Hani Hayat Müşterekti?

Sanırım bir senelik evlisiniz. Ne zaman farketmeye başladınız bu maddi konularda size olan tutumunu? Diğer pasaklılığı sormuyorum bile herhalde ilk gün belli etmiştir kendini
O bana hiç karışmaz almak isterim bir kez hayır demedi. Maddi konularda hiç kısıtlaması yoktur. Kendisi kendini erteler beni ertelemez. Ama o öyle kendini ertelerken ben rahatça kendimi düşünebilir miyim? Yapamıyorum. Ben kendimi gelirimi giderimi biliyorum. Bunu bilen kadın istese de har vurup harman savuramıyor.

O evde işin ucundan tutacak ama bunu beni manipüle ede ede yapacak. Evet ev işi bitecek ama bizi bitire bitire. Kedi köpek gibi sürekli
İnsanlarla anlaşmak neden bu kadar zor. Erkek olsaydım ve eşim bana sizin ona attığınız o mesajı atsaydı öncelikle bu kadar tatlı dille ifade ettiği için teşekkür ederdim eve gelince de bundan sonra ne yapacağımızı konuşur normal hayatımıza devam ederdik. Konu nerden nereye geldi ve bunun sorumlusu kesinlikle sen değilsin.

İnanın şuan beni üzen tek şey bu. Bu kadar bir mesele yokken-üstelik kendisi de küçümserken- her özel an gibi bunun da mahvedilmesi.

İki yetişkin gibi oturup konuşup bir yere varamamamız

Tabi ki ben de sizin gibiyim. Kişisel ihtiyaçlarımı ilk günden berid erteledim durumları duzeltmeyk bekledim fedakarlık yaptım. Ama karşımdaki bana neyin eksik deyip nankör muamelesi yaparsa, fedakarlığımı yok sayarsa kafam atar...

Olacaksınız . Size acımayana siz niye acıyasınız? Acıma yetime diye bir laf var mesela. O kaynananızdan az "karılık" öğrenin, valla hakkediyor.

İnanın şuan beni üzen tek şey bu. Bu kadar bir mesele yokken-üstelik kendisi de küçümserken- her özel an gibi bunun da mahvedilmesi.

İki yetişkin gibi oturup konuşup bir yere varamamamız
Eşiniz daha yetisememiş o yüzden iki yetişkin gibi konuşup, anlaşmanız mümkün değil.

Eşiniz kendi işlerini yapacağını söylemiş, o zaman bırakın kendi çamaşırını kendi yıkasın, ütüsünü yapsın. Yemeği kendinize göre hazırlayın o da kendine yapsın. Bunları yaparken rahat olmanız lazım, bırakın ıslak mendili olduğu yerde kalsın. Ben kendi işimi kendim yaparım diye hesapta trip atıyor ama iki gün zor dayanır. Sonrasında mecburen orta yolu bulmak zorunda kalacaktır.

Siz kendinizden fazla ödün vermişsiniz ama şimdi müdahale etmezseniz hep daha fazlasını isteyecektir eşiniz. İlerde çocuğunuz olursa üzerinize daha çok yük binecektir. Bu süreçte çok tartışmalar olacaktır ama ilerisinde rahat etmek istiyorsanız pes etmemeniz lazım.

Ben çevremde, çekirdek ailemde akrabalarda bu ataerkil kafayı gördükçe evliliklerden soğudum. Biri bir ilişki teklifiyle gelince direk hayır diyorum böyle birine denk gelirim diye. Önceden böyle değildim cevremdekiler evlenmeye başlayınca böyle oldum İşin garibi birçok erkek arkadaşım var. Geçmişte de birçok sevgilim oldu. Hepsi de böyle yemek yapar,temizlik yapar, evi toplar. Evlenince biraz da kadınlar nasılsa her şeyi yapıyor diye yapmıyorlar. Kız arkadaşlarım hep erkek arkadaşlarının arkasını topluyor mesela hanım hanımcık gözükmek için daha sevgiliyle alistiriyorlar, eve çağırılınca her şey 4/4lük olsun diye uğraşıyorlar, evlerine gidince iş yapıyorlar. Şahsen biri de benim sürekli arkamı toplasa bende alışırım iş yapmam. Yan gelir yatarım.

