- 5 Ocak 2019
- 3.211
- 11.804
-
- Konu Sahibi benmesela01
Yok yine mantıksız , faizler zirvede şu an , tl hesabında tutarsanız yine bir getirisi yok , her türlü zarar edersiniz . Hani nasılsa her ay 1.000 1.500 kredi ödeyebilirim diyorsanız yada iradeliyseniz altın alıp koyun kenara , yada döviz hesabı açıp her ay maaşınızdan direk dolara çevirin derim ben .ama 100 binliradan 1500 civarı bir faiz geliyor biz onun üstünü tamamlayacağız. direkt 2500 lira ödemeyeceğiz yani. ama çok zorlarsak eşimin maaşını yatırsak bankayasenede 24000 lira yapar bu da ilerisi için ne ev ne araba aldırır.
Bak ben şöyle yapıyorum maaşa birkaç gün kala gelir gider tablosu yapıyorum . Zaten aylık ne kadar harçlık lazım olduğu genelde belli oluyor mutfak vs için . Diyelim ki 4000 tl giderimiz var 2000 tl mutfak ve harçlık için ayırıyorum toplam 6000 tl maaşımız 8000 tl ya 2000 tl ye hemen altın alıyorum onu unutuyorum elimde kalanla geçinmeye çalışıyorum. Bu yöntemle 6 ayda 2 kere araba değiştirdik 40 bin tl eklemiş oldum . Ayrıca 2300 tl ev kredisi 800 tl kira ödüyoruz giderlerimiz çokevet annem de altın alıyor karlı olduğunu biliyorum en azından 1 sene biriktireceğim eşimin maaşını.benim maaşımla geçiniriz diye düşünüyorum
100 bin tl kredinin taksidini ödeyecek gelirinizi sunmanız lazım ,ve tüketici kredisi olarak da teminatsız vereceklerini sanmıyorumneden çekilemiyor mu
100 bin tl kredinin taksidini ödeyecek gelirinizi sunmanız lazım ,ve tüketici kredisi olarak da teminatsız vereceklerini sanmıyorum
her ay maasi alir almaz tam altin alin. krediyi odemekten daha mantikli. emeginiz faize gidecek. altin kolay kolay bozulmuyor. o kadar zor zamanlar oldu. kisa vadede dondurebilecegim hicbirsey icin altin bozmadık.
Merhaba hanımlar. Ufak bir yatırım sorum var KK hanımlarının engin bilgisine güvenerek :
Ben memurum, eşim asgari ücretli çalışıyor. 40 bin civarı otomobilimiz var evimiz kira, kiramız 650 tl. Hiç para birikmiyor. Eylül ayına kadar kredimiz vardı ödüyorduk.Kredi bitti hala para yok ortalıkta gidiyor. Şöyle düşündüm. Bir bankadan 100bin tl çekip faize yatırsam 5 yıl için 2500 lira civarı bir ödemesi var. 1500 lira civarı faiz geliyor. Üstünü de tamamlayıp o 100bin lirayı ödesem.5 yılın sonunda en azından elimde 100 bin lira para olur diye düşündüm. Eşim pek anlamıyor bu işlerden. Ev alamıyoruz şimdilik evler çok pahalı birikim yok kredi faizleri aşırı yüksek. Arabamızın modelini yükseltsek 40 bin kredi çekip ödesek mesala. Bilemedim. Ne önerirsiniz? Parayı bir şeye bağlamak gerekiyor yoksa gidiyor.Siz neler yapıyorsunuz ?
