Hani Hayat Müşterekti?

İki kişi için yardımcıya gerek yokmuş. O kendi işini temizliğini yaparmış. Ben böyle yaparsam hizmetçilik olarak görürsem tabiki yemeğimi yemezmiş. Evde ev arkadaşı gibi yaşayalımmış. Falanmış filanmış.
Tam kriz geçirtmelik cevap vermiş. Arkadas kendi işini yapsan zatenkonu buralara gelmezdi. Eşiniz cidden bencil biri. Hangi normal insana anlatsanız sizi hakli bulur. Evde iki birey calişiyor kadın eve gelince de çalisiyor erkek ben evde calismam diyor ve bunu kendine hak görüyor . Akla uygun izahı olan bir durum degil zaten mantıklı bir açıklama da yok. Ev arkadasi gibi olalım nedir yaa çocuk düşunmuyir eşiniz sanırım o belli.

Bakın bence sizin bakış açınızda ve davranışlarınızda hata var. Eşinizde sizi bu davranışlarınuz yüzünden iyi bir fırsat ve evlenmek için iyi bir seçenek olarak görmüş bence. Daha önce bunu yazdığımda bana içten içe kızmış bilenmiştiniz farkındayım ama olaylar beni haklı çıkardı.
Allah aşkına evlenmeden zaten iyi bir işiniz, düzenli bir maaşınız hatta araba alamaya destek olacak kadar maddi birikiminiz varmış, evlenince hem evin giderleri için maaşınızı ortaya koyduğunuz gibi birde kişisel paranız ve kanunen size ait olan ziynet eşyanızla adamın altına araba çekmişsiniz, bir senedir evi büyük ölçüde siz çekip çevirirken , anlattığınıza göre eşiniz hala bekar adam kafası ile sorumluluk almadan kafasına göre sosyalleşiyormuş. Kendi maaşınızla zaten bekarken kimseye danışmadan alabileceğiniz şeyleri almanıza izin vermesini lütuf olarak gören kafa yapınız yüzünden bu haldesiniz emin olun.
İster alının, ister üzülün ister kızın ama bu adam sizi sadece tercih etmiş. Çünkü daha başından itibaren verici olmuşsunuz, yormamışsınız, talepkar olmamışsınız, verdiği ile yetinmiş bunuda nimet olarak görmüşsünüz, yeri geldiğinde taşın altına elinizi koymuşsunuz, az önce yazdığım gibi zaten olması gerekeni fedakarlık olarak görmüşsünüz..Sizin derdiniz tek başına eşitlik falanda değil aslında yorulduğunuzun, yıprandığınızın düşünülmemesi ve önemsenmemesi. Eminim başında konuştuğunuzda eşiniz 15 günde bir yardımcı birde robot süpürge alalım, sende yoruluyorsun dese bununla bile mutlu olur , ev işini eşit paylaşmamasını bile umursamaz ufak yardımları bile size yeterdi çünkü o zaman düşünüldüğünüzü ve önemsendiğinizi hissedecektiniz. Bu zamana kadar siz hep veren tarafsimışsınızm ve artık verecek birşeyiniz kalmamış.
Daha bir yıllık evlisiniz, son zamlarla beraber ayda en azından 8-10 bin TL hatta ders durumunuza göre daha fazla katkınız var ve eşiniz sizin kazandığınız bu paranın en fazla 2 Bin TL si ile bu sorunu. Kökten çözerek sizin yüklerinizi azaltıp sizinle daha güzel daha kaliteli zaman geçirmek için fırsat yaratmak yerine ilk evlilik yıldönümünüzü zehir ederek, size günlerce psikolojik şiddet uyguluyor ve siz bu adamın hala size değer verdiğini ve aşık olduğuna inanıyorsunuz. Aşk sevgi , kaybetme korkusudur, kıymamamaktır , kendinden çok ya da en az kendin kadar karşındakini düşünmektir konu sahibi ben bunların hiç birini eşinizde göremedim malesef. Ayrıca geleneksel yapıda bir eşe sahip değilsiniz eşiniz sadece gelenekleri kendine kullanmaktan çekinmeyen bir sırtlan. Annesi babasına bu güme kadar kaç lira kira parası vermişte adam sizden daha maaşın yattığı gün para diye mesaj atıyor. Geleneksel adam flört ettiği kızdan para alıp onu yanına gitmeyi , onun bekarken kenara koyduğu birikimi ile araba almayı, maaşının hesabını yapmayı utanç kabul eder.Emin olun çok geleneksel insan tanıdım, hatta bir kısmı akrabam ancak gerçekten geleneksel yapıda olanlar bırakın karısının maaşına göz dikmeyi , karısı ev işlerini yapıyor çocuklarına annelik ediyor diye kadının her ihtiyacını karşılayıp birde emin olun sizden daha fazla istediklerini alıyorlar. Benim kuzenim ev hanımı eşi biraz tutucu çalışmasına izin vermeyen bir adam ama eve yardımcı alıyor kadın. Bizim asıl geleneğimiz öyle çünkü. Eşiniz gibi adamlar gelenekselliği çalışan eşlerini maddi manevi sömürmek için kılıf olarak kullanarak, karısının hayatının üstüne binip kendine refah ve konfor sağlama peşinde olan bencil insanlar sadece. Bundan sonra ne yaparsınız bilemem ama artık bence önce kendinizi düşünmenizin zamanı gelmiş bana kalırsa.
Merhaba, kaç yıllık evlisiniz? İnsan bu mertebeye kaçıncı yılda ulaşıyor? Samimi olarak soruyorum o_O

