Hamiş olduğunuzu eşinize nasıl haber verdiniz

b doktora gittim , önce ultrasonda baktı bebeği gördü, ve folik asit yazdı, ben eczaneye giderken eşimle karşılaştık ne oldu dedi, ben de adet gecikmesi yaşıyormuşum, doktor adet olabilmem için ilaç verdi dedim, eşimin yüzünü görmeliydiniz, morali bozuldu, yüzü düştü birden simsiyah oldu ,ilaca baktı, ama bunda bebek resmi var dedi, eee ne sandındı dedim bir güldüm, ben gülünce anladı ve bana sımsıkı sarıldı...eee tabi baba olacağını tek tek arayıp herkese duyurdu, ,,

Son düzenleme:
bende süpriz hamile kalanlardanım 2 aylık evliyken düşüğüm olmuştu henüz 15 günlüktü ondan sonra yaklaşık bir yıl adetlerim düzensizleşti her ay yumurtlama takibi yaptırıyodum son ay doktorum kontrole çağırmıştı eğer yine olmasaydı rahim filmi, bile çektirecektim halla eşim sperm tahlili bile yaptırmıştı doktor benden kan testi istemişti bende umutsuzca kan verdim sonucu bekledim yalnızdım mesai bitmişti saat bir gibi sonuç çıktı laborant pozitif diyince önce inamadım kadın hatta bir aylık dedi o anda çok ağladım sakinleşince eşimi aradım telefonu kapalıydı sevinçten sonucu önce eşimin arkadaşına gösterdim doktorumda eve gitmişti ona bile söyleyemedim eve giderken iki tane eczaneden test aldım sonra bebek için tulumlar aldım eve gelincede hemen testleri yaptım ikiside çift çizgiydi çok sevindim eşim akşam geldiğinde ona sıkıca sarıldım ağlamaya başladım ne oldu diye soruncada müjdeli haberi verdim ertesi günde doktorum bana kesesini gösterdi oda çok sevinmişti bu arada dk rabiye babalıoğlu na çok teşekkür ederim kendisi bence en iyi kadın doğum uzmanı şimdi 14 +4 haftalığım sabırsızlıkla ocağın 21 ini bekliyoruz allah hepimizin yardımcısı olsun...:teytey:

biz tam karar vermemiştik ama hap(yasmn)içmeyi bırakmıstım artık ne zaman olursa dıye düşünüyorduk,ama ben deli gibi nette bütün gebelik forumlarına katılıyor,okuyor,inceliyordum.ayın 23 ü adet günümdü ama ben dayanamadım 22 sinde evde kendım test yaptım,iki cizzgi cıktı bu arada esımı arayıp regl oldugumu söyledim,yani kandırdım....teste güvenmeyip,bi eczacıya sordum,var dedi,inanmadım,bi klinige gidip laborente sordum tabiki var dedi.onada inanmayıp hastaneye gidip kan testi yaptırdım sonuç 1,5 saat sonra dediler,beklerken eşimi arayıp hepatit testi yaptırdım sonucunu bekiyorum sıkıldım gelsene dedim(esimde hepatit b oldugu icin asın vuruldumda ası tuttmu dıye test yaptırmam gerekıyo bu gunlerde ama heycandan yaptıramadım hala)esim hemen geldi birliktr dondurm yedk yerken sordumkı ben cookk kılo alırsam yıne benı severmısın dıye ben senı her halınle severim dedi,iyi o halde sıkıldım zayıflıktan beenn cook kılo alıcam dedim hemde toplam 9 ayda dedm tık yok anlamıyo bi turlu,bende bıraktım imayı git sen test sonucunu al ben bekliyorum dedim,gitmis labaratuara laborent tebrikler 4 haftalık falan demiş bizimki hala yaa karısmıstır bizimki hepatit testiydi diye inat etmis,sononda beni ardı bu adam bısey sacmalıyor diye,sacalamıyo dogru dedim sok olmus vazıyette yanıma gldi alnımdan öptü,hala sokta ama isim dsünmeye baslaı bıle:)

