Hani Hayat Müşterekti?

Şu ana kadar okuyabildiğim kadarıyla üç üye yazdı ama okurken gözünüzden kaçmış olabilir diye korkumdan ben de yazacağım. Bu meseleler düzelmeden lütfen çocuk yapmayın.

Bakın siz şuan o evde tozlarla dans ede ede yaşasanız birşey olmaz ama çocuk varken bırakamıyorsunuz evi öyle, adam yapmazsa mecbur siz yapacaksınız.

Bir çocuğun maması, çamaşırı osu busu derken ne kadar iş çıkartacağına inanamazsınız insan poposunun üzerine oturamıyor. Eğer bir sorumluluk bilinci geliştiremezseniz eşinizde, o adamdan çocuk yapmayın. Sorumluluk bilinci gelişmemiş bir babayla çocuk büyütmek annenin yükünü 2 ye değil 200e katlıyor.

Keşke biri de bana söyleseydi bunları zamanında. 10 seneyi aşkın kk dayım neden böyle konulara zamanında denk gelmedim anlayamıyorum. Benim gibi olmayın diye yazmadan geçemedim.
Evet yazdılar zaten şöyle bir ortama kim çocuk düşünebilir reglim 2 gün gecikse aklım çıkıyor. Gündemimde bu sorunlar çözülmeden yok.

Bizim kültürümüz niye böyle yetiştiriyor erkekleri :KK43:
Bir oğlum olursa ona her isi öğretmek istiyorum. Sizinde dediginiz gibi kültürel kodlarımızda var. Mesela diyoruz ki " bana yardım eder misin?" Sanki bizim asli görevimiz de yardım alıyormuşuz gibi. Oysa ki her iki tarafında eşit sorumluluğudur.
Bizim okulda bir öğretmen (erkek) bebeği olunca okula hep uykulu gelmeye başlamıştı. Karisi da ev hanımıydı ama adama helal olsun demistim . Bence tamamen yetiştirilme tarzı ve maalesef kendileri de başına gelmeden bilemiyorlar o yüzden evlilik öncesi yaparım demiş şimdi zorlanmış olabilir.
Benim eşim üç erkek kardeşler. Ailesi de ataerkildir aslında ama kızları olmayınca alıştırmışlar. Aralarında en merhametlisi de eşimdir. Annesinin isteklerini yapmış hep. Şimdi de evde iş yapar. Küçükken alıştırmak sorumluluk vermek çok önemli gerçekten. Her şeyden de önemlisi böyle angarya görülen ve rutin işleri yapmanın ne kadar yorucu ve değerli olduğunu görmeleri bence.
Tabiki kabul etmeyin. Gerekirse siz de yapmayın sabredin.
Evet mesela ben teşekkür ediyorum. Sonra ağzıma vurup ne alaka probisin diyorum tabiki yendiğini toplayacak ve onay beklemeyecek

Birde o durum var yapmayınca bilmiyorlar sanki yemek kendiliğinden peydah oluyor evde. Bir şeyler geliyor bir şeyler doğranıyor karıştırılıp kontrol ediliyor. Kolaysa yapsınlar ama bilmeyince bilmiyorlar. Kendi haline bıraksam yapar belki ama benimki benden gidiyor bu düşüncesizlik bu lütfediş ben mutfakta cebelleşirken merhamet etmeyin. E be adam ben seni biblo gibi bir köşede otur yüzüne bakayım diye mi evlendim.

Ben fedakarlık yapınca kıymetim bilinir sandım. Evlendiğimden beri hayal kırıklığına uğruyorum.

Yok bırakır mıyım hiç bugün öğretmen olarak atanmak için kaç tane elekten geçiyoruz demem o ki daha farklı bir işte çalışsaydım
Aynen öyle. Sizinle ilgili hiçbir sorun yok. İşinizde gücünüzde, evine ekmek getiren, evinin işini yapan, eşine derdini nazikçe anlatmak için uğraşan bir kadınsınız. Değişmesi gereken siz değilsiniz. Eşinizin sorunu da, yapmadığı ev işlerinden ziyade bir zihniyet sorunu. Erkeklik-kadınlık algısı problemli biri. Eğer bunu kökten değiştirmezse, sorununuz bitmeyecek. Hemcinslerim bunu yaşadığında çok üzülüyorum. Hayatta sizin geldiğiniz noktaya gelebilmek çoğu erkeğin harcında yok. Sadece var olduğu için sizden daha değerli olduğunu sanıyor. Hemen direksiyon derslerine başlamalısınız bence bu arada. Trafiği öğrenmek daha zor ama Zafer Akçay’ın kanalını tavsiye ederim Youtube’da. Adam motorcularla ilgili videolar yapıyor ama trafiği anlamak için mükemmel videolar yayınlıyor. Araç kullanabilmek sizi özgürleştirecek. Ama bunu başardığınızda eşiniz size daha çok bilenecek, haberiniz olsun. Bir “erkek işi” daha sizin tarafınızdan başarıyla yapıldığı için iyice ezik hissedecek.

