- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.740
- 37
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
Kendi ailesi ataerkil kafadaysa ki yüzde 99 öyledir.Bence arada bizimkine de fısıldıyorlar. Evlendiğimiz zaman insanlar hayırlı olsun diye falan geldiğinde teşekkür ederdi hazırladıklarım için akrabalarını davet ettiğim için yaptıklarım için. Sabah kahvaltı da sıcak şeyler hazırlamaya çalışırdı. Bir kendini akıllı sanan karışı gibi zannediyor beni akış veriyor eşime de kim acep
Çöp çıkarma, poşet takma, boş şişeyi doldurma. Bunları bile yapmıyor mu normalde?Hanımlar görmeniz lazım şuan çöpler çıkıyor boş bardaklar toplanıp yıkanıyor efenime söyleyeyim boş soğuk su şişeleri dolduruluyorinanamıyorum çöp kovasına temiz poşet bile takmış
Zamanla mı sindiriyor mesajı anlamadım ki.
Evlenmeden önce tembihledim probisin bizim gibi değil biz sabahta akşamda yaparız işimizi ama o çalışıyor dedim der. Eşimde yanımızda iken yani onunda yüzü ortada. Akrabaları da ikimizin yanında hep söylerler. Arkadaş grubundan şüpheleniyorum ben çünkü o ekipte eşi çalışan bir o var. Gerisi ev hanımıKendi ailesi ataerkil kafadaysa ki yüzde 99 öyledir.
Akıl veriyorlardır.
Özellikle erkek anneleri çok sıkıntıli bu ulkede.
Ben komşuyla konuşurken hep kadın fedakar olacak diye anlatıyor.
Evliliği kadına zimmetlemisler.
Biz erkekleri idare etmek zorundayım.
Ay en uyuz tipler onlar.Evlenmeden önce tembihledim probisin bizim gibi değil biz sabahta akşamda yaparız işimizi ama o çalışıyor dedim der. Eşimde yanımızda iken yani onunda yüzü ortada. Akrabaları da ikimizin yanında hep söylerler. Arkadaş grubundan şüpheleniyorum ben çünkü o ekipte eşi çalışan bir o var. Gerisi ev hanımı
Bakmayın bende farkındayım bazen bunları yapmıyor evet. Ya söyleyeceksin ya eline tutuşturacaksın.Çöp çıkarma, poşet takma, boş şişeyi doldurma. Bunları bile yapmıyor mu normalde?
Bu mesaja üzüldüm nedense ya.
Şunlara sizi sevindirecek kadar hiçbirsey yapmıyor oluşu üzücü. Çocuklar bile boş şişe dolduruyor.
Eşiniz olumlu birşeyler derse bile hemen yelkenleri suya indirmeyin. Çok sinir bozucu bir insan kendisi.
Bir ara o çıktıkça bende çıktım arkadaşlarımla ki hiç öyle şeylere karışmaz. O geldiğinde ev toplu mutfak temiz. Ben döndüğümde her yer her yerde. Ancak biri benimde arkamı toplarsa yada beraber toplayıp çıkarsak eşitlik gelecekGayet net bi şekilde kendinizi düzgünce ifade etmişsiniz. Maalesef erkeklerin çoğu aile yerleştirilmesinden kaynaklı olarak bu işleri kadın işi gibi görüyor asla elini bişeye atmıyor ve yap denilincw gocunuyorlar. Eşinizi değiştireyim derken kendinizi yormayin psikolojik olarak. Çok fazla koşmayın ev işlerine salın sizde gidin arkadaşlarınızla gezin. Işler aksasın. Haftada 2 kez yardımcı tutun bunu konuşup.
