Hangi Yatırım Daha Avantajlı ?

Bazı 0 araç satışı yapan bayiler 2. el araç da satıyorlar ve aracı oradan aldığınız takdirde 2. el araçlarda da geçerli olan %0 ya da düşük faizli kredi imkanı sunuyorlar. O şekilde aracınızı değiştirebilirsiniz

kredi hesaplama yazın google bakın siz. ben alabiliyorum en azından bu kesin.
Google’a istediğin miktarı yazıp bakabiliyorsun, bu kriter değil. Bir banka ile görüşün onlar yönlendiriyor çıkıp çıkamayacağını(eşimle ikimiz de öğretmeniz, 200 bin ev kredisi için başvurduk onda bile incelendi ki biliyorsunuz ev kredisi ipotek olduğu için daha kolay). Bankacı arkadaşlar mutlaka yönlendirir ama maaşınızın sizi geçindireceğini hesaplayıp kalanıyla ödeme yapabiliyor musunuz ona bakıyor.

Merhaba hanımlar. Ufak bir yatırım sorum var KK hanımlarının engin bilgisine güvenerek :

Ben memurum, eşim asgari ücretli çalışıyor. 40 bin civarı otomobilimiz var evimiz kira, kiramız 650 tl. Hiç para birikmiyor. Eylül ayına kadar kredimiz vardı ödüyorduk.Kredi bitti hala para yok ortalıkta gidiyor. Şöyle düşündüm. Bir bankadan 100bin tl çekip faize yatırsam 5 yıl için 2500 lira civarı bir ödemesi var. 1500 lira civarı faiz geliyor. Üstünü de tamamlayıp o 100bin lirayı ödesem.5 yılın sonunda en azından elimde 100 bin lira para olur diye düşündüm. Eşim pek anlamıyor bu işlerden. Ev alamıyoruz şimdilik evler çok pahalı birikim yok kredi faizleri aşırı yüksek. Arabamızın modelini yükseltsek 40 bin kredi çekip ödesek mesala. Bilemedim. Ne önerirsiniz? Parayı bir şeye bağlamak gerekiyor yoksa gidiyor.Siz neler yapıyorsunuz ?

Hiç mantıklı bir yatırım değil kredi çekip para biriktirmek. Madem 2500 ödeyebiliyorsunuz her ay bir tane tam bir tane de yarım altın atın kenara. Altın şimdi 1500 se mesela (atıyorum) seneye zaten en aşağı 1750 :).. Böylece hem paranız değerini korur hem de birikiminiz olur. Tabi bunu maaşı alır almaz yapmanız gerek. Maaştan kalanla değil.

aylık 2500 tl ödeme yapabilecekseniz niye kredi çekiyorsunuz kenara koyun parayı altın döviz olarak vs...
faiz vs ne gerek var bu işlere..

kredi hesaplama yazın google bakın siz. ben alabiliyorum en azından bu kesin.
100.000 tl ihtiyaç kredisi standart bir memura cikmaz. Bankalarla bir gorusun hemen aninda soylerler ne kadar cekebiliyorsunuz.. Bugun kredi karti limiti icin dahi maasa bakiliyor ona gore limit sunuyor bankalar. 100 bini anca konut alicam derseniz verir banka, onda da hani pesinatin ne kadar bir gorelim bakalim der, pesinati da oyle su kadar var la degil, hesabina at bi goreyim once hesapta parani diyor. Hemen bugun gidin 3-5 bankaya danisin goreceksiniz sistemi.

ama 100 binliradan 1500 civarı bir faiz geliyor biz onun üstünü tamamlayacağız. direkt 2500 lira ödemeyeceğiz yani. ama çok zorlarsak eşimin maaşını yatırsak bankayasenede 24000 lira yapar bu da ilerisi için ne ev ne araba aldırır.
Türk lirasına para yatırmak çok zarar getirir. Ülkenin ekonomisi malum. Bir anda paranızın değeri düşer. Toplu paranın faizini yemek ise parayı direkt olarak eritir. Faizden yararlanmak için çoook paranızın olması gerekir faizin bir kısmı ile geçinebildiğiniz kadar çok paradan bahsediyorum. Faiz enflasyona karşı koyulmuş bir şey. Siz her ay paranın faizini bir yere harcarsanız, ana paranız 5 senenin sonunda hiç bir yatırıma dönüşmez. Şöyle örnekleyeyim biz 2 sene önce araba aldık 60bin civarı şu an satsak 75bine gidiyor. Ve örnek araba. Kilometresi geçti, modeli düştü ama ülkedeki fiyat politikasıyla kar elde edebiliyorum.
Türk lirası yatırımını geçtiğimize göre altın ve dolar üzerinden yatırım uzun vadede kar sağlayan şey olur size. Hangisi düşükse onu alırsınız. Euro geçen sene 8i gördü. 8 tlye euro almaktansa altın alın. Altın artıp dolar düşünce dolar almak mantıklı. Yada dolar yükseldi satıp altına çevirmek gibi. Ben öyle şeylerle uğraşamam her gün al sat yapamam derseniz altın ülke şartlarında iyidir. Elinizde birikmiş para varsa inşaatlar patladığında ucuzuna gayrimenkul kapatın derdim o ayrı.

kredi çok mantıksız bence. ben son bir yıldır gram olarak satılan işlenmemiş altın alıyorum teneke gibi ince kalıp şeklinde. bozdururken de işçilik falan olmuyo. aslında altın hesabı da düşündüm ama bilemiyorum nasıl olur

Ama sizde pek anlamıyor gibisiniz bu işlerden. Kredi çekip faiz ödemek hiç akıl karı değil. Odeyebiliyorsan kenarı da atabiliyorsundur. En azından faiz tutarı da sana kalır. Yani ne memurusunuz bilmiyorum düz memursaniz eşinizde asgari ücretli ise ay sonunu getirdiğinize sevinmelisiniz zira herşey pahalandi

Dediğinizi yapsanız bence daha çok zarara gireceksiniz. Maaşınız yatar yatmaz biriktirmek istediğiniz miktarı bir kenara atın. (İster altın ister vadeli hesap ister döviz artık siz araştırıp size en uygun olanı tercih edersiniz.) hesapta para durdukça harcanır. Onu bir şekilde biriktirmeniz, bir kenara ayırmanız lazım.

Kredi çekip faiz ödemek yerine kredi öder gibi yatırın bankaya ne gerek var ki krediye o parayı bir yere gömmeyecekseniz.
Bankaya attığınız kısımla da fon alabilirsiniz,ufak tefek ordan da gelir,para büyüdükçe vadeliye çevirirsiniz falan ama kredi almanız şu an çok manasız.

Birincisi faizle para çekip yatırım yapılmaz zaten 2500 her ay kredi ödeseniz 5 yılda 150 bin ödemiş olursunuz paranıza her ay 1500₺ faiz gelecekse 5 yılın sonunda hesapta ki para 190 bin olur yani sizin karınız 40 bin 5 yılda bu kadarcık kâr için sıkışmaya değmez.
Ev alamıyorsanız arabaya yatırım da yapmak istemiyorsanız en mantıklısı altın Türkiye de tl ye yatırım yapılmaz 100₺ ye geçen sene ne alıyorduk şimdi ne alıyoruz.Eğer biz altın alırsak onu da bozdururuz ya da çalınır korkusu varsa altın hesabı açın her ay belirlediğiniz miktarda kesinti yapılır.bir senede altın 2 katı fiyatına çıktı 5 yıl önceki gram altın fiyatıyla şuankine bakın kâr ortaya çıkar..

oara biriktirmek icin kredi cekmek bankayi zengin etmek bence en azindan bir arsa falan alin duzgun bir yerde

Merhaba hanımlar. Ufak bir yatırım sorum var KK hanımlarının engin bilgisine güvenerek :