biz çok geziyoruz baya geziyoruz . kalmıyor eksiye düşüyor toparlanıyoruz. elektrik su mutfak olsa keşke bunları kısıtlamamız lazım. dışarda yemek yesek ayda 3-4 defa zaten 300-400 gitti maalesef dur demek lazmBak ben şöyle yapıyorum maaşa birkaç gün kala gelir gider tablosu yapıyorum . Zaten aylık ne kadar harçlık lazım olduğu genelde belli oluyor mutfak vs için . Diyelim ki 4000 tl giderimiz var 2000 tl mutfak ve harçlık için ayırıyorum toplam 6000 tl maaşımız 8000 tl ya 2000 tl ye hemen altın alıyorum onu unutuyorum elimde kalanla geçinmeye çalışıyorum. Bu yöntemle 6 ayda 2 kere araba değiştirdik 40 bin tl eklemiş oldum . Ayrıca 2300 tl ev kredisi 800 tl kira ödüyoruz giderlerimiz çok
Ben ilk tercihtekini yaptim ama 100 bin gibi degil 10 bin tl icin. Ayda 140 gibi geliri vardi. Odemesi 250 idi. Yani 5 yil ayda 110 odedim. 140 da aldigi faizi koydum. 10 binden asagida bir rakam oduyorsunuz.
Tabi 5 yilin sonunda 10 bin basindaki 10 binden farkli oluyor.
Ben kenara 100 lira bile ayiramiyordum iste bu yuzden yaptim. Sonra 10 bin de isime yaramadi degil.
Tabi suan faiz oranlari vs. Degisti. Bu hesap mantikli olur mu bilmiyorum.
enflasyon gelen faizi emer, 5 yıl sonra para değerini kaybeder...öyle yapacağına her ay, altın hesabı aç ve ona yatır...ayrıcaMerhaba hanımlar. Ufak bir yatırım sorum var KK hanımlarının engin bilgisine güvenerek :
Ben memurum, eşim asgari ücretli çalışıyor. 40 bin civarı otomobilimiz var evimiz kira, kiramız 650 tl. Hiç para birikmiyor. Eylül ayına kadar kredimiz vardı ödüyorduk.Kredi bitti hala para yok ortalıkta gidiyor. Şöyle düşündüm. Bir bankadan 100bin tl çekip faize yatırsam 5 yıl için 2500 lira civarı bir ödemesi var. 1500 lira civarı faiz geliyor. Üstünü de tamamlayıp o 100bin lirayı ödesem.5 yılın sonunda en azından elimde 100 bin lira para olur diye düşündüm. Eşim pek anlamıyor bu işlerden. Ev alamıyoruz şimdilik evler çok pahalı birikim yok kredi faizleri aşırı yüksek. Arabamızın modelini yükseltsek 40 bin kredi çekip ödesek mesala. Bilemedim. Ne önerirsiniz? Parayı bir şeye bağlamak gerekiyor yoksa gidiyor.Siz neler yapıyorsunuz ?
İrade lazım biraz birde birikimi ayın başında yapıp geri kalanı ile idare etmek lazım bence birikim topiklerine gel sendebiz çok geziyoruz baya geziyoruz . kalmıyor eksiye düşüyor toparlanıyoruz. elektrik su mutfak olsa keşke bunları kısıtlamamız lazım. dışarda yemek yesek ayda 3-4 defa zaten 300-400 gitti maalesef dur demek lazm
o kadar para sadce konut kresidine verilir, arkadaş doğru yazmış...konut almadanda o parayı vermez banka...neden çekilemiyor mu
Bu bahsettiğiniz ziraat bankası faiz oranımı . Sanki duymuştum böyle bişey .enflasyon gelen faizi emer, 5 yıl sonra para değerini kaybeder...öyle yapacağına her ay, altın hesabı aç ve ona yatır...ayrıca
ev faizlerinde yumuşama oldu biraz, enflasyon endeksli kredi çıktı, şu an başvursan 1.55 fazi oranı....
halkbank ve ziraat bankasında var...ayrıca şöylede yapabilirsin bütçene uygun bir dükkan yada 1 artı 1 ev alıp kiraya verirsin....Bu bahsettiğiniz ziraat bankası faiz oranımı . Sanki duymuştum böyle bişey .
o kadar para sadce konut kresidine verilir, arkadaş doğru yazmış...konut almadanda o parayı vermez banka...
Hangi banka veriyorVeriliyo bi araştırın
Veriliyo bi araştırın
Hangi banka veriyor
Alırsanız haber verin bizde alırız belki . Siz alırsanız bizim alacağımız kesin zaten dekredi hesaplama yazın google bakın siz. ben alabiliyorum en azından bu kesin.