Hasta olunca chucky olan oğlum.

Benim oglumu ve esimi anlattiniz desem????
Ayni sorunlari bende oglumda yasiyorum. 4 yasinda oglum. Size acik konusacam ; gececek demiyorum cünkü gececek deyince insan bir umut icersinde oluyor ben misali. Siz alisiyorsunuz. Evet inanin ki zor olsada siz alisiyorsunuz. Bakin ben tam 4 yildir uykusuzum. Abartisiz bir sekilde söylüyorum. Bu 4 yil icersinde uykumu aldigim sayi belki en fazla 10 dur. Ama en fazla o da belki bir ikilem yani. Size tavsiyem akisina birakin ki ben de öyle yaptim. Oglumu 4 yasina gelinceye dek yanliz basima büyüttüm. Biraz isyan edecek olsam esim bagirir cagirdi. Beyefendi yardim etmeye bile tenezzül etmezken bagirip cagirma gibi bir yetkisi vardi. Sabirli olun. Oglunuz ne yaparsa yapsin unursamayin önemsemeyin. Kendiliginden pes edecektir. Zor bir cocugu büyütmek yipratici oluyor. Uykusuz kalindiginda bas agrilari cekilmez olur. Kendinizi yipratmamaya calisin. Unutmayin ki o sizin evladiniz caniniz. Biktim demenizi o kadar iyi anliyorum ki dedim ya sanki oglumu anlatmissiniz. Allahtan bol bol sabirlar dileyin. Gecmis olsun bu arada...

Ah hemşirem, gelin sarılayım size. Allah yardımcınız olsun sizin de. Aslında bir süredir iyi idare ediyordum ancak hasta olup okula gidemeyince başa sardık. Geçmeyecek ama şekil değiştiriyor işte. İki yaşındayken kafasını yere vuruyordu sinirlenince. Isırıyordu bir de. Onlar düzeldi, eşya fırlatma başladı. O düzeldi tırmalama başladı. Tazmanya canavarı gibi döne döne dağıtırdı evi eskiden. Şimdi yine dağıtıyor ama bilimsel araştırma peşinde. Deney yapıyor kendince. Sular köpükler, bantlar kalemler. Allah ne verdiyse.

Benimle oyun oynamak istiyor ama kendi istediği şekilde yazmissiniz. Bu kismi biraz acabilir misiniz? Yani tabii ki kendi istediği sekilde hayal gücünü ortaya koymak istiyor oyun kurmak istiyor. Harika. Kendine zarar mi veriyor? Yani ne yapiyor da müdahale ettiginiz için sinirleniyor? Çok mu müdahaleci, olmasi gerektigi gibici siniz? Kisitlanmis ya da engellenmiş hissediyor belki de..

Yok öyle değil, anlatayım. Mesela her oyunun bir kuralı ve düzeni vardır. En basiti soğuk sıcak oyunu. Bir eşya saklanır yaklaşınca sıcak, uzaklaşınca soğuk denir. Benimki o düzeni istemiyor. O eşyayı alıp fırlatıyor. Araba oyunu, nohutları doldurup boşaltma oyunu, saklambaç favori oyunları. Hep aynı oyunları oynamak istiyor ki canımdan bezdim :)

Ki ben illa kurallı eğitici oyun olsun diye darlamam. İstemezse oynamam. Ama bazen sırf inadı tuttuğu için sevdiği oyunda bile Manasz hareketler yapıyor. Mesela nohutları kepçe ile taşır inşaat alanı yaparız. Sever by oyunu. Birden cin çarpmış gibi nohutları koltuğun altına fırlatmaya başlıyor. O noktada benim için oyun bitiyor. Kalkıyorum yanından ve o toplayana dek başka oyun oynamayacağımı söylüyorum. Zira fırlatma amacı oyunu bitirme isteği ama bunu insani şartlarda söylemek yerine hırçınlığı tercih ediyor. Sonunda nohutları topluyor ama o süreç çok yıpratıcı oluyor.

Aha benimki.
Anlamaz mıyım, böyle evladı olmayan hiçkimseler bizi anlayamaz ki zaten.
Sürekli ruh ve bedenin dahil olduğu bir savaş, ağızdan çıkan herhangi bir kelimeye ortalığı yıkabilir diye adeta konuşamamak😂

Yahu giydiğim ayakkabıyı çıkar diye tepiniyor bazen, sana ne oğlum diyorum sana ne!!!
Benim hayal edemediğim her şeye lafı ve itirazı var.
Makarna versem pilav diye ağlar, pilav versem makarna.
İkisini de veriyorum karnım ağrıyor diye ağlıyor bu sefer.
Ya da boya kalemi ister alırız, niye yavru ağzı yok diye delirir, ertesi gün alırım ben bunu böyle istemedim bu kutuda istedim der vs😂
Ama kreşe başladığından beri benimki süt dökmüş kediye döndü dışarıda, adeta ağzı var dili yok.
Oyun alanlarına götürürüm, kucağıma oturur hiçbir şeyle oynamaz.
Kardeşi de ipini koparmış gibi damda tepede geziyor, yavrum oynayın işte, yok Allah yok, kucağımda 2 aylık bir bebek misali yapışık!!!

Bir asansöre binelim, arabaya binelim ya da olduğumuz ortamdan çıkalım, çocuğu karga tulumba top edip atıyorum arabaya, dışarıda gören kaçırıyorum zanneder.
Böyle bir ağlama, cırlama, çığlık yok dünyada.
Ne yapsam aksini ister falan filan.

Ah be idrak, kimin günahını aldık bilmiyorum ama umarım bir iki seneye düzelir yoksa çok çok eminim ki her türlü sağlığımız elden gidiyor.
Canim ya dun gece profilde yazinca zannetmstmki sadece uykusu skntjli benm kiz gbi diye ama Allah senin de yardmcin olsun idrak gibi... ne zor seyler Allah sabir versin size .
Bizim kiz da bazen ustune dusmeyen biseylere markette aldgm seye neden aliyosn alma vs dedigi oldu yahut evde bu yok bunu al anne dedigi filan ama diretip hayir istemiyorum alma yapma seklne kdr gelmedi cok sukurler olsun ... cocuk buyutmek bi sanat sabir tahammul isi yaas vallahi analik bosa serilmemis cennet ayak altimiza ...

Bide senn cocgnda mi tuvalete alisamadi idrak da ugrasmisti alistiramamsti ya bu akssm nerdeyse tum sayfalari okudum cok uzuldum Allah seninde idrakyollariiltihabinin da yardmci olsun .

b.k konusunda aynisini yasiyoruz her defasinda kiyametler kopuyor. bi bez degistirmek kac saatimi aliyor resmen hadi oglum bak bög olmus söyle olmus yok yok yok... sonunda banyoya atiyorum üstünü basini öyle cikarip komple yikiyorum. küvvet disinda yapsam evin her yeri b.k oluyor resmen.

valla disardan bakinca sanki cocugun daha degisik bir ilgi bekliyor. misal o yatiyorsa ben olsam onun yanina yatarim hem uyurusum hem sürekli sirtini oksarim. birak ev kusmuk olsun ztn 5 dk sonra yine kuscak.... savas bitince temizligini yaparsin. illa ev temiz olcak diye gerilme bu kadar cocuk bunu hissediyor sanirim.

İyi de ben 4 yıldır her gece yanına yatıp bir kelime veya eşya ile o an uydurulmuş 4 5 adet masal okuyan, başını okşayarak uyutan bir kadın anayım :) Bir gece bile aksamadı bu ritüel. Hatta masallar bitince yorgan ile gece Gündüz Oynarız sonra da uyur. Ondaki ilgi açlığı değil, ilgi şımarıklığı. Daha fazlasını istiyor daima.

