Hani Hayat Müşterekti?

Eğer boşanmayacaksan bunu değiştirmeye çalış
Çünkü şu an pes edersen öyle gidecek
Nasıl başlarsa öyle gidiyor
Benim eşimde yardım etmezdi bi ton kavga ettik sonra el atmaya başladı
Arada tartışmalarda elimi birşeye sürmcem artık diye isyan ediyor konudan bağımsız
Hiç yorum yapmıyorum barışınca yine işlere yardım ediyor
Çünkü alıştı o da
İpin ucunu bırakınca bu adam da böyle yapcak birşey yok diyince aslaa düzelmiyor

Aslında ne kadar basit şeyler istiyoruz. Yediğini kaldır, giydiğini yerine koy vs vs. Ataerkil zihniyetin izleri işte bunlar, ne kadar kendini geliştirse de hep arka planla dürtüleri ev işlerinin kadın işi olduğunu fısıldıyor onlara.
Biraz daha zaman tanımanızı tavsiye ederim. Yapmayacak bir adama benzemiyor gibi geldi bana.

Biraz önce evle ilgili bir şeyden eşime kırıldım ben de. Peşpeşe duş aldık, önce ben girdim. Banyodan çıkmadan da duşakabin camlarını yıkadım kireç sökücü ile ve duruladim. Benden sonra eşim girecegi için de çek-pasla çekmedim tekrar ıslanır diye. Çek-pası da orada bıraktım ki görsün de yapsın diye. Sonra baktım yapmamış. Cekpasla cekseydin keşke camları dedim.
"Bir de bu mu çıktı şimdi" dedi. Şaşırdım kaldım hiçbir şey diyemedim. Çok mu şey istediğim?

Ay boşanın bundan resmen sırtınızdan geçinip bir de pişkinlik yapıyor!! Siz neden arabayı ona veriyorsunuz ki? Kendi otobüsle gitsin

Ya zaten bir ev işleri iki arkadaşları yüzünden çatışa çatışa bir hal oldum bin olmuştu kavgam ton mu olacak. Çok mu zor istenilen

Sonuçta erkeklik demek fazlalık demek
Madem fazlalığı var diye dayılanıyor fazla fazla ödesin herşeyi o zaman

Hadi beceremez anlarım da bu düpedüz hödüklük. İsteyen öğrenir, yine yapar. Ben de öğretmenim 3-4 gün çalışıyorum, eşim 6 gün çalışıyor. Bütün işi ben yapsam itiraz etmez ama yok öyle bir dünya elbet bir işin ucundan tutacak!

Size tavsiyem çocuk düşünüyorsanız bu meseleleri halletmeden düşünmeyin

Bunu mesajlada yazdım ama onu biraz anladıysam evinin kadını yapmalı bu işleri e sadece evin erkeği çalışsın o zaman. Devlet memuru olmasam işi bırakacağım o dereceye geliyorum.
İşi bırakınca ne olacak?
Calışırken iş yapmaktan gocunan eş siz çalışmayınca köle efendi ilişkisine geçer direkt.
Ben çalışmıyorum tek taraflı bir hizmet anlayışım yok. Karşılıklı olarak birbirimiz için yapıyoruz birseyler.
Ev işleri de hafta sonu birşey yapılacaksa eşim bir kenarda oturmaz. Çocuklar daha küçükken çok daha fazla şey yapıyordu, şimdi daha az ihtiyaç oluyor ama ben çalışmıyorum diye evin efendisi gibi oturmuyor bir kenarda eşim.
Mesele çalışıp çalışmama değil yani.

Kadınlığı ev işi, eşe hizmet olarak gören adama maaşınızdan tek kuruş vermeyin bakalım ne olacak? Onun mantığına göre evin geçimini sağlamak tamamen erkeğin görevi sonuçta.

Yapacak arada yapıyorda ama arada erkeğim ben erkek perileri geliyor. Nasış bu işler benim keyfime bakmıyorsa onun keyfine de bakmasın. İstediğinde elini eteğini çekiyor

Banada arada mutfaktan vb. Yerden seslenince çağırmasan şaşardım der. Sizinki ile aynı hesap.

Yapacak arada yapıyorda ama arada erkeğim ben erkek perileri geliyor. Nasış bu işler benim keyfime bakmıyorsa onun keyfine de bakmasın. İstediğinde elini eteğini çekiyor
O erkek perileri maaş günü izin kullanıyor galiba.

Karilik mi? Gonder onu inine bebeğim. Hayata bir kere geliyorsun cidden bu ayiyi evcillestirmek icin mi uğrasacaksin?
Ödül olur ona. Erkek erkek yaşar bekar evinde. Erkekliğe dair her şey orda çünkü ahahahah. Ayın 15 inde kuruş vermeyeceksin kalacak öyle meydanda ç.k gibi, görecek erkekliği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…