Evet mesela ben teşekkür ediyorum. Sonra ağzıma vurup ne alaka probisin diyorum tabiki yendiğini toplayacak ve onay beklemeyecek
Önce tatildesiniz diye mi böyle davranıyor acaba diye düşündüm ama bir yıldır bu durum devam ediyormuş 😔 Daha önce de yazmıştım size oturun ,konusun vs diye ama ise yaramamis anlaşılan . Ben sizin yerinizde olsam yardımcı alırdım toz içinde oturmayı sevmem çünkü :) Bakalım yardimcidan sonra bir aksiyon alicak mi ?

Evet o sorumluluk bilinci var ya kahretsin. Eşim böyle düşünsede bende onunkine benzer bir zihniyetten geldim kodlarımızda mı var ne.Kendimi bildim bileli sorumluluklarımı bilirim ama yanlış yerde bildim bu kez bu sadece benim sorumluluğum değil.
Kesinlikle❤️

Merhabalar kk kadınları. Direkt konuya gireceğim. Zaman zaman eşimin yardım etmemelerinden şikayetçi idim. En son terasa çay çıkarmaya gelince iş yine birbirimize girdik. Bana karımdan karılık beklediğim için suçlu benim tabi dedi. Ben karımdan karılık beklemeyeyim dedi.Yapma falan dedi ki bir hafta önce koronaydı Kendisi bende memlekette idim eve döndüğümde sen olmasan ben ne yaparım naraları falan attı. Neyse bende o zaman çalışmayan bir kadınla evlenseydin falan dedim. Hep aynı şeyler. Ertesi sabah kalkınca kafamı toplayıp bir mesaj attım aynen şu şekilde:

Bu ev benim değil ikimizin evi kuzu. Sen çalışıyorsan bende çalışıyorum. İkimizde yemek yiyor ikimizde tuvaletleri kullanıyor i. İkimizde çamaşırları kirletiyoruz. Ama neden sadece ben temizliyorum kadın olduğum için mi? Ben nasıl ki evin geçimine katkı sağlıyor sana yardımcı oluyorsam şeninde bana yardımcı olman gerek. Sen bu işlerden kaçtıkça ben de yapmak istemiyorum. Evet arada yapıyorsun görüyorum teşekkür edip takdir ediyorum ama yüzünde görüyorum o gocunma ifadesini sessizliğinden anlıyorum aslında hiç istemediğini.Bende severek yapmıyorum sende yapmak bana yardımcı olmak istemiyorsan ayda bir bir temizlikçi tutalım. Seninle her şeyi baştan konuştum her şeyi kafede (nişanlı iken kahvaltı yaptınız bir mekan ona kadar yazdım) kahvaltı yapmaya çalışırken. Çevremizde çalışan kadın yok(ki çalışmayana bile yardım ediyor eşleri) bizim evliliğimiz ailelerimizinki gibi olmayacak dedim. Bilmiyorum ama öğrenirim hayat müşterek dedin. Şimdi neden oyunbozanlık yapıyorsun. Deseydin ki probisin o dediğin olmaz bak ben yapmam haberin olsun ona göre evlen. en azından başta konuştuk derdim.Sen(senin deyiminle ben asla öyle görmüyorum)karılık yapmayacaksan banada kocalık yaptırtma o zaman. Sen kendini erkek hissedeceksin diye hem ev geçimi için çalışıp hem ev işleri sorumluluğunu üstlenemem.Seni gerçekten seviyorum dün işten gelince sarıldığım açadamdan bu sabah nefret etmiyorum. Seni seviyorum ve bu soruna seninde içine sinen bir çözüm bulmayı istiyorum.(bunları mesaj olarak yazıyorum çünkü seninle tartışırken üzüntüden kafamı toplayamıyorum)

O da cevaben her şey için teşekkür ederim canım bundan sonra yapmam gerekeni yapacağım dedi. Bende tehditini görmezden gelip teşekkür ettim. Akşam eve geç geldi(arkadaşları ile ayrı sorunumuz var zaten bakmak isteyenler eski konula bakabilir) bu sabahta kahvaltı yapmadı. Sakince konuşmak için bir kahve götürdüm onu da içmedi falanca yere gidiyorum deyip çıktı.

Bir yıllık evliyiz ve artık istersek anlaşmalı boşalabiliriz. Bu köle tavrından istediği zaman yatıp yayılıp istediği zaman işin ucundan tutan adeta lütfeden halinden gına geldi. Bazen abarttığımı düşünüyorum bazen cinnet getirecek gibi oluyorum. Bundan sonraki tavrım ne olmalı bilemiyorum. Böyle zihniyetteki bir adamı nasış farkedememişim bilemiyorum. İnanın hiç böyle davranmıyordu sadece diyebildiğim kendini güzel saklamış.

Şimdi senelerimi haftasonlarımı böyle geçirmek istemediğim. O gezerken evde ütü yapmak istemediğim. Ne yapmalı bundan böyle nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Boşanmadan önce göstereceğiniz bir yol bir yöntem varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Aslında konu biraz iç dökme gibi oldu yazdıkça hafifledim. Sevgiler.
Ay ne güzel ifade etmişsiniz kendinizi.. yani bunun bilincinde kadın yok çevremde ha ben olur muyum bilmem malüm kodlanaram büyüdük.. ama talebinizde kesinlikle haklısınız, gayet uygun şekilde de ifade etmişsiniz kendimnizi, hayırlısı hakkınızda..

Bu arada bencede özel ders alıp araba kullanmaya başlayın. O kadar evde yoruluyorsunuz yolda yorulmayin🤗 bazen böyle beklenmedik durumlar yaşıyoruz hayal kırıklığı oluyor anlıyorum:KK43: değişmesi için fırsat tanımak lazım. Onun işlerini yapmayın diyorum ben çünkü güzelce anlatmaniza rağmen anlamamış. Tek kişilik yemek yapın gibi. Siz çok merhametlisiniz bence hala bu şekilde davranmak istemiyorsunuz ama eşiniz hak ediyor:KK43:

Aynen öyle. Sizinle ilgili hiçbir sorun yok. İşinizde gücünüzde, evine ekmek getiren, evinin işini yapan, eşine derdini nazikçe anlatmak için uğraşan bir kadınsınız. Değişmesi gereken siz değilsiniz. Eşinizin sorunu da, yapmadığı ev işlerinden ziyade bir zihniyet sorunu. Erkeklik-kadınlık algısı problemli biri. Eğer bunu kökten değiştirmezse, sorununuz bitmeyecek. Hemcinslerim bunu yaşadığında çok üzülüyorum. Hayatta sizin geldiğiniz noktaya gelebilmek çoğu erkeğin harcında yok. Sadece var olduğu için sizden daha değerli olduğunu sanıyor. Hemen direksiyon derslerine başlamalısınız bence bu arada. Trafiği öğrenmek daha zor ama Zafer Akçay’ın kanalını tavsiye ederim Youtube’da. Adam motorcularla ilgili videolar yapıyor ama trafiği anlamak için mükemmel videolar yayınlıyor. Araç kullanabilmek sizi özgürleştirecek. Ama bunu başardığınızda eşiniz size daha çok bilenecek, haberiniz olsun. Bir “erkek işi” daha sizin tarafınızdan başarıyla yapıldığı için iyice ezik hissedecek.
Sorunda bu galiba biraz da kendime kişiliğime hayalimdeki evliliğe yapılan bu muameleyi kabul edemiyorum. Sakin kalayım diyorum başaramıyorum. Öfkelenince bile bazı cümleleri kurarken kendime yakıştıramıyor saygıyı kaybetmemek adına söylemiyor farklı kelimelerşw ifade ediyorum.

Ya bilmesin bilmeyebilir temizlikten bende pek anlamazdım ama bir iyi niyet göstersin gelsin bir işin ucundan becerdiği kadar tutsun en azından gelip yatmasın bu iş karılıktır demesin. Yoksa bir senede benden iyi öğrensin demem
Ama işte bu çocukluktan gelen bir eğitimle olur. Annesinin vaktiyle öğretmediğini şimdi siz öğretemezsiniz. Mesleki olarak bunu bilmeniz lazım,öğretmenmişsiniz. Ailede çocukken öğrendiklerimiz ömür boyu bizimle geliyor. Ben kendi babamın annem kadar iş yaptığını hatırlıyorum mesela,erkek olsaydım ondan görüp öğrenmiş olacaktım işte.

Önce tatildesiniz diye mi böyle davranıyor acaba diye düşündüm ama bir yıldır bu durum devam ediyormuş 😔 Daha önce de yazmıştım size oturun ,konusun vs diye ama ise yaramamis anlaşılan . Ben sizin yerinizde olsam yardımcı alırdım toz içinde oturmayı sevmem çünkü :) Bakalım yardimcidan sonra bir aksiyon alicak mi ?
O durumda çok kırıcı değil mi sinir bozucu değil mi nasılsa çalışmıyor vurun abalıya çalışmazsan böyle. E o zaman benim çalışmayan halim çalışan halinden çok kazanıyor.

Ama işte bu çocukluktan gelen bir eğitimle olur. Annesinin vaktiyle öğretmediğini şimdi siz öğretemezsiniz. Mesleki olarak bunu bilmeniz lazım,öğretmenmişsiniz. Ailede çocukken öğrendiklerimiz ömür boyu bizimle geliyor. Ben kendi babamın annem kadar iş yaptığını hatırlıyorum mesela,erkek olsaydım ondan görüp öğrenmiş olacaktım işte.
Elbetteki köklerle çevresel baskılarla çok alakası var ama işin yüzde 40 veya 30 her neyse bir geliştirilebilir öğrenilebilir tarafı da var

Bunu mesajlada yazdım ama onu biraz anladıysam evinin kadını yapmalı bu işleri e sadece evin erkeği çalışsın o zaman. Devlet memuru olmasam işi bırakacağım o dereceye geliyorum.
Insan isini birakmamali. Geleceginden vazgecmemeli. Boyle bir adam icin isini birakacagina adami birak. Bu tiplerden cok var. Ayrica ev isi yapmamak bosanma nedeni degil, ev işi kadinlik gorevi de degil. Sen hizmetci degilsin, kole de degilsin. Az yesin kendine bir hizmetci tutsun. Evlilik hayati paylasmaktir. Paylasim yapmiyorsa sizi kullaniyor demektir.

Sorunda bu galiba biraz da kendime kişiliğime hayalimdeki evliliğe yapılan bu muameleyi kabul edemiyorum. Sakin kalayım diyorum başaramıyorum. Öfkelenince bile bazı cümleleri kurarken kendime yakıştıramıyor saygıyı kaybetmemek adına söylemiyor farklı kelimelerşw ifade ediyorum.
Naif ve nazik insanların sınavı, laftan asla anlamayan kaba saba insanlarla bir arada olmak ve onları kendi yöntemleri ile iyi edebileceklerine inanmak. Nezaketle ve şefkatle her şey hallolacak sanıyoruz. Dünyada bu tür bir kötülük olduğunun farkına varmak gerek. Çocukluğumuzdaki bir sorun buna sebep oluyor bence. Kendi adıma konuşuyorum, beni ailem ancak uslu olmam koşulu ile sevmeye devam edeceklerine inandırmıştı bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde. Dünyanın en sakin, en akıllı uslu, en nazik insanıydım. İleride bunun karşılığında hakaret, aşağılama, şiddet görünce bunun bir kötülük şekli olduğunu bile anlamadım ve ben iyi olmaya devam edersem karşımdaki bunu anlar ve kendini değiştirir sandım. Ama öyle olmuyor maalesef. Bu tür insanlar nezaketi kaldıramıyor.

