bunlari evimden kovardim ciddiyim. KV de KP de insan degiller bu kadar yaziyorum.
Anlayamıyorum sözde beni kızı gibi görüyormuş kp. Seni uyarıyorum çocuk doğunca uykusuz yapamazsın diye şimdiden alış diye diyor. Kaçta uyudun kaçta kalktın diye soruyor bana. Ben on ikide yatağa geçiyorum bazen 4te uyuyorum. Ee haliyle on ikide anca kalkıyorum o zaman. Erken kalkarsam 4te yatıp onda mesela ruh gibi gezerim zaten.

Allah yardımcın olsun eşimde de var bu durum ben de başından beri biliyorum benim için hiç sorun olmadı sende kimseyi takma boşver ;) mesela ben eşimin elini dışarda hiç bırakmam ozellikle akşamları kaldırım merdiven gelirse elini hafif sıkıyorum anlıyor senin eşinde o tarz birsey yapabilir. Bide kanada da tedavi var imkan varsa araştır lütfen :dua:
Merhaba geçmiş olsun sizlere de. Benimde yeğenim tavuk karası. Şuan 2.sınıfta büyükçe anlamaya başlıyor çok üzülüyor. Artık gözlerinin ara ara tamamen karardığını söylüyor ablama. Türkiye'de bildiğiniz tedavi yerleri var mı. Ve kanada da kesin mi tedavisi. Kanadaya gidip tedavi olup iyileşeni duydunuz mu acaba. Çok üzülüyorum Allah korusun gözleri hepten gidecek diye. Tamamen ara ara kararıyormus

Allah yardımcın olsun eşimde de var bu durum ben de başından beri biliyorum benim için hiç sorun olmadı sende kimseyi takma boşver ;) mesela ben eşimin elini dışarda hiç bırakmam ozellikle akşamları kaldırım merdiven gelirse elini hafif sıkıyorum anlıyor senin eşinde o tarz birsey yapabilir. Bide kanada da tedavi var imkan varsa araştır lütfen :dua:
Tabii canim boylu poslu yakışıklı, fit, senden beş yaş da küçük bir bebe sonuçta.😀

Tabii canim boylu poslu yakışıklı, fit, senden beş yaş da küçük bir bebe sonuçta.😀
Evet öyleydi dur foto atayımda gör. Şimdi çekilebilirsin hastalığının bu yazdığınla ilgisi nedir?