Canim ya dun gece profilde yazinca zannetmstmki sadece uykusu skntjli benm kiz gbi diye ama Allah senin de yardmcin olsun idrak gibi... ne zor seyler Allah sabir versin size .
Bizim kiz da bazen ustune dusmeyen biseylere markette aldgm seye neden aliyosn alma vs dedigi oldu yahut evde bu yok bunu al anne dedigi filan ama diretip hayir istemiyorum alma yapma seklne kdr gelmedi cok sukurler olsun ... cocuk buyutmek bi sanat sabir tahammul isi yaas vallahi analik bosa serilmemis cennet ayak altimiza ...

Bide senn cocgnda mi tuvalete alisamadi idrak da ugrasmisti alistiramamsti ya bu akssm nerdeyse tum sayfalari okudum cok uzuldum Allah seninde idrakyollariiltihabinin da yardmci olsun .
Maalesef öyle.
Elle tutulur ve hala katlanılır olan tek şeyleri sevgileri ve masumlukları zaten, o sevgi olmasaydı akıl hastanelik durum:)

Amin, inşallah.
Bu türde çocuğa o istemeden dokunamıyorsunuz bile, bırakın bir şeyi öğretmeyi...
Ne tuvalet ne uyku ne emzik ne başka bir şey.
Hiçbir şey düzgün değil bizde.

Ben gececek demeye geldim.

Hastalik da gececek, o yuzden git uyu dinlen. Boyle zamanlarda esinle nobet usulu calismalisiniz. Babayi istemiyor agliyor diyorsun, e senle de agliyor zaten, en azindan sen dinlenirsin, vicdan yapilacak bir durum yok.

Insan evet diyor ki, yeter ki iyi olsun, ben olmasam da olur. Ama cocuk egitimi oyle bir sey degil iste, sen daha iyi biliyorsun aslinda. Bazen zor olani secmeli ebeveyn, senin durumunda da zor olan esine birakip aglama sesini duya duya uyuman, ama bunu yapman gerekiyor.

Baba sabah 6da uyanıp işe gidiyor yahu. Çok yoğun çalışıyor. Ben nasıl sabahın köründe uyanan ve deli gibi çalışan adama nöbetleşe bakalım gece diyeyim. Tatil günlerinde eyvallah, yardım ediyor. Ya da eve erken gelince. Ancak benim sıpa istemiyor ki babası ile oynamayı, vakit geçirmeyi. Ancak Araba ile gezdirirse babayı tercih ediyor ki o da çok sık olamıyor.

Aralarına girip, tampon olmuyorum inanın. Aksine babaya itiyorum, aradan çekilmeye çalışıyorum. Ancak asla kabul etmiyor sıpa.

Hacamat tavsıye ederım ama işinin ehlı olsun. Sakınlık verıyormus çocuklara. 5 yasında oglum sızın kı kadar olmasa da huysuz yaptıracagım ınsallah kuyruk sokumundan.

Peki beş yaşındaki Oğlunuzu işlem sırasında nasıl tutmayı düşünüyorsunuz? Gerçekten merakımdan soruyorum. Sakinleştirici iğne falan yapmayacaklarsa o yaşta bir çocuk sakince kuyruk sokumunun kesilmesine, kaba tabirle kıçından lan alınmasına müsaade Etmez. Bu konuda nasıl bir yöntem uygulamayı düşünüyorsunuz?

Ben sorunun baba figüründeki eksiklik olduğunu düşündüm nedense, daha ufak yaşta oğlu olan bir arkadaşım var. Baba çok iyi bir insan ama biraz sabırsız, anne de babaya güvensiz olduğundan bütün yükü sırtlanmış. Çocukla baba arasında mesafe var ve hırçın biraz. Biz görüştüğümüzde hasta değildi ama çok memnuniyetsizdi. Annesinden yemek istiyor, baba veriyor bir dilim anneye yedirsin diye kıyametler kopuyor. Suluktaki içeceği bardağa koysun istiyor, geri suluğa koysun istiyor ikisini de beğenmeyip ağlıyor. Yani oturduğu yerden önündeki manzaraya kadar hiçbişeyden memnun olup gülmedi çocuk.

