- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
O bana hiç karışmaz almak isterim bir kez hayır demedi. Maddi konularda hiç kısıtlaması yoktur. Kendisi kendini erteler beni ertelemez. Ama o öyle kendini ertelerken ben rahatça kendimi düşünebilir miyim? Yapamıyorum. Ben kendimi gelirimi giderimi biliyorum. Bunu bilen kadın istese de har vurup harman savuramıyor.Sanırım bir senelik evlisiniz. Ne zaman farketmeye başladınız bu maddi konularda size olan tutumunu? Diğer pasaklılığı sormuyorum bile herhalde ilk gün belli etmiştir kendini
İnsanlarla anlaşmak neden bu kadar zor. Erkek olsaydım ve eşim bana sizin ona attığınız o mesajı atsaydı öncelikle bu kadar tatlı dille ifade ettiği için teşekkür ederdim eve gelince de bundan sonra ne yapacağımızı konuşur normal hayatımıza devam ederdik. Konu nerden nereye geldi ve bunun sorumlusu kesinlikle sen değilsin.O evde işin ucundan tutacak ama bunu beni manipüle ede ede yapacak. Evet ev işi bitecek ama bizi bitire bitire. Kedi köpek gibi sürekli
Ay şu halimle güldürdünüz beniNeyini kabullenemiyor ben anlamıyorum cidden. Alt tarafı süpürge tutacak makina boialtacak. Bu kadar koyan ne? Pipisi mi düşermiş
İnanın şuan beni üzen tek şey bu. Bu kadar bir mesele yokken-üstelik kendisi de küçümserken- her özel an gibi bunun da mahvedilmesi.En kötüsü eşinizin yapıcı olmak adına tek bir adım atmak istemeyişi.
Bazen öyle düşünmeseden bile orta yolu bulmak için, adım atarsın evlilikte. Kaç yaşına kadar var olan düşüncelerini bir anda değiştirmese de sizin için yapabilir birseyler.
Bir haftadır bu meselenin aranızda soğukluk olması,. geldiği noktanın ben kendi temizliğimi yaparım, iki kişi için temizlikçiye gerek yok demesi çok bencilce.
Evlilik yıldönümüz üstelik. Bu konuyu güzellikle tatlı bir noktada bitirebilirdi.
Üzgünüm ama eşinizden bir halt olmaz.
Tabi ki ben de sizin gibiyim. Kişisel ihtiyaçlarımı ilk günden berid erteledim durumları duzeltmeyk bekledim fedakarlık yaptım. Ama karşımdaki bana neyin eksik deyip nankör muamelesi yaparsa, fedakarlığımı yok sayarsa kafam atar...O bana hiç karışmaz almak isterim bir kez hayır demedi. Maddi konularda hiç kısıtlaması yoktur. Kendisi kendini erteler beni ertelemez. Ama o öyle kendini ertelerken ben rahatça kendimi düşünebilir miyim? Yapamıyorum. Ben kendimi gelirimi giderimi biliyorum. Bunu bilen kadın istese de har vurup harman savuramıyor.
Olacaksınız . Size acımayana siz niye acıyasınız? Acıma yetime diye bir laf var mesela. O kaynananızdan az "karılık" öğrenin, valla hakkediyor.Düğün borçlarımız var kazandığımız parasında nereye harcandığını biliyorum ya bazı ihtiyaçlarımı hiç dillendirmedim bile. Çünkü biliyorum alırsak sıkışıcaz beyimiz neyin eksik diyor ya neler neler eksik deliricem gerçekten. Kendi ailesindeki kadınların bunlar hiç umrunda olmaz para varsa verilir kadına çoluğa çocuğa. Zorlanacağımızı bile bile arsız mı olmamız gerekiyor ben anlamadım ki.Fedakarlık yapmak evliliğimin en büyük hatasıymış.
Eşiniz daha yetisememiş o yüzden iki yetişkin gibi konuşup, anlaşmanız mümkün değil.İnanın şuan beni üzen tek şey bu. Bu kadar bir mesele yokken-üstelik kendisi de küçümserken- her özel an gibi bunun da mahvedilmesi.
