• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanimlar evlenip kendi ailesiyle aynı apartmanda yasayan var mı?

aynı binada değilim ama arada bi sokak var yürüyerek 3 dk ailem. :) ama inanın çağırmayla zorla geliyolar. dün akşam çaya çağırdık gelin die 40 nazla geldiler. siz bize gelin diyo babam :) siz 10 gelin biz 1 gelelim diolar. öyle rahatsız asla etmezler. faydaları var zararları yok. çat kapı arayıp gelmezler asla annem daha gündüz oturmasına öyle gelmedi. hep ben gidiyim isterler yani. babannemle annem aynı evde yaşıyr babannem sitem eder sürekli beni yanında onlarla olayım ister ama malesef olmuyr çalışıyorum herkesn kendine göre işi var gücü var diorum geçiyorm annemde babamda çok anlayışlıdır. kv 10 15 dk arabayla benim. annemle bi sokak var evide ordan isteyen kv idi bababmla işe gidiorum die. ama gel gör ki hep ordayım annemdeyz zanneder ona gitmeynce surat asar annemlere gidicez diyince laf vurur yüzü değişir falan düşünün ki bide aynı binada oturcaz valla keser adamı herhalde :) lkendisi annesinden çıkmamış zamanında ama empati yapmıyor banaa..lafa gelince ben sitem ettm geçen annemlere gdince yüzün düşüyor die ama öyle değilmiş bilerek ordan ev aldırmış ki onun gidemediği yerde annem hep yanımda olacağı içinmiş art niyeti yokmş falan filanmışş hiç inandırıcı gelmiyor bazen. ama aynı bina istemem ben.zamanında ev alırken anneme aynı sokakta ev vardı eşim istedi ben istemedim ne gerek var die. bi sokak öteden aldırdım. ailem rahatsız edeceği için değil ben kendim arada en azında sokak olsun özlensin isterim ondan. şimdi bebeğim olcak annem bakcak ona götürcem yakın zaten. tabi kv bakalım ne dicek bu duruma bebek bakmaya.. ama yinede aynı bina istemem tavsiyede etmem hem annemle hemde kv ile gerek yok bencee ..

:KK9::KK9::KK9:
+10000
Kesinlikle katılıyorum.

Biraz bağımsızlık her zaman iyidir.
Yazımı, yıllar önce izlediğim bir dizideki bir çiftin hayalindeki ev ile bitireyim:
Ailenin zırt pırt gelemeyeceği kadar uzak, gelince kalmayacagi kadar yakin:KK75:

yengeç sen doğru yolda ilerliyorsun

aynen o hayal edilen gibi bir ev senin olsun

işte ben çalıştığı halde çocuğuna aileden birilerinin bakmasını tercih etmeyen kişilerdenim

her annem ya da kv çocuğuma baksın mı yoksa bakıcı mı konusuna uzun uzun yazarım büyüklere çocuk baktırmamak konusundaki görüşümü

ben ailelerden uzak olmak gerektiğini savunuyorum

belki ilerleyen yıllarda fikrim değişir ama :)))
Saygi duyuyorum.ben de tam tersi yabanci birine birakamam cocugumu..cocugum onlara onlar cocuguma iyi geliyorlar

annem çocuguma baktı sağolsun ama
inan bana iş çıkışı gittiğimde yemek hazırlamış olurdu hemen masaya oturur
yemeği yer bulaşığı yıkar oturma odasına bile gitmeden evime giderdim
çünkü akşama kadaryoruluyor zaten daha fazla rahatsızlık vermek istemezdim
Ben de yemek hizmeti beklemiyorum zaten..alisverisi yapiyorum o biraz fazla pisiriyo ben alip evime geciyorum esimle evimizde yiyoruz..beraber yemissek tabi ki bulasik,cay ben yapiyorum

peki ben bir şey sorsam

mesela eşiniz hiç mi bu akşam da balık yiyelim diye eline alıp gelmedi

yani yukardan hazır yemek olayı bana çok garip geliyor da

o gün canının bir şey istemesi imkanını ortadan kaldırıyor sanki annem bunu pişirmiş bunu uygun görmüş

