• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

harcadığı parayı basıma kakması.

Aslında Arapmış da. Yani onlar da bu para mevzularında biz gibiler normalde benim duyduğum gördüğüm...

Arap dediğin Türk erkeğinin de bir gömlek beteri=D Her türlü hanzoluk, kadına saygısızlık, hasta hasta türlü çeşitli içten pazarlık beklenir.
Kültürle alakalı bir şey. Bu Türkiye, Ortadoğu, Afrika, Arap ülkeleri gibi ülkeler boşuna 3. dünya ülkeleri olarak geçmiyor.
Bu ülkelerin erkeklerinden öyle pek sağlıklı bir kadın-erkek ilişkisi performansı bekleyemezsiniz genel olarak.

Yani ben olsam ben de kirilirdim.

Adamin belli maddi durumu iyi ama aldigi yuzuk maddiyatiyla oranttili degil. Benim derdim yuzugun fiyati olmazdi, sonucta parmagimda gezecek, 300 tl olsa ne 30000 tl olsa ne ?

Lakin burda adamin bakis acisi onemli, ben olsam kendimi degersiz hissederdim. Ben sevdigim erkekten ilgi gormeyi, deger gormeyi beklerim, yani adam biraz ozensin , yuzuk gibi bir hediyeyi ozene bezene secsin isterim. Burda fiyat onemli degil ama adamin parasi varken yuzugu para harcamaya deger bulmamasi onemli. Kendisi telefona 20000tl verip, bana 300 tllik yzuuk takiyorsa ben degrsiz hissederim arkadas. Ozene bezene alinmamis, amaaaaan alsin bir yuzuk taksin parmagina iste diyorsa ben kirilirim. maddiyat degil niyet onemli kesinlikle, bana o ozeni , o degeri gostermiyorsa adam ben yuzune bakmam bir daha.

Onemli olan rakam degil zaten, gucun yettigince sevdigine en iyisini, en guzelini vermek kafasinda olmak.
bende böyle düşündüm
bir de zenginlerde gerçekten gördüm bu durumu başka yere gösterişe çok fazla harcarken bazen beş liranın hesabını öyle yapıyorlar ki şaşırıyorum
adamın altında beş altı tane araba bilmem ne kadar ev var işçiye maaşına 10 lira zam istedi diye neler yapıyorlar

birde bu konu zengin cimrilere güzel örnek olmuş

Asıl sorun yüzük sanırım. Ayrıca sevgilisine sigara aldırıyor diye ne kadar garip gelmiş bazılarına... bu durum da bana garip geldi alsın canım asıl ay dur o almasın yük olmayayım düşüncesi araya samimiyetsizlik katıyor. Ayrıca 200 TL'lik bir organizasyonla evlilik teklifi ettiği geceyi ucuza bile kapatmis:) sizin olayınız paranın miktarından çok sizin için yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışmaması... ben sizi anlıyorum. .. eşim eskiden biz daha 18 19 yasindayken bir keresinde kredi kartı çıkarmıştı gidip bana yakut kolye alıcam diye 1 hafta konuşmadım basının etini yedim neden aldın neden yaptın diye burnundan getirdim gerçekten de kızdım ama ruhumu oksadi. Bugün hava soğuk minibüs bekleme taksiye bin parayi düşünme demesi de aynı şekilde ruhumu oksuyor ... bunlar ufak şeyler olay düşüncede incelik sevdiğini herseyin ötesinde tutma. Aşkın gereğidir bu.

Arap dediğin Türk erkeğinin de bir gömlek beteri=D Her türlü hanzoluk, kadına saygısızlık, hasta hasta türlü çeşitli içten pazarlık beklenir.
Kültürle alakalı bir şey. Bu Türkiye, Ortadoğu, Afrika, Arap ülkeleri gibi ülkeler boşuna 3. dünya ülkeleri olarak geçmiyor.
Bu ülkelerin erkeklerinden öyle pek sağlıklı bir kadın-erkek ilişkisi performansı bekleyemezsiniz genel olarak.
Valla söz konusu olayda yani para mevzularında Türk ve Doğulu erkekler çok daha cömerttir aslına bakarsanız. Yani genel olarak biz millet olarak Avrupalılardan çok daha bonkörüzdür.
Diğer meselelerde ise tek yorumum milletten ziyade erkeğin bireysel bazdaki karakteri ve zihniyeti önemli bence. Milliyet o kadar önemli değil.

canım kendine 3 paket sigara alıp bir gece evvelki malborayı verip sen bunu iç ne demektir,bune yüzgözlük,ilişkidede mesafe gerek biraz,adam harcayıp harcayıp pişman oluyor 9 yaşında harçlığının hepsini bitiren çocuk gibi:)

Vallahi ne desem boş Cryptic, kızımıza ayıp ediyor mustakbel enişte.

