Bakın bence sizin bakış açınızda ve davranışlarınızda hata var. Eşinizde sizi bu davranışlarınuz yüzünden iyi bir fırsat ve evlenmek için iyi bir seçenek olarak görmüş bence. Daha önce bunu yazdığımda bana içten içe kızmış bilenmiştiniz farkındayım ama olaylar beni haklı çıkardı.
Allah aşkına evlenmeden zaten iyi bir işiniz, düzenli bir maaşınız hatta araba alamaya destek olacak kadar maddi birikiminiz varmış, evlenince hem evin giderleri için maaşınızı ortaya koyduğunuz gibi birde kişisel paranız ve kanunen size ait olan ziynet eşyanızla adamın altına araba çekmişsiniz, bir senedir evi büyük ölçüde siz çekip çevirirken , anlattığınıza göre eşiniz hala bekar adam kafası ile sorumluluk almadan kafasına göre sosyalleşiyormuş. Kendi maaşınızla zaten bekarken kimseye danışmadan alabileceğiniz şeyleri almanıza izin vermesini lütuf olarak gören kafa yapınız yüzünden bu haldesiniz emin olun.
İster alının, ister üzülün ister kızın ama bu adam sizi sadece tercih etmiş. Çünkü daha başından itibaren verici olmuşsunuz, yormamışsınız, talepkar olmamışsınız, verdiği ile yetinmiş bunuda nimet olarak görmüşsünüz, yeri geldiğinde taşın altına elinizi koymuşsunuz, az önce yazdığım gibi zaten olması gerekeni fedakarlık olarak görmüşsünüz..Sizin derdiniz tek başına eşitlik falanda değil aslında yorulduğunuzun, yıprandığınızın düşünülmemesi ve önemsenmemesi. Eminim başında konuştuğunuzda eşiniz 15 günde bir yardımcı birde robot süpürge alalım, sende yoruluyorsun dese bununla bile mutlu olur , ev işini eşit paylaşmamasını bile umursamaz ufak yardımları bile size yeterdi çünkü o zaman düşünüldüğünüzü ve önemsendiğinizi hissedecektiniz. Bu zamana kadar siz hep veren tarafsimışsınızm ve artık verecek birşeyiniz kalmamış.
Daha bir yıllık evlisiniz, son zamlarla beraber ayda en azından 8-10 bin TL hatta ders durumunuza göre daha fazla katkınız var ve eşiniz sizin kazandığınız bu paranın en fazla 2 Bin TL si ile bu sorunu. Kökten çözerek sizin yüklerinizi azaltıp sizinle daha güzel daha kaliteli zaman geçirmek için fırsat yaratmak yerine ilk evlilik yıldönümünüzü zehir ederek, size günlerce psikolojik şiddet uyguluyor ve siz bu adamın hala size değer verdiğini ve aşık olduğuna inanıyorsunuz. Aşk sevgi , kaybetme korkusudur, kıymamamaktır , kendinden çok ya da en az kendin kadar karşındakini düşünmektir konu sahibi ben bunların hiç birini eşinizde göremedim malesef. Ayrıca geleneksel yapıda bir eşe sahip değilsiniz eşiniz sadece gelenekleri kendine kullanmaktan çekinmeyen bir sırtlan. Annesi babasına bu güme kadar kaç lira kira parası vermişte adam sizden daha maaşın yattığı gün para diye mesaj atıyor. Geleneksel adam flört ettiği kızdan para alıp onu yanına gitmeyi , onun bekarken kenara koyduğu birikimi ile araba almayı, maaşının hesabını yapmayı utanç kabul eder.Emin olun çok geleneksel insan tanıdım, hatta bir kısmı akrabam ancak gerçekten geleneksel yapıda olanlar bırakın karısının maaşına göz dikmeyi , karısı ev işlerini yapıyor çocuklarına annelik ediyor diye kadının her ihtiyacını karşılayıp birde emin olun sizden daha fazla istediklerini alıyorlar. Benim kuzenim ev hanımı eşi biraz tutucu çalışmasına izin vermeyen bir adam ama eve yardımcı alıyor kadın. Bizim asıl geleneğimiz öyle çünkü. Eşiniz gibi adamlar gelenekselliği çalışan eşlerini maddi manevi sömürmek için kılıf olarak kullanarak, karısının hayatının üstüne binip kendine refah ve konfor sağlama peşinde olan bencil insanlar sadece. Bundan sonra ne yaparsınız bilemem ama artık bence önce kendinizi düşünmenizin zamanı gelmiş bana kalırsa.