Baba sabırsız bizde de evet. Ben güvensiz değilim. Oğlan dursa bırakıp kaçabilirim :) denedim de ama eşim telefonla on kere arayıp durmuyor gel artık dedi. Evin içinde zaten vakit geçirmek istemiyor babayla.

Konunuzda demişsiniz zaten ama babasını rol model alamayışı ve baba otoritesinin eksik olması büyük bir etken olabilir. Önce bunu aşmalısınız bence. Baba bir şey için kızdıgında çocugun yanında babayı eleştirmemeliyiz. Biz anneler zaman zaman kızsak da baba ya da bir başkası hafif sesini yükseltse kendimizi kötü hissedebiliyoruz sizin durumunuz belki boyle değildir ama madem siz baba olarak o adamı sectiyseniz bir köseye çekilmemelisiniz. Babaya da rehberlik edip arabulucu işişkikeri iyileştirici olmalısınız. 1 hafta yıllık izin alsa esiniz ve sürekli yanında olsa oğlunuzun inanın herşey çok farklı olur. Ben bizzat yaşıyorum. Babayı önemsizleştirmwyin lütfen hele erkek çocugu onu rol model alacak siz benden daha iyi bilirsiniz. Gerekirse babayla birlikte psikologtan randevu ayarlayın görüşsünler belki düzelme olur. Bence
Bir de küçükken ağladıgı zamanlarda susana kadar ağlamasına müdahale etmediniz mi acaba. Ben uzman değilim ama bu yöntemi hiç doğru bulmuyorum. Küçükten çocuk ağlamayı ağlayarak elde etmeyi elde edemediğinde ise olumsuz duyguları öğreniyor. Öfke geliştiriyor. Dikkat dağıtıp istediği şeyi yapmamak lazım. Siz nasıl bir tutum sergilediniz merak ettim.
Size vurdugunda da ben olsam kendime vurdurtmam heralde o şekilde. Kızım 21 aylık arada saka yollu yuzume tokat attıgında çok acıdı hayır diyorum. Ama bu sık tekrar edilseydi ben de onun canını yakacak kadar bir tokat atıp ne kadar acıdıgını ona gösterirdim ki acıdıgını öğrensin. Sonuçta çocuklara sıcak dokunma diyoruz ama sıcak bir şeye elini değdirip bak sıcak cıs da diyoruz ki anlasın o sıcak neymiş.
Bir de tavsiyem sevgi hoşgörü saygı gibi güzel kavramları öğreten kitaplar okuyorsunuzdur mutlaka ama çizgi filmler izletebilirsiniz. Yaşına uygun. Çizgi filmler kitaplardan daha da etkili olabiliyor. Vurdulu kırdılı çizgi filmler izliyorsa izletmeyin. Niloya güzel mesela çocuklara güzel değerleri öğretiyor.
Bir de babayla daha boyle sarmaş dolaş sevgi kelebeği gibi olsanız olmasanız bile arada sırada çocugunuz için öyle davransanız ne bileyim belki öylesinizdir bilemiyorum ama çocuk için faydalı olabilir.

Tamamen katılıyorum size. 5 yaşına girecek oğlum var, bir ara umrunda olmadan vuruyordu. Canımızın acıyabileceğini düşünmüyordu bile. Aynı davranışı ona yaptı ve bak benim canım böyle acıyor işte dedim sonra yapmadı.

Birde vurduğu zaman elini tutup izin vermemelisiniz bence Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi sizin ona gücünüzün yetebildiğini, otoriteyi ve kendine vurmasına izin verme yemeğinizi bilmeli

İzin vermiyorum zaten. Bahsettiğim durumda biz zorla bezi almaya çalıştığımız için çırpınırken atıldı o tekme ve tırmıklar :)

Ceza kullanilmali. Bir çoçuk yaptigi seylerin sonuçlarini yasamali. Yani olumsuz pekistirici ne? "Cok kizdim sana" demek mi? Hiç kizgin görünmeden, sesini yükseltmeden? Biz yetiskinler bile cezaya yanit veriyoruz. Trafikte ceza olmazsa, kim kurallara uyardi? (Ki Türkiye kosullarinda bu örnegi kullanmam dogru degil ama neyse :) )

Ve birak esin inatlassin çoçuk ile. Bagris çagris olsun. Sen müdahale edersen hem esin, hem çoçugun sana güvenirler, arkalarini toplamak için. Cocuk travma geçiriyor diye senin yanina gelmiyor, keyfi öyle istiyor diye senin yanina geliyor.

