• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalığım ve insanların anlayışsızlığı

Sizene benim hastaligimdan cok konusmayinda basiniza gelmesin deseydiniz boyle insanlar karsisinda susmayin lutfen hatta gorusmeyin. Ins bi tedavisi cikar canim.
Sizene diyeceğim bu sefer çocuğu öne sürcek. Ben kendi bebeğimi sevmiyorum da o seviyor çünkü. Benim acilen atanmsm lazım asla atansman sanıyorlar. Kendi paramı kazanıp gözlerine sokmak istiyorum. O zaman da paramıza göz dikerler eminşmö zaten altınları isteyip duruyorlar.

İnsallah ennn kısa zamanda atanirsiniz ?
KV ve kp neden sizinleler, bu kısmı anlayamadım. Beraber mi yaşıyorsunuz. Ayrı eve çıkma imkânınız var mı ? İnşallah atanıp ayrı eve cikarsiniz. Rabbim acil şifalar versin

Böyle yapamam hiçbir şey sanıyorlar. Ya kendi başımı yakarmışım ya çocuğun. Ya bu ana kadar sen mi götürdün getirdin beni okula. Elbet bir sürü zorluk yaşadım ama okulu bırakmadım. Beden derslerinde zorluk çekiyordum mesela. Kimseye zaten söylemiyorum arkadaşlarım da bilmiyor. Topu iyi takip edemediğim için az biraz rezil oluyodum. Ama napıuım yani böyleyim diye yalamayım mı intihar mı edeyim. Ya sadece yapabilirsin böyle yaşayan insanlar da var. Kendi ayakları üzerinde duruyor sen de yaparsın diyen birilerini istiyor. Sen gözün kulağın herşeyin sağlam da ne yapıyorsun sanki. Yaptığı tek şey markete ya da ekmek almaya zorlana zorlana srabayl sgştmek namaz kılmak camiye gitmek yemek yiyip uyuyor. Bu hayatı. Benim annem 7 yaş büyük 70 yaşında babam yok evde yemek temizlik hepsini yapıyor dışarı çıkıyor yürüyüş spor yapıyor fatura bilmem ne işlerini yapıyor. Evde tamir olunca tamirci ayarlıyor. Tavanlara sıva bile yaptı. Sanki kendi sağlam da atomu parçalamış.
Kendisi sağlam görüyorsa noluyormış gerçekten nasıl oksijen israfı insanlar var ya. Göremeyen insanlar çocuk sahibi olamıyor mu öyle bir gerçek mi var. Ay bende sinirlendim şimdi

İnsallah ennn kısa zamanda atanirsiniz ?
KV ve kp neden sizinleler, bu kısmı anlayamadım. Beraber mi yaşıyorsunuz. Ayrı eve çıkma imkânınız var mı ? İnşallah atanıp ayrı eve cikarsiniz. Rabbim acil şifalar versin
Ayrı yaşıyoruz hatta şehir olarak çok uzaklar. Ama zırt pırt geliyorlar. Hamileyim ya sözde yardıma. Daha çok maddi manevi zarar verip gidiyorlar. Geldiklerinde en az on beş gün kalıyorlar 7 aylık evliyim toplamda iki buçuk ay falan birlikte geçirdik herhalde.

Kendisi sağlam görüyorsa noluyormış gerçekten nasıl oksijen israfı insanlar var ya. Göremeyen insanlar çocuk sahibi olamıyor mu öyle bir gerçek mi var. Ay bende sinirlendim şimdi
Öyle herhalde. Sanki bozulmyşym tamire gönderiyor. Git tedavi ol diyip dıruyo. Annen bize açıklama yapmadı bu konuda diyor. Eşimle konuştum ben sana ayrıca hesap mı verecektim. Eşimde de varikosel vardı çocuğu olmayabilir dediler belki başka da olmayacak tamam dedi. Geçmişte okb panik atak geçirmiş bunlara tamam dedim ben de.

