• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

harcadığı parayı basıma kakması.

ellerinize sağlık
türk kadının bu kadar ezilme sebeplerinden birini çok güzel açıklamışsınız
türk kadınlarından hala bazıları maalesef mini etek giyen taciz edilmesini normal buluyor
veya erkekle birlikte olunca artık değersiz olunuyor
alacağını almış oluyor
ve bunu kadınlar normal görüyor yetiştireceği adamda öyle oluyor
Eski nesil okula dahi gönderilmemiş kadınlar cehaletlerinden, onlara öyle öğretildiğinden böyle düşünüyorlardı da yeni nesil okuyup eden kadınların birçoğu kendi ezilmişliklerinden ve öfkelerinden böyle davranıyorlar. Her biri kendi ezilmelerine, acılarına, çaresizliklerine ortak arıyorlar diğer kadınlar arasından.
Kendileri kendi bedenleri hususunda dahi söz sahibi değilken, kendi hayatını kendi isteklerine göre şekillendiren bir kadının mutlu mesut olması fikri çıldırtıyor onları. Acı ama gerçek bu.

Niye sen aldigin ev alisverisinin %50sini sana odeten bir kocan olsun mu isterdin?

Benim, hayatımdaki hiçbir insanla aramda paranın lafı olmaz. Bırak hayatımı paylaşmayı seçtiğim insanla, hayatımdaki en alelade insanla dahi.
Para sadece bir araç. Gerektiğinde gelir, gerektiğinde harcanır. Bende olur, ben harcarım. Sende olur sen harcarsın.
Benim aç kalacak, yemek alacak kadar bile param olmadığı zamanlarım oldu. Paranın eksikliğini bile hissetmedim. Bir gün gittim komşu teyzenin evine, bir gün gittim arkadaşın evine, bir gün biri yemek ısmarladı, bir gün bir arkadaş 3-5 şey aldı, getirdi.
Paranın hayatınızda nasıl etkili olacağı, sizin ona biçtiğiniz değer ve atfettiğiniz anlamla alakalı.
Siz bir aşk ilişkisini bile "ev alışverişini ödetmek" vs. gibi tasvirlerle ifade ediyorsanız, bu benim anlamlandıramayacağım bir bakış açısı olur.

Niye sen aldigin ev alisverisinin %50sini sana odeten bir kocan olsun mu isterdin?

Adamsa, bana kişiliğime , kariyerime , kafama gerçekten saygı duyuyorsa beni ağzında değil gerçekten beyninde birey olarak görüyorsa , kaşı gözü başka kadınları gördüünde oynamıyorsa üstüne üstlük İskandinavyalıysa isterim tabi :kk77::kk77:

%50yi adamdan yiyen karşılığında daha çok şeyden vazgeçer bence.

Adamsa, bana kişiliğime , kariyerime , kafama gerçekten saygı duyuyorsa beni ağzında değil gerçekten beyninde birey olarak görüyorsa , kaşı gözü başka kadınları gördüünde oynamıyorsa üstüne üstlük İskandinavyalıysa isterim tabi :kk77::kk77:

Beni İskandinav gençlerine emanet ediniz=D=D Alışverişlerinin %50'si de benden! =D

Bu mesaj benimde dikkati mi çekti.
Öyle olan koca kötü koca mı oluyor sizin nazarınızda.
Çalışıp para kazanan biriyse neden %50 yi bayan ödemesin ki?

neden iki kişi de çalışıyorsa ve ortak bir bütçe varsa öyle ya da bir masrafın yarısı zaten bir taraftan diğeri diğer taraftan çıkacaktır. hani ortak yaşam, aile, müşterek falan
ha kastınız restoranda bile alman usulü yapmaksa o zaten olmaz da kasıt o değil sanırım. oysa da konuyla çok alakalı olmamış

Eski nesil okula dahi gönderilmemiş kadınlar cehaletlerinden, onlara öyle öğretildiğinden böyle düşünüyorlardı da yeni nesil okuyup eden kadınların birçoğu kendi ezilmişliklerinden ve öfkelerinden böyle davranıyorlar. Her biri kendi ezilmelerine, acılarına, çaresizliklerine ortak arıyorlar diğer kadınlar arasından.
Kendileri kendi bedenleri hususunda dahi söz sahibi değilken, kendi hayatını kendi isteklerine göre şekillendiren bir kadının mutlu ve mesut olması fikri çıldırtıyor onları. Acı ama gerçek bu.
evet okumuş etmiş denilen kızlar da böyle
ben illaki evlenmeden herkes beraber olsun demiyorum ama evlenmeden beraber olmayan kadına nasıl saygı duyuluyorsa beraberlik yaşayana da duyulmalı
ama öyle olmuyor maalesef
sanki beraberlik yaşayan diğerinden daha değersiz aklıma konuyla ilgili bir örnek geldi komşularımızdan biri evliliğinde mutsuzdu sanırım
diğer komşumuz ikinci evliliğini hiç evlenmemiş bir beyle yapmıştı ama kadının üstüne titriyordu
kadına bak ne şanslı dula böyle davranıyor kız olsaydı neler yapar demişti
işte orada kıskanan kadının ruh hali mevcut
ben böyle geldim mutlu olamadım o nasıl olur

Erkekler böyle para harcamak pahalı hediyeler almak gibi şeyleri aslında sevmiyor yani yok bundan hoşlanan erkek. Kızı tavlamak için yada ayıp olmasın diye gidilir o 100 gram ete 100 lira ödenen yerlere. Is ciddiye binince aman artık yabancı değil kafasına girmiş olabilir. Biraz hızlı adapte olmuş olaya sadece

Adamın aylık harcaması 9000 lira ise hayatın doğal akışına uygun olarak 100 gr ete 100 lira verilen yerlere gidecektir. Erkekler genel bir hareket yemini etmiş değiller, neden sevmesin hiçbiri kendine göre hoş bulduğu yerlerde yemek yemeyi?

Bu arada cinsiyet fark etmeden yorum yapmak istiyorum. Örnek olarak onun doğumgününde ödediğiniz yemeğin parasını ertesi gün söyleseniz ve söylenseniz çok çirkin olurdu. Hediye olarak da aylık kazancınızla inanılmaz orantısız bir hediye almanız, manevi bir hediye de olmaması da hoş durmaz.

Kim olursa olsun markete gitmek için arabadan iniyorsam istediği her şeyi alırım. Yani bazı eleştirileri anlamam mümkün olmadı gerçekten.

Bak bu da çok doğru tespit. Doğu Avrupa ülkelerinin daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Ama tabi ki onlar da yine de birçok açıdan Türk/Ortadoğu erkeğinden fersah fersah iyiler.
Sonuç olarak yine bilinen denkleme geldik, erkeğin hası Kuzey Avrupa'da =D Kıssadan hisse =D
Valla güzelim kusuruma bakma ama katılamayacağım. Daha az önce bu milliyetle değil karakterle ilgili dedim ama madem kıyas yapacağız. Bizim Türk erkekleri Ruslardan katbekat iyi. Daha doğrusu şöyle diyeyim bizim millet içinde düzgün erkek sayısı rusyadakilerden fazladır.

ha kastınız restoranda bile alman usulü yapmaksa o zaten olmaz da kasıt o değil sanırım. oysa da konuyla çok alakalı olmamış

O kafayı ben de anlayamadım hala, yani evli çift sonuçta ev bütçesi ortak ayrı ayrı ödemek neyin nesi?? Gerçi almanlar efsane cimri, ayrı ayrı para biriktiriyorlarsa hiç şaşırmam.

Sevgiliyken dışarı çıkıp paylaşmakla bu ayn şey değil ki, dediğiiz gibi. Evli çift + alman usülü manyakça bence de.