Bakın bence sizin bakış açınızda ve davranışlarınızda hata var. Eşinizde sizi bu davranışlarınuz yüzünden iyi bir fırsat ve evlenmek için iyi bir seçenek olarak görmüş bence. Daha önce bunu yazdığımda bana içten içe kızmış bilenmiştiniz farkındayım ama olaylar beni haklı çıkardı.
Allah aşkına evlenmeden zaten iyi bir işiniz, düzenli bir maaşınız hatta araba alamaya destek olacak kadar maddi birikiminiz varmış, evlenince hem evin giderleri için maaşınızı ortaya koyduğunuz gibi birde kişisel paranız ve kanunen size ait olan ziynet eşyanızla adamın altına araba çekmişsiniz, bir senedir evi büyük ölçüde siz çekip çevirirken , anlattığınıza göre eşiniz hala bekar adam kafası ile sorumluluk almadan kafasına göre sosyalleşiyormuş. Kendi maaşınızla zaten bekarken kimseye danışmadan alabileceğiniz şeyleri almanıza izin vermesini lütuf olarak gören kafa yapınız yüzünden bu haldesiniz emin olun.
İster alının, ister üzülün ister kızın ama bu adam sizi sadece tercih etmiş. Çünkü daha başından itibaren verici olmuşsunuz, yormamışsınız, talepkar olmamışsınız, verdiği ile yetinmiş bunuda nimet olarak görmüşsünüz, yeri geldiğinde taşın altına elinizi koymuşsunuz, az önce yazdığım gibi zaten olması gerekeni fedakarlık olarak görmüşsünüz..Sizin derdiniz tek başına eşitlik falanda değil aslında yorulduğunuzun, yıprandığınızın düşünülmemesi ve önemsenmemesi. Eminim başında konuştuğunuzda eşiniz 15 günde bir yardımcı birde robot süpürge alalım, sende yoruluyorsun dese bununla bile mutlu olur , ev işini eşit paylaşmamasını bile umursamaz ufak yardımları bile size yeterdi çünkü o zaman düşünüldüğünüzü ve önemsendiğinizi hissedecektiniz. Bu zamana kadar siz hep veren tarafsimışsınızm ve artık verecek birşeyiniz kalmamış.
Daha bir yıllık evlisiniz, son zamlarla beraber ayda en azından 8-10 bin TL hatta ders durumunuza göre daha fazla katkınız var ve eşiniz sizin kazandığınız bu paranın en fazla 2 Bin TL si ile bu sorunu. Kökten çözerek sizin yüklerinizi azaltıp sizinle daha güzel daha kaliteli zaman geçirmek için fırsat yaratmak yerine ilk evlilik yıldönümünüzü zehir ederek, size günlerce psikolojik şiddet uyguluyor ve siz bu adamın hala size değer verdiğini ve aşık olduğuna inanıyorsunuz. Aşk sevgi , kaybetme korkusudur, kıymamamaktır , kendinden çok ya da en az kendin kadar karşındakini düşünmektir konu sahibi ben bunların hiç birini eşinizde göremedim malesef. Ayrıca geleneksel yapıda bir eşe sahip değilsiniz eşiniz sadece gelenekleri kendine kullanmaktan çekinmeyen bir sırtlan. Annesi babasına bu güme kadar kaç lira kira parası vermişte adam sizden daha maaşın yattığı gün para diye mesaj atıyor. Geleneksel adam flört ettiği kızdan para alıp onu yanına gitmeyi , onun bekarken kenara koyduğu birikimi ile araba almayı, maaşının hesabını yapmayı utanç kabul eder.Emin olun çok geleneksel insan tanıdım, hatta bir kısmı akrabam ancak gerçekten geleneksel yapıda olanlar bırakın karısının maaşına göz dikmeyi , karısı ev işlerini yapıyor çocuklarına annelik ediyor diye kadının her ihtiyacını karşılayıp birde emin olun sizden daha fazla istediklerini alıyorlar. Benim kuzenim ev hanımı eşi biraz tutucu çalışmasına izin vermeyen bir adam ama eve yardımcı alıyor kadın. Bizim asıl geleneğimiz öyle çünkü. Eşiniz gibi adamlar gelenekselliği çalışan eşlerini maddi manevi sömürmek için kılıf olarak kullanarak, karısının hayatının üstüne binip kendine refah ve konfor sağlama peşinde olan bencil insanlar sadece. Bundan sonra ne yaparsınız bilemem ama artık bence önce kendinizi düşünmenizin zamanı gelmiş bana kalırsa.
Şuan yazdıklarınızı arkadaşımla okuyoruz oda aynını söyledi az önce. Söyledikleriniz o kadar doğru ki düşündükçe idrak ediyorum. Her tartışmamızda daha da anlıyorum. Peki sizin tavsiyeniz nedir? Bencede benim Duruşumda bir kararsızlık bir net olmama durumu var. 🤦🏻‍♀️