İki yetişkin gibi oturup konuşup bir yere varamamamız
Ben çevremde, çekirdek ailemde akrabalarda bu ataerkil kafayı gördükçe evliliklerden soğudum. Biri bir ilişki teklifiyle gelince direk hayır diyorum böyle birine denk gelirim diye. Önceden böyle değildim cevremdekiler evlenmeye başlayınca böyle oldumÇok yanlış ve ataerkil bakış açısıyla bakıyorsun. Herkesin böyle bir dünyası yok.
Kendini birey goren, insan gören ve bu şekilde hak talep edenlerin evlilikleri böyle değil.
Onlar işten gelip eşiyle beraber mutfağa giriyorlar. Ya da iş bolumleri oluyor. Yemeği yapan günün devaminda rahat oluyor,diğer kişi sofrayı toplayıp temizlik çay servisini yapıyor. Hayatı birbirleri için kolaylastiriyorlar.
Misal annem - babamın yüksek egitimi yok, annem ev hanımı ama evlilik onun için yük değil . Kocasının kredi kartı her zaman evde durur, adam her evden çıkarken kitaplığa nakit para koyar, asla aldığına ettiğine karışmaz,evde yemek varsa yer, yoksa ya kahvaltı hazırlar, ya tavuk kizartir, ya lahmacun söyler. Çamaşır makinasının bitiş sesini duyduysa kalkar asar, asilanlar kuruduysa katlar. Eşi hastaysa bakar , eşinin kararlarını sorgulamaz...
Şimdi bu evlilik kadın icin yük mü?
Ablam hakeza oyle, haftaici çocuğa o bakıyor diye haftasonu eşi full çocukla ilgileniyor. Kararlarına saygı duyuyor, kadinin kuaförüne - lüzumlu olmayan isteklerine hakkı yokmuş gibi muamele etmez,bilir ki o evi beraber yönetiyorlar.
Bu evlilik kadın için yük mü?
Çevremde bu şekilde tonla evlilik var. Ama evlendikleri saniye ataerkil bir kol tarafından kadının koşturduğu,adamın TV karşısında telefonla oynadigi da çok ev var.
Bunu kader gibi göremezsin, başta ataerkil adamları secmemek, eve girdigin hafta iş bölümüne başlamak, adamın özünde Tazmanya canavarı kurallarıyla yaşadığını farkedince de geç olmadan yollari ayırmak lazım.
Evlendiği gibi işten gelip mutfağa koşup, maaşından büyükçe payı kocaya verip ,bu krallik kurallarını normallestirip sonradan 'neden böyle oldu' diye düşünmenin yararı yok.
Benim en şaşırdığım kaç sene beraber yaşayan arkadaşımı ziyarete gitmiştim şehirlerine gittiğimde. Onlarda kalmıştım. Amerikan mutfaklı ev, ikisi dans eder gibi beraber girmişlerdi mutfağa her gittiğimde. Sofrayı beraber toplardik. Benim için nevresim beraber geçirirlerdi yorgana, cekyatimi çocuk açardı. Şirin bir evleri vardı.Ben çevremde, çekirdek ailemde akrabalarda bu ataerkil kafayı gördükçe evliliklerden soğudum. Biri bir ilişki teklifiyle gelince direk hayır diyorum böyle birine denk gelirim diye. Önceden böyle değildim cevremdekiler evlenmeye başlayınca böyle oldumİşin garibi birçok erkek arkadaşım var. Geçmişte de birçok sevgilim oldu. Hepsi de böyle yemek yapar,temizlik yapar, evi toplar. Evlenince biraz da kadınlar nasılsa her şeyi yapıyor diye yapmıyorlar. Kız arkadaşlarım hep erkek arkadaşlarının arkasını topluyor mesela hanım hanımcık gözükmek için daha sevgiliyle alistiriyorlar, eve çağırılınca her şey 4/4lük olsun diye uğraşıyorlar, evlerine gidince iş yapıyorlar. Şahsen biri de benim sürekli arkamı toplasa bende alışırım iş yapmam. Yan gelir yatarım.
