• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanimlar evlenip kendi ailesiyle aynı apartmanda yasayan var mı?

Aynı binada boş daire vardı istemedim kendi ailen bile olsa yakınlarınla bir arada yaşamak zor çevremde gördüm. Zamanlı zamansız kapiniz çalabilir , onlara misafir gelir size de uğrar , lafı sözü vs.. ben tavsiye etmiyorum .

Ay ben ben ben. 7 aydır evliyim ve kendi ailemle aynı apartmanda yaşıyorum. Mesela insanlar sanıyor ki duyunca ben hergün anneme iniyorum filan. Ama tam tersi hafta da 2-3 ama kendi isteğimle böyle. Eşim sağolsun bazen kendi diyor hatta hadi annemlerine inelim diye yani benim ailem için. Ama bana kendi annem senin de yuvan, evin ayrı artık kendi evine alış sende demişti.. Sağolsun anammm ne güzel dedi valla. Herkes böyle olamıyor vallahi ay çok övdüm şu an ahajja:anne:Ya da annem gelir bana sevdiğimiz birşey yaptıysa getirir. İşte ama insanlar da ben anamdan çıkmıyorum sanır insanlar derken eşim veya ailesi değil yani aramızda asla sorun yok ve kendi kızları gibi davranıp üstüme titretler karşılıklı olarak. Ee oğullarını aldm :hamarat:

10 yıl olacak aynı binaya taşınalı... ben tüm avantajlarını yaşıyorum.benimkiler biz çağırmazsak bize gelmezler,çalışıyorum yemeğim hazır oluyo evime alıp geçiyorum,çocuğum sıcacık yatağından kalkmak zorunda kalmıyo,annem yanına geliyo.bi yere gitsem geç kalsam çocuğumu servisten alıyo,yediriyolar..eşimle ya da arkadaşlarımla rahatlkla dışarı çıkabiliyoruz,hatta eşimle hafta sonu kalmalı kaçamaklar yapabiliyoruz.işim olursa torunlarını alıp gezdirirler,kendime çokça vakit ayırabiliyorum. Özellikle hastaysam yataktan çıkamayacak durumdaysam çocuğuma bakılması, yemeğimin getirilmesi büyük lüks oluyo.dışarı çıkamıyosam hemen babamı arar ihtiyaçlarımı aldırtırım mesela,her zaman yanımda ve destekler sağolsunlar..kötü tarafı da bişeye üzülsem sıkılaam saklamakta zorluk çekiyorum,benimle beraber onlar da üzülüyo...eşimle kavga etsek halimizden anlaşılıyo

7 buçuk yıldır ayni apartmandayiz.

Iyi yönleri;
Hastayken her daim yanında olur seni bir esten daha iyi iyilestirir çünkü o annedir,isten yorgun gelirsen o gün yemegin yoksa sana hazir eder,evine misafir gelecekse sen o gun dağıtıp çıktıysan rica edersin 2dk da toparlar,çocuğun olunca iş hayatına devam edeceksen bebeğini uyandırmana gerek kalmadan annen gelir uykusuna sizde devam eder,her daim ondan destek isteyebilirsin yakınında olduğu için size gelmesi veya senin çocuklarını ona bırakman sorun olmaz hatta abartmadigin sürece torunlarını her gün görüyor olmak onların en büyük mutluluğu olur( Yaramazlarsa arada bunalıyorlar da:KK70:) Gece uykunu alamadıysan annene bırakıp bekarken olduğu gibi öğlene kadar uyuma imkanın var. Çalışmıyorsan evdeysen gün içinde görüşmek sana çok iyi gelir,hayatımda içtiğim en güzel kahveler annemle olanlardır mesela.Aklima gelmeyen daha bir çok iyi tarafı var.
Kotu yönleri, her sıkıştığımda yanımda olan o güzel insan aslında benim işlerimi kolaylastirdigindan yokluğunda tokezliyorum. Misal o olmasa ağır misafirlerime yetemiyorum veya annem hastaysa ve benim de çocuklarımla yapamayacağım bir isim varsa ertelemek zorunda kalıyorum. Tek olsam daha güçlü olurdum.

Çocuklarını büyütürken şımartiyorlar bu da bir gerçek. Sizin kurallarınıza uymayıp çocuklarda tutarsızlık yaşatabiliyorlar,anneannenin evinde gelsin tvler telefonlar,gitsin çikolatalar.Hele yeni doğum yapmışken çok çatışıyorsunuz.

Annenizin evine gelen giden daha çok oluyorsa sen de ister istemez katılıyorsun çünkü uzaktan gelen akrabalarla sen de vakit geçirmezsen arkandan konuşuluyor,hizmet etmen gerekiyor veya sevmediğin biriyse ve senin o gun planin varsa bir bahane soylemen gerekiyor. Eşimin akrabasının düğününe gideceğiz taziyeye gideceğiz hasta ziyaretine gideceğiz gibi.

Eşinle rahat rahat kavga edemiyorsun duyarlar diye. Şimdilik aklima gelenler bunlar,insallah açıklayıcı olmustur. Bizim durum da şöyle,annem babam esimi çok sever sayarlar.Esim de aynı sekilde.Annem eşim evdeyken gelmez nadirdir veya biz çagirirsak gelir. Arada saygısız bir durum olsaydı veya bizimkiler çok karışan insanlar olsaydı yurumezdi
Birebir aynı durumdayız ve çok şanslıyız bence

Yorumlara çok şaşırdım. KV apartmanı deyince bütün KK eser gürler , 'sakın ha-asrin hatası olur' diye. Ama anne apartmanı olunca 'ayy çok isterim'
O zaman aile evinde direten adamlara laf etmemek lazım.

En en en basitinden kötü tarafından bir örnek vereyim:
Biz aile apartmanında değiliz ama annemin akrabalarından bazılarıyla aynı apartmandayiz. Çocuklari katila katila ağlıyor mesela bazen, annem kapilarini caliyor : niye ağlıyor bu cocuk? Sütün mü yok? Ev soğuk! falan :duduk: türk teyzesi.
Oysa bir komşu böyle kapını calip seni demorolize etmeye cüret edemez kolay kolay . Etse bile tersler gönderirsin. Ama aileden olunca kötü birşey de söyleyemiyorsun...
Ayrıca yani ne gerek var yani?

Yorumlara çok şaşırdım. KV apartmanı deyince bütün KK eser gürler , 'sakın ha-asrin hatası olur' diye. Ama anne apartmanı olunca 'ayy çok isterim'

Biz aile apartmanında değiliz ama annemin akrabalarından bazılarıyla aynı apartmandayiz. Çocuklari katila katila ağlıyor mesela bazen, annem kapilarini caliyor : niye ağlıyor bu cocuk? Sütün mü yok? Ev soğuk! falan :duduk: türk teyzesi.
Oysa bir komşu böyle kapını calip seni demorolize etmeye cüret edemez kolay kolay . Etse bile tersler gönderirsin. Ama aileden olunca kötü birşey de söyleyemiyorsun...
Yorumunu görünce gülümsedim. Benim ufak olan bazen katıla katıla ağlıyor. Ben tutup anneme götürüyorum anne ya bu kız niye susmuyor? Suna bir dua filn oku üfle diyorum:KK53: Biraz orada takılıyor ben de aşağıda nefes alıyorum,yarim saat sonra enerji dolmuş oluyoruz ne hikmetse. Ama akraba veya kv olsa istemezdim ya bir tek annem olsun:KK45:

Yorumunu görünce gülümsedim. Benim ufak olan bazen katıla katıla ağlıyor. Ben tutup anneme götürüyorum anne ya bu kız niye susmuyor? Suna bir dua filn oku üfle diyorum:KK53: Biraz orada takılıyor ben de aşağıda nefes alıyorum,yarim saat sonra enerji dolmuş oluyoruz ne hikmetse. Ama akraba veya kv olsa istemezdim ya bir tek annem olsun:KK45:
Ceyz,ben şimdi senin konunu okuyordum.
'Oysa bir komşu böyle kapını calip seni demorolize etmeye cüret edemez kolay kolay' demişim ama konunu okurken pişman oldum bu sözü yazdigima:halay:
Sizin komsu herhalde
'ay kafam şişti , şuraya oturmaya geldim ağlıyor cocuk' falan der, TVnin sesini acip 'yan odada sustur en iyisi' diye akil verirdi herhalde:confused:

Ceyz,ben şimdi senin konunu okuyordum.
'Oysa bir komşu böyle kapını calip seni demorolize etmeye cüret edemez kolay kolay' demişim ama konunu okurken pişman oldum bu sözü yazdigima:halay:
Sizin komsu herhalde
'ay kafam şişti , şuraya oturmaya geldim ağlıyor cocuk' falan der, TVnin sesini acip 'yan odada sustur en iyisi' diye akil verirdi herhalde:confused:
Yerin dibine girsin o:kızgın::KK53:

Şaşırmayın. Kız anneleri melek erkek anneleri şeytan. Ama kadının erkek kardeşi varsa kural değişir. Kız annesi erkek annesi de olsa kk üyesinin annesi her daim (kız veya erkek annesi olması farketmez) melektir.
Mesela erkek annesi her akşam yemeğini yapıp verse buralar “niye sana yemek hazırlıyor ki. Ne yiyeceğine bile karışıyor kendi yemek zevkini sana empoze ediyor at o yemekleri çöpe” diye inler o yorumlar da beğeni yağmuruna tutulurdu.
Ben burada, çocuklarıma evlenirken veya sonrasında maddi destek olmamayı, evlendikten sonra onlara gitmemeyi ve onları da evime kabul etmemeyi, malı mülkü yiyip keyfime bakmayı öğrendim.
Bu arada ben de aileme yakınım ama bunu eşim istedi. Aynı binada olmayı istemem.

Selam 10 senedır aynı binada oturuyorum Allah razı olsun daire verdıler ama ben yı
nede çok pişmanım. Eşimle bu yüzden çok tatışmalarımız oldu annemler anlayışlı pek olamadılar beni hep yanlarında istediler sabah akşam onlarda olayım istediler çağırdılar sürekli eşimde bu duruma bozuldu surat astı annem de bana gelıyordu zamanlı zamansız eşim rahatsız oluyordu hep arada kaldım yani açıkçası iki tarafada uzak durun bence güzel yanlarıda yok değil tabiki var ama eşin ve ailen anlayışlı olsalardı çok iyi olabilirdi

Kendi ailemle de esimin ailesiyle de ayni apartmanda oturmak istemem şahsen; en azindan 2-3 sokak veya 1 cadde olmali arada..
Ki ailem asla huzursuz edecek tipte bi aile degildir.. Ona ragmen istemem.. Ayri bi aile kurup biraz uzak olmak iyidir.. En basitinden, bi akraba misafir olsa aileni cagirmak durumunda hissedeceksin veya onlar seni cagirmak zorunda hissedecek.. Bazen gunlerce evden cikmak istemezsin, onlar da sormasak olmaz diye düşünecektir ve kapi zirr..
Bizim komşu ogluyla ayni binada, guya anlayisli, aksam 10da kapiyi calar, kapi acilmazsa bi sey mi oldu diye bi panikle bi gelini arar bi oglunu.. Yetinmez, anahtarla girer bakar.. Ulan belki sevisiyolar, telefona kapiya mi baksınlar..
Biraz uzak olunca catkapi riski daha az..
Yani farkli bi yerde kendi alanini kurmakta fayda var..
Evet ya çok doğru bi sabah eşim işe gıtmedı sabah bıraz eşimle vakit geçirelim dedım nerdeee sabah kapı zır zır nasıl gıyıncegımızı bilemedık açmasam anlayacak eşim evde oldugu için zor yani

Bugün eşim evde mesela oğlumu gönderdım okula ,eşimin yanına kıvrılıp yatacam ama hep tedırginim kapımı çalacak benimi arayacaklar hergün kahvaltıya inmemi istıyorlar ben dıyorum oğlan gıdınce yatıyorum siz erken kahvaltı edıyonuz beklemeyın benı ertesı gün yine sabah gel haaa dıyorlar :) :)şimdi yıne huzursuzum bakalım ne zaman rahatsız etcekler

Evlilikten sonra yapılacak en büyük hata bence. Ha çocuk olunca çalışma durumunda, bakan anneane ya da babaanneye yakın yere taşınılıyor buna lafım yok ama durup dururken hiç gerek yok. Ne kadar uzak o kadar tatlı. Bunu ailesine yakın oturan biri olarak soyluyorum.

Bugün eşim evde mesela oğlumu gönderdım okula ,eşimin yanına kıvrılıp yatacam ama hep tedırginim kapımı çalacak benimi arayacaklar hergün kahvaltıya inmemi istıyorlar ben dıyorum oğlan gıdınce yatıyorum siz erken kahvaltı edıyonuz beklemeyın benı ertesı gün yine sabah gel haaa dıyorlar :) :)şimdi yıne huzursuzum bakalım ne zaman rahatsız etcekler
Kapı zilinin sesini kıs, telefonun senini de kıs. Israrla kapıyı çalarlarsa uyuduğunu ve sırf uyurken rahatsız edilmemek için telin sesini kıstığını söyle. Erken kalktığım zamanlarda ben uğrarım siz aramayın de. Haa ben olsam diyebilir miyim bilmiyorum ama demek lazım galiba

• Beğen
Reactions: sub

Tamamen büyüklerle alakalı bi durum,onlar anlayışlı olabiliyosa anne ya da k.valide farketmez.kayınvalidesi ile oturup,çalışan,cocuklu bi arkadasim surekli dua eder mesela iyi ki yanimdalar yardimcilar diye...ailemle yuzgoz olmadigimiz icin,herseye kapimi calmadiklari icin bizim acimizdan bi sorun yok.surekli mic mic halde degiliz,canim isterse iniyorum bunu sorun eden bi ailem yok.kayinvalidem de ayni olsa otururdum yani ama o kirk yulda bi gelip evimin esyalarinin yerine kadar karisan biri...

Bende düşünmüyorum çok anlayışlı ve özgürlükçüler babam şimdi bile bana karışmaz etmez annem desen o da özel hayata saygılı bir kadin evde olursam gün içinde bana gelir ama eşim geldikten sonra ben cagirmadigim sürece bize gelmez bile

işte bu da bağımsız hayatın olmasına engel olur

yani ailen ile araya hiçbir zaman sınır çizemezsin

annene bugün canım seninle çay içmek istemiyor diyemezsin

evin uzak olsa şuraya gideceğim vs dersin ama aynı apartmanda bu da olmaz

Bu durum tamamen kişilere bağlı olarak avantajda olabilir dezavantajda örneğin benim annem ve erkek kardeşim aynı binada oturuyorlar hiçbir sorunları yok gelinimizde iyidir bende e kendilerinde anneme tembih ettim gelin gelmiş gibi düşünme farzetki kiracı girdi dedim annemde hiçbirşeylerine karışmaz canları isterse gelirler istemezse gelmezler gelin gidin demez bir yere giderken nereye gidiyorsunuz demez misafiri gelir ablaları annesi çağırırlarsa gider çağırmazlarsa otursunlar başbaşa der asla rahatsız etmez
Şimdi birde bebekleri oldu rahat ediyorlar akşam bebeği uyutup annemi çağırıyorlar yanında dur yürüyüş yapmaya gideceğiz diye temizlik vs yapacak olsa çağırır bebekle ilgileniver ben temizliğimi yapayım diye konserlerden başbaşa akşam yemeklerinden sinemalardan asla geri kalmıyorlar bırakacak yerleri var ben hem kv hem annemlerle çok uzak şehirde oturuyorum tayin durumundan sosyal hayat sıfır bırakacak kimse yok çocukları çok özeniyorum onlara
Birde şu örnek var eşimin kuzeni kendi ailesiyle aynı binadaydı 1 sonra apar topar taşındı olmuyor aynı binada herşeye karışıyorlar dedi yani demem o ki kişilerin karekterine bakıyor bu iş bbiraz

Şaşırmayın. Kız anneleri melek erkek anneleri şeytan. Ama kadının erkek kardeşi varsa kural değişir. Kız annesi erkek annesi de olsa kk üyesinin annesi her daim (kız veya erkek annesi olması farketmez) melektir.
Mesela erkek annesi her akşam yemeğini yapıp verse buralar “niye sana yemek hazırlıyor ki. Ne yiyeceğine bile karışıyor kendi yemek zevkini sana empoze ediyor at o yemekleri çöpe” diye inler o yorumlar da beğeni yağmuruna tutulurdu.
Ben burada, çocuklarıma evlenirken veya sonrasında maddi destek olmamayı, evlendikten sonra onlara gitmemeyi ve onları da evime kabul etmemeyi, malı mülkü yiyip keyfime bakmayı öğrendim.
Bu arada ben de aileme yakınım ama bunu eşim istedi. Aynı binada olmayı istemem.
Kiz erkek annesi olarak ayrim yapmiyorum,buyukler anlayisliysa,mesafeyi ayarlayabiliyosa artilari cok fazla.calisip gec vakit eve geldiginde sicak eve girebiliyosan,cocugunun karni toksa cok buyuk nimet...esim kendi ailesine yakin olmayi hic istemedi,benim ailem de sinirlarini bilmese 1 dakka tutamazdim onu burda

Back