Benim en şaşırdığım kaç sene beraber yaşayan arkadaşımı ziyarete gitmiştim şehirlerine gittiğimde. Onlarda kalmıştım. Amerikan mutfaklı ev, ikisi dans eder gibi beraber girmişlerdi mutfağa her gittiğimde. Sofrayı beraber toplardik. Benim için nevresim beraber geçirirlerdi yorgana, cekyatimi çocuk açardı. Şirin bir evleri vardı.
Sonra evlendiler, o şehre gidince tekrar kaldım, gözlerime inanamadim. Çocuk TV izliyor, arkadaşım yemek yapıyor, arkadaşım sofra hazırlıyor , arkadaşım topluyor,akşam arkadaşım nevresim geçirdi bana, arkadaşım zor acilan cekyati açtı. Sohbet ederken arkadaşım bizi çayladi,bittikçe o tazeledi... Hadi ben bir günlük misafirim, adam oturan boğa gibi oturdu.
Yani siz zaten yıllarca arkadaş gibi beraber yasiyordunuz,her şeyi beraber yapiyordunuz. Ne oldu evlenince
Son gidişimin üstünden beş sene falan geçti, şimdi çoluk çocukları var. Korkumdan gitmiyorum daha onlara:)

Sürekli bakıyorum ne oldu diye aklım bu konuda ve son gelişmeler karşısında şok oldum. Eşiniz cidden normel biri değil, daha ne yapılır bu adamla bir fikrim yok...

Aileden böyle görüp evlenene kadar g.t devirdikleri için zor geliyor çoğu erkeğe maalesef. Benim kayınvalidem de öyle eşime diğer oğullarına tek bir iş göstermemiş, eve dair bir sorumluluk vermemiş. Biz evlendik eşim aynı düzen devam edecek zannediyordu baktı öyle değil yıllara yayılan bir şekilde zamanla öğrendi, şimdilerde çok şükür evin ortak yaşam alanı olduğunu ve beraber temizlememiz gerektiğini öğrendi, sırf süpürme işinden kaçmak için robot süpürge aldı sdfsfs. Yatmadan önce salonu toparlar, mutfak tezgahındaki öteberiyi kaldırır öyle yatar filan. Ama başlarda çok zorlanıyordum sizin gibi, ben böyle açık açık konuşmak yerine canım yemek yaparken baya ayakta kaldım yorgunum bulaşıkları sen halledebilir misin şeklinde konuşup oradan yürüdüm, öyle öyle de öğrendi çok şükür paşam. Şimdi iki tane erkek evladım var büyüğü 4 yaşına girecek ona öğretiyorum çoğu şeyi yapar, yayıntısını ortalıkta bırakıp gitmez tertipli düzenlidir. Çocuk kimden ne görürse ona gire hayatını bakışını şekillendiriyor. Bence eşinize kızmayın, o yaşadığı gördüğü ortamdan dolayı garipsiyor bu tavrınızı, zamanla alışacaktır merak etmeyin

Bu konuya çok üzüldüm nedense.
Sırf inat uğruna evliliğinin içine eden bir adam ve işin kötüsü bunun farkında bile değil.
İnşallah tatlıya bağlanır.
Kendi bilir valla. Bozulacak olan onun rahatı huzuru her türlü.

O bana hiç karışmaz almak isterim bir kez hayır demedi. Maddi konularda hiç kısıtlaması yoktur.
Bacım sen öğretmensin,memursun. Onun sana hayir deme lüksü yok ki esasinda. Zaten ona sormadan da canının istediğini alabilecek ekonomik güce sahipsin. Sana hayir demesi,karismamasi bir lütuf değil ki. Maaşının büyük bir kısmını ona gönderdiğin halde hala alacaklarına 'hık mik' dese,bu olay olurdu.
Kendi işini temizliğini yapacaksa bir senedir neden yapmadı,işleri bu noktaya getirdi ki?
Neyse, yapıcam demis,ev arkadaşı gibi olalım demiş, ve ev işini küçümsemiş.
Bence bu saatten sonra kendi kirlilerini yıka. İşe giderken gömleği kalmasın,YouTube'dan izleyip açmaya çalışsın makinayı baksin bakalım nasıl oluyor:)
Biraz böyle devam edin,sonra zaten aranız düzelir. Hep böyle kalmaz. O bir şeyleri yaptıkca siz ona ekstra iyi davranın, Güleryüz gösterin. Pavlovun köpeği gibi ev işine koşullansin:))
Yuzdun yüzdün kuyruğuna geldin. Bakalım bundan sonra ne olacak

