Hani Hayat Müşterekti?

İki gün beklemeyeceğim çünkü ayın 15 yarın

İşte böyle söyleyince karımdan karılık vırt zırt aynı şeyler

Zaten her ay dediğinizi yapıyorum kalanı bendeki birikim hesabıma atarım. O da fazlasını istemez işte giderleri bilirim lazım olduğu kadar ister. Bunun bir fark oluşturacağını sanmam. Bu konu sıcağı sıcağına konuşulmalı. Aradan aylar geçince etkisini kaybedecektir

15 e az kaldıgının farkinda, yoksa zihniyet aynı zihniyet.. sonra yine özüne döner illa ister 3 gün ister 3 ay sonra. Dediydi dersiniz

Tipkı benim kocam.Hıc yapmaz ama Allah var hasta filan olsam yapar.Ben şöyle bir yöntem buldum.Hayatımm ütü yapiyorum da rica etsem cay koyar mısın.Hayatım evi süpurürken ben sen de şu masayı toplayiver gibi.Boyle minik minik görevlerle egitiyorum tabii cok zor isimiz Allah bize kolaylık versin.Not: Ben cok severek yapıyorum ev islerini.O yüzden de çok takmıyor olabilirim. Inş degisir esiniz.

Ne yapmalıyım yani ben evi saldım toparlayayım ve sonra ev işlerini bölüşmeyeceksek geçimi de bölüşmeyelim mi diyeyim.
Aynen.... arpasını kesmeden davul da çalsan anlamaz. Kavga gürültüye gerek yok. Tamam aşkım sen nasıl istersen, karilik kocalık vazifelerimizi ayıralım, ev işleri tamamen bende, ev geçimi tamamen sende bundan sonra....arabanin anahtiriyla maaş kartımı alayım.... teşekkürler aşkım

Bu kadar....ilk hafta anasına kufretmişsin gibi surat yapacak, ilk ay kuyruğu dik tutmak için borca batacak, ikinci ay uslu uslu çamaşırları asarken " aşkım bana biraz para yollar mısın faturalar için? Akşama da köfte yapicam sen seversin" diye yaltaklanacak....20 yıllık evlilikten sesleniyorum. İşe yarayan tek yöntem bu....

Son düzenleme:
İşte böyle söyleyince karımdan karılık vırt zırt aynı şeyler
Valla kusura bakmasın hem çalışıyoruz, para kazanıyoruz hem evde çalışıyoruz. Başlarda ben tamamen herşeyi eşit yapacağız ben sana yemek yapmak zorunda değilim modundaydım, itiraz edip tartışıyordum. Eşimde hayır yapmak zorundasın diyordu. Konuşma dili değişip o bana yardım etmeye başladığı için yemek yapmak şuan zor gelmiyor bana, üzerimde baskı hissetmediğim içinde rahat rahat yapıyorum. Olur da bir gün eski kafasına dönerse bende bu kadar anlayışlı olmam tabiki. Aslında herşey karşılıklı anlayışla ilgili, yoksa elbette bende isterim evimin yemeğini temizliğini ben yapabileyim ama yoruluyorum. Mecburen yardıma ihtiyacım oluyor. Eğer ev kadını olsaydım zaten çocugum da olmadığı için o işten gelene kadar tüm işimi hallederdim o gelince birlikte otururduk. Zor işlerde yapamadığım işlerde yardım isterdim sadece. Ama şuan mecbur bana yardım etmesini istiyorum ediyor da sağolsun. Siz istikrarlı olursanız huyu değişir, evliliğin ilk dönemlerinde aileden aldığı gördüğü şeyleri evliliğinde uygulamaya çalışıyor erkekler, ama bir süre sonra sizin düzeninize ve sizin onun annesi olmadığınız fikrine alışacaktır. Siz kararlı olun yeterki üç beş gün değil emekliliğe kadar devam edecek bir süreç çünkü bu kendinizi öldürüp tüm yükü üzerinize alırsanız mutsuz olursunuz. Sevgiler

Ben mesela yardım olarak görmüyorum. Benim sorumluluğum değil ev işleri yemek temizlik. Benim sorumluluğum değil ki yaptığı iş yardım olsun. İkimizinde sorumluluğu… yardım et yardım et deyince bu iş benim değil diyorlar lütfederlerse yardım ediyorlar. O yüzden yardım beklediğinizi değil sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyleyin

Hiçbir konuda baskı yapmaz ne yemek ne temizlik ne ütü. İstediğin zaman yap ama sen yap ama benden bekleme. Hoş birinin söylemesini beklemem bende üzerimde o sorumluluğu hissedip yaparım.

Yarınlar için uğraşıyorum aslında bende her şeye yetişiyorum. Sadece bir gün yetşmememe ihtimali ile hareket ediyorum. Huyum o anlamda kötü maalesef sabredip sabredip birden patlıyorum öyle olmasın diye uğraşıyorum.

Öyle ev işi vardı da ben mi yapmadım deyin. Kuruş koklatmayın, hemen gelmez aklı başına, az sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…