Müdahale etmeyeceksin. Cocuk yatagina gelirse "baban ile hal et" diyeceksin ve uyumaya devam edeceksin. Esine o sorumlulugu vereceksin. Oglunda, esinde biribiri ile anlasmayi düse kalka ögrenecekler. Cocuk babasini dinlemeyi ögrenecek.

Cocuk yetistirmek öyle sessiz, saygili biçimde "canim cicim oglusum" ile olmuyor. Yeri geliyor bagiris çagiris olacak. Yeri geliyro çoçuga ceza veriyorsun. Ancak yeride geliyor çoçugu ödüllendiriyorsun, sebebsiz sariliyorsun, seviyorsun ve sevgini gösteriyorsun.

Cezadan kastınız nedir mesela? Benim yaptığım, bir oyun esnasında etrafa veya bana zararı olacak bir davranışı olursa o oyunu bitirmek. Oynamamak. Bu bir ceza değil, mevcut davranışının sonucu olarak artık oyun oynamayacak olmasını öğreniyor.

Yahut birlikte bir iş yapıyorsak, o işi yaparken yapmaması gereken bir şey yapıyorsa önce uyarıyorum. Devam ederse odasına gitmesini söylüyorum. Yine gitmiyor ise ben götürüyorum. Mesela birlikte bulaşık Yerleştiriyoruz. Bunu yapmayı çok sever. Bıçakları ellemesi yasak ki bunu da gayet iyi biliyor. "bıçağı elliycem" dediğinde bir kez uyarıyorum. Dinlemezse bırakıp içeriye gitmesini söylüyorum. İnatlaşıp saldırganlaşır ise kendim içeriye götürüyorum.

Asla "ama annem yapma öyle amaa bak üzülüyorum bıdığım" şeklinde adeta yalvarır gibi ipleri çocuğun eline veren bir anne değilim. Lakin benim yaptığımın adı ceza değil :)

Yaptığım şeyi şu şekilde de yapabilirim. Avazım çıktığı kadar bağırır "bundan sonra benimle bulaşık yerleştirmeyeceksin" diyerek ite kaka çocuğu içeri atarım. Ancak bunun beni bir sonuca ulaştıracağını düşünmüyorum ki yapmışlığım var bunu da. İlk yöntemde oğlum bir müddet sonra sakinleşip "bir daha bıçakları ellemiycem" diyerek yanıma geldi. İkinci yöntemde ağladı ağladı ağladı ve "anne bana kızdı" dedi. Aklında kalan tek şey ona kızmam. Anlık bir çözüm ama neden kızdığımı bile anlamamıştı. Bu yüzden ceza yerine sakince mahrum bırakma yöntemini tercih ediyorum.

Bilmiyorum nasıl bir anne olduğumu ben de bilmiyorum artık. Çok yumuşak değilim aslında. Uyku saati, el kaldırma ve bağırma gibi konularda zerre tavizim yok mesela. Gayet net ve sert olabiliyorum. Ancak bu oğlumu engellemiyor. Şımarıklık olduğunu düşünmüyorum çünkü her istediği olan, her dediği yapılan bir çocuk değil. Oldu olası korkusuz bir çocuktu. Hala öyle.
Cocugun mizaci bu ve geçecek mutlaka kızım da ayni boyle hele hastayken felaket normali bile aksi :)
Huysuz virjin işte..Sağlık olsun zamanla durulur .Bence uykusuzluk sinir bozuyor bıktım demeniz ondan .

Oğlumda zor bir çocuktu, 2 yaşındayken istediği olmadığında kafasını duvarlara yerlere vururdu. Canının acımaması mümkün değil, duvardaki ses yankılanırdı neredeyse. Çizgi film izlerken bile, koltukta sabit oturamazdı. Ya tepesinde gezinir, ya kafasını aşağıya uzatıp amuda kalkar pozisyonda izlerdi. Aynı senin ki gibi tüm sokak esnafı tanırdı bizimkini, otobüste tanıştığı amca/teyzelere evde ne var ne yok anlatırdı😂 Hatta evde bir gün çocukları oynatıyorduk, babamız at olmuştu bizimki kovboy. Şakacıktan bende eşimin sırtına binmiştim. Kalktı bunu otobüste “babam dün akşam at oldu, annem onun üstüne çıktı” diye anlatmıştı, koca otobüste kıpıkırmızı olmuştum.

Aynı senin gibi eşime çaresizce “ben artık bu çocuğa bakamıyorum” dediğimi biliyorum. Bir gün annem bendeydi yine böyle dertlenirken “karnına geri sokamayacqğına göre bakacaksın” demişti.

Benim sıpa 13 yaşında bir ergen artık. Özgüveni yüksek, çok zeki, kendilerini her ortamda çok rahat ifade edebilen çocuklar oluyorlar. İlkokuldayken eğitim sistemini eleştirip, biz niye Finlandiya eğitim sistemini uygulamıyoruz diye okul müdürüne sormuşluğu var. Kim olursa olsun istediğini şak diye söyler, istemediği bir şey olsun feriştahı gelse yaptıramaz. Ama vicdanlı ve merhametlidir de, daha bir arkadaşının canını yaktığı ile ilgili şikayet almadım. Geçenlerde okula 3D mi 5D mi gezici film otobüsü gelmiş. Harçlıkları yok diye 5/6 arkadaşına bilet almış, haftalığının yarısı gitmiş “Bu senin seçimin ben bu hafta başka para vermem” dedim “sandviç yapar götürürüm” dedi, eyvallahıda yok kimseye 😂

8. sınıfta ve ne yaptım ettiysem ödev sorumluluğunu yükleyemedim çocuğa. “Ödev daha iyi öğrenmen için, öğretmene faydası yok” diye hala bir ümit anlatırım “ben konuyu anladım zaten, niye boşuna tekrar yapayım” der yapmaz. Sınav dönemi harıl harıl çalışmaz, üstten bakar kapatır. “Notunu görünce konuşcaz” derim 95/100 le geliyor eve. Lisede üniversitede konular daha ağır, düzenli çalışmazsan başarılı olamazsın diyorum bu seferde, “o zaman daha çok çalışırım, şimdi yormıyım madem kendimi” diyor.

Evet zorluyorlar ama uzun vadede iyi oluyor bazı özellikleri. Büyüdüğünde ne yapar eder ekmeğini kazanır, ayakları üstünde durur, diye konuşuruz babasıyla. İnadı, korkusuzluğu, özgüveni, çok bilmiş halleri ile ebeveynleri olarak bizi çok yorduğu da oluyor ama uzun vadede ümitliyim oğlumdan.😀

Maşallah sizin sıpaya yahu :) herkes aynı şeyi söylüyor. İleride çok başarılı olacak vs. Bilmiyorum beklentim yok, hayalkırıklığı yaşamak istemiyorum. Sakinleşsin kafi :)

Benimki de özgüven patlaması yaşıyor. Geçen seyyar köfteciye "ama buralarda kum var köftelerin içine girer pis olur yemem ben" diyordu. Bir köftecinin ekmeğine mani olmaıdığı kalmıştı ahajajs.

İdrakcigim ben bunu oğluma yaptığımda koyduğum odasını da elinin tersiyle yerle bir edip, bütün oyuncaklarını vs ne varsa yerlere çalıp, bir de anirarak ağlayıp, üstüne de yardım edin diye bağırirdi 😁😁

Ama bak sana tünelin ucundaki ışığı göstereyim, oğlum şuan mükemmel bir evlat oldu, hem de son bir kaç aydır oldu bu değişim.