ben kendi evimde yemeğime karar dahi veremiyorum gibi hissetmiyor musunuz

hani bekar olup ailesi ile yaşayanlara diyoruz ya orası annenin evi kendi evine çık kendi kurallarınla yaşarsın diye

ben bu aynı apartmanda yaşayınca bu kendi evin kendi kuralın hissi olmuyormuş gibi geliyor

ben hiç denemediğim için bilmiyorum ama siz çok güzel anlatmışsınız
Bana sormamissiniz ama cevap vermek istedim..onumuze ne konulursa onu yemiyoruz tabi ki...annem soyler ne yapacagini,biz bisey istersrk soyleriz..esim disardan yemegi cok sever mesela daha once yalniz yasadigi icin alismis cogu zaman disardan soyleriz,gelirken getirir...bazen arar erken gidip yemegi ben yapicam der..bazi hafta sonlari romantik masa hazirlariz cunku kizim asagida kalmak ister...k.validem olsaydi yemek varken niye disardan geliyo,niye aliyosun diye laf yapardi biliyorum

eşinizin ailesinin tepkilerini merak ettim zira ben öyle olsam bilemiyorum kv demin yüzü nasıl olur lafı nasıl vurur die düşünürüm :)
Eşim ailesi oturduğumuz ilçenin bir köyünde yaşıyor bizimde orda bir evimiz var şu an ama biz eşimle iş dolayısıyla ilçede oturmak durumundaydık. Kendi ailemle aynı apartmanda babamın kuzeninin kiralık dairesi vardı ve uygun ia vericekti bize kiraya. İnan eşimin ailesi hiç kötü bir tavır sergilemedi öyle insanlar değiller. Kayınvalidem geldi birlikte temizlik yaptık çeyiz için filan. Hatta memnun oldular böyle olduğu için eşim ışe gidince hiç değilse aklımız kalmaz dediler :)

Eşim ailesi oturduğumuz ilçenin bir köyünde yaşıyor bizimde orda bir evimiz var şu an ama biz eşimle iş dolayısıyla ilçede oturmak durumundaydık. Kendi ailemle aynı apartmanda babamın kuzeninin kiralık dairesi vardı ve uygun ia vericekti bize kiraya. İnan eşimin ailesi hiç kötü bir tavır sergilemedi öyle insanlar değiller. Kayınvalidem geldi birlikte temizlik yaptık çeyiz için filan. Hatta memnun oldular böyle olduğu için eşim ışe gidince hiç değilse aklımız kalmaz dediler :)

valla biz ikimizde çalışıyorz annemle bi sokak var aramızda evde olsam eminim burda oturamazdım. kv ev alırken kendisi istedi ordan alın hem babmla işe gittiğim için orası daha iyi olur vs dedi sağolsun ama sonra işler değişti. ben anneme gidince duyarsa falan surat asmalar etmeler laf vurmalar. sanıyorki hep ordayz halbuki ben annemden çok onu görüyorm bazen. kv arabayla 10 15 dklık mesafede. çok iyidir hoştur ama benmki dikdatör dediği istediği dilediği olmasn tavrı değişir. bence pişman oldu böyle istediğine ama iş işten geçti. sırf bi lafı yüzünden eşimle birbirimize girdik evi satsın istedim sonradan ama eşim satmıyor memnun halinden. eşim dolmuş şöferi annem taa dolmuşa yemek gönderir eşime yesin die. her dediği olur eder eşim çok memnun ama kv sanmıyorum yani hiçç.. halbuki kendi hep annesiyle kalmış gezmş tozmş kv ile hiç anısı yok ama şimdi ben öyle yapsam yüzüne bakılmaz herhalde. takmıorm bende napayım saygımı gösteriyrm elimden geldiğince yapabildiğimi yapıorm artık. eşim diyor ki annene pazar parası verelim yemeğimizi yapsın akşam en azından yemekle uğraşma onlarda ne pişerse bizede bi tabak verirler diyor. ben istemedim şahsen. sonra annen duyarsa nolcak dedim. söylemeyz duymaz etmez dedide yinede kabul etmedm nolur nolmaz die. gerisini siz düşünün :)

