Hangi Yatırım Daha Avantajlı ?

Eskiden öyleydi valla, artık değil. Eski arabayı satıp yenisini alırken doğru dediğin ama diğer türlü yatırım için al sat yaparsan çok para kazanırsın. Bizim araba 2 yılda 15bin değerlendi. Sağolsun devlet baba ötvyi kökledi

arabayı geçen sene aldık şu anda fazla satabiliyoruz. ben araba yatırım için değil sadece kullanmak için de istiyorum manuel araba kullanamıyorum

:KK11:
Bu yapacağınız en mantıksız yatırım olur çünkü yatırım değil. Araba değerinden kaybeder hep. Aldığınız paradan fazlasına satamazsınız.
Ben altın hesabını öneririm.
2.el piyasasında çok kar edibiliyorsunuz yanılıyorsunuz :) 2 yıl önce 67bin TL ye aldığım aracımı 85 bin TL ye sattım geçen ay. Bindiğim gezdiğim de yanıma kar kaldı. 145 bine aldım şimdi dün birisi 160bin verdi biraz hevesimi alayım da düşünürüz dedim. Mantıklı temiz araç alırsanız satarken de bir yatırım aracına dönüşür :)

100.000 tl ihtiyaç kredisi standart bir memura cikmaz. Bankalarla bir gorusun hemen aninda soylerler ne kadar cekebiliyorsunuz.. Bugun kredi karti limiti icin dahi maasa bakiliyor ona gore limit sunuyor bankalar. 100 bini anca konut alicam derseniz verir banka, onda da hani pesinatin ne kadar bir gorelim bakalim der, pesinati da oyle su kadar var la degil, hesabina at bi goreyim once hesapta parani diyor. Hemen bugun gidin 3-5 bankaya danisin goreceksiniz sistemi.

herkes krediye takmış anlayamadım ya. ben alabiliyorum kredi diyorum sadece bu. sordugum soruya cvp aramaya calısıyorum.

Alırsanız haber verin bizde alırız belki . Siz alırsanız bizim alacağımız kesin zaten de

size niye haber vereceğim amacınız ne hamilesiniz diye bir şey demek istemiyorum. lütfen kendinizi bir şey sanmayın. memurum diyorum 3500 almıyorum arkadaşım ben. krediyi de sordum alabiliyorum.illa benimde almam gerekmıyor ailem var tanıdıklarım var illa ben mi başvuru yapmam gerekiyor. ben almış gibi davranıp soru soruyorum sanane alıyorum veya almıyorum. ne irdeleyip duruyosun ki.otur aşşa.

Yok artık
Borca girmeden para biriktiremezsiniz dogru ama o konuda gecen borc durduk yere kredi cekip alınan borc değil
Faizlerden de belliki haberiniz yok

arabayı geçen sene aldık şu anda fazla satabiliyoruz. ben araba yatırım için değil sadece kullanmak için de istiyorum manuel araba kullanamıyorum
Arabayı istiyorsanız alın. Yatırım yapmak amacıyla sorduğunuz için araba al sat yapmazsanız çok para biriktiremezsiniz. Döviz ve altına parayı yatırmak daha avantajlı olur. Ben 60bini araba yerine altına yada dövize yatırsaydım 15binden fazla kar elde ederdim.

size niye haber vereceğim amacınız ne hamilesiniz diye bir şey demek istemiyorum. lütfen kendinizi bir şey sanmayın. memurum diyorum 3500 almıyorum arkadaşım ben. krediyi de sordum alabiliyorum.illa benimde almam gerekmıyor ailem var tanıdıklarım var illa ben mi başvuru yapmam gerekiyor. ben almış gibi davranıp soru soruyorum sanane alıyorum veya almıyorum. ne irdeleyip duruyosun ki.otur aşşa.
Bakalım Mune bu konuda ne diyecek 🤣 Mune Mune

kredi çok mantıksız bence. ben son bir yıldır gram olarak satılan işlenmemiş altın alıyorum teneke gibi ince kalıp şeklinde. bozdururken de işçilik falan olmuyo. aslında altın hesabı da düşündüm ama bilemiyorum nasıl olur
işlenmemiş altın hiç duymadım.
altın ve dolar hesabını öneririm.

Öncelikle kredi çekmenizi önermem. Herkesin dediği gibi faiz ödemek zorunda kalmayın.

Bir arabanız var, ikinci bir araba mı almak istiyorsunuz yoksa model mi yükseltmek istiyorsunuz. İkinci araba çok masraf olur. Vergi, sigorta, (kaskoyu saymıyorum) , yıllık bakımları çok maliyetli olur. Manuel kullanamıyorsanız aynı ölçülerde otomatik araçla değiştirebilirsiniz.

Yatırıma gelince, altın dolar hesabı tavsiye ederim.
Yok ben bunu yapamam sürekli elimin altında olunca bozdurma gereği duyarım da diyorsanız senelik 500 liraya bankada kasa tutabilirsiniz. Her ay bir cumhuriyet altını alıp götürüp bırakırsınız.
İlla kredi çekiceğim diyorsanız da mutlaka onu bir yere yatırım yapın. Arsa öneririm. Borçlarımız bittikten sonra bende ev değil arsa almayı düşünüyorum.