Ayrı yaşıyoruz hatta şehir olarak çok uzaklar. Ama zırt pırt geliyorlar. Hamileyim ya sözde yardıma. Daha çok maddi manevi zarar verip gidiyorlar. Geldiklerinde en az on beş gün kalıyorlar 7 aylık evliyim toplamda iki buçuk ay falan birlikte geçirdik herhalde.
Anladım canım o zaman bu konuyu KV ye açık açık söyleyeceksin. Anne geriliyorum gelmenizi istemiyorum diyeceksin. Demeden önce eşinle konuş söyleyeceğim haberin olsun diye. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil valla. Böyle kendini gererek bir yere ulaşamazsın

Merhaba arkadaşlar. Halk arasında tavuk karası diye geçiyor. Retinistis pigmentosa hastasıyım. Karanlıkta ve loş ışıkta çok az görüyorum. Gündüz görüşümde de yıllar geçtikçe daralma oluyor. Mesela yolda yürürken dükkanlara falan balıyorsam taşlara takılabiliyorum ya da basamakları göremiyorum. Ya da bir yere bakarken normal görüşlü insanlar yanları da görebilirken ben ortayı görüyorum baktığım yeri sadece. Şu an için bi tedavisi yok. Deneme aşamasında kök hücre falan deniyo. Körlüğe kadar gidebiliyor. Hastalığım doğuştan vardı. Bunlara rağmen okudum PDR mezunuyum. Aslında eczacılık hemşirelik çok isterdim. Ama gözlerimden dolayı pdrye yöneldim. Mesleğimi seviyorum. Hiç görmesem bile atanırsam çalışabilirim. Mzellerr almayabilir tabi bilmiyorum. Şu an 24 yaşındayım evliyim. Ve hamileyim. Bebeğime geçme olasılığı baya düşük bir ihtimal ama tabi çok korkuyorum. Her gece dua ediyorum. Ona küçücük bir sıkıntı bile olmasını istemem. Eşim hastalığımı bilerek evlendi. Ama kp ve kv bilmiyormuş. Nedense baya bir dert oldu onlara. Sözde hamileyim diye bana yardım etmeye geliyorlar. Dün markete çıktım. Evde yine bişey kalmamıştı. Baya bişey aldım. 3 kutu süt birer kgluk iki peynir. İki kg şeker toplamda on lgyu rahat geçiyordu. Babanla git falan dedi kv. Kp mıy mıy bir saat gitsem kalksam mı ben giderim dedim çıktım zaten pek hoşlanmıyorum yanımda olmalarından. Gittim ağır olmasına rağmen kendim nefes nefese dinlene dinlene taşıdım. Gelince birkaç yere daha gidilcekti. Bu sefer kp de geldi. Markete girdim yine arabayla beni bekliyor. Arabanın yerini değiştirmiş marketten çıkana kadar ben de obür tarafa doğru ilerledim sonra seslenince geri döndüm marketten çıkarken sola baktığım için diğer yanı görmemişim. Sonra süt indirimde olduğu için on iki tane aldık koliyle ben de onlara yük olmak istemiyorum tabi hızlı hızlı herşeyi kendim yapmak istiyorum. Koliye hemen eğilip kaldırmaya çalıştım koli parçalandı. Süt kutuları yere düştü. Sonra tek tek araba bagajına doldurduk. Orda kp bana sinirlendi muhtemelen yapma kızım dedi. Sonra eve geldik. Böyle gözü üstümde. Beni inceliyo görüyor muyum görmüyor muyum bazı şeyleri onu anlamaya çalışıyor. Sessiz sessiz duruyo. Sonra ben bu durumu sezince eşime söyledim ne konuştular bilmiyorum hafif atıştılar. Kp sonra ben sana bişey mi demişim dedi. Annemin gpnde üç kere araması onu rahatsız etmiş annen çok seviyorsa seni hastaneye götürsün bir düzeltilsin hastalığın böyle olmaz dün olanları gördün dedi. Ya kendi başını yiceksin ya da çocuğun başını dedi. Bebeğime bakamazmışım yani. Zannediyor ki sokağa atıcam da öyle büyüyecwk herhalde. İnsanlar anlamıyor beni adam 53 yaşında ben ondan 40 yaş küçüğüm ama onun kadar bile görmüyorum şu an. Bu çok kötü bir durum evet. Ama bunu kabullenmek zorundayım çünkü tedavisi yok. Ama insanlar beni böyle kabul etmiyor. Hiçbir şey beceremiycem diye düşünüyorlar. İyi göremediğim için bazı durumlarda komik duruma düşüyorum ama saf salak değilim. Git düzelt git tedavi ol. Bozuk mal mıyım ben iade edin olmazsa bari. İnsanların bu tavrı çok üzüyor beni. Ne yapabilirim ki. Kimseyle muhatap olmayıp boşanıp bitkisel hayata mı geçeyim ölene kadar. Benden çok onlara dert. Garipseyşp beni inceleyip duruyorlar bıktım artık
Yahu kıtlık mı çıktı da o kadar yük yapıyorsunuz kendinize. Ben o kadar yük taşımam o kadar stres altında da öyle alışveriş yapmam önce bir kendinize acıyın kendi canınızı önemseyin hamile halinizle ne diye bu kadar yıpratıyorsunuz kendinizi anlamadım