İki kişi için yardımcıya gerek yokmuş. O kendi işini temizliğini yaparmış. Ben böyle yaparsam hizmetçilik olarak görürsem tabiki yemeğimi yemezmiş. Evde ev arkadaşı gibi yaşayalımmış. Falanmış filanmış.
Eşin sana "eşek gibi yapacaksın ..evi temizlemeye gönlün yoksa niye evlendin ?! Hem evi temizleyeceksin hem de evi geçindireceksin çünkü böyle olmayacak olsa çalışan bir kadınla değil ev kızı ile evlenirdim..ama ben tek maaşla yaşamayı düşünmüyorum kusura bakma!!" dese kullanıp koltuğa attığı o kirli ıslak mendille onu boğardın !!Ama aynı şeyi kendi cümleleri ile güzelleyerek farklı biçimde söylüyor ki seni manipüle edebilsin. Bazı konularda uzlaşılmayabilir.Uzlaşmayan da kendisi bilir.Siz (eğer isteğiniz buysa ) alın yardımcıyı haftada 15 günde 1 ..onun bölümünü değil sizin bölümünüzü yapsın madem.Bence para gidecek diye de aklı çıkıyor .. Sosyal hayatına devam edip dışarda yiyip içip arkadaşları ile program yapmaya cebine koyduğunuz para yetmeyecek diye mi korkuyor ne!?