bende çok hayal etmişimdir nasıl söylerim diye bir keresinde 1 hafta adetim gecikmişti bir bebek patiği aldım planım test yapıp hamile olduğumu öğrendiğimde akşam pasta yapıcaktım bizim şarkımızı açıcaktım ışıkları kapatıp mumları yakıcaktım eşim geldiğinde noldu canım hayırdır mumlar falan dediğinde elini ver dicektim gözlerini kapa dicektim aline patiği koyduğumda artık hayatımızda buda var dicektim ama olmadı
şimdiki hayalim değişti şayet bir gün hamile kalabilirsem ben kendime etten bir bebek almıştım eşimle arada ona bakar kucağımıza alıp bir gün bunun gerçeğini görücekmiyiz diye düşünürdük o yüzden hamile olduğum haberini aldığımda bebeği getirip yine böyle konuşturucam onu oda acaba bir gün görücekmiyiz dediğinde bende inşallah yaklaşık 9 ay on gün sonra gerçeğini bizim bebeğimizi böyle kollarımızda görücez bitanem dicem tabi şayet hamile kalabilirsem

meraba ben 2 aylık büyülü bahceyim
ve test yaptıgımda sonucu sevgilimle beraber gördük ve ikimizde saskın ama mutluyduk
umarım rabbim isteyen herkese nasip eder

Onun doğumgünüydü. Bİr terslik olduğunu anlamıştım, sabah ondan önce kalktım, test yaptım, çooook belirsiz bir pembe çizgi gördüm. Ben kan verince bayılanlardanım, tek başıma polikliniğe gitmeye cesaret edemedim. "Kalk çabuk, polikliniğe gidiyoruz" dedim. :)) Uyku sersemi "ne polikliniği" dedi. Söyledim ben de! Bütün gün şaşkın şaşkın dolandık, taa ki, o aptal doktor müsvettesi "sen hamile falan değilsin, git hayatına devam et" diyene kadar.

Kese görünmediği için hamile olmadığımı söyledi bana dr. 1 saat sonra eve geldiğimizde netten araştırdım, meğer değerim düşük olduğu için kese görünmemiş. Dün göründü bize minik kedim :)hihoyyyt

Anlayacağınız, o aptal kadın doktor kötükedihüso yüzünden (aslında daha neler düşünüyorum onun hakkında da, burada dile getirilmiyor) doğru dürüst sevinemedik bile

Benimki biraz ilginç oldu :) Dün akşam besin zehirlenmesi teşhisiyle hastaneye yattım. Ama doktor ilaç vermeden önce hamilelik testi yapılmasını istedim. Eşimde işteydi ve yanımda değildi. Görümcem vardı sadece. Eşim aradı nasıl oldun iyi geldimi serum falan dedi. İyiyim kanımda ve idrarımda iltihap çıktı dedim. (gerçektende çıktı) Ama bide ufak bişey var dedim. Bi korktu. Nasıl bağırdı telefonda çabuk söyle neyin var korkutma beni diye :) Bende "dedim ya hayatım minik bişey. Minicik. 2 haftalık" diyince garibim telefonda ağlamaya başladı :) Hem korku hem sevinç bi arada. İşi gücü bırakıp eve gelene kadar telefonu kapatmadı bile :)

Adet tarihim 23 ağustostu,
ama 10 gün öncesinden başlayan farkli belirtiler vardi.
21 ağustosta eczaneden test alip yaptim.(adetime 2 gün varken)
2 çizgiydi ama 2. çizgi silikti.
Ablami aradim doktora git hemen dedi.
Doktoruma gittim kan tahlili yaptirdim.saat 7 ye kadar tel.açicaz dediler.
Ben tabi yine burda k.k de kizlarla yazişiyordum.
Hatta kizlar hadi sen ara falan dediler kiiiii tel.geldi......
Tebrikler aysun hanim pozitif 4 haftalik dedi işte bittiğim andiiiii......
Ağlamaya başladim kendimi durduramadim,tansiyonum düştü sanirim.
Hemen burda ki üye kizlara yazdimmmm, sonra eşimi aradim.
Aşkimmm (ağliyorum tabi ben)
eşim--- canim bişey mi oldu!!!!!(toplanti da bu arada eşim)
evet ben hamileyim.
Eşim----aşkimmmmm tel.i kapat eve geliyorum.
Zil çaldi aşkima kapiyi açtim.
Yeni yikattiğim halilara ayakkabisiyla girdi bana sarildi,ağlaştik.
SONRASINDA DA HERKEZLE BU SÜPRİZİ PAYLAŞTIK.

Son düzenleme:
Arkadaslar öyle güzel anlatiyorsunuzki yazilarinizi gözlerim dolarak okudum.Allah hayirlisiyla insallah bizlerede bu güzel duyguyu yasamayi ve bebegimizi kucagimiza almayi nasip eder.

ben mikro ile hamile kaldım.aslına bakarsanız hiç umudum olmadığı için eşime sık sık umutlanmaması yönünde telkinler veriyordum. transferden sonra ohss sebebiyle çok zor günler geçirdim ölümlerden döndüm.12. gün test yaptırmaya gittiğimizde bile yürümeye halim yoktu.yine de sonuçları almaya ölü gibi gittim eşim olumsuz sonucu yalnız başına almasın ona destek olayım diye. o diğer evrakları hazırlatırken sırada bekliyordum ve kadının biri bana bi kağıt uzattı. betaHcg 0.003 yazılıydı. o an dünyam karardı.eşime nasıl söyleyeceğimi düşünürken görevli bayan o kağıdı arkamdaki bayana uzatmamı istedi. bir de ne göreyim? başka birinin sonucu değil miymiş?bana verdiği sonucumda 142 yazılıydı.eşime ne sürpriz yapacak ne sarılacak halim vardı.olumlu diyebildim sadece.o da şaşkın halde hemen doktorumun odasına gittik.
keşke ben de eşime sizler gibi verebilseydim bu haberi...eşim vodaf.n reklamındaki "beşizimiz olacakmış aşkım" repliğini çok sever ve güler.ben de eğer normal bir şekilde öğrenebilseydim arayıp eklamdaki sesi taklit ederek "tekizimiz olacakmış aşkım"gibisinden şeyler söyleyecektim ama meğer yanılacakmışım...
çünkü doktorum son kontrolde iki kese gördü. henüz kalp atışı duymadık biri çok küçük üstelik. inşallah hayırlısı olur ve iki meleğimize de sağlıkla kavuşuruz.
darısı tüm isteyenlerin başına. amin.

kızlar süper ya gözleriminden akan yaşları durduramıyorum ne güzel yazmışsınız çok duygulandım inş bizlerede nasip olur bu duyguları yaşamak. şimdi dahada çok istiyorum bebişimin olmasını..

7 yil bekledik anne ve baba olmak için teyzemin oğlunun düğünü vardi telaş içinde başka şehire gittim. Düğün bitti geldim hiç aklina gelmedi eşimin adet günümü unutmuş.

Işe başladim oradaki teyzeler söylediler bak sen hamilesin diye yüzün değişti dediler hemen gidip test aldim. Ve yaptim sonuç pozitifti çok ağladim inanamadim. Kendimi geldim hemen eşimi aradim sana bir paket gelmiş bana verdiler dedim.

Hemen gel dedim. Test kutusunun üstüne canim babacim yazdim güzelce paket yaptim eşim geldi ve verdim acti ve ağlamaya başladi hiç bir şey söyleyemedi .ben deniz kenarina gidiyorum dedi sonra geldi kutladi beni

Evet hanımlar..
19 Ocak tarihinde bu topici açtığımda hamiş değildim...
Sadece istiyor ama bunun için bir çaba da göstermiyordum henüz..
Ve şu an 28 Ağustos itibariyle 6+2 hamileyim ben de..
Ve canım Elfida'cımın uyarısıyla kendi topicime cevap vermem gerekti...kaydirigubbakcemile3
15 Temmuz'da regl olmam gerekiyordu ama 3-4 gün öncesinden müthiş ağrı başladı kasıklarımda..
Saruböceq'e bunu söylediğimde hemen gidip kan testi yaptırmamı istedi..
Öğleden önce 10 gibi kan verdim..
Öğleden sonra 3 'te öğrenebileceğimi söylediler..
Böcüğümle beraber heyecan ve endişe içinde bekledik o 5 saati...
Nihayetinde hastaneyi arayıp sonucu sorduğumda telefondaki bayan "müjdemizi isteriz, pozitif" dedi..
O an ağlamaya başladım, konuşamıyordum bile kadınla...
Böcüğüme söyledim ilk, beraber ağlaştık hıçkıra hıçkıra...
Böcüğüm o anda KK kızlarına haber vermiş açtığı topicle..:lepi:
Aradan bikaç saat geçti, başka bir işi için kocacım geldi işyerime..
Önüne dikildim ve dedim ki ben bu sabah hