• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanimlar evlenip kendi ailesiyle aynı apartmanda yasayan var mı?

Ben mesela kayınvalidemi,kayınpederimi,görümcemi çok çok severim.
Ama yine de her gün,her halimle karşılaşmak istemem.
O gün işten yorgun gelirim,gergin olurum,sinirli olurum vs. yanlış anlaşılsa da söylemek isterim ki olumsuz duygular içerisindeyken kendi annemi de görmek istemem ben. Çünkü belli etmemek için çaba gösteririm,bir,iki başarırım ama her gün maskeyle gezemiyor insan. Telefonda iyiyim,şükür,süperiz demek kolay ama yüzyüze zor yani.
Kendi annem de olsa kocamın annesi de olsa her halimi niye görsünler?
Artı benim kocam da neden her gün benim annemi görmek zorunda olsun ki?
Sevgi,saygı her daim! Ancak önce özel hayat bence.
Biz ayni binadayiz ama kocam annemi babami tabi ki hergun gormuyor,evimiz de yiyor iciyoruz.annemler zaten cagirsak bile gelmezler..ayni evde yasamiyoruz yani.kizim annemlerde olmak istedigi icin ozellikle hafta sonlari esimle basbasa vakit gecirebiliyoruz o yuzden ozel hayatimiza katkilari cok bizim...

Ailemle aynı apartmanda değil ama aynı sitede farklı bloklarda oturduk 6 sene.

Bizim için en büyük avantajı kızımın bakımı idi. Hamile idim zaten taşındığımızda ve kızım anneanne-dede ile büyüdü diyebilirim. 1,5 yaşında iken işe başladım. Kreşe gidene kadar anneanne baktı. Kreşe ve ilkokula başladığında okul sonrası biz gelene kadar gene onlarda idi.

Dezavantaja gelince; ister istemez içli dışlı olunuyor. Ancak her iki taraf da sınırlarını bildikten sonra, duracak yeri bilmek sorun yaratmıyor. Benimkiler zaten damada deli divane olurlar, tartışmalarımızda bile bir kere beni tuttuklarını görmedim :bicak:

Biz ayni binadayiz ama kocam annemi babami tabi ki hergun gormuyor,evimiz de yiyor iciyoruz.annemler zaten cagirsak bile gelmezler..ayni evde yasamiyoruz yani.kizim annemlerde olmak istedigi icin ozellikle hafta sonlari esimle basbasa vakit gecirebiliyoruz o yuzden ozel hayatimiza katkilari cok bizim...
Evlendiginizden beri mi aynı binadasınız ? Ve tartışmalarda vs ailenizin duyması gibi bir durum söz konusu oluyor mu yani beni en tedirgin eden konu da bu aslında tartışmalarımızda ailemin bunu duyması annemde ben üst kata gelcem dediğimde kızım tartışırsınız bizim duymanızı bilememizi istemezsin sonra acaba duydular mı ettiler mi diye canin sıkılır falan demisti ses yalıtımı düşünüyorum bu ses gitmesine engel olur mu acaba

Ben yaşayamazdım en ufak kavga sesimiz gitse annem aman bunlar geçinemiyor diye kafasına takar da takar ne desem ikna edemem :halay:

Ben yaşayamazdım en ufak kavga sesimiz gitse annem aman bunlar geçinemiyor diye kafasına takar da takar ne desem ikna edemem :halay:
Hahahah anne yüreği iste benimde en büyük tedirginliğim bu ses yalıtımı buna ne kadar engel olur onu da bilemiyorum gerçi aramızda bir daire daha olacak yani ama iste

Cok anlayisli insanlar olmasi belki sikinti yasatmaz ama baska turlu sorunlar olusturabilir.yine yakin olun ama ayni apartmanda gerek yok bence

Çat kapı davetsiz gelen kimseyi sevmem ben. Evlenmeden önce çok çat kapı gelen oldu. Yıllarca çok çektik. Habersiz plansız kimseye gitmeyiz kimseninde gelmesini istemem o yüzden.
Ailem yapmaz ama akrabalarım yapabilir. Eşimin annesi kendini ve sokaktan topladığını getirir.
Haliyle istemiyorum kimseleri.