Zaten siz her şeyi yaptığınız için o alışmış bu rahatlığa nasılsa yapan biri var diyor. Toplmaya yardım etmediği gibi bir de dağıtıyor mu? Ay iyice sinir geldi. Parasını ondan alıp yardımcı tutun kendinizi de hiç üzmeyin. Yine ona robot süpürge falan aldırabilirsiniz.Bir ara o çıktıkça bende çıktım arkadaşlarımla ki hiç öyle şeylere karışmaz. O geldiğinde ev toplu mutfak temiz. Ben döndüğümde her yer her yerde. Ancak biri benimde arkamı toplarsa yada beraber toplayıp çıkarsak eşitlik gelecek
Kuzum eşinin hamaratlaşmasının tek nedeni kül kedisinin prensese dönüşmesine saatler kalmış olması olmasın?(masalı tersten aldım) malum ayın 15 ine geri sayım başladıHanımlar görmeniz lazım şuan çöpler çıkıyor boş bardaklar toplanıp yıkanıyor efenime söyleyeyim boş soğuk su şişeleri dolduruluyorinanamıyorum çöp kovasına temiz poşet bile takmış
Kesinlikle ondan.. Annelerine güveniyorlar bu anneler göçüp gidince ne olacak acebaSizin eşinize annesi hep hizmet ettiyse değişmesi çok zor
Benzetme çok iyi yaKuzum eşinin hamaratlaşmasının tek nedeni kül kedisinin prensese dönüşmesine saatler kalmış olması olmasın?(masalı tersten aldım) malum ayın 15 ine geri sayım başladı
Vallaha amacım seni üzmek değil ama 17 sı akşamını bulmaz yine külkedisine dönüşürsün ..prensin buzdan ayakkabı ile geleceği hayali ile de önümüzseki ayın 15 ini beklersinBenzetme çok iyi yagörebilene her daim prensestik…
Ben de o bahsettiğin yerde okuduğumu yazdım sana alimlerden almış paylaşmış, oradaki yazıların dayanağı olmak zorunda ki sen de kabul edşyorsun. kelime net, yapması gereklidir ama yapmama hakkına da sahiptir. İki kelimenin arasındaki fark net. Her neyse kimseyle inatlaşmaya gerek yok farz ve vacip arasındaki farka sen bak. Bu iki kelimenin çizgisi bellidir.Şöyle yapalım, tartışmaya girmeden fikir teatisinde bulunalım. Şimdi canım, diyanet dediğimiz kurum, dini konularda içtihad yapamaz bu birinci fikir. Diyanetin yaptığı şey, mezhep alimlerinin görüşlerini paylaşmaktır yalnızca. Mezhep alimleri ne demiş bu konuda? Kadının özrü yoksa, çocuğunu emzirmek zorundadır demiş. Sütü gelmeyebilir, veya farklı bir özrü olabilir bunlar istisna. Ama keyfe göre ben çocuğumu emzirmem diyorsa bir kadın, bu dini açıdan olmaz. Kadına böyle bir inisiyatifi hiçbir alimin verdiğini ben görmedim. Kaynağın varsa lütfen getir.
Kayınvalidemin zekası da pırıl pırıldır..içinin güzelliği yüzüne vurmuş öyle tatlı bir kadındır ki bir gün bana "benim de gençliğimde haftada 3 günüm vardı 2 gün de kendi annemlere gezmeye giderdim..yani bir nevi çalışıyordumBenim esim yemekten anlar abisi demiski fazla yapma sana kalır yemek işi demiş.
Herkes uyanık.
Herkesin amacı kadın esek gibi herşeye kostursun.
Hem dışarı hem iceri.
Ömür boyu kölelik.
Ay çok sevindim allah daim etsin inşallahHanımlar görmeniz lazım şuan çöpler çıkıyor boş bardaklar toplanıp yıkanıyor efenime söyleyeyim boş soğuk su şişeleri dolduruluyorinanamıyorum çöp kovasına temiz poşet bile takmış
Benim kayınvalidemde 7 yaşında kelle paça yaptığını iddia ediyor, ne kadar doğru bilemiyorım. Gerçekten de becerikli bir kadın ama bu kadarı da fazla değil mi sizce deKayınvalidemin zekası da pırıl pırıldır..içinin güzelliği yüzüne vurmuş öyle tatlı bir kadındır ki bir gün bana "benim de gençliğimde haftada 3 günüm vardı 2 gün de kendi annemlere gezmeye giderdim..yani bir nevi çalışıyordumyine de akşama sofram 4×4 lük olurdu..sen neden benim gibi yetişemiyorsun ki?!" demişti "Anne senin elinde sigaran günde veya annende oturup sohbet edip gezmen ile benim işte amir denetiminde çalışmam aynı mı sence ?" dediğimde de "evet bence aynı şey" demişti
İsterlerse ellerinde kepçe ile doğmuş beşikteyken bile yemek yapıyor olsunlar..ellerine emeklerine sağlık da neden sürekli gelinleriyle yarışıyor bu kadınlar anlayamıyorumBenim kayınvalidemde 7 yaşında kelle paça yaptığını iddia ediyor, ne kadar doğru bilemiyorım. Gerçekten de becerikli bir kadın ama bu kadarı da fazla değil mi sizce deben şuan bile yapamam o yemeği ahahah
Ya şimdşye kadar maaşımı vermem mevzusu geçmediyse bence o aklına gelmemiş de olabilir. Art niyetli düşünmesek mi ki, ben bilemedim.Boşver biraz sal canım.
Yarın maaş günü yazanlar olmuş ben niye hemen iyi düşündüm bilmiyorum belki de öyle olmasını istediğim içinama önyargılı olmayalım yine de. Belki de masumdur
Okey arkadaşı olacak mallardır.Bence arada bizimkine de fısıldıyorlar. Evlendiğimiz zaman insanlar hayırlı olsun diye falan geldiğinde teşekkür ederdi hazırladıklarım için akrabalarını davet ettiğim için yaptıklarım için. Sabah kahvaltı da sıcak şeyler hazırlamaya çalışırdı. Bir kendini akıllı sanan karısı gibi zannediyor beni akıl veriyor eşime de kim acep
Biraz aklı olan o errrkeklik mevzusunun nerelere uzanacağını kestirir. Ben ev işi yapmam erkeğim diyen adama , çok erkeksen buyur evi geçindir denir yani, alim olmak gerekmez bunu akıl etmek için.Boşver biraz sal canım.
Yarın maaş günü yazanlar olmuş ben niye hemen iyi düşündüm bilmiyorum belki de öyle olmasını istediğim içinama önyargılı olmayalım yine de. Belki de masumdur