Anladım canım o zaman bu konuyu KV ye açık açık söyleyeceksin. Anne geriliyorum gelmenizi istemiyorum diyeceksin. Demeden önce eşinle konuş söyleyeceğim haberin olsun diye. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil valla. Böyle kendini gererek bir yere ulaşamazsın
Valla ben kvye geçen ay bizim birbirimize alışmamız lazım yalnız kalmamızı lazım dedim gitti bir ay sonra yine geldiler işte

Yahu kıtlık mı çıktı da o kadar yük yapıyorsunuz kendinize. Ben iyi görmeme rağmen o kadar yük taşımam o kadar stres altında da öyle alışveriş yapmam önce bir kendinize acıyın kendi canınızı önemseyin hamile halinizle ne diye bu kadar yıpratıyorsunuz kendinizi anlamadım
İki haftadır burdalar evde bişey kalmadı. İki kg çay gitti. Toz şeker bitti. Süt azaldı. Kv bizim orda bu terayağından yok bana da al dedi. Yumurta bşttl. Peynir bitti. Ben de hepsini aldım. İki haftada ne buldukarsa yediler.

Yahu kıtlık mı çıktı da o kadar yük yapıyorsunuz kendinize. Ben o kadar yük taşımam o kadar stres altında da öyle alışveriş yapmam önce bir kendinize acıyın kendi canınızı önemseyin hamile halinizle ne diye bu kadar yıpratıyorsunuz kendinizi anlamadım
Yediklerşnde de değilim de ekmek almaya giderken bile parasını adam benden bekliyor. Yok biz o peyniri yemeyiz bu çayı içmeyiz. Kpin yüzünde kızarıklık var maske almış. Maskeyi çıkar yüzğne sğr yani krem gibi anlatıyorum gösteriyorum. Yetmedi ben sürdüm iki kere maskeyi. Madem herşeyi çok biliyor. Gözü de çok iyi görüyor. Kendi yapsın sanki eli tutmuyor.

E kpss için görme engelli sınıfında olmak gerekiyor diye biliyorum. Şu an o kadar ilerlemiş değil. Yine de bir araştırayım. Onun için rapor falan isteniyor sanırım.
Bahsettiğim kişi engelli değil ama oranları olabilir tabi o konuda bilgim yok inşallah oluyordur böyle bir imkan varsa yararlanırsınız

Öyle herhalde. Sanki bozulmyşym tamire gönderiyor. Git tedavi ol diyip dıruyo. Annen bize açıklama yapmadı bu konuda diyor. Eşimle konuştum ben sana ayrıca hesap mı verecektim. Eşimde de varikosel vardı çocuğu olmayabilir dediler belki başka da olmayacak tamam dedi. Geçmişte okb panik atak geçirmiş bunlara tamam dedim ben de.
Sende bunu söyle tek sorun bende mi var bana yükleniyorsunuz biz birbirimizi böyle kabul ettik kendimize güvendik çocuk yapıyoruz siz neden yorum yapıyorsunuz ki bakmaya biz bakacaz de

V

7 aylık evliyim. Kv dört kere geldi galiba geldiğinde de en az on beş gün kalıyor.
Böyle evin bir ferdi gibi yaşarsa her şeye laf eder tabii, çünkü zaten birçok şeye şahit olmuştur doğal olarak. Bunun önüne geçmelisin. Eşime söyle yardıma ihtiyacım YÖK de abartmasın

Aaaahhh ah diyorum! Konuşursam fena 😠
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner....

Yahu bu devirde gözü bozuk olmayan var mı neyin kafasını yaşıyor bu insanlar cahillik cehalet bu ya. Yarın bir gün güne simsiyah başlamayacağının garantisi var mı Allahtan da mı korkuları yok bu insanların. Dünyanın neredeyse yarısı miyop, kalan kısmında da başka göz kusurları mevcut. Teknoloji devrindeyiz kimse mükemmel muhteşem görmüyor zaten herkesin gözü bozuk minicik 3 yaşındaki bebeklerde gözlük var. Lütfen kendinizi hasta hissetmeyin Allah'a havale edin sizi üzenleri de

Para çekilsin
Ben bunun hastalik ile ilgisi oldugunj dusunmuyieum. Bu kadar alisveris yapsam ben de birseyleri dusururdum. Adam yardima gelmemis ki. Sizi tek basiniza birakmis. Kadin basiniza onca yuku yine iyi tasimissiniz. Hic gelmeselermis daha iyiymis.
Bu kadar alisveris bir kisiye yaptirilir mi?
Ailecek birbirlerinden beterler bana laf söylüyorlar. Eşim işi yoğun 12 24 çakışıyot diye gelmiyor markete birinin karnı ağrıyor biri gitsem mi gitmesem mi bir saat düşünüyor. O görmemele ilgili değil süt kolisinğn yırtılması acele etmemle onlara muhtaç olmamak için kendi işimi kendim yapmak istedim. Ama işten marketten çıkınca arabanın yeri değişmiş ya görmedim o zaman da görmedin mi kzımı burdayım diyor direkt kafamı sağa çevirdim nereye gitti araba diye bakıyorum markette tam köşede meğerse sol tarafa çekmiş kapıdan çıkınca tam ikisinin köşesş normal gören biri olsa fark eder snaırım bir de sütü alacağım zaman biraz geçtim ay burdaymış hı dedim geri döndüm aslında küçük şeyler ben alıştım bunlara ya da kaldırımlarda bazen tökexliyorum. Ama o sanırım tam görüyor sonuçta beni anlamıyor ve garipsiyor süt kolisi yırtılınca sütler yere düştü rezil olduk diye düşünmüş olabilir. Az önce de eşimle kavga etmişler para çekerken eşimi azarlamış küçük basit şeyler de böyle bağırıyor normalde. Bir kere eşim arabanın bagajını açarken elinde kaldı isteyerek bişey yapmadı o zaman nişanlıydık eşimle baya bir kavga ettiler baya bir bağırmıştı eşime bir hafta falan araları hep bozuktu. Adam öyle bş tip.

Yahu bu devirde gözü bozuk olmayan var mı neyin kafasını yaşıyor bu insanlar cahillik cehalet bu ya. Yarın bir gün güne simsiyah başlamayacağının garantisi var mı Allahtan da mı korkuları yok bu insanların. Dünyanın neredeyse yarısı miyop, kalan kısmında da başka göz kusurları mevcut. Teknoloji devrindeyiz kimse mükemmel muhteşem görmüyor zaten herkesin gözü bozuk minicik 3 yaşındaki bebeklerde gözlük var. Lütfen kendinizi hasta hissetmeyin Allah'a havale edin sizi üzenleri de
Öyle de şu çocuğa bakamam sanmaları beni kıran asıl nokta. Bir de annen bize söylemedi hastalığını demesi. Hayır ben malım da böyle bir arızası var ama alacak mısınız indirim yaparız mı diyecekti.

Back