Tek istinası bakıma muhtaçlık durumu.
Annem 7/24 bakıma muhtaçsa aynı bina olur diğer türlü yaşılılık halleriyle aynı mahalle olur aynı bina aynı sokak olmaz.
Kv umrumda değil çocukları düşünsün. Hurmalar hurmalar diyorum çekiliyorum.

Ben anlamiyorum, evlenecek yaşa gelipte ne bu annelere bağimlilik? Kendi evini, yuvani kurup özgür olup istemezmisiniz?

Bide o imzadan önce sevgililik tüh kaka olup, o imzadan sonra annenlerin az ilerde sevişmek nedir ya? Ben en basit onu bile yapamazdim duyarlar diye.

Çok ciddi soruyorum, Türkiyede yetişkinler kadin erkek fark etmez, niye kendi ayaklarin üzerine durmak istemezler?

Ben yaşamıştım
Kv demin kıskançlıkları ve eski eşimi sen içgüveysi misin diye doldurmaları dışında bir sıkıntı yaşamadım
Üstelik eski eşim istemişti ailemi cok sevdiği için aynı apartmanda olmayı
Evler güzeldi yeni binaydı depreme dayanıklı vs oturduk bizde

Hanımlar evlenip kendi ailesiyle aynı apartmanda yaşayanlar varsa yaşadıklarını sıkıntıları artı yönleri vs paylaşabilir misiniz ?
Ailenizle sorun yaşamaya bilirsiniz ,sonuçta anne baba abi yenge vs açık açık konuşabilirsiniz. Bu duruma eşin ailesi ne diyecek bence onu düşünün. Ana ağzına giden bir koca herşeye karışan bir kv niz varsa annenizin dizinin dibindede olsanız size dünyayı cehenneme çevirir. Bitmeyen dedi kodu ve beklentiler .
Sürekli annesinde bize gelmiyo gitmiyo vs vs
Bunlara hazırlıklı olun

biz annemle ayni binadayiz.
yani bina bizim.
Benim ayrica evim var kira gelirim var yani.
sikinti yok annem cok anlayislidir.
cocugum icinde gozum arkada kalmiyor.
pazar carsi beraber takiliyoruz annemle
Babamla cok anlasamam sadece o da karismaz.
Yani benim ailem oyle girip cikmaz karismaz ben rahatim.
annemle kahve iciyoruz arada islerimize mola verip arkadas komsuda aramiyorum ihtiyacimda yok.

Evlendiginizden beri mi aynı binadasınız ? Ve tartışmalarda vs ailenizin duyması gibi bir durum söz konusu oluyor mu yani beni en tedirgin eden konu da bu aslında tartışmalarımızda ailemin bunu duyması annemde ben üst kata gelcem dediğimde kızım tartışırsınız bizim duymanızı bilememizi istemezsin sonra acaba duydular mı ettiler mi diye canin sıkılır falan demisti ses yalıtımı düşünüyorum bu ses gitmesine engel olur mu acaba
Anneniz haklı aslında, her kavganızı anlayacak aileniz, ses yalıtımı olsa bile yüz ifadenizden, tavrınızdan belli edeceksiniz eşinizle kavga ettiğinizi, hele anneler hemen anlar ortada bir sorun olduğunu, aileniz evliliğinize karışmasa bile kavgalarınızdan olumsuz etkilenirler, iyice düşünün aynı apartmanda yaşama işini.

Ben ayni apartmanda oturmuyorum ama ayni sehirde ayni mahalledeyim.esim de ailemle ayni is yerinde.
Bana sorarsaniz her iki tarafa da uzak olun biraz. hic onermiyorum cok yipratici cunku.
Annenizin dedigi gibi aranizdaki her tatsizliktan haberdar oluyolar bu onlari da etkiliyo.

Back