• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

harcadığı parayı basıma kakması.

Rusyayı ne Avrupa'ya ne Ortadoğu ya katalım, kadını da erkeği de artık havasından mıdır suyundan mıdır ayrı ayrı cins.:KK50:

Benim tanıdığım Rus erkekleri de Türk erkekleri gibi ataerkil kafada.

Aldatma oranı burdakini sollar, aldatmayacak adam bulamazsınız, kadınlar zaten kabullenmiş aldatılmayı. Benimle yaşıt insanların hepsinin birer ikişer üvey kardeşi var, farklı annelerden.

Döven , söven de var.

Ruslar berbat. Hem tipleri kötü, hem kafaları kötü. Fersah fersah kaçınız gençlik.

Lakin arkadaş olarak çok eğlenceliler. Batı Avrupalılar mal gibi bence, ama bu milletten insanlarla iyi arkadaş olunuyor bence.
Sayılır mı bilmiyorum benim erkek arkadasım anne tarafından rus. Rus arkadaslarını görünce sükür ki genleri daha cok arap diyorum. Cok laçkalaşmış ilişkiler. Türk mantığında bi kadını mutlu edeceğini düşünmüyorum.

sorun ne biliyor musun vikidedi. ben bu kadınları, hani mahallede bir amca olur ya çocukluğunu yaşayamamıştır, dayak bilmem ne derdine çocuklar oynadı mı alır eline bıçağı "kesicem topunu" der. ona benzetiyorum, öyle bir mutsuzluk ve tahammülsüzük
sanırsın ki evlenmeden önce birlikte olan kadınlar onları da zorla adamların koynuna sokuyor. sen birlikte olma abla, tamam ama beni ya da başkasını da kendi ahlak yargınla yargılama, ha beni yargılasın çok da fifi der geçerim, umurumda bile olmaz 29 yaşında kadınım onun sözüyle mi hareket edeceğim de örneğin burada konu sahibi zaten dertli ki bence haksız olduğu yerler de var ama onu boş ver, kadına e sana şimdi 20 lira bile harcamaz, bu ne demektir?
hadi konu sahibi de gayet ayakları üzerinde duran bir insan. gencecik bir kadın geliyor daha 21 yaşında birlikte olmuş benden soğudu, ben nasıl ilişkimizi düzeltirim yazıyor vay efendim istediğini aldıcılar ortaya çıkıyor.
çünkü bekaret bekaret tanrılarına bir adakla sunulmalı, evlilik sonrası bozulduğunda kırk gün kırk gece şenlik yapılmalı. erkekleri anlıyorum, bu onların düzeni zaten, o düzene çomak sokulsun istemiyorlar, böyle kadınları sömürmek daha kolay da hemcinslerim bunu yapmıyor mu artık sinirlenmiyorum da çok üzülüyorum.
Yürü be marilyn kim tutar seni:KK19:

Benim, hayatımdaki hiçbir insanla aramda paranın lafı olmaz. Bırak hayatımı paylaşmayı seçtiğim insanla, hayatımdaki en alelade insanla dahi.
Para sadece bir araç. Gerektiğinde gelir, gerektiğinde harcanır. Bende olur, ben harcarım. Sende olur sen harcarsın.
Benim aç kalacak, yemek alacak kadar bile param olmadığı zamanlarım oldu. Paranın eksikliğini bile hissetmedim. Bir gün gittim komşu teyzenin evine, bir gün gittim arkadaşın evine, bir gün biri yemek ısmarladı, bir gün bir arkadaş 3-5 şey aldı, getirdi.
Paranın hayatınızda nasıl etkili olacağı, sizin ona biçtiğiniz değer ve atfettiğiniz anlamla alakalı.
Siz bir aşk ilişkisini bile "ev alışverişini ödetmek" vs. gibi tasvirlerle ifade ediyorsanız, bu benim anlamlandıramayacağım bir bakış açısı olur.
Iyi de benim soyledigimle sizin yazdiginizin alakasi yok. Ben is arkadasi oda arkadasi gibi yari yariya hesap paylasmaktan bahsediyorum.