kvdem de bana yemekleri beraber yapmamız gerekli aslında sizde 2 bizde 2 kişiyiz falan dedi bi zamanlar. bende yoo ben bize göre ayarladım yapıorum demştm. evler uzak sonra gelin gidine döner olay hergün git orda ye çaya çorbaya bak bulaşık desen cabası eve gel vs derken gerçekten çok yorucu olur o yüzden onuda kabullenemem. çünkü gerçekten yorucu oluyor haftada 1 2 gnün gidince bile sofrasıydı çayı bulaşığı salatası herşeyin servisi bana bakıyor çalıştığım için haşatım çıkıyor. yemek yollasada yesek neyse dicemde öyle olmaz die bişi demedim.

annem yapsa onada gitmem kapıdan alır gelirimde sırf kv den sebeb yok falan dedim :) bebiş olunca ne olur bilemem tabiki :)

uzun oldu kusura bakmayınn :)

Ben mesela kayınvalidemi,kayınpederimi,görümcemi çok çok severim.
Ama yine de her gün,her halimle karşılaşmak istemem.
O gün işten yorgun gelirim,gergin olurum,sinirli olurum vs. yanlış anlaşılsa da söylemek isterim ki olumsuz duygular içerisindeyken kendi annemi de görmek istemem ben. Çünkü belli etmemek için çaba gösteririm,bir,iki başarırım ama her gün maskeyle gezemiyor insan. Telefonda iyiyim,şükür,süperiz demek kolay ama yüzyüze zor yani.
Kendi annem de olsa kocamın annesi de olsa her halimi niye görsünler?
Artı benim kocam da neden her gün benim annemi görmek zorunda olsun ki?
Sevgi,saygı her daim! Ancak önce özel hayat bence.

Aynı binada değiliz iki sokak var aramızda ben avantajlarını çok yaşıyorum mesela riskli gebelik geçiriyorum sağolsun anacım yemek işinde yardım ediyor kendi getiremezse eşim gidip alıyor yada annem gelip bizde yapıp gidiyor. Zırt pırt gelen insanlar değiller öyle olsa belki sıkılırdım bilmiyorum ama iki üç günde bir görüşmek yetiyor. Onun dışında bir sıkıntı yaşamadık ama ailenin anlayışlı olması çok önemli yoksa kendi ailende olsa ikide bir karışan insanlar huzur bozar

Sizin için olmaz ama eşiniz için olur. İki tarafa da uzak olmak en iyisi. Burada aile apartmanında yaşayıp şikayet eden gelinlerin hepsinin eşine sorun onlar da hiç sıkıntı olmayacağını düşünmüşlerdir.

valla biz ikimizde çalışıyorz annemle bi sokak var aramızda evde olsam eminim burda oturamazdım. kv ev alırken kendisi istedi ordan alın hem babmla işe gittiğim için orası daha iyi olur vs dedi sağolsun ama sonra işler değişti. ben anneme gidince duyarsa falan surat asmalar etmeler laf vurmalar. sanıyorki hep ordayz halbuki ben annemden çok onu görüyorm bazen. kv arabayla 10 15 dklık mesafede. çok iyidir hoştur ama benmki dikdatör dediği istediği dilediği olmasn tavrı değişir. bence pişman oldu böyle istediğine ama iş işten geçti. sırf bi lafı yüzünden eşimle birbirimize girdik evi satsın istedim sonradan ama eşim satmıyor memnun halinden. eşim dolmuş şöferi annem taa dolmuşa yemek gönderir eşime yesin die. her dediği olur eder eşim çok memnun ama kv sanmıyorum yani hiçç.. halbuki kendi hep annesiyle kalmış gezmş tozmş kv ile hiç anısı yok ama şimdi ben öyle yapsam yüzüne bakılmaz herhalde. takmıorm bende napayım saygımı gösteriyrm elimden geldiğince yapabildiğimi yapıorm artık. eşim diyor ki annene pazar parası verelim yemeğimizi yapsın akşam en azından yemekle uğraşma onlarda ne pişerse bizede bi tabak verirler diyor. ben istemedim şahsen. sonra annen duyarsa nolcak dedim. söylemeyz duymaz etmez dedide yinede kabul etmedm nolur nolmaz die. gerisini siz düşünün :)

kvdem de bana yemekleri beraber yapmamız gerekli aslında sizde 2 bizde 2 kişiyiz falan dedi bi zamanlar. bende yoo ben bize göre ayarladım yapıorum demştm. evler uzak sonra gelin gidine döner olay hergün git orda ye çaya çorbaya bak bulaşık desen cabası eve gel vs derken gerçekten çok yorucu olur o yüzden onuda kabullenemem. çünkü gerçekten yorucu oluyor haftada 1 2 gnün gidince bile sofrasıydı çayı bulaşığı salatası herşeyin servisi bana bakıyor çalıştığım için haşatım çıkıyor. yemek yollasada yesek neyse dicemde öyle olmaz die bişi demedim.

annem yapsa onada gitmem kapıdan alır gelirimde sırf kv den sebeb yok falan dedim :) bebiş olunca ne olur bilemem tabiki :)

uzun oldu kusura bakmayınn :)
Sorun yok okudum hepsini :) aynen sen saygını koru yine de eline koz verme o zaman boşver. Benim kayınvalidem biz onlara köye gidince bahçesinden bana bi poşet anneme ayrı poşet hazırlıyor meyve sebze. Ben şükredeym valla neleri varmış sıkma canını akışına bırak canım

Sorun yok okudum hepsini :) aynen sen saygını koru yine de eline koz verme o zaman boşver. Benim kayınvalidem biz onlara köye gidince bahçesinden bana bi poşet anneme ayrı poşet hazırlıyor meyve sebze. Ben şükredeym valla neleri varmış sıkma canını akışına bırak canım
benim kv dede çok vericidir evinde herşeyi al götür oderece bak hakkını yiyemem o konularda :) ama konu benm anlttığım tarza gelnce başkalaşıyor çözdüm artık yani tek oğlu evin herşeyi evlendi kabullenemedi die düşünüyrm bazı şeyleri.kendi istediği olsun gib takılıyor oda olmaynca tabi haliyle bnlar doğuyor ortaya :) düşünün bi yere gidicekse önce eşimi arıyor sen götürür müsün götürmezsen zaten kendim gidicmde die cümleye başlıyor :) madem gidiceksn haftasonu nie arıosun git gel madem. eski eşimin bekarlığını arıyor anlayacağınız..:) hayırlısı ne diyelim

benim kv dede çok vericidir evinde herşeyi al götür oderece bak hakkını yiyemem o konularda :) ama konu benm anlttığım tarza gelnce başkalaşıyor çözdüm artık yani tek oğlu evin herşeyi evlendi kabullenemedi die düşünüyrm bazı şeyleri.kendi istediği olsun gib takılıyor oda olmaynca tabi haliyle bnlar doğuyor ortaya :) düşünün bi yere gidicekse önce eşimi arıyor sen götürür müsün götürmezsen zaten kendim gidicmde die cümleye başlıyor :) madem gidiceksn haftasonu nie arıosun git gel madem. eski eşimin bekarlığını arıyor anlayacağınız..:) hayırlısı ne diyelim
Canım benim allah sabır versin o zaman valla. Benim eşim zaten bekarken de genelde evden uzak çalışmış o yüzden çok aramazlar onu :))) kız beni oğullarından çok seviyolar gibi hissediyorum artık ahah. Mesela köye her gidişimizde kayınpederm bir fırsatını bulup bana şey sorar eşim için. Seni üzmüyor di mi iyisiniz filan der bana. Çok şükür derim bende hep

Canım benim allah sabır versin o zaman valla. Benim eşim zaten bekarken de genelde evden uzak çalışmış o yüzden çok aramazlar onu :))) kız beni oğullarından çok seviyolar gibi hissediyorum artık ahah. Mesela köye her gidişimizde kayınpederm bir fırsatını bulup bana şey sorar eşim için. Seni üzmüyor di mi iyisiniz filan der bana. Çok şükür derim bende hep
valla sabır verdi herhalde evlendm evleneli eşimle sırf bu yüzdn çok tartıştık. kv dede biliyor eşim artık bunalmış onada söylemşti anlamıyor. ben geçen ağlama krizine girip kv ye herşeyi anlattm halini tavrını yüzünü vs sarıldı öptü yanlış anlamışsın etmişssin. ama sanmıorm değişceğini. şimdi iyi gibiyiz, ama 1 hafta geçmedi eşimi aradı haftasonu ee beni götürür msn die mesela kopamıyor :) illaki götürceği zamanda olurda her zaman olmaz ama gelde anlatt..

kayınpederim candır bayılıyorum valla melek baba benim için ondan yana asla şikayetim yok :)

valla sabır verdi herhalde evlendm evleneli eşimle sırf bu yüzdn çok tartıştık. kv dede biliyor eşim artık bunalmış onada söylemşti anlamıyor. ben geçen ağlama krizine girip kv ye herşeyi anlattm halini tavrını yüzünü vs sarıldı öptü yanlış anlamışsın etmişssin. ama sanmıorm değişceğini. şimdi iyi gibiyiz, ama 1 hafta geçmedi eşimi aradı haftasonu ee beni götürür msn die mesela kopamıyor :) illaki götürceği zamanda olurda her zaman olmaz ama gelde anlatt..

kayınpederim candır bayılıyorum valla melek baba benim için ondan yana asla şikayetim yok :)
Yani kayınvaliden diyor ki ben kendim giderim ama sen götürsen fena olmaz :KK17::)

Yani kayınvaliden diyor ki ben kendim giderim ama sen götürsen fena olmaz :KK17::)
dolmuş parası vermeye üşeniyor araba su yakıyor :KK70: :) işte bin git falan deriz mesela binemem ki 2 saat işte ne bilim bende bilemedim ki kalabalık vs bi sürü bahane sunuyor. herşeyi geçtim inanki bak istediği yere öyle bir gidiyor ki anlatamam yani 2 vesaitte olsa gideceği yere gider ama bahane işte, mesela misafirliğe gittiğimizde ikimiz yada bi telefonda arkadaşı ile konuşuyorsa her fırsatta bi oğlum denk gelmedi ki size geleyim bi oğlum müsait olamadı ki size geleyim die konuşuyor benim yanımdaa :KK70: dönüpte anne senin oğlunla ne işin var evli barklı adam bin git desen olmaz. siz olsanız tahammül edemezsiniz ben gibi. eşim bigün çalışıp bigün evde onu fırsat biliyor yani her zaman onunla gezicekk ayrı olamaz. :) kendi annesine giderken nişanlyken kendi giden kadın şimdi her fırsatta eşimi arıyor. eşimde artık farketti yok diyor olmayacak şeyee. hiç unutmam bizim eve eve misafir gelcekti. ee sen gelirmisin gelmez misin bilmemde oğlum beni düğüne götürsün. anne misafir gelcek dedm. o zaman giderken götürsün dönüştede gelsn alsın dedi bana. misaifr otururken alıp eve götürcekmiş düşünün :) bide ben gelir veya gelmem farketmez eşim bensiz düğüne gitckmiş misaifr olmasa ben dışkapı sanki :KK45: ben olmaz ayıp olu flan dedm. yetmemş bide eşimi arayıp teyit ediyor eşimde ayıp olur falan demşte razı geelmiş :KK55: eşime olanı anlattım sen yokken düğüne nie gidiyim dedi. ben bilmem annem öyle diyor dedm artık. :) ay valla şimdi sanırsın 10 yıllık evliyim ama daha 1.5 yıllık evli tazecik gelinim bu arada :) neyse kusura bakma benimki roman hikayesi birazz :KK70:

Ikı tarafa da EN AZ bir vesait uzaklıkta oturmayı tercıh ederım

Biz ailemle aynı yerden ev baktık yakın oturmak istedik ancak babam siz de biz de rahat edemeyiz biraz uzaktan tutun dedi. Öyle siz de daha rahat olursunuz dedi. Canım babam hep ileriyi görerek yönlendirmiştir bizi.

Back