Bu mesaj benimde dikkati mi çekti.
Öyle olan koca kötü koca mı oluyor sizin nazarınızda.
Çalışıp para kazanan biriyse neden %50 yi bayan ödemesin ki?
ama alışverişe gidip 50 lira tuttu ver 25 ini diye ince ince hesaplar yaoılması ev arkadaşından başka şeyi andırmıyor
ha adam market alışverişini yapar kadın gider benzin alır vs. o ayrı ama en ufak market alışverişini kılı kılına ikiye ayırıp ödemek tuhaf geliyor

Alakasız ama kendisi bakir olmayan erkeklerin evleneceği bayanın bakire olmasını istemesini en doğal hakkı olduğunu düşünmesi, üstüne bakire olmayan bayanları aşağılaması mal gibi görmesini anlamıyorum. Böyle bir erkekle ben evlenmek istemem. Yanlış anlaşılmasın elbette doğru olan kişinin hayatında ilki evleneceği kişi olmalı ancak bu yaklaşımı tasvip etmiyorum

Valla güzelim kusuruma bakma ama katılamayacağım. Daha az önce bu milliyetle değil karakterle ilgili denedim ama madem kıyas yapacağız. Bizim Türk erkekleri Ruslardan katbekat iyi. Daha doğrusu şöyle diyeyim bizim millet içinde düzgün erkek sayısı rusyadakilerden fazladır.

Bu tezin yanlışlığını en basit şuna bakarak görebiliriz, Türkiye'deki kaç kadın Rus kadınlar kadar özgürce yaşayabiliyor cinselliğini? Slav ülkeleri Kuzey Avrupa ülkeleri kadar gelişmiş değil elbette ama Türkiye'yle falan kıyas kabul etmezler.
Benim bir dolu Rus (ve başka Slav ülkelerden) erkek arkadaşım oldu. Kadın-erkek ilişkilerine, cinselliğe bakış açılarını Türk erkeğinin hastalıklı bakış açısıyla aynı cümle içinde bile kullanmamız Slavlara hakaret olur.
Bugün kaç tane Türk kadını ailesinden, özellikle de ailesindeki erkeklerden saklamadan bırak sevişmeyi, bir erkek arkadaşa sahip olabiliyor?
Allah aşkına, akıl var mantık var=)

İş çıkışı özür dilemeye geldi. Kendimi acıklama fırsatım olsun diye gittim onunla herseyi anlattım yüzüğün fiyatının onemli olmadığını ama kendi harcadığının yanında onu almasının beni kırdığını söyledim aynı sekilde ben gidip yeni cıkan teknolojik ürünlere düşünmeden milyar milyar doksem sana da 10 liralık bi gömlek alsam kırılmaZ mısın dedim. Hak verdi hatta soylede ilginç bi durum var. Pırlanta onlarda nişanda takılırmıs bu yüzük nişana kadar sembolik bişeymiş ayrıca yüzüğe 1.000 lira para vermiş faturasıda hala cüzdanındı hatta onuda gösterdi yarın bakıcaz artık yabancı gorunce kazıklamıslar anladığım kadarıyla. Sigara olayına gelince saka yaptım diyo e ama gercekten almadın bunun nesi saka dedim. Senin sigaran yoktu orda ayrıntılı acıklama gereği duymadım beni biligorsun sonucta diye dedi. Tutan hesap parası için ağzımdan düşğnmeden cıktı diye özür diliyor. Yüzük konusunda kazıklanmıssa bile değişim değil iade etmesi gerektiğini söyledim. Biraz daha tanıyana kadar yüzüğü takmayı dusunmuyorum bidaha cunku. Haber vermek istedim , tesekkurler yorumlarınız için .

Ay birde internet te rastlıyorum bakire olmayan kadınlara acıyorlar. Salak işte düşünmüyorki Allah cehenneme alırken olum senin zarın yok hadi yırttın demeyecek

Valla güzelim kusuruma bakma ama katılamayacağım. Daha az önce bu milliyetle değil karakterle ilgili denedim ama madem kıyas yapacağız. Bizim Türk erkekleri Ruslardan katbekat iyi. Daha doğrusu şöyle diyeyim bizim millet içinde düzgün erkek sayısı rusyadakilerden fazladır.

Rusyayı ne Avrupa'ya ne Ortadoğu ya katalım, kadını da erkeği de artık havasından mıdır suyundan mıdır ayrı ayrı cins.:KK50:

Benim tanıdığım Rus erkekleri de Türk erkekleri gibi ataerkil kafada.

Aldatma oranı burdakini sollar, aldatmayacak adam bulamazsınız, kadınlar zaten kabullenmiş aldatılmayı. Benimle yaşıt insanların hepsinin birer ikişer üvey kardeşi var, farklı annelerden.