Eklentiler

• FB_IMG_1521201298147.jpg
    FB_IMG_1521201298147.jpg
    37,4 KB · Görüntüleme: 141
  • FB_IMG_1492691155237.jpg
    FB_IMG_1492691155237.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 140
Merhaba arkadaşlar. Halk arasında tavuk karası diye geçiyor. Retinistis pigmentosa hastasıyım. Karanlıkta ve loş ışıkta çok az görüyorum. Gündüz görüşümde de yıllar geçtikçe daralma oluyor. Mesela yolda yürürken dükkanlara falan balıyorsam taşlara takılabiliyorum ya da basamakları göremiyorum. Ya da bir yere bakarken normal görüşlü insanlar yanları da görebilirken ben ortayı görüyorum baktığım yeri sadece. Şu an için bi tedavisi yok. Deneme aşamasında kök hücre falan deniyo. Körlüğe kadar gidebiliyor. Hastalığım doğuştan vardı. Bunlara rağmen okudum PDR mezunuyum. Aslında eczacılık hemşirelik çok isterdim. Ama gözlerimden dolayı pdrye yöneldim. Mesleğimi seviyorum. Hiç görmesem bile atanırsam çalışabilirim. Mzellerr almayabilir tabi bilmiyorum. Şu an 24 yaşındayım evliyim. Ve hamileyim. Bebeğime geçme olasılığı baya düşük bir ihtimal ama tabi çok korkuyorum. Her gece dua ediyorum. Ona küçücük bir sıkıntı bile olmasını istemem. Eşim hastalığımı bilerek evlendi. Ama kp ve kv bilmiyormuş. Nedense baya bir dert oldu onlara. Sözde hamileyim diye bana yardım etmeye geliyorlar. Dün markete çıktım. Evde yine bişey kalmamıştı. Baya bişey aldım. 3 kutu süt birer kgluk iki peynir. İki kg şeker toplamda on lgyu rahat geçiyordu. Babanla git falan dedi kv. Kp mıy mıy bir saat gitsem kalksam mı ben giderim dedim çıktım zaten pek hoşlanmıyorum yanımda olmalarından. Gittim ağır olmasına rağmen kendim nefes nefese dinlene dinlene taşıdım. Gelince birkaç yere daha gidilcekti. Bu sefer kp de geldi. Markete girdim yine arabayla beni bekliyor. Arabanın yerini değiştirmiş marketten çıkana kadar ben de obür tarafa doğru ilerledim sonra seslenince geri döndüm marketten çıkarken sola baktığım için diğer yanı görmemişim. Sonra süt indirimde olduğu için on iki tane aldık koliyle ben de onlara yük olmak istemiyorum tabi hızlı hızlı herşeyi kendim yapmak istiyorum. Koliye hemen eğilip kaldırmaya çalıştım koli parçalandı. Süt kutuları yere düştü. Sonra tek tek araba bagajına doldurduk. Orda kp bana sinirlendi muhtemelen yapma kızım dedi. Sonra eve geldik. Böyle gözü üstümde. Beni inceliyo görüyor muyum görmüyor muyum bazı şeyleri onu anlamaya çalışıyor. Sessiz sessiz duruyo. Sonra ben bu durumu sezince eşime söyledim ne konuştular bilmiyorum hafif atıştılar. Kp sonra ben sana bişey mi demişim dedi. Annemin gpnde üç kere araması onu rahatsız etmiş annen çok seviyorsa seni hastaneye götürsün bir düzeltilsin hastalığın böyle olmaz dün olanları gördün dedi. Ya kendi başını yiceksin ya da çocuğun başını dedi. Bebeğime bakamazmışım yani. Zannediyor ki sokağa atıcam da öyle büyüyecwk herhalde. İnsanlar anlamıyor beni adam 53 yaşında ben ondan 40 yaş küçüğüm ama onun kadar bile görmüyorum şu an. Bu çok kötü bir durum evet. Ama bunu kabullenmek zorundayım çünkü tedavisi yok. Ama insanlar beni böyle kabul etmiyor. Hiçbir şey beceremiycem diye düşünüyorlar. İyi göremediğim için bazı durumlarda komik duruma düşüyorum ama saf salak değilim. Git düzelt git tedavi ol. Bozuk mal mıyım ben iade edin olmazsa bari. İnsanların bu tavrı çok üzüyor beni. Ne yapabilirim ki. Kimseyle muhatap olmayıp boşanıp bitkisel hayata mı geçeyim ölene kadar. Benden çok onlara dert. Garipseyşp beni inceleyip duruyorlar bıktım artık
Merhaba şifalar dilerim🙏 Ben de 3-4 yıl önce göz doktoruna gittiğimde tavuk karası diğer adıyla gece körlüğü sorunumun olduğumu öğrendim. Doktor ailende deden ya da ninende var mı diye sormuştu. Kardeşimde de gece körlüğü var. Geçen yıl da göz doktoruna gittim. Miyop, astigmat,katarakt var. Katarakt için ameliyat olmayı düşünüyorum. Ama geçen yıl göz muayenesinde doktor gayet iyi görüyorsun tüm harfleri doğru söyledin dedi. Yaşımı sordu, 28 dedim . Katarakt ameliyatı olmalı mıyım sizce diye sordum. Şuanda hiç gerek yok ameliyata dedi.

Çalıştığım yerde karı koca görme engelli bir çift çalışıyor bir de kızları var küçük. Miss gibi de bakıyorlar. Sen kv kp bakma. Onlar bu hastalığın olmasa da gözünün üstünde kasin var derler zaten emin ol. Canını sıkma atanıp güzel güzel çalış.

Back