Eşimle en son dip köşe temizlik yaptığımızda "bari ayda bir birini çağıralım ya böyle iş yapılmaz" diye yakınıyordu. Ben haftanın 6 günü çalıştığım ve evde kedi olduğu için ben yokken birinin gelmesine güvenemiyorum, balkona girip çıkarken, cam silerken kapı pencere tellerini açık unutur diye.
Eşiniz çok konuşmasın yani iki kişi için gerek yok diye. Ev işinin zorluğunu o işi yapan bilir.

Ev arkadaşı gibi olmamak, karı-koca gibi hissetmek için paranızı yönetmeye ve temizliğini size yaptırmaya mı ihtiyaç duyuyormuş beyefendi?
Evililik zaten bir yerde ev arkadaşlığıdır. İkiniz de çalışıyorsunuz ve bir evin içinde kirli çamaşırlarla dolu bir sepet varsa ve birinin onları yıkaması lazımsa kim müsaitse o yıkar. Erkek olması tam olarak ne gibi bir çok mantıklı sebeple onu bu işten kurtarıyormuş?
Her şeyi geçtim, direkt merhametsizlik yani bu.

Böyle adamlar eşlerinin arabalarını kullanınca bir şey olmuyor, maaşıyla kira fatura ödeyince bir şey olmuyor, orada burada 2 maaşlı gibi geziyorlar ama kendi kirlettikleri evi temizleyince hemen bir tarafları düşüveriyor.

O yemeği de sizi cezalandırdığını sandığı için yemiyordur eminim.
Yıllarca evdeki her sorunda anasını babasını yemek yemeyerek cezalandırmıştır, anası da oğluşunun peşinde koşmuştur "gel bari iki lokma ye aç kalma" diye. Şimdi de sanıyor ki her kadının tek derdi bunun aç kalıp kalmadığı.

Ne yapacağınız size kalmış ama bu kadar bencil bir adamın size değer verdiğini hiç sanmıyorum.
Devam edecekseniz bir adamın hayatına maddi manevi sponsor olmayı kabul ederek devam etmeniz lazım. Çünkü eşiniz laftan anlayacak, empati yapabilecek biri değil.

Adam bkunu kendi temizlemek zorunda kalınca kendini evli hissetmemeye başladı çok enteresan. Demek evlilikten beklentisi bu, karısı çalışsın parasını eline saysın, ev işine elini sürmesin, işten gelip yan yatsın, haftasonu karısı onun bkunu temizlerken o da karısının bekarlık birikimleri ile alınan araba ile gt gezdirsin. Onu bile zor bela ortak yaptırmış konu sahibi zaten, rezillik. Evlilik diye anladığı erkek krallığı işte, bu adam için en ufak iyimserlik fazla. Kapının önüne koyucan bunu tertemiz, düzelme imkanı pek yok. Evlilik tanımını açık açık söylemiş işte daha ne desin?
Haftada 2-3 gün arkadaşlarıyla buluşması var birde. Ben bir haftadır nasıl küs kalabiliyor diye düşündüm ama daha önce bu arkadaşlarla görüşme mevzusundan tartışma çıkmış, iki hafta küs kalmış beyfendi ve hatta boşanmanın lafını edip, ailesine taşımış konuyu, düşünebiliyor musun?
Konu sahibi keskin mesajlardan hoşlanmıyordu ama evliliği birçok anlamda sıkıntılı maalesef.
Eşinin bu evliliğe dair yaptığı tek şey sorun çıkarmak, özensizlik, psikojik şiddet.

