- 30 Ocak 2013
- 29.330
- 43.872
- 798
- Konu Sahibi eylulfitinasi1980
-
Kendi evinde olduğu için ailen keyfi şekilde kiracıyı çıkartamazArkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
Kanunen kendimize ait evdeki kiraciyi mi öncelikli olarak çıkarma hakkımız var ? Yoksa istediğimiz eve geçebilir miyiz? Çünkü ev sahibinin oğlu kızı oturmak isterse ev bosaltilabiliyor.
Ben ailemin evini istiyorum ama mahkemelik olursak mahkeme kendi evindeki kiracıyı çıkar der mi?
Evet haklısınız.Hatalıyım demek türklerin genlerine aykırı bir durum .
Kanunen ikisi de hakkinizArkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
Kanunen kendimize ait evdeki kiraciyi mi öncelikli olarak çıkarma hakkımız var ? Yoksa istediğimiz eve geçebilir miyiz? Çünkü ev sahibinin oğlu kızı oturmak isterse ev bosaltilabiliyor.
Ben ailemin evini istiyorum ama mahkemelik olursak mahkeme kendi evindeki kiracıyı çıkar der mi?
Üstüme almak istemem. Dünyanın binbir hali var. Güvenceleri olsun ölene kadar.Üstünüze versinler o zaman, işiniz daha kolay olur.
Bu şekilde aynı şehirde eviniz varken kiracı çıkarmanız mümkün durmuyor, iyisi mi yine de bir avukata danışın.Üstüme almak istemem. Dünyanın binbir hali var. Güvenceleri olsun ölene kadar.
Kanunen iki evde hakkı olmuyor ama şuan bir barınma ihtiyacı doğdu önceliği kendi tapulu evidir iş mahkemeye düşerse konu sahibi haksız çıkabilir sonuçta 2 evde aynı şehirde.Kanunen ikisi de hakkiniz
Bence kiracılarla görüşün kim çıkmaya müsait ise o eve geçin kanun vs hiç uğraşmayın kanun zaten kendi evinize öncelik tanır siz suçlu duruma düşersiniz aksi takdirdeArkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenir. Hukuk bilmeden yorum yapmasa keşke insanlar. Aynı şehirde oturacak kişinin başka evi varsa anne babası çocuğum oturacak diye kiracı çıkartamaz. Yasal olarak böyle. Altsoydan biri oturacak diye kiracı çıkarmanın şartlarından biri oturacak kişinin başka evi olmaması.Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenmez, bu kiracıları da ilgilendiren bir durum değil. Ev ailenizin, çocuğum oturacak deyip kiracıyı çıkartabilir. Sorun siz o eve taşınmazsanız çıkar, başka birine kiraya verilirse eski kiracının şikayette bulunma hakkı var. Onun dışında kaç mülkünüz var kimseyi ilgilendirmez
Kendi eviniz varken kendi evinize gitmelisiniz.Sizin kiracı duracak annenizin kiracısı çıkacak.Annenizin kiracisinin günahı ne.Onlarla aynı durumda olsam eviniz oldugunu bilsem itiraz ederdim.Mahkemeye gidilde siz haksız çıkarsınız.Birde annenizde kirasindan olacak onada haksızlık oluyor.Bu devirde iki eviniz var başkasının evini karistirmayinArkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
benim bildiğim aynı ilçede başka ev olup olmamasına bakıyorMehkeme eve geçmek isteyen insanın maddi durumuna mı bakıyor yani? Başka bir evinin daha olması önemli mi, o da kirada zaten. Bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın. Karun kadar zenginsin zaten ne işin var ailenin evinde, kendine villa al diyebiliyor mu hakim??
benim bildiğim gayet ilgilenirKanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenmez, bu kiracıları da ilgilendiren bir durum değil. Ev ailenizin, çocuğum oturacak deyip kiracıyı çıkartabilir. Sorun siz o eve taşınmazsanız çıkar, başka birine kiraya verilirse eski kiracının şikayette bulunma hakkı var. Onun dışında kaç mülkünüz var kimseyi ilgilendirmez
sağlamıyormuşönceliği kendi evimden yana kullanırdım, ailem gelir sağlıyor o kiraya verdikleri evden,kendi evim varken neden gelir sağladığı ailemin evine geçeyim ki ? ben öyle düşünürüm siz kira verecek misiniz ailenizin evine geçerseniz ?
aa pardon yorumları okumamıştımsağlamıyormuş
kirayı kendisi alıyormuş
ama yine de bir garantidir diye tapusu onlarda kalsın istiyormuş
kiracı sizin aynı şehirde eviniz olduğunu öğrenirse kendi evi varken bizi çıkarmak istiyor diyebilir . yanlış hatırlamıyorsam böyle bir hakları vardı bunu bilen arkadaşlar netleştirirlerAynen öyle. Herkesin kafasındaki şablon var oraya oturtuyorlar .Alan razı veren razı. Ailem istemese vermez. Kimse kimseyi zorlayamaz zaten. O evin alınmasında büyük katkım var. Ailemin ihtiyacı yok. Ben de sıkıntıda olduğum için şu an kirasını da zaten bana veriyorlar
Kanun kaç evi olduğuyla ilgilenir. Aynı muhitte boş evi olsa zaten direkt çıkartamıyor. Bu durumda da kendi evinde niye kalmıyorsun diyebilir.Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenmez, bu kiracıları da ilgilendiren bir durum değil. Ev ailenizin, çocuğum oturacak deyip kiracıyı çıkartabilir. Sorun siz o eve taşınmazsanız çıkar, başka birine kiraya verilirse eski kiracının şikayette bulunma hakkı var. Onun dışında kaç mülkünüz var kimseyi ilgilendirmez
Ailen çıkartabilir ama kiracı uzatırsa uzarda uzar süreçArkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
Arkadaşlar eşimle ailemin olduğu şehre taşınma fikrimiz var. Orada biri aileme diğeri bize ait iki daire var kirada. Aileme ait olan ev daha yeni ve manzarası daha güzel. Bize ait olan ev ise daha eski .
Kanun kaç eviniz olduğuyla ilgilenir. Hukuk bilmeden yorum yapmasa keşke insanlar. Aynı şehirde oturacak kişinin başka evi varsa anne babası çocuğum oturacak diye kiracı çıkartamaz. Yasal olarak böyle. Altsoydan biri oturacak diye kiracı çıkarmanın şartlarından biri oturacak kişinin başka evi olmaması.
Konu sahibi hayır aynı şehirde kendinize ait eviniz olduğu için ailenizin evindeki kişiyi çıkartamazsınız. Yasal olarak böyle bir hakkınız yok. Ancak kendi evinizdekilerden birini çıkartabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?