Arkadaşlar Merhaba,

Erkek arkadasımın durumu cok iyi 1 günde hiçbişey yapmasa minimum 300 lira para harcıyor. cuma günü bi restorana gittik sık ve güzel bi restoran.tektas almıs evlenme teklifi etti. kabul ettim bu arada orda otururken sigaramız bitti orda da bitek marboro satılıyomus onu aldık bizde hesapta 200 tl ye yakın bişey tuttu(pos cihazında gördüm). Buraya kadar hersey normal. Bu arada bu marka sigarayı 2 mizde sevmiyoruz. neyse ogun eve gittik uyuduk ertesi gün uyandık dısarı cıktık 1. olarak marketin onunde durdu sigara alcak bana da alırmısın dedim marbloro paketini attı bunu bitir once dedi güldüm saka sandım ama sonra bi geldi kendine 3 paket almıs bana hiç almamıs gercekten. 2. olarak yemek yicek yer arıyoruz saka olsun diye dedi ki dünkü yere gidelim. oldu dedim hergün orda yiyelim istersen, hergün 200 lira hesap odeyemem zaten dedi. yine sesimi cıkarmadım. Son olarak aldığı yüzük 400 lira lık yüzük. Yanlıs anlamayın parasında pırlantasında gozum yok. Eski nişanlım 300 liralık yüzük almıstı gururla tasıdım cunku ayda 1,000 lira maas alan bi cocuktu durumu ona musaııttı cok mutlu oldum maasının nerdeyse yarısını vermiş diye ama bunda durum cok farklı. Bide hersey 1 günde boyle oldu. bundan oncesinde asla boyle bişeyimiz yoktu. Sizce ben mi cok ayrıntıcı düüşünüyorum, yanlış mıyım?
Ben bakış açınızı beğendim. Bende olsam senin gibi düşünürüm. Parası olan için maddi değeri yüksek hediyeler almak marifet değil zaten onun da lafını ediyormuş. Önemli olan kendisinden birşeyler verebilmek. Ne desemki bilemedim ben böylekerine prim vermedim evde kaldım senin kalmanı istemem:confused::confused:

Valla söz konusu olayda yani para mevzularında Türk ve Doğulu erkekler çok daha cömerttir aslına bakarsanız. Yani genel olarak biz millet olarak Avrupalılardan çok daha bonkörüzdür.
Diğer meselelerde ise tek yorumum milletten ziyade erkeğin bireysel bazdaki karakteri ve zihniyeti önemli bence. Milliyet o kadar önemli değil.

Tabi ki karakter ve kişisel özellikler çok önemli ama kültürün etkisini de göz ardı edemeyiz. Hatta baya bir göz önü etmemiz gerekiyor=)
Doğulu erkeklerin bonkörlüğü de böyle işte, parayı da erk araçlarından biri olarak kullanmaya çalıştıkları bir bonkörlükleri var. Yani hem karısı çalışmasın diye her şeyi yapıp hem de para mevzuları üstünden kadın üstünde erk kurmaya çalışan zihniyetin bir örneği bu arkadaşın anlattığı olay da.

Ben arap erkeklerinin para konusunda cimri olduklarını düşünmüyorum paraları var zaten onların öyle bitecek gibi kaygıları yok. Ya hayırdır arkadaşa arap talip mi var nerden çıktı:KK73:

Bu olayda o sigarayı atmalar, kendine alıp ona almamalar falan... Tam doğulu erkek görgüsüzlüğü, doğulu erkek saygısızlığı... Karşısında kahvehane arkadaşı var sanki allahın hanzosunun. 3 gıdım parasıyla erk kuracak görgüsüz.

Yani Avrupa lı erkeklerde eşim çalışmasın ben eşimin ihtiyaçlarını karşılarım diye bir zihniyet varmı ben pek rastlamadımda

Zaten doğulu erkek parayı böyle bir erk aracı olarak gördüğü için, karşısındaki kadın ondan çok para kazanınca bunu problem ediyor.
Güç dengesi değişiyor çünkü adamın hastalıklı kafasında, kadının daha çok parası olunca.

Asıl sorun yüzük sanırım. Ayrıca sevgilisine sigara aldırıyor diye ne kadar garip gelmiş bazılarına... bu durum da bana garip geldi alsın canım asıl ay dur o almasın yük olmayayım düşüncesi araya samimiyetsizlik katıyor. Ayrıca 200 TL'lik bir organizasyonla evlilik teklifi ettiği geceyi ucuza bile kapatmis:) sizin olayınız paranın miktarından çok sizin için yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışmaması... ben sizi anlıyorum. .. eşim eskiden biz daha 18 19 yasindayken bir keresinde kredi kartı çıkarmıştı gidip bana yakut kolye alıcam diye 1 hafta konuşmadım basının etini yedim neden aldın neden yaptın diye burnundan getirdim gerçekten de kızdım ama ruhumu oksadi. Bugün hava soğuk minibüs bekleme taksiye bin parayi düşünme demesi de aynı şekilde ruhumu oksuyor ... bunlar ufak şeyler olay düşüncede incelik sevdiğini herseyin ötesinde tutma. Aşkın gereğidir bu.
Aynen bencede öyle önemli olan zor olanı yapması. Ayrıca parasıyla hava atan insandan hoilanmam öyleleri genelde sonradan görme oluyor