Neyini kabullenemiyor ben anlamıyorum cidden. Alt tarafı süpürge tutacak makina boialtacak. Bu kadar koyan ne? Pipisi mi düşermiş
İyi de bunların hiçbirini yapmadan da yaşayabileceğini , çarkın döneceğini biliyorken neden yapsın ki? Bir hafta iki hafta böyle devam eder sonrasında bizim hanım elinde tabak ile bana yemek yedirmeye çalışır diye düşündüğü çok belli

Konu nasıl hala çözümlenmeyip bu hale geldi soktayim. Ben ilk anlattiklarinizda düzgün ama biraz dusuncesiz fakat gelisime acik bir adam canlandirmistim gözümde ama tam bir ayıymış. Hâlâ yardımcı alalım ya da is bölümü yapalım diyemiyor ödü kopuyor pisliğini toplamaktan he tabi ödü kopuyor maaşlı aldığı "karı" ona para koklatmaz diye. Allah kolaylık versin size. Umarım eşiniz hatasını anlar, umarim.

Haftada 2-3 gün arkadaşlarıyla buluşması var birde. Ben bir haftadır nasıl küs kalabiliyor diye düşündüm ama daha önce bu arkadaşlarla görüşme mevzusundan tartışma çıkmış, iki hafta küs kalmış beyfendi ve hatta boşanmanın lafını edip, ailesine taşımış konuyu, düşünebiliyor musun?
Konu sahibi keskin mesajlardan hoşlanmıyordu ama evliliği birçok anlamda sıkıntılı maalesef.
Eşinin bu evliliğe dair yaptığı tek şey sorun çıkarmak, özensizlik, psikojik şiddet.
Son ana kadar inandırmaya çalıştı kendini hala da konduramıyor ama bu adamın derdi basit bir empati yoksunluğu değil malesef, sorunlar ev işinin çok ötesinde. Bu adam uyanık. Ben böyle adamın sevgisine de inanmam. Para getiren hizmetçi bulmuş kendine , hoş ağzı ile de yakalanmış haberi yok daha.

Son ana kadar inandırmaya çalıştı kendini hala da konduramıyor ama bu adamın derdi basit bir empati yoksunluğu değil malesef, sorunlar ev işinin çok ötesinde. Bu adam uyanık. Ben böyle adamın sevgisine de inanmam. Para getiren hizmetçi bulmuş kendine , hoş ağzı ile de yakalanmış haberi yok daha.
Öyle malesef.
Evlilik yıldönümü olunca eşi bir adım atar belki buraya da yazar probis diye düşünüyordum ama adamın içinde his anlamında birşey yok bence üzgünüm.
Eşi sadece kızgın evdeki rahatı bozulup, para akışı kesildiği için.

Öyle malesef.
Evlilik yıldönümü olunca eşi bir adım atar belki buraya da yazar probis diye düşünüyordum ama adamın içinde his anlamında birşey yok bence üzgünüm.
Eşi sadece kızgın evdeki rahatı bozulup, para akışı kesildiği için.
Belki o kankidaşlarına söylemedi arabanın karısının parası ile alındığını, kadın zor bela ortak yaptırdı, onu bile lütuf olarak anlattı ?

Merhaba, kaç yıllık evlisiniz? İnsan bu mertebeye kaçıncı yılda ulaşıyor? Samimi olarak soruyorum o_O
11 yıllık evliyim ve stajıda sayarsan 13 yıllık avukatım arkadaşım. Ben bu filmi yüzlerce defa izledim. Konu sahibine daha öncede yazmıştım. Bakın erkekler çeşit çeşit her erkekte aynı değil, ev işi paylaşımı konusunda bütün erkekler hevesli ve becerik değil. Burada önemli olan tek bir şey var asında; kendin yüklenmediğin işi karına da yüklememek , merhamet etmek, kıyamamak yani. Ev işlerinden hiç hoşlanmasan beceremesin bile u konunun çözümü basit; tutarsın bir kadın haftada bir ya da iki gün, alırsın bir robot süpürge, akşamda karın yemek yapıyorsa sofra kurarsın, o sofra toplarsa sen çay koyarsın yaşar gidersin ama bunu karşındaki insanla gerçekten hayatı paylaşmak niyeti ile yola çıkmışsan yaparsın. Ben konu sahibinin eşinde böyle bir niyet göremedim malesef.

