- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Ona göre size yap diyen yoktur da..siz canınız istediği için onun donunu yıkayıp,yemeğini yapıp evi temizliyorsunuzdurYok alamıyor ben yokken evde yemez içmez bile.çok basit görünüyor anlattığım arkadaşlarıma da ama hayatın her alanını ilgilendiriyor maalesef
Yapmayın Allah aşkına. Koca evde iş yapmıyor diye ne emeklerle edinilmiş meslek bırakılır mı? Adam sorumluluk sahibi olamıyorsa, onu bırakın.Bunu mesajlada yazdım ama onu biraz anladıysam evinin kadını yapmalı bu işleri e sadece evin erkeği çalışsın o zaman. Devlet memuru olmasam işi bırakacağım o dereceye geliyorum.
Yanlış anlamazsanız, noktalama işareti kullansanız ne iyi olur. Anlamak için cümleleri iki üç defa okuyorum.Yaz tatilindeyim maalesef öyle zamanda yapar uyuya kalsam falan öyle uyuya kalmak gibi huyunda hiç yoktur
Susmasi da pasif psikolojik siddet. Boyle cozume ulasilmaz, iliski de giderek zedelenir.
Hep öyle derler, “ne kadar naziksin, şefkatlisin, bu dünyaya ait değil gibisin” bla bla. Sonra da ışığınızı söndürmek, içinizdeki tüm iyiliği sömürmek için ellerinden geleni yaparlar. Emin olun bu dünyada şefkatli, saygılı, sizi olduğunuz halinizle sevecek ve değişmeye zorlamayacak erkekler de var. Eğer eşinizle devam edecekseniz, değişmeniz gerekiyor. Çünkü belli ki onun değişmeye niyeti yok. İçinizde başka, dışınızda başka biri olmanız gerekiyor. Karşısında bir duvar olmadığınız sürece sizi sömürmeye devam edecektir. O yüzden size ait olduğunu düşündüğü tüm görevleri reddedin ve keyif aldığınız şeyleri yapmaya devam edin. Yokmuş gibi davranırsanız gerçek kişiliğini daha hızlı görürsünüz. En azından olaylar bir yere bağlanır.Evlendiğim insanın en sevdiğim yanlarımdan biriydi bu. Birde daha çok kırılıyoruz altındaki asıl anlamı biliyoruz farkındalık yüksek olunca kırılmada daha derin. Ama kaş a kaş göze göz ü bir şekilde öğrenmemiz lazım. Yoksa nazikliğimiz ile daha da kolay kırarlar
Her zerrem isyanda inanın o kadar normal söylüyor ki sanki bende bir sorun var. Şimdi benim altınlarım ve bekarken birikmiş param ile alınan araba ile çekip çekip gidiyor bir yerlere bende çıkacağım şimdi otobüsle gidiyorum. O kadar erkeksen binme mesela. İki gün sonra ayın 15 i hiç mi utanmayacaksın ödemeler için para isterken. Ben hala söyleme utanacağım şimdiden stres olmuşum
Tek neden buysa butçe ayirın haftada bir temizletin evi. Ama bu mesele hallolmali şimdi yardim etmiyor çocuk olunca ne olacak . Siz saçinizı supurge edeceksiniz o gezip tozacak.Merhabalar kk kadınları. Direkt konuya gireceğim. Zaman zaman eşimin yardım etmemelerinden şikayetçi idim. En son terasa çay çıkarmaya gelince iş yine birbirimize girdik. Bana karımdan karılık beklediğim için suçlu benim tabi dedi. Ben karımdan karılık beklemeyeyim dedi.Yapma falan dedi ki bir hafta önce koronaydı Kendisi bende memlekette idim eve döndüğümde sen olmasan ben ne yaparım naraları falan attı. Neyse bende o zaman çalışmayan bir kadınla evlenseydin falan dedim. Hep aynı şeyler. Ertesi sabah kalkınca kafamı toplayıp bir mesaj attım aynen şu şekilde:
Bu ev benim değil ikimizin evi kuzu. Sen çalışıyorsan bende çalışıyorum. İkimizde yemek yiyor ikimizde tuvaletleri kullanıyor i. İkimizde çamaşırları kirletiyoruz. Ama neden sadece ben temizliyorum kadın olduğum için mi? Ben nasıl ki evin geçimine katkı sağlıyor sana yardımcı oluyorsam şeninde bana yardımcı olman gerek. Sen bu işlerden kaçtıkça ben de yapmak istemiyorum. Evet arada yapıyorsun görüyorum teşekkür edip takdir ediyorum ama yüzünde görüyorum o gocunma ifadesini sessizliğinden anlıyorum aslında hiç istemediğini.Bende severek yapmıyorum sende yapmak bana yardımcı olmak istemiyorsan ayda bir bir temizlikçi tutalım. Seninle her şeyi baştan konuştum her şeyi kafede (nişanlı iken kahvaltı yaptınız bir mekan ona kadar yazdım) kahvaltı yapmaya çalışırken. Çevremizde çalışan kadın yok(ki çalışmayana bile yardım ediyor eşleri) bizim evliliğimiz ailelerimizinki gibi olmayacak dedim. Bilmiyorum ama öğrenirim hayat müşterek dedin. Şimdi neden oyunbozanlık yapıyorsun. Deseydin ki probisin o dediğin olmaz bak ben yapmam haberin olsun ona göre evlen. en azından başta konuştuk derdim.Sen(senin deyiminle ben asla öyle görmüyorum)karılık yapmayacaksan banada kocalık yaptırtma o zaman. Sen kendini erkek hissedeceksin diye hem ev geçimi için çalışıp hem ev işleri sorumluluğunu üstlenemem.Seni gerçekten seviyorum dün işten gelince sarıldığım açadamdan bu sabah nefret etmiyorum. Seni seviyorum ve bu soruna seninde içine sinen bir çözüm bulmayı istiyorum.(bunları mesaj olarak yazıyorum çünkü seninle tartışırken üzüntüden kafamı toplayamıyorum)
O da cevaben her şey için teşekkür ederim canım bundan sonra yapmam gerekeni yapacağım dedi. Bende tehditini görmezden gelip teşekkür ettim. Akşam eve geç geldi(arkadaşları ile ayrı sorunumuz var zaten bakmak isteyenler eski konula bakabilir) bu sabahta kahvaltı yapmadı. Sakince konuşmak için bir kahve götürdüm onu da içmedi falanca yere gidiyorum deyip çıktı.
Bir yıllık evliyiz ve artık istersek anlaşmalı boşalabiliriz. Bu köle tavrından istediği zaman yatıp yayılıp istediği zaman işin ucundan tutan adeta lütfeden halinden gına geldi. Bazen abarttığımı düşünüyorum bazen cinnet getirecek gibi oluyorum. Bundan sonraki tavrım ne olmalı bilemiyorum. Böyle zihniyetteki bir adamı nasış farkedememişim bilemiyorum. İnanın hiç böyle davranmıyordu sadece diyebildiğim kendini güzel saklamış.
Şimdi senelerimi haftasonlarımı böyle geçirmek istemediğim. O gezerken evde ütü yapmak istemediğim. Ne yapmalı bundan böyle nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Boşanmadan önce göstereceğiniz bir yol bir yöntem varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Aslında konu biraz iç dökme gibi oldu yazdıkça hafifledim. Sevgiler.
Valla ben de öğretmen koca istiyroum, üçte evde olsun,yemek yapsın,çocuk baksın, temizlik yapsinBöyle gelmiş böyle gider büyük konuşmak istemiyorum ama bekarken ailesinden ayrı evde yaşamamış,aynı evde yaşamadığım adamla evlenmem. Mesela bazı erkekler özellikle öğretmen istiyor 3 de evde olsun yemek yapsın, çocuk baksın,temizlik yapsın bende yayilayim kafasında. Ev işi çok önemli sizde yapmayın bence yemeği dışarıdan yiyin,çamaşırları yıkamayın, ütülemeyin, ev pis kalsın önemli değil,akşamları da kız arkadaşlarınızla çıkıp çay kahve için. Hayat müşterek.
Strese giriyorum az kaldı diye o söylerken çekinmiyor ama ben uatanacağım söylerken evliliğin temeline aykırı bu ayrı gayrılıklar.Çok dert etme ..şurada ayın 15 ine ne kaldı ki? Maaşını alınca git kendini şımart..8/10 bin tutarında alışveriş yap..maaşının akıbetini soracak olursa "beğendiğim birkaç şey vardı erkeklik grurunu incitmek istemedim kendim aldım..herhalde kirayı ve faturaları ödeyemeyeceğini söyleyip hayat müşterek demeyeceksin ?!" dersin.
Haklısınız orada bayağı karışmış yazdıklarım.Yapmayın Allah aşkına. Koca evde iş yapmıyor diye ne emeklerle edinilmiş meslek bırakılır mı? Adam sorumluluk sahibi olamıyorsa, onu bırakın.
Yanlış anlamazsanız, noktalama işareti kullansanız ne iyi olur. Anlamak için cümleleri iki üç defa okuyorum.
Size katılıyorum.
Anlamış gibi bir cevap yazmış ama iletişimi kesmesi mesajı alamadığını gösteriyor maalesef.
Ve bu şekilde davranması da bir tür şiddet. Amaç, konu sahibinin bu mesafeden rahatsız olup bir daha talepte bulunmamasını sağlamak.
Kesinlikle sanki bilerek güzel olan şeyleri yok ediyorlar. Gülüşüme aşık olmuşmuşmuş en son ne zaman öyle içten gülerken gördü acaba? Güzel olan şeyleri mahvetmekte üstlerine yok.Hep öyle derler, “ne kadar naziksin, şefkatlisin, bu dünyaya ait değil gibisin” bla bla. Sonra da ışığınızı söndürmek, içinizdeki tüm iyiliği sömürmek için ellerinden geleni yaparlar. Emin olun bu dünyada şefkatli, saygılı, sizi olduğunuz halinizle sevecek ve değişmeye zorlamayacak erkekler de var. Eğer eşinizle devam edecekseniz, değişmeniz gerekiyor. Çünkü belli ki onun değişmeye niyeti yok. İçinizde başka, dışınızda başka biri olmanız gerekiyor. Karşısında bir duvar olmadığınız sürece sizi sömürmeye devam edecektir. O yüzden size ait olduğunu düşündüğü tüm görevleri reddedin ve keyif aldığınız şeyleri yapmaya devam edin. Yokmuş gibi davranırsanız gerçek kişiliğini daha hızlı görürsünüz. En azından olaylar bir yere bağlanır.
Düşündüklerim kırıyor okuduklarım üzüyor. Öyle haklısınız ki kendimi enayi gibi hissediyorum.Valla ben de öğretmen koca istiyroum, üçte evde olsun,yemek yapsın,çocuk baksın, temizlik yapsin
Konu sahibi,bin kere konusmussun anlammamis. Adamın kredi kartıyla robot
silmeli süpürge al , en azından silme süpürme işlemini o yapsın.
Sadece kendi çamaşırlarını yika utule,fazla kendini yorma. Eve gel yay bacaklarını 'ah uh çok yorgunum, ay ne yiceZ' falan de:) bak bakalım nasıl oluyor.
Asla evisi yapmam diyorsa da temizliğe birini tutsun. Benim kuzenimin eşi de yere poşet düşse egilip almaz . Ama dırdır eden karısıni dinlememek için düzenli yardımcı alıyor. Çocuklarla sadece oyun oynar, sever. Misal altını değiştirmek istemez. Ama dırdır eden karısıni dinlememek için normal bakicinin yanına bir de yatılı bakıcı aldı. Hala da kuzenim arasıra dırdır ediyor tabii
Sizin iş çok saçma. Adam sadece ise gidiyor,temiz evinde sıcak yemeği , ütülü gömleği var. Allah Allah, çok ilginç ..hesabında da kazandığından daha çok para var. Neden? Temizlikcisi aşçısı maaş almadigi gibi bir de parasını onunla paylaşıyor
Nerede böyle bolluk...Erkek olmak varmış
Teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için. Ama sanırım konuşma faslını geçtik biz. Anlayan şimdiye kadar anlardı sanırım. Hala tavır gördüğüme göre anlamaya niyeti yok. Bu maaş dönemi işi yokuşa süreceğim. Baktım yola geliyor ne ala yola gelmiyorsa temizlikçi fikrini söyleyeceğim.Ben konu sahibinin naifligini, eşine karşı ince düşüncesini çok beğendim bence çok tatlı bir insan. Karşısındaki de anlasa iki katıyla karşılık verir aslında. Tamamen umutsuz olmamak gerekiyorProbisinkokusu bence ayda bir yardımcı da yetmez yine yorulursun.
Eşinle konuşup haftada bir yardımcı almayı teklif et. Artık çok yoruldum yapamıyorum de bence. Ve yardımcı gelince size kavanozlayip dolaba atacak 3 4 çeşit 3 günlük yemekte yapsın. Ortak hesabınızdan ödensin ücreti de. Kimse senin emeğine acımıyorsa sende giden paraya acıma.
Bunu kabul etmezse de artık yavaş yavaş işlerden elini çekme zamanın bence.
Evlilik hayatında bazen kendi kimliğinizi , sınırlarınızı koruyabilmek için tırnaklarınızı çıkarmanız gerekiyor.Yoksa kimse de "bu kadın hem işte çalışıyor hem işten gelip benim gönlümü yapıyor ..acaba nasıl teşekkür etsem hayatımı kolaylaştırdığı için" demez..demiyorStrese giriyorum az kaldı diye o söylerken çekinmiyor ama ben uatanacağım söylerken evliliğin temeline aykırı bu ayrı gayrılıklar.
Sanırım ben onu daha çok seviyorum ki kırılmasını umursuyorum o daha çok sevseydi böyle bir söz etmezdi.
Hala bu adamın nesini çekiyorsunuz cidden merak ediyorum? Yaşadığınız şey evlilik değil, hayatı paylaşmak değil…Teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için. Ama sanırım konuşma faslını geçtik biz. Anlayan şimdiye kadar anlardı sanırım. Hala tavır gördüğüme göre anlamaya niyeti yok. Bu maaş dönemi işi yokuşa süreceğim. Baktım yola geliyor ne ala yola gelmiyorsa temizlikçi fikrini söyleyeceğim.
Ben bir ara kurs almıştım. Düğün borçlarımızı rahat ödeyelim diye size cevap yazarken aklıma geldi iliştireyim şuraya. Cumartesi de çalışıyordum. Yine böyle dertliyim saldım bütün evi bana anca sen yat dedi. Ben şok. Haftanın 6 günü çalışıyorum birde adı yatıyor mu oluyor dedim. Sen uyurken ben okula gidiyorum dedim. Be o hafta dilekçe verip özel nedenler diyerek kursu arkadaşıma devrettim. Bir kere bile sormadı neden kursu bıraktın diye i. Ev işleri ile ilgilenmek için diyecektim ki sormadı.sonrasında probisin dedim sen ne borcundan bahsediyorsun kendini yıpratıyorsun adam ütülü gömlek görmek istiyor. Ama sonuç yine buradayım
Kendini enayi gibi hissetmemeye bu ayın 15inde maaşını istediği zaman vermeyip laf ederseDüşündüklerim kırıyor okuduklarım üzüyor. Öyle haklısınız ki kendimi enayi gibi hissediyorum.
"Kocamdan kocalık beklediğim için suçlu benim tabii, ben kocamdan kocalık beklemeyin" de.Bana karımdan karılık beklediğim için suçlu benim tabi dedi. Ben karımdan karılık beklemeyeyim dedi.
Çok sorumluluk sahibi, oldukça bilinçli ve güzel bir eşsin☺ umarım kıymetini anlar. Psikolojik baskısına gelmemek gerekiyor. Seyircisiz sahnede kimse oynamaz demişler, küsüyorsa küssün bırakın.Teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için. Ama sanırım konuşma faslını geçtik biz. Anlayan şimdiye kadar anlardı sanırım. Hala tavır gördüğüme göre anlamaya niyeti yok. Bu maaş dönemi işi yokuşa süreceğim. Baktım yola geliyor ne ala yola gelmiyorsa temizlikçi fikrini söyleyeceğim.
Ben bir ara kurs almıştım. Düğün borçlarımızı rahat ödeyelim diye size cevap yazarken aklıma geldi iliştireyim şuraya. Cumartesi de çalışıyordum. Yine böyle dertliyim saldım bütün evi bana anca sen yat dedi. Ben şok. Haftanın 6 günü çalışıyorum birde adı yatıyor mu oluyor dedim. Sen uyurken ben okula gidiyorum dedim. Be o hafta dilekçe verip özel nedenler diyerek kursu arkadaşıma devrettim. Bir kere bile sormadı neden kursu bıraktın diye i. Ev işleri ile ilgilenmek için diyecektim ki sormadı.sonrasında probisin dedim sen ne borcundan bahsediyorsun kendini yıpratıyorsun adam ütülü gömlek görmek istiyor. Ama sonuç yine buradayım
Burada bir yazar başka bir konuda bir kadıma demişti ki bir yorumunda 40 yaşındasın ve belki 80 yaşına kadar yaşayacaksın. 40 sene çekebilecek misin? Demişti. Bu sözü hiç unutmuyorum. Birde göze göz dişe diş deneyelim o konfor alanında savunma yapacak mı yine?Önce bırak gitsin anasının kucağına diyeceltim ama biraz daha mücadele edilmeli. Yazdığın mesaj çok haklı ve çok doğru, işine gelmemiş rest çekiyor.
Biz de karı koca öğretmeniz eşim 7 kardeşin en büyük erkek olanı, baştan sevimlilikle işten kaytarmaya çalıştı ama bir gün haşladım "evin şımarık oğlu sevimlilikleri koca olunca çok itici duruyor. Burada sadece sen ve ben yaşıyoruz işleri yapacak başka kimse yok" dedim. Ortada bıraktığı her şeyi kirli sepetine doldurdum, aradığını bulamayınca eşya yerleştirmeyi öğrenmeye başladı. Temizlik gibi şeylerde yıkama yağlama yaptım "hadi tut ucundan biran önce bitsin ki beraber kahve içelim" dedim. "yardım edersen işler çabuk biter ve baş başa kalırız" dedim. Kavga da ettik cinnet de geçirdim. Benimki seninki kadar inat değildi yanlız, işine gelmese de mecburiyetin farkındaydı. Arkadaşlarına da seninki kadar düşkün değildi, kahve kültürü ailelerinde yoktu. Okeye çıkılacaksa ikimiz çıkardık ortak arkadaşlarla oynardık. Haftada bir defa maça giderdi tek başına, onun dışında bensiz dışarı çıkmazdı. Şimdi her işin ucundan gönüllü tutuyor ama 14 yılı devirmek üzereyiz.
Erkeklerin yeni nesil türk kadınına alışmaları çok zaman alıyor maalesef, hele ailede görmedilerse çok daha zor oluyor. Çocuk olunca işler daha da zorlaşıyor. Elinden gelen her yöntemle diren, adam adam olana kadar çabala tabi bu arada hamile kalma. Baktın ne yaptıysan sökmedi bas tekmeyi gitsin karılık yapacak karı bulsun. Çalışan evli kadın olmak destek olan kocayla bile çok zor, senin bir de ergenlikten çıkamamış kocan var. Hayat böyle geçmek zorunda değil.