Döven , söven de var.

Ruslar berbat. Hem tipleri kötü, hem kafaları kötü. Fersah fersah kaçınız gençlik.

Lakin arkadaş olarak çok eğlenceliler. Batı Avrupalılar mal gibi bence, ama bu milletten insanlarla iyi arkadaş olunuyor bence.

Rus erkeği Türke tercih ederim , çünkü daha iyi eğitimliler. Sonuçta 2 grup da tipsiz ve aldatan ise, eğitimli olanına gitmek gerek. :KK50: En sıradan okula gitmiş olan bile Türkiye nin en iyi üniversitesine gitmiş adamdan daha iyi eğitimli, eğtim sistemi süper. Rus edebiyatını, Dünya edebiyatını , klasik felsefeyi okumaya ortaokulda başlıyorlar. En sıradan eğitimli adamla bile varoluşçuluğu da , Orhan Pamuk romanını da tartışabilirsin.

Son düzenleme:
evet okumuş etmiş denilen kızlar da böyle
ben illaki evlenmeden herkes beraber olsun demiyorum ama evlenmeden beraber olmayan kadına nasıl saygı duyuluyorsa beraberlik yaşayana da duyulmalı
ama öyle olmuyor maalesef
sanki beraberlik yaşayan diğerinden daha değersiz aklıma konuyla ilgili bir örnek geldi komşularımızdan biri evliliğinde mutsuzdu sanırım
diğer komşumuz ikinci evliliğini hiç evlenmemiş bir beyle yapmıştı ama kadının üstüne titriyordu
kadına bak ne şanslı dula böyle davranıyor kız olsaydı neler yapar demişti
işte orada kıskanan kadının ruh hali mevcut
ben böyle geldim mutlu olamadım o nasıl olur
sorun ne biliyor musun vikidedi. ben bu kadınları, hani mahallede bir amca olur ya çocukluğunu yaşayamamıştır, dayak bilmem ne derdine çocuklar oynadı mı alır eline bıçağı "kesicem topunu" der. ona benzetiyorum, öyle bir mutsuzluk ve tahammülsüzük
sanırsın ki evlenmeden önce birlikte olan kadınlar onları da zorla adamların koynuna sokuyor. sen birlikte olma abla, tamam ama beni ya da başkasını da kendi ahlak yargınla yargılama, ha beni yargılasın çok da fifi der geçerim, umurumda bile olmaz 29 yaşında kadınım onun sözüyle mi hareket edeceğim de örneğin burada konu sahibi zaten dertli ki bence haksız olduğu yerler de var ama onu boş ver, kadına e sana şimdi 20 lira bile harcamaz, bu ne demektir?
hadi konu sahibi de gayet ayakları üzerinde duran bir insan. gencecik bir kadın geliyor daha 21 yaşında birlikte olmuş benden soğudu, ben nasıl ilişkimizi düzeltirim yazıyor vay efendim istediğini aldıcılar ortaya çıkıyor.
çünkü bekaret bekaret tanrılarına bir adakla sunulmalı, evlilik sonrası bozulduğunda kırk gün kırk gece şenlik yapılmalı. erkekleri anlıyorum, bu onların düzeni zaten, o düzene çomak sokulsun istemiyorlar, böyle kadınları sömürmek daha kolay da hemcinslerim bunu yapmıyor mu artık sinirlenmiyorum da çok üzülüyorum.

ama alışverişe gidip 50 lira tuttu ver 25 ini diye ince ince hesaplar yaoılması ev arkadaşından başka şeyi andırmıyor
ha adam market alışverişini yapar kadın gider benzin alır vs. o ayrı ama en ufak market alışverişini kılı kılına ikiye ayırıp ödemek tuhaf geliyor

Benim demek istediğim de bu değil zaten.
Ama ben para kazanıyorsam bayağı da masraf yaptıysak orada çıkarıp para vermek benim zoruma gitmemeli.
50 tl tuttuysa çıkarır veririm illa ondan da beklemem.
Yani bu tür şeyler arada sıkıntı olmamalı. Ben alışveriş parasını veririm o benzin dediğiniz gibi. İlla yarı yarıya ödensin demiyoruz.

Back