Şuan yazdıklarınızı arkadaşımla okuyoruz oda aynını söyledi az önce. Söyledikleriniz o kadar doğru ki düşündükçe idrak ediyorum. Her tartışmamızda daha da anlıyorum. Peki sizin tavsiyeniz nedir? Bencede benim Duruşumda bir kararsızlık bir net olmama durumu var. 🤦🏻‍♀️
Öncelikle şunu sorayım, sınırınız ne? Daha öncede söylediğim gibi ilişkinizi birebir bilemem ancak bu konudaki kararlı duruşunuzun eşinizin evliliği devam yönündeki motivasyonunu zayıflatacağını düşünüyorum . Üzülerek söylemeliyim ki eşiniz sizinle evlenirken amacı hayatı paylaşmak değilmiş, onun sizinle evlenme nedeni maddi manevi hayatını kolaylaştırmakmış. Siz şuan bunu elinden almaya kalkıyorsunuz. Bu konudaki kararlılığınızın sonuçlarına katlanabilecekmisiniz? Bunu bilmeden tavsiye vermem doğru olmaz.

Öncelikle şunu sorayım, sınırınız ne? Daha öncede söylediğim gibi ilişkinizi birebir bilemem ancak bu konudaki kararlı duruşunuzun eşinizin evliliği devam yönündeki motivasyonunu zayıflatacağını düşünüyorum . Üzülerek söylemeliyim ki eşiniz sizinle evlenirken amacı hayatı paylaşmak değilmiş, onun sizinle evlenme nedeni maddi manevi hayatını kolaylaştırmakmış. Siz şuan bunu elinden almaya kalkıyorsunuz. Bu konudaki kararlılığınızın sonuçlarına katlanabilecekmisiniz? Bunu bilmeden tavsiye vermem doğru olmaz.
Valla adam ağzı ile demiş zaten, ev arkadaşı olalım bari, bu ne, kendimi evli gibi hissetmiyorum diye. Para getiren hizmetçi bulmuştum, şimdi iş mi bu dese ağzının ortasına tavayı yiyecek, ne güzel yumuşatıyor değil mi? Aslında yenilecek manipülasyon değil ama çok sevince yeniliyor .

Aslında buna verilebilecek bir net bir cevabım yok. Hiç ummadığım bir şey benim çok gururuma dokunabiliyor.

Boşanmayı gündemime almak istemiyorum ama eski halimize nasıl döneriz bunu bilmiyorum. Gündemime alırsam da bunun içim alırım. Çünkü nasıl bu sıkıntıları aşıp eş,aile ve biz bilincine ulaşırız bilemiyorum. Şuan farkındalığımın arttığı şeyler mesela sevilen değil tercih edilen olmak benim evliliğime bakışımı etkileyecektir.

Belki o kankidaşlarına söylemedi arabanın karısının parası ile alındığını, kadın zor bela ortak yaptırdı, onu bile lütuf olarak anlattı ?
Ben geriden geldim şimdi bitirdim konuyu.
İçimin yağlari eridi probisin ; "hangi arkadaşının karısı ödüyor kirayı,çevrende ödeyen karı var mı?" Yazınca.
Okey arkadaşları arasında taçsız kraldi bence kocası. Olaya gel. Hem onlar gibi ise gidiyor, hem onlar gibi hazır yemeğe temiz eve konuyor,hem onlar gibi çaydanlık getirmeyi memleket meselesi haline getiriyor,hem onlar gibi her gün okeyde. Hem deeeeee onların dışında kirasını kredisini karısı ödüyor, karısının aldığı arabaya biniyor. Oysa kankitoslarinin hepsi bunları tek yaptığı gibi hem eve para bırakıyor hem karilarinin elbise,kuaför, airfry, sigara, Instagram'da hep gördüğü koltuk örtüsü, yeni ütü , nevresim takımı, altın günü parası falan, bunların ödüyorlar. kredi kartları neye olduğunu bilmedikleri harcamalarla dolu.
İnşallah kocası elindekini kaybedince kıymetini anlamıştır 🤲