Ben memurum, eşim asgari ücretli çalışıyor. 40 bin civarı otomobilimiz var evimiz kira, kiramız 650 tl. Hiç para birikmiyor. Eylül ayına kadar kredimiz vardı ödüyorduk.Kredi bitti hala para yok ortalıkta gidiyor. Şöyle düşündüm. Bir bankadan 100bin tl çekip faize yatırsam 5 yıl için 2500 lira civarı bir ödemesi var. 1500 lira civarı faiz geliyor. Üstünü de tamamlayıp o 100bin lirayı ödesem.5 yılın sonunda en azından elimde 100 bin lira para olur diye düşündüm. Eşim pek anlamıyor bu işlerden. Ev alamıyoruz şimdilik evler çok pahalı birikim yok kredi faizleri aşırı yüksek. Arabamızın modelini yükseltsek 40 bin kredi çekip ödesek mesala. Bilemedim. Ne önerirsiniz? Parayı bir şeye bağlamak gerekiyor yoksa gidiyor.Siz neler yapıyorsunuz ?
Arabanızı yükseltebilirsiniz eskisi gibi alındığının altına satılmıyo artık malum sıfırlar çok yükseldi. Diğer bi seçenek altın hesabı. Maaşınızı aldığınız bankada bi miktarını altına çevirin. Uzun vadede düşünüyosanız karlı bi yatırım oluyo.

Bazı 0 araç satışı yapan bayiler 2. el araç da satıyorlar ve aracı oradan aldığınız takdirde 2. el araçlarda da geçerli olan %0 ya da düşük faizli kredi imkanı sunuyorlar. O şekilde aracınızı değiştirebilirsiniz

bunu bilmiyordum araba kullanmak istiyorum otomatık araba almak istiyorum o yuzden bunu araştıracağım tesekkur ederim

Biz maaşımızın yarısı kadarını kazanıyor gibi davranıyoruz. Atıyorum beş bin lira kazanıyor gibi kabul ettik, üstünde kalan miktarı her ay dolar yapıp bırakıyoruz. Çok çok ekstra bir gider olmadıkça da dokunmuyoruz. Böylece hem birikti hem de para değer kaybetmiyor. Erkek arkadasım ilk ay bu para çok az bitti parasız kaldım diye sızlanıyordu, üçüncü ay param arttı güneş gözlüğü alacağım kendime diye havalara girdi. :KK53: Ne kadar gelirse o kadar gidiyor.

Siz de maaşın size yetecek kısmı kadarını kazandığınızı kabul edip üstünü dolar yapabilirsiniz.

Ama sizde pek anlamıyor gibisiniz bu işlerden. Kredi çekip faiz ödemek hiç akıl karı değil. Odeyebiliyorsan kenarı da atabiliyorsundur. En azından faiz tutarı da sana kalır. Yani ne memurusunuz bilmiyorum düz memursaniz eşinizde asgari ücretli ise ay sonunu getirdiğinize sevinmelisiniz zira herşey pahalandi

evet ama sadece asgari ücretle geçinenler bile birikim yapıyorlar. düz memur değilim.

Bu yapacağınız en mantıksız yatırım olur çünkü yatırım değil. Araba değerinden kaybeder hep. Aldığınız paradan fazlasına satamazsınız.
Ben altın hesabını öneririm.
Eskiden öyleydi valla, artık değil. Eski arabayı satıp yenisini alırken doğru dediğin ama diğer türlü yatırım için al sat yaparsan çok para kazanırsın. Bizim araba 2 yılda 15bin değerlendi. Sağolsun devlet baba ötvyi kökledi

Biz maaşımızın yarısı kadarını kazanıyor gibi davranıyoruz. Atıyorum beş bin lira kazanıyor gibi kabul ettik, üstünde kalan miktarı her ay dolar yapıp bırakıyoruz. Çok çok ekstra bir gider olmadıkça da dokunmuyoruz. Böylece hem birikti hem de para değer kaybetmiyor. Erkek arkadasım ilk ay bu para çok az bitti parasız kaldım diye sızlanıyordu, üçüncü ay param arttı güneş gözlüğü alacağım kendime diye havalara girdi. :KK53: Ne kadar gelirse o kadar gidiyor.

Siz de maaşın size yetecek kısmı kadarını kazandığınızı kabul edip üstünü dolar yapabilirsiniz.
ne fikirler geldi valla hiç düşünemezdim tesekkurler

X