Bakın bence sizin bakış açınızda ve davranışlarınızda hata var. Eşinizde sizi bu davranışlarınuz yüzünden iyi bir fırsat ve evlenmek için iyi bir seçenek olarak görmüş bence. Daha önce bunu yazdığımda bana içten içe kızmış bilenmiştiniz farkındayım ama olaylar beni haklı çıkardı.
Allah aşkına evlenmeden zaten iyi bir işiniz, düzenli bir maaşınız hatta araba alamaya destek olacak kadar maddi birikiminiz varmış, evlenince hem evin giderleri için maaşınızı ortaya koyduğunuz gibi birde kişisel paranız ve kanunen size ait olan ziynet eşyanızla adamın altına araba çekmişsiniz, bir senedir evi büyük ölçüde siz çekip çevirirken , anlattığınıza göre eşiniz hala bekar adam kafası ile sorumluluk almadan kafasına göre sosyalleşiyormuş. Kendi maaşınızla zaten bekarken kimseye danışmadan alabileceğiniz şeyleri almanıza izin vermesini lütuf olarak gören kafa yapınız yüzünden bu haldesiniz emin olun.
İster alının, ister üzülün ister kızın ama bu adam sizi sadece tercih etmiş. Çünkü daha başından itibaren verici olmuşsunuz, yormamışsınız, talepkar olmamışsınız, verdiği ile yetinmiş bunuda nimet olarak görmüşsünüz, yeri geldiğinde taşın altına elinizi koymuşsunuz, az önce yazdığım gibi zaten olması gerekeni fedakarlık olarak görmüşsünüz..Sizin derdiniz tek başına eşitlik falanda değil aslında yorulduğunuzun, yıprandığınızın düşünülmemesi ve önemsenmemesi. Eminim başında konuştuğunuzda eşiniz 15 günde bir yardımcı birde robot süpürge alalım, sende yoruluyorsun dese bununla bile mutlu olur , ev işini eşit paylaşmamasını bile umursamaz ufak yardımları bile size yeterdi çünkü o zaman düşünüldüğünüzü ve önemsendiğinizi hissedecektiniz. Bu zamana kadar siz hep veren tarafsimışsınızm ve artık verecek birşeyiniz kalmamış.
Daha bir yıllık evlisiniz, son zamlarla beraber ayda en azından 8-10 bin TL hatta ders durumunuza göre daha fazla katkınız var ve eşiniz sizin kazandığınız bu paranın en fazla 2 Bin TL si ile bu sorunu. Kökten çözerek sizin yüklerinizi azaltıp sizinle daha güzel daha kaliteli zaman geçirmek için fırsat yaratmak yerine ilk evlilik yıldönümünüzü zehir ederek, size günlerce psikolojik şiddet uyguluyor ve siz bu adamın hala size değer verdiğini ve aşık olduğuna inanıyorsunuz. Aşk sevgi , kaybetme korkusudur, kıymamamaktır , kendinden çok ya da en az kendin kadar karşındakini düşünmektir konu sahibi ben bunların hiç birini eşinizde göremedim malesef. Ayrıca geleneksel yapıda bir eşe sahip değilsiniz eşiniz sadece gelenekleri kendine kullanmaktan çekinmeyen bir sırtlan. Annesi babasına bu güme kadar kaç lira kira parası vermişte adam sizden daha maaşın yattığı gün para diye mesaj atıyor. Geleneksel adam flört ettiği kızdan para alıp onu yanına gitmeyi , onun bekarken kenara koyduğu birikimi ile araba almayı, maaşının hesabını yapmayı utanç kabul eder.Emin olun çok geleneksel insan tanıdım, hatta bir kısmı akrabam ancak gerçekten geleneksel yapıda olanlar bırakın karısının maaşına göz dikmeyi , karısı ev işlerini yapıyor çocuklarına annelik ediyor diye kadının her ihtiyacını karşılayıp birde emin olun sizden daha fazla istediklerini alıyorlar. Benim kuzenim ev hanımı eşi biraz tutucu çalışmasına izin vermeyen bir adam ama eve yardımcı alıyor kadın. Bizim asıl geleneğimiz öyle çünkü. Eşiniz gibi adamlar gelenekselliği çalışan eşlerini maddi manevi sömürmek için kılıf olarak kullanarak, karısının hayatının üstüne binip kendine refah ve konfor sağlama peşinde olan bencil insanlar sadece. Bundan sonra ne yaparsınız bilemem ama artık bence önce kendinizi düşünmenizin zamanı gelmiş bana kalırsa.

Adam bkunu kendi temizlemek zorunda kalınca kendini evli hissetmemeye başladı çok enteresan. Demek evlilikten beklentisi bu, karısı çalışsın parasını eline saysın, ev işine elini sürmesin, işten gelip yan yatsın, haftasonu karısı onun bkunu temizlerken o da karısının bekarlık birikimleri ile alınan araba ile gt gezdirsin. Onu bile zor bela ortak yaptırmış konu sahibi zaten, rezillik. Evlilik diye anladığı erkek krallığı işte, bu adam için en ufak iyimserlik fazla. Kapının önüne koyucan bunu tertemiz, düzelme imkanı pek yok. Evlilik tanımını açık açık söylemiş işte daha ne desin?

Aldıklarınıza karışmadığını söylediniz, o zaman alın bir robot süpürge. Bir de haftada bir kere yardımcı gelsin.
Neden sorma ihtiyacı hissediyorsunuz ? O bir yere harcama yapacaksa sizden istemesini biliyor. Neden kendinizi bu kadar kasıyorsunuz, rahat olun biraz da o düşünsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…