Öncelikle kredi çekmenizi önermem. Herkesin dediği gibi faiz ödemek zorunda kalmayın.

Bir arabanız var, ikinci bir araba mı almak istiyorsunuz yoksa model mi yükseltmek istiyorsunuz. İkinci araba çok masraf olur. Vergi, sigorta, (kaskoyu saymıyorum) , yıllık bakımları çok maliyetli olur. Manuel kullanamıyorsanız aynı ölçülerde otomatik araçla değiştirebilirsiniz.

Yatırıma gelince, altın dolar hesabı tavsiye ederim.
Yok ben bunu yapamam sürekli elimin altında olunca bozdurma gereği duyarım da diyorsanız senelik 500 liraya bankada kasa tutabilirsiniz. Her ay bir cumhuriyet altını alıp götürüp bırakırsınız.
İlla kredi çekiceğim diyorsanız da mutlaka onu bir yere yatırım yapın. Arsa öneririm. Borçlarımız bittikten sonra bende ev değil arsa almayı düşünüyorum.
model yükseltmek istiyoruz. manuel kullanamıyorum hem model yukselsın hem otomatık araba alalım hem yatırım olur diye dusunmustum. acıklayıcı oldunuz. tesekkürler

Aylik 2500 verebilecek durumdaysan kenara da atabilirsin demek ki. Maas kartinizdan altin hesabi açın. Arkadasim oyle yapti her ay salliyorum bir gram parasi maastan kesiliyo.
Bir de açılmayan kumbara alin. Goze gozukmuyor ama ben dev bir kumbarayi 3 ayda doldurdum ve 3 kurus atamazken neredeyse 600 700 birikti icinde. Ben kenarima hic koyamiycaktim yoksa.

Merhaba hanımlar. Ufak bir yatırım sorum var KK hanımlarının engin bilgisine güvenerek :

Ben memurum, eşim asgari ücretli çalışıyor. 40 bin civarı otomobilimiz var evimiz kira, kiramız 650 tl. Hiç para birikmiyor. Eylül ayına kadar kredimiz vardı ödüyorduk.Kredi bitti hala para yok ortalıkta gidiyor. Şöyle düşündüm. Bir bankadan 100bin tl çekip faize yatırsam 5 yıl için 2500 lira civarı bir ödemesi var. 1500 lira civarı faiz geliyor. Üstünü de tamamlayıp o 100bin lirayı ödesem.5 yılın sonunda en azından elimde 100 bin lira para olur diye düşündüm. Eşim pek anlamıyor bu işlerden. Ev alamıyoruz şimdilik evler çok pahalı birikim yok kredi faizleri aşırı yüksek. Arabamızın modelini yükseltsek 40 bin kredi çekip ödesek mesala. Bilemedim. Ne önerirsiniz? Parayı bir şeye bağlamak gerekiyor yoksa gidiyor.Siz neler yapıyorsunuz ?
Merhaba,
Ben olsam bu aydan itibaren o 100 binlik krediyi çekmişim gibi sayarak 2.500u birikime atarim ve tercihim altın olur.

Senin tercihin tl ise vadeli hesap aç ve her ayın maaş gününde git ve bankaya yatir o 2.500 tlyi.

Bak ben şöyle yapıyorum maaşa birkaç gün kala gelir gider tablosu yapıyorum . Zaten aylık ne kadar harçlık lazım olduğu genelde belli oluyor mutfak vs için . Diyelim ki 4000 tl giderimiz var 2000 tl mutfak ve harçlık için ayırıyorum toplam 6000 tl maaşımız 8000 tl ya 2000 tl ye hemen altın alıyorum onu unutuyorum elimde kalanla geçinmeye çalışıyorum. Bu yöntemle 6 ayda 2 kere araba değiştirdik 40 bin tl eklemiş oldum . Ayrıca 2300 tl ev kredisi 800 tl kira ödüyoruz giderlerimiz çok
40000tlyi nasıl biriktirdin o kadar kısa zamanda yöntemini okudum çözemedim gene😁harçlıktan vs den kalanı mı biriktirdin

40000tlyi nasıl biriktirdin o kadar kısa zamanda yöntemini okudum çözemedim gene😁harçlıktan vs den kalanı mı biriktirdin

Anladığım kadarıyla toplam maaş 8000 lira. Maaşı alır almaz 2000 liralık altın alıyor hanımefendi. 2000 lirayı mutfak masrafları harçlık vs. İçin ayırıyor. Kalan 4000 lirada geri kalan kredi borcu giderler vs. sanırım.

Anladığım kadarıyla toplam maaş 8000 lira. Maaşı alır almaz 2000 liralık altın alıyor hanımefendi. 2000 lirayı mutfak masrafları harçlık vs. İçin ayırıyor. Kalan 4000 lirada geri kalan kredi borcu giderler vs. sanırım.
Doğru diyosun canım anlamadığım 6 ayda 40000tl birikmiş ya 2000×6 olmuyor sanki

Arada eşim afrine gitti oradan gelen paraya hiç dokunmadım altın aldım altından çok güzel kar ettim🤗

X