Hangi Yatırım Daha Avantajlı ?

Ben de buna katılıyorum. Kesinlikle kredi çekip faiziyle uğraşmayın zararlı çıkarsınız. Her ay maaşınızın bi kısmını kredi varmış gibi vadeli hesaba yatırın. Bireysel emeklilik gibi bir şey de düşünebilirsiniz. Araba kesinlikle ölü yatırım

arabamız manuel aslında otomatik alıp kendim kullanmak istiyorum zira manuel kullanamıyorum. o yüzden araba dedim

altın hesabı mı açtırayım kendim mi alayım. arada fark oluyor mu
Eğer muhafaza edebilirim derseniz kendiniz alın şaklayın. Ama saklayamam derseniz altın hesabı yaptırın. İlk ata altını aldığımda 900 e almıştım, nisanda 1600e sattım arada 2 yıl filan var, karımı düşün. Kuru kuru kenara atsaydım asla birikmezdi.

Eğer muhafaza edebilirim derseniz kendiniz alın şaklayın. Ama saklayamam derseniz altın hesabı yaptırın. İlk ata altını aldığımda 900 e almıştım, nisanda 1600e sattım arada 2 yıl filan var, karımı düşün. Kuru kuru kenara atsaydım asla birikmezdi.

evet altın olabilir arabayı kendim kullanmak için söylemiştim.annem de altın alıyor ve karlı. haklısınız

arabamız manuel aslında otomatik alıp kendim kullanmak istiyorum zira manuel kullanamıyorum. o yüzden araba dedim
İhtiyaçsa iş değişir de yatırım aracı olarak kötü olur. Araba alındığı gün değer kaybetmeye başlar ( tabi şuanki türkiye şartlarında değil şimdi enflasyondan dolayı sürekli artıyor araçların değeri ama bu normal bişey değil) kullandıkça da değeri azalır her arıza her bakım en ufak kazalar vergisi bilmem nesi derken elinizde para kalmaz yine

100 bin tl nin geri ödemesi kaç tl hiç hesapladınız mı?
kredi çekip faize yatırmayı düşünmeniz çok mantıksız geldi bana
Bizde bu konularla eşim ilgilenir borsa dolar altın takip edip yatırır

Bizim mmaaslarimizin yüksek olmasına rağmen 100 bin kredi ancak çıkıyor. Size o kadar kredi çıkmaz ki çıksa da çok mantıksız kullanmayacaginiz bir para için faiz ödeyeceksiniz. En güzeli altına yatırım ya da bireysel emeklilik.

Benim etrafımda da var böyle dolar artacak diye kredi çekip dolar alan insanlar ama sizinki TL üzerinden sadece parayı tutamadığınız için bankaya kendinizi borçlandırmak istediğiniz için birikiminizin 5'te 2 sini bankaya bırakmak oluyor. (2500 ödeyeceksiniz-1500 faiz alacaksınız-1000 bankaya) bana pek mantıklı gelmedi. Siz toplam 150.000 ödüyeceksiniz 5 yılın sonunda 100.000 TL+ faiz geliri olacak. Arabaya yüksek paralar bağlamak birikim yapmak isteyen birinin hedefi olamaz işinizi görüyorsa memnunsanız arabaya yatırmayın. Altın çok yüksek ama daha düşük fiyatlar olsa düzenli altın hesabına yatırmanız daha iyi olurdu bence. Makul bir düzeyde para biriktirip arsa alabilirsiniz ama çok küçük arsaların fiyatları genelde şişirilmiş oluyor. Siz en iyisi bankaya gidip para biriktirmek için hesap açmak istediğinizi söyleyin, bir yıl sonunda 25000-30000 biriktirmiş olursunuz (altın ve döviz olarak bölebilirsiniz hesabınızı) direk maaşınızdan kesilsin daha sonra onu yatıracak bir yer bulabilirsiniz.