Benim eşimde ilk evlendiğimizde hic yardim etmezdi. Yemegini yer iceri gecer, cay fasli ayagina gelir gider vs. Çalışıyordum da. Ama zaten cok başka sorunlarimiz oldugundan bende uzerine dusmuyordum. İlk cocuga hamileyken ve cocuk oldugunda ufak tefek yardimlari oldu. Sonra yine birakti. 2. Oldugunda bende bayağı saldim. Psikolojimde iyi değildi, pandemiden kendisi de evdeydi. Ve cok kg almistim biraz da ondan kaynakli sen yetişemiyorsun, duzgun yapamiyosun. Sana hizmetci tutayim, hatta yatili tutayim(kiskirtmaya calisiyor) bu sözler bir kaç kez tekrarlandi. Bende evet yetişemiyorum dedim. 2 küçük çocukla olmuyor, yardimci tut dedim her seferinde. Sonunda kendisi yardim etmeye karar verdi sesinide kesti

O durumda çok kırıcı değil mi sinir bozucu değil mi nasılsa çalışmıyor vurun abalıya çalışmazsan böyle. E o zaman benim çalışmayan halim çalışan halinden çok kazanıyor.
Yani en azından belki kendisi birseyler yapmayı tercih eder bu şekilde . ( Bazı erkeklerin parası kiymetlidirden yola çıktım ) Bana kalsa işin özünde vicdansizlik ,insafsizlik var . Yani uzulmemeniz için söylemedim ama siz kan ,ter içinde ütü yapicaksiniz kendisi gezicek . Ben çalışmayan bir kadınım ama bunu kendime yakistiramiyorum açıkçası . Şu aşamada bosanmayi da desteklemiyorum . Çok basit cozulebilir bir sorun gbi geliyor . Siz olmasanız kendi sorumluluğunu alamayacak mıymış yani ? İlla ki evi yaşanılabilir bir konuma sokucak ve yemek yapicakti .

Baktiniz size başka çare bırakmıyor o zaman gerekeni yaparsınız ...

Naif ve nazik insanların sınavı, laftan asla anlamayan kaba saba insanlarla bir arada olmak ve onları kendi yöntemleri ile iyi edebileceklerine inanmak. Nezaketle ve şefkatle her şey hallolacak sanıyoruz. Dünyada bu tür bir kötülük olduğunun farkına varmak gerek. Çocukluğumuzdaki bir sorun buna sebep oluyor bence. Kendi adıma konuşuyorum, beni ailem ancak uslu olmam koşulu ile sevmeye devam edeceklerine inandırmıştı bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde. Dünyanın en sakin, en akıllı uslu, en nazik insanıydım. İleride bunun karşılığında hakaret, aşağılama, şiddet görünce bunun bir kötülük şekli olduğunu bile anlamadım ve ben iyi olmaya devam edersem karşımdaki bunu anlar ve kendini değiştirir sandım. Ama öyle olmuyor maalesef. Bu tür insanlar nezaketi kaldıramıyor.
Evlendiğim insanın en sevdiğim yanlarımdan biriydi bu. Birde daha çok kırılıyoruz altındaki asıl anlamı biliyoruz farkındalık yüksek olunca kırılmada daha derin. Ama kaş a kaş göze göz ü bir şekilde öğrenmemiz lazım. Yoksa nazikliğimiz ile daha da kolay kırarlar

Yani en azından belki kendisi birseyler yapmayı tercih eder bu şekilde . ( Bazı erkeklerin parası kiymetlidirden yola çıktım ) Bana kalsa işin özünde vicdansizlik ,insafsizlik var . Yani uzulmemeniz için söylemedim ama siz kan ,ter içinde ütü yapicaksiniz kendisi gezicek . Ben çalışmayan bir kadınım ama bunu kendime yakistiramiyorum açıkçası . Şu aşamada bosanmayi da desteklemiyorum . Çok basit cozulebilir bir sorun gbi geliyor . Siz olmasanız kendi sorumluluğunu alamayacak mıymış yani ? İlla ki evi yaşanılabilir bir konuma sokucak ve yemek yapicakti .

Baktiniz size başka çare bırakmıyor o zaman gerekeni yaparsınız ...
Yok alamıyor ben yokken evde yemez içmez bile.çok basit görünüyor anlattığım arkadaşlarıma da ama hayatın her alanını ilgilendiriyor maalesef

Çok dert etme ..şurada ayın 15 ine ne kaldı ki? Maaşını alınca git kendini şımart..8/10 bin tutarında alışveriş yap..maaşının akıbetini soracak olursa "beğendiğim birkaç şey vardı erkeklik grurunu incitmek istemedim kendim aldım..herhalde kirayı ve faturaları ödeyemeyeceğini söyleyip hayat müşterek demeyeceksin ?!" dersin.

X