Neden? Doğal olan erkeğin tüm masrafları karşılaması mı?
Dogal olan ikisinin hesabinin ortak olup paranin kimden gittiginin onemi olmamasi.
Bu mesaj benimde dikkati mi çekti.
Öyle olan koca kötü koca mı oluyor sizin nazarınızda.
Çalışıp para kazanan biriyse neden %50 yi bayan ödemesin ki?
Kasiyere yarisi ne kadar ediyor diye sorup tuhaf kusuratlari hesaplattrmalari, kendileri de hesap yaparken ter dokmeleri, bazen 78 tuttu diyelim dusunup dusunup yarisini bulamayip tamam 35 benden gerisini bundan kesin demeleri yani kari koca veya ayni evi paylasan sevgililer arasinda biyle ince hesap yapmalari benim garibime giden.
ama alışverişe gidip 50 lira tuttu ver 25 ini diye ince ince hesaplar yaoılması ev arkadaşından başka şeyi andırmıyor
ha adam market alışverişini yapar kadın gider benzin alır vs. o ayrı ama en ufak market alışverişini kılı kılına ikiye ayırıp ödemek tuhaf geliyor
Aynen bunu diyorum. Benim kartimda para varsa benim karttan oderiz esim de varsa esimden, bu tarz hesaplar yapmak istemem, oyle biriyle de evli olmak istemem.

Bu tezin yanlışlığını en basit şuna bakarak görebiliriz, Türkiye'deki kaç kadın Rus kadınlar kadar özgürce yaşayabiliyor cinselliğini? Slav ülkeleri Kuzey Avrupa ülkeleri kadar gelişmiş değil elbette ama Türkiye'yle falan kıyas kabul etmezler.
Benim bir dolu Rus (ve başka Slav ülkelerden) erkek arkadaşım oldu. Kadın-erkek ilişkilerine, cinselliğe bakış açılarını Türk erkeğinin hastalıklı bakış açısıyla aynı cümle içinde bile kullanmamız Slavlara hakaret olur.
Bugün kaç tane Türk kadını ailesinden, özellikle de ailesindeki erkeklerden saklamadan bırak sevişmeyi, bir erkek arkadaşa sahip olabiliyor?
Allah aşkına, akıl var mantık var=)
bunu yapmamak kotu bi durum mu. Sizin bunu normal gormeniz kadar bizimde anormal gormemiz çok doğal..

Vallahi bunu yapan evli çiftleri dediğim gibi ben hala anlayamadım, siz biliyor musunuz bunlar ayrı ayrı mı para biriktiriyorlar , neler oluyor orda :KK17:
Valla tabi soramiyorum niye ayri oduyorsunuz diye ama bunu yapanlar genellikle gencler.
Orta yasini gecmislerde genelde erkek oduyor :27:

en iyi italyan erkekleri gordugum kadarıyla:KK45: suana kdr evli olanlardan olumsuz yorum duymadım

Konudan da sapmış olucaz ama söylemeden geçemiycem=D İtalyanlar da çok sevimli tabi ama benim favorilerim her zaman Kuzey Avrupalı erkekler. Sanki böyle melekler yeryüzüne inmişler gibi. O ne endam, o ne gözler, o ne saçlar, o ne boy, o ne omuzlar, o ne ten, o ne kollar, o ne üçgen vücut, "insan mısın lan allahsız" diyesi geliyor insanın=D
Tabi özellikle Kuzey Almanya'lı ve Hollanda'lı erkekler de dahil bu Kuzey Avrupa kümeme benim.
Çünkü gerçekten her açıdan jokerler. Yani sadece çok güzel adamlar değiller, çok hizmetkarlar, kibarlar, nazikler... Genel olarak alçakgönüllüler, komplekssizler.
Ortada bi tane bardak görsünler, alır yıkarlar hemen. Çay getir dersin getirirler. Sebastian masaj yap dersin, yaparlar =D
Sanki cennetten gelmiş bi melek size hizmet etmek için çırpınıyo gibi=D Boşuna tavsiye etmiyorum kendilerini.