Hangi banka durduk yere o parayı verir ki bi düşün ev almak filan lazım o kadar kredi verilmesi için . 100 bin ihtiyaç kredisi verilmez bence
[/QU
Hangi banka durduk yere o parayı verir ki bi düşün ev almak filan lazım o kadar kredi verilmesi için . 100 bin ihtiyaç kredisi verilmez bence
memurum alabilirim diye düşünüyorum.

Merhaba hanımlar. Ufak bir yatırım sorum var KK hanımlarının engin bilgisine güvenerek :

Ben memurum, eşim asgari ücretli çalışıyor. 40 bin civarı otomobilimiz var evimiz kira, kiramız 650 tl. Hiç para birikmiyor. Eylül ayına kadar kredimiz vardı ödüyorduk.Kredi bitti hala para yok ortalıkta gidiyor. Şöyle düşündüm. Bir bankadan 100bin tl çekip faize yatırsam 5 yıl için 2500 lira civarı bir ödemesi var. 1500 lira civarı faiz geliyor. Üstünü de tamamlayıp o 100bin lirayı ödesem.5 yılın sonunda en azından elimde 100 bin lira para olur diye düşündüm. Eşim pek anlamıyor bu işlerden. Ev alamıyoruz şimdilik evler çok pahalı birikim yok kredi faizleri aşırı yüksek. Arabamızın modelini yükseltsek 40 bin kredi çekip ödesek mesala. Bilemedim. Ne önerirsiniz? Parayı bir şeye bağlamak gerekiyor yoksa gidiyor.Siz neler yapıyorsunuz ?

Kredi her zaman zarar, 5 yılın sonunda elinizde olan 100 binde pul olacak ayrıca, üstüne de kredinin faizini ödemiş olacaksınız.
Tavsiyem altın hesabı, her ay 2500 lirayı altın hesabına atsanız 5 yıl sonunda ciddi bir birikiminiz olur

Bende alamazsınız diye düşünüyorum banka soruyor bu parayı ne amaçlı kullanacaksın. Ya ihtiyaç kredisi yada ev kredisi olur . 100 bin ihtiyaç kredisi duymadım ben kullanan varsa söylesin . Ayrıca zaten birikim olmuş olmuyor yaptığınız şey . Bir sürü faiz vermiş oluyorsunuz . Birikim topiklerine takılın biraz işe yarıyor . Maaşınızı alınca gelir gider tablosu yapıp hemen kalan parayı kenara yatırım aracı ile koymak zor değil yapabilirsiniz

Bende alamazsınız diye düşünüyorum banka soruyor bu parayı ne amaçlı kullanacaksın. Ya ihtiyaç kredisi yada ev kredisi olur . 100 bin ihtiyaç kredisi duymadım ben kullanan varsa söylesin . Ayrıca zaten birikim olmuş olmuyor yaptığınız şey . Bir sürü faiz vermiş oluyorsunuz . Birikim topiklerine takılın biraz işe yarıyor . Maaşınızı alınca gelir gider tablosu yapıp hemen kalan parayı kenara yatırım aracı ile koymak zor değil yapabilirsiniz

ihtiyaç kredisi alabiliyorum, bunu biliyorum. o konulara da bakacağım. teşekkür ederim.

siz banka 100 bin lira vermez mi diyosunuz
Evet 100 bin ihtiyaç kredisi verilmeyebilir diyorum yoksa kredi tabiki alırsınız . 50 de anlarım 40 de anlarım 100 çok diyorum bankacılar var cevap verirler şimdi . Birde verilse bile aşırı saçma olur altın Al bak neler oluyor ben büyük karlar ettim altından hala da ediyorum. Uzun vadeli en güzel yatırım

Evet 100 bin ihtiyaç kredisi verilmeyebilir diyorum yoksa kredi tabiki alırsınız . 50 de anlarım 40 de anlarım 100 çok diyorum bankacılar var cevap verirler şimdi . Birde verilse bile aşırı saçma olur altın Al bak neler oluyor ben büyük karlar ettim altından hala da ediyorum. Uzun vadeli en güzel yatırım

evet annem de altın alıyor karlı olduğunu biliyorum en azından 1 sene biriktireceğim eşimin maaşını.benim maaşımla geçiniriz diye düşünüyorum

X