Yo yo durumun temizlikten çıktığının farkındayım eğer konduramadığımı düşünüyorsanız. İnsan gibi konuşmamak, bir çözüm önerisi getlrmemek, bencilce davranılması, ataerkil kafa yapısı…

Ben geriden geldim şimdi bitirdim konuyu.
İçimin yağlari eridi probisin ; "hangi arkadaşının karısı ödüyor kirayı,çevrende ödeyen karı var mı?" Yazınca.
Okey arkadaşları arasında taçsız kraldi bence kocası. Olaya gel. Hem onlar gibi ise gidiyor, hem onlar gibi hazır yemeğe temiz eve konuyor,hem onlar gibi çaydanlık getirmeyi memleket meselesi haline getiriyor,hem onlar gibi her gün okeyde. Hem deeeeee onların dışında kirasını kredisini karısı ödüyor, karısının aldığı arabaya biniyor. Oysa kankitoslarinin hepsi bunları tek yaptığı gibi hem eve para bırakıyor hem karilarinin elbise,kuaför, airfry, sigara, Instagram'da hep gördüğü koltuk örtüsü, yeni ütü , nevresim takımı, altın günü parası falan, bunların ödüyorlar. kredi kartları neye olduğunu bilmedikleri harcamalarla dolu.
İnşallah kocası elindekini kaybedince kıymetini anlamıştır 🤲
Beğenmelerinden anladım bir yorumun gelmek üzere olduğunu😅

Nasıl güzel manipüle ediyor görmeniz lazım. Kaç gündür susmak iyice birikmişti bende. Bugün konuşunca rahatladım biraz. Doğruyu konuşmaya tahammülü yok. Ben konuşmayınca kafası rahatmış. Hazmedemiyor çünkü.

Konunun başında okuduğumda sinirlenip yazacaktım şifremi unutmuşum , sıfırlama falan derken olmadı . Çok naif ve mantıklı biri olarak canlandiniz her yorumuzunuzda; ama taa ki ama seviyorum seviliyorumu okuyana kadar 🙈 6 senelik evlilik ve öncesi bi o kadar arkadaş ve sevgililikle geçen bir beraberliğimiz var. Çok sevip sevildigim eşim , ilk çocuğumun doğumuyla beklenti ve eleştirilerini eksik etmedi. Başkalarının eşlerini örnek göstermeye başladı " onlar nasıl hem çocuk bakıp , ev işlerine yetişiyordu ?!" Tuvalete bile gidemez duruma gelmiştim , inanın abartı değil. Sonra noldu. Bir cinnet anı 🤦‍♀️sonuna kadar restlesme , manipülasyonları fark edip kendime değer verme faslına geçtim. 2 . çocuğumuz oldu. Şimdi işten geldiginde direk çocukları alır , ben nefes almaya dışarı çıkarım . Kuaföre gidiyorsam cocuklari yedirir oynar uyutur , etrafı süpürür , toparlar. Bu akşam mesela kızımı beslerken kendisi çamaşırları astı. Çocuklarımı çok seviyorum ; ama onlara iyi bir anne olabilmek için mutlu bir birey olmalıyım eşim de artık bunun farkında . Seven insan gerçekten kıyamaz . Günlerce küsmek ne demek. İnanın ben sizin kadar sabredemezdim , ne hissettiriyorsa çat çat yüzüne söylerdim. Evlilikte ben buyum yok malesef. Ortak paydada anlaşmak var. O ev ikinizin ise tabii ki sorumluluk alması gerekiyor. Siz sonuna kadar haklısınız . Arkadaşların dediği gibi maddi olarak kendinizi çekin, arabanizin anahtarını da isteyin, bir hocayla anlastiginizi artık trafikte pratik yapacağınızi söyleyin. Bunu kendiniz için yapın gerçekten .

X