sorun ne biliyor musun vikidedi. ben bu kadınları, hani mahallede bir amca olur ya çocukluğunu yaşayamamıştır, dayak bilmem ne derdine çocuklar oynadı mı alır eline bıçağı "kesicem topunu" der. ona benzetiyorum, öyle bir mutsuzluk ve tahammülsüzük
sanırsın ki evlenmeden önce birlikte olan kadınlar onları da zorla adamların koynuna sokuyor. sen birlikte olma abla, tamam ama beni ya da başkasını da kendi ahlak yargınla yargılama, ha beni yargılasın çok da fifi der geçerim, umurumda bile olmaz 29 yaşında kadınım onun sözüyle mi hareket edeceğim de örneğin burada konu sahibi zaten dertli ki bence haksız olduğu yerler de var ama onu boş ver, kadına e sana şimdi 20 lira bile harcamaz, bu ne demektir?
hadi konu sahibi de gayet ayakları üzerinde duran bir insan. gencecik bir kadın geliyor daha 21 yaşında birlikte olmuş benden soğudu, ben nasıl ilişkimizi düzeltirim yazıyor vay efendim istediğini aldıcılar ortaya çıkıyor.
çünkü bekaret bekaret tanrılarına bir adakla sunulmalı, evlilik sonrası bozulduğunda kırk gün kırk gece şenlik yapılmalı. erkekleri anlıyorum, bu onların düzeni zaten, o düzene çomak sokulsun istemiyorlar, böyle kadınları sömürmek daha kolay da hemcinslerim bunu yapmıyor mu artık sinirlenmiyorum da çok üzülüyorum.
İnanın kadının bunu karsıya nasıl yansıttığıyla alakalı bu zaten bakire olmadığo için kendini eksik hissediyorsa erkek bulduğu en küçük acıktan giriyor. Ayakları yere sağlam basarsa eski olayın konusu bile acılmıyor.

İş çıkışı özür dilemeye geldi. Kendimi acıklama fırsatım olsun diye gittim onunla herseyi anlattım yüzüğün fiyatının onemli olmadığını ama kendi harcadığının yanında onu almasının beni kırdığını söyledim aynı sekilde ben gidip yeni cıkan teknolojik ürünlere düşünmeden milyar milyar doksem sana da 10 liralık bi gömlek alsam kırılmaZ mısın dedim. Hak verdi hatta soylede ilginç bi durum var. Pırlanta onlarda nişanda takılırmıs bu yüzük nişana kadar sembolik bişeymiş ayrıca yüzüğe 1.000 lira para vermiş faturasıda hala cüzdanındı hatta onuda gösterdi yarın bakıcaz artık yabancı gorunce kazıklamıslar anladığım kadarıyla. Sigara olayına gelince saka yaptım diyo e ama gercekten almadın bunun nesi saka dedim. Senin sigaran yoktu orda ayrıntılı acıklama gereği duymadım beni biligorsun sonucta diye dedi. Tutan hesap parası için ağzımdan düşğnmeden cıktı diye özür diliyor. Yüzük konusunda kazıklanmıssa bile değişim değil iade etmesi gerektiğini söyledim. Biraz daha tanıyana kadar yüzüğü takmayı dusunmuyorum bidaha cunku. Haber vermek istedim , tesekkurler yorumlarınız için .

O değil de, enişte sayesinde yüzük düzenbazlığı ortaya çıkmış oldu. :D

Bir de söylemeden geçemeyeceğim farklı kültür ilişkilerinde ki bu aynı ülkenin içinde bile geçerli ama önceden konuşmak çoook önemli. Senelerce yanyana evlerde oturan iki insanın bile yakından bakınca bir çok farklılığı olurken, "amaaan onlar da bize benzerler" demek çok basit bakmak olur olaya.

Bu tezin yanlışlığını en basit şuna bakarak görebiliriz, Türkiye'deki kaç kadın Rus kadınlar kadar özgürce yaşayabiliyor cinselliğini? Slav ülkeleri Kuzey Avrupa ülkeleri kadar gelişmiş değil elbette ama Türkiye'yle falan kıyas kabul etmezler.
Benim bir dolu Rus (ve başka Slav ülkelerden) erkek arkadaşım oldu. Kadın-erkek ilişkilerine, cinselliğe bakış açılarını Türk erkeğinin hastalıklı bakış açısıyla aynı cümle içinde bile kullanmamız Slavlara hakaret olur.
Bugün kaç tane Türk kadını ailesinden, özellikle de ailesindeki erkeklerden saklamadan bırak sevişmeyi, bir erkek arkadaşa sahip olabiliyor?
Allah aşkına, akıl var mantık var=)
Ben zaten bu dediklerinizin farkında olan ve buna isyan eden biriyim.
Ne aşırı kıskançlık ne kontrolcülük hazzettiğim şeyler değiller ilişkilerde.
Bizim Türk erkekleri en azından evlerine, çocuklarına bağlı olurlar, ailenin maddi yükünü omuzlarına almaktan gocunmazlar, gerekirse ek iş olarak pazarda limon satarlar yine de çocuklarını aç bırakmazlar.-istisnalar dışında-
Rus erkekleri içinde tüm ev işlerini karılarının üstüne yıkmakla kalmayıp bir de üstüne evin maddi yükünü de karılarının üstüne bırakan o kadar çok erkek var ki. Adamlar evde yatıyor ellerinde vodka şişesi, karıları aynı anda 2 işte çalışıyor bir de eve gelip evin işini yapıyor. Böyle o kadar çok aile var ki Rusyada. Alkolizm ve uyuşturucu kullanımı erkekler arasında korkunç derecede yüksek. Kızının hayat kadınlığını yapmasına göz yuman o kadar çok baba var ki. Ya uyuşturucudan ya alkolden, ya da mafya işlerine bulaştıklarından genç yaşta ölüyor birçok Rus. Ortalama yaşam süreleri kısa bu sebepten. Siz neden Rus kadınlarının erkekler konusunda çitasının bu kadar düşük olduğunu, gördükleri ilk erkeğin üstüne atladıklarını sanıyorsunuz?
Yanlış anlaşılmasın, her Rus böyle demiyorum asla ve asla. Aslına bakarsanız birçok Rus böyle değil ama karısını döven, sokağa çıkarmayan Türk erkeklerinden bahsediyorsak bu tip Rus erkeklerinden de bahsedelim ki hak geçmesin öyle değil mi?
Neyse arkadaşın konusunu daha çok sabote etmeyelim, ayıp olmasın. İyi akşamlar herkese.

Son düzenleme:
İnanın kadının bunu karsıya nasıl yansıttığıyla alakalı bu zaten bakire olmadığo için kendini eksik hissediyorsa erkek bulduğu en küçük acıktan giriyor. Ayakları yere sağlam basarsa eski olayın konusu bile acılmıyor.
kesinlikle haklısın. yaşanan için hiç kimseye hesap vermek zorunda değil bir kadın (yetişkin olduğunu varsayıyorum) sadece düzenli bir beraberlik değil tek gecelik bir ilişki de olabilir ne olursa olsun, kendisi başkasına zarar vermeden yaşadığı sürece hayat onundur ve bir erkeğin sevgilisi de olsa kocası da olsa geçmişi üzerinde söz hakkı yoktur.
büyümüşlerden geçti artık da umarım büyüyen kızlarımız bunun farkına varır.
Edit: senin konu da çözülmüş, hayırlı olsun. bence de biraz ağır adımlarla git

Rus kadınlarının o çok övülen, özenilen aşırı bakımları bile erkeklerinin gaddarlığından ileri gelir. Kadınlar erkeklerini kaybetmekten öyle korkuyorlar ki hayattaki en büyük amaçları ''güzel kalma'' oluyor. Ne kadar üzücü ve aşağılayıcı.
Bizim kadınlar Rus kadınlarına çok özenir, ama birçoklarının öyle acıklı yaşamları var ki...

Son düzenleme:
bunu yapmamak kotu bi durum mu. Sizin bunu normal gormeniz kadar bizimde anormal gormemiz çok doğal..

Evet anlatılan durum kötü bir durum. Ya siz ne sanmıştınız?

Seviştiler diye kadınların toprağa gömülmeleri iyi mi sanıyordunuz?

Şimdi ben toprağa gömme demedim, bunu kabul eden erkek geniştir dedim yazacaksanız zahmet etmeyin.

Onlar fiziksel olarak gömüyor en azından, siz anlamsız tezinizle gömdüğünüzü sanıyorsunuz.

Yabanci forumlarin bir derdim var bolumune de takilin arada.
Cidden o kadar da mukemmel degiller :KK53:
Aynen oyle yasayan biri olarak ve onun sayesininde yabancı cok ciftle vakit gecirmiş biri olarak söylüyorım. Kaba tabir olucak ama aynı b.kun laciverti hepsi. Karakter meselesi .

Iyi de benim soyledigimle sizin yazdiginizin alakasi yok. Ben is arkadasi oda arkadasi gibi yari yariya hesap paylasmaktan bahsediyorum.

Dogal olan ikisinin hesabinin ortak olup paranin kimden gittiginin onemi olmamasi.

Kasiyere yarisi ne kadar ediyor diye sorup tuhaf kusuratlari hesaplattrmalari, kendileri de hesap yaparken ter dokmeleri, bazen 78 tuttu diyelim dusunup dusunup yarisini bulamayip tamam 35 benden gerisini bundan kesin demeleri yani kari koca veya ayni evi paylasan sevgililer arasinda biyle ince hesap yapmalari benim garibime giden.

Aynen bunu diyorum. Benim kartimda para varsa benim karttan oderiz esim de varsa esimden, bu tarz hesaplar yapmak istemem, oyle biriyle de evli olmak istemem.

İşte hesap ortak olup paranın "senini benimi" kalmayınca "%50sini ÖDETMEK" diye bir kavram da kalmamış oluyor.
Ama bana çok da bakmayın zaten, ben para konularında toplumun genel algılarına uyabilen biri hiç olmadım=)
Bu konuda da para üstünden arkadaşın anlattığı davranışları görünce, ister istemez ataerkil toplumlarda çok yaygın olarak uygulanan "ekonomik şiddet" aklıma geldi, o yüzden yorum yaptım.
Yoksa zaten yüzükmüş, yüzüğün fiyatıymış,
bu hikayede benim de, kendi hayat görüşüm gereği, hiç algılayamayacağım daha bir sürü nokta var.

Ha Rus kadınlarının o çok övülen, özenilen aşırı bakımları bile erkeklerinin gaddarlığından gelir. Kadınlar erkeklerini kaybetmekten öyle korkuyorlar ki hayattaki en büyük amaçları ''güzel kalma'' oluyor. Ne kadar üzücü ve aşağılayıcı.
Bizim kadınlar Rus kadınlarına çok özenir, ama birçoklarının öyle acıklı yaşamları var ki...

Rus kadınları akıllanalı çok olmuş, hepsi zengin herif peşinde :KK50: Ç.kkafalı, hatun görünce dibi düşen zengin erkekleri seviyorlar = Türk erkeği

Evet anlatılan durum kötü bir durum. Ya siz ne sanmıştınız?

Seviştiler diye kadınların toprağa gömülmeleri iyi mi sanıyordunuz?

Şimdi ben toprağa gömme demedim, bunu kabul eden erkek geniştir dedim yazacaksanız zahmet etmeyin.

Onlar fiziksel olarak gömüyor en azından, siz anlamsız tezinizle gömdüğünüzü sanıyorsunuz.
seviştin diye kimse seni gomecek değil ancak hala bu değerlere onem,veren bizim gibiinsanlar var. Bu durum da çok vahim değil. Bizler bu değerlere onem veriyoruz diye ulkeyi geriye mi goturuyoruz.. Saygı anlsyış diyorsunuzda oda işinize gelen konularda geçerli galiba..

Back