Kendi bilir valla. Bozulacak olan onun rahatı huzuru her türlü.Bu konuya çok üzüldüm nedense.
Sırf inat uğruna evliliğinin içine eden bir adam ve işin kötüsü bunun farkında bile değil.
İnşallah tatlıya bağlanır.
Bacım sen öğretmensin,memursun. Onun sana hayir deme lüksü yok ki esasinda. Zaten ona sormadan da canının istediğini alabilecek ekonomik güce sahipsin. Sana hayir demesi,karismamasi bir lütuf değil ki. Maaşının büyük bir kısmını ona gönderdiğin halde hala alacaklarına 'hık mik' dese,bu olay olurdu.O bana hiç karışmaz almak isterim bir kez hayır demedi. Maddi konularda hiç kısıtlaması yoktur.
Kendi işini temizliğini yapacaksa bir senedir neden yapmadı,işleri bu noktaya getirdi ki?İki kişi için yardımcıya gerek yokmuş. O kendi işini temizliğini yaparmış. Ben böyle yaparsam hizmetçilik olarak görürsem tabiki yemeğimi yemezmiş. Evde ev arkadaşı gibi yaşayalımmış. Falanmış filanmış.
Bakın bence sizin bakış açınızda ve davranışlarınızda hata var. Eşinizde sizi bu davranışlarınuz yüzünden iyi bir fırsat ve evlenmek için iyi bir seçenek olarak görmüş bence. Daha önce bunu yazdığımda bana içten içe kızmış bilenmiştiniz farkındayım ama olaylar beni haklı çıkardı.O bana hiç karışmaz almak isterim bir kez hayır demedi. Maddi konularda hiç kısıtlaması yoktur. Kendisi kendini erteler beni ertelemez. Ama o öyle kendini ertelerken ben rahatça kendimi düşünebilir miyim? Yapamıyorum. Ben kendimi gelirimi giderimi biliyorum. Bunu bilen kadın istese de har vurup harman savuramıyor.
Maaş günü ile doğru orantılı bu pozitif değişimSabah o da duygularını belirten bir mesaj atmış beni sevdiğini falan yazan ama çözüm önerisi var mı dersen. O yok.
Adam bkunu kendi temizlemek zorunda kalınca kendini evli hissetmemeye başladı çok enteresan. Demek evlilikten beklentisi bu, karısı çalışsın parasını eline saysın, ev işine elini sürmesin, işten gelip yan yatsın, haftasonu karısı onun bkunu temizlerken o da karısının bekarlık birikimleri ile alınan araba ile gt gezdirsin. Onu bile zor bela ortak yaptırmış konu sahibi zaten, rezillik. Evlilik diye anladığı erkek krallığı işte, bu adam için en ufak iyimserlik fazla. Kapının önüne koyucan bunu tertemiz, düzelme imkanı pek yok. Evlilik tanımını açık açık söylemiş işte daha ne desin?Bacım sen öğretmensin,memursun. Onun sana hayir deme lüksü yok ki esasinda. Zaten ona sormadan da canının istediğini alabilecek ekonomik güce sahipsin. Sana hayir demesi,karismamasi bir lütuf değil ki. Maaşının büyük bir kısmını ona gönderdiğin halde hala alacaklarına 'hık mik' dese,bu olay olurdu.
Kendi işini temizliğini yapacaksa bir senedir neden yapmadı,işleri bu noktaya getirdi ki?
Neyse, yapıcam demis,ev arkadaşı gibi olalım demiş, ve ev işini küçümsemiş.
Bence bu saatten sonra kendi kirlilerini yıka. İşe giderken gömleği kalmasın,YouTube'dan izleyip açmaya çalışsın makinayıbaksin bakalım nasıl oluyor:)
Biraz böyle devam edin,sonra zaten aranız düzelir. Hep böyle kalmaz. O bir şeyleri yaptıkca siz ona ekstra iyi davranın, Güleryüz gösterin. Pavlovun köpeği gibi ev işine koşullansin:))
Yuzdun yüzdün kuyruğuna geldin. Bakalım bundan sonra ne olacak