Yani bu hep böyle gitmez.
Elbet değişecek, hiçbir zaman sakin mulis olamaz ama, bizim için ideal oluyor yine de ☺☺

Ohoo onu çok yaşadık. Daha geçen gün çerçevesini kırdı sırf odasına götürdüğüm için. Ama eskiye kıyasla daha az yapıyor. Babasının "bir daha bir şey kırarsan gör bak neler olacak" şeklinde böğürerek tehdit etmesinin etkisi var mı bilmem :)

Sizin en büyük hataniz ne var ne yok sirtiniza yukluyorsunuz.

Yok babayla inatlasiyor, yanıma geliyor , Dur onuda sirtlanayim, babaligini da yapamıyor , onuda yukleneyim.

Eğer izin verirseniz birincisi olmasa 5. de nasıl davranması gerektiğini öğrenecek.

Ama ne babaya ne oğlumuza izin veriyorsunuz.

Yanınıza geldiğinde " babanla sorununu cozecegine eminim , Babam benden daha iyi sorun çözücü " değip değip yollayamaniz gerekiyor.

Babası bir yerden kafanızı çıkarıp sorumluluğunu alacağınızı adı kadar emin. Bu yüzden rahat.

Haklısınız ama ben bu huyumun değişeceğini pek sanmıyorum artık. Bir şekilde yine ayağa kalkmış durumu toparlamaya çalışırken buluyorum kendimi.

Şahsen yaptıracağım bir şey değil ama meraktan araştırmıştım ve doktorların özellikle 6 yaşın altındakilere tavsiye etmediğini okumuştum. Ya doktorlar bir kenara, küçücük çocuklara göre biraz vahşi bir teknik bana göre. Bir de konu sahibinin çocuğu gerçekten aktif ve ilacı bile kabul etmeyen bir çocuk. Hacamatı öyle kuzu gibi bekler mi diye düşündüm biran.
Ne can yakması çocuk korktuğu için ağlıyor birazda.hacamattan sonra gerçekten okadar güzel uyuyorki baya ferahliyor ve daha az hasta oluyor.

Neden kotu hissediyorsun ya hu
Carsaf asilacak, bitti.
Onun tercihine gore sekillenemez ki her sey.
Siz ailece hatta sulalece sekillenseniz de okulda arkadaslariyla ogretmeniyle bu olmayacak.
Ha belki ogretmene hayir yazmayacaksin diyemez cunku ogretmen buna izin vermez, oglum da oyle yapmaz diyorsan sana, size neden yapabilsin

Ya ben bu kadar cocuk merkezli olmayi yanlis buluyorum.
Hep miy miy giy giy aciklama yapamayiz ki bu onu ikna etmen gereken bir mesele bile degil.
O bir cocuk ve sinirlari olmali.
Cocuk bunu arar, yetiskinler bile bir otorite arar.

Bu arada kolundan tutup odaya gotururken goz hizasina inip de mi yaptin ahahah sen de sanki hep boyle bir imaj var gibi.

Yuzyillardir atalarimizdan beri yasayabiliyoruz genimiz bu kadar billurdan olsaydi insan soyu devam etmezdi, sal bi ya.
Babasiyla iliskisine de karisma.
O da onun babasi ve tarzi bu.
Aglayarak yanina geldiginde baban hakli de.
Her seyi sen halledemezsin.

Ama aşkolsun. Hiç de göz hizasına inip uzun açıklamalar yapan bir tip değilim. Aksine "la oğliiim gelsene şuraya" şeklinde şiveli çıkışlar yapan bir kadın anayım :)

-çarşaf asılacak bitti.
-ayıııır asılmayacak.
-ben çarşafı asacağım. İstemiyorsan yanımdan gidebilirsin.
-çarşaf düşsün aşağıya. Hep toz olsun. Çarşafı ısırıcam. Çarşafın üstüne zıplıycam. İzin vermiyorum işte. Çarşaf düşsün. Çarşafı asma. Böğüüüi. (böğürme sesi bu)

Sonrası kaos, sonrası kıyamet ahsjsjs.

X