Yani Avrupa lı erkeklerde eşim çalışmasın ben eşimin ihtiyaçlarını karşılarım diye bir zihniyet varmı ben pek rastlamadımda
Ben bir donem kasiyerlik yaptim 55 lira tuttu diyelim 27.5 lira kadin 27.5 erkek oduyordu :D
Ama haklarini yemiyim 55.5 tutunca genelde fazla kusurati erkekler oderdi :D
Ama bu polonyalilarda falan gecerli degil. Bati avrupalilarda gecerli sadece :27:

Türk kadınları böyle güzelim. Eziliyoruuuz diye ağlarlar ama daha kendileri de kendi cinslerini 2.sınıf görürler. Şimdi kimileri de sana uyuz olmuştur eminim kendileri evlenene kadar bekledikleri halde eşlerinden karşılığını(!) alamıyorlarken, senin önceden cinsellik yaşamış halinle mutlu olman, değer görmen.
Bir de işin asıl üzücü tarafı şu: bu hatunların söylediklerinden şu anlam çıkıyor. Kendi kocaları kendileriyle cinsellik yaşamak için evlenmiş.
Yani kendilerine biçtikleri değer bu.
Eee sonra etrafta neden bu kadar mutsuz evi kadın var? Cinsel özgürlük için evlenen adamın karısına değer vermesi mümkün mü?
Dünyanın her yerinde sekssizm var ama erkekler tarafından yapılıyorken Türkiyede bizzat kadınlar tarafından yapılıyor.
ellerinize sağlık
türk kadının bu kadar ezilme sebeplerinden birini çok güzel açıklamışsınız
türk kadınlarından hala bazıları maalesef mini etek giyen taciz edilmesini normal buluyor
veya erkekle birlikte olunca artık değersiz olunuyor
alacağını almış oluyor
ve bunu kadınlar normal görüyor yetiştireceği adamda öyle oluyor

O erkekten erkeğe değişir, benim tanıdığım gayet düzgün bir abi işssiz güçsüz, niyetinin parasını yemek olduğu belli olan üstüne pek de güzel olmayan bir hatunla evlendi.

Arkadaşımın tez danışmanı doktora mezunu bir kadınla evli, kadın çocuk olduktan sonra çalışmayı bıraktı.

Oluyor yani, adamda para varsa , dokunmayacaksa eyvallah diyebiliyor.

Öte yandan , kasada kocasına , senin bana 1 euro borcun vardı ver diyen kadın da gördüm. Şu kadını bilen seven varken biz niye bu hale geldik rapisam:KK50:

Ben bir donem kasiyerlik yaptim 55 lira tuttu diyelim 27.5 lira kadin 27.5 erkek oduyordu :KK70:
Ama haklarini yemiyim 55.5 tutunca genelde fazla kusurati erkekler oderdi :KK70:
Ama bu polonyalilarda falan gecerli degil. Bati avrupalilarda gecerli sadece :KK53:

Bak bu da çok doğru tespit. Doğu Avrupa ülkelerinin daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Ama tabi ki onlar da yine de birçok açıdan Türk/Ortadoğu erkeğinden fersah fersah iyiler.
Sonuç olarak yine bilinen denkleme geldik, erkeğin hası Kuzey Avrupa'da =D Kıssadan hisse =D

Bak bu da çok doğru tespit. Doğu Avrupa ülkelerinin daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Ama tabi ki onlar da yine de birçok açıdan Türk/Ortadoğu erkeğinden fersah fersah iyiler.
Sonuç olarak yine bilinen denkleme geldik, erkeğin hası Kuzey Avrupa'da =D Kıssadan hisse =D
Niye sen aldigin ev alisverisinin %50sini sana odeten bir kocan olsun mu isterdin?

Konu sahibesi arkadaş inşallah tez zamanda samimi
O erkekten erkeğe değişir, benim tanıdığım gayet düzgün bir abi işssiz güçsüz, niyetinin parasını yemek olduğu belli olan üstüne pek de güzel olmayan bir hatunla evlendi.

Arkadaşımın tez danışmanı doktora mezunu bir kadınla evli, kadın çocuk olduktan sonra çalışmayı bıraktı.

Oluyor yani, adamda para varsa , dokunmayacaksa eyvallah diyebiliyor.

Öte yandan , kasada kocasına , senin bana 1 euro borcun vardı ver diyen kadın da gördüm. Şu kadını bilen seven varken biz niye bu hale geldik rapisam:KK50:
Ay valla cherry bebeğim hiç bilmiyorum 30 da oldum artıkın :KK73: amaaaan ben evlenirsem sevdiğim biriyle evlenicem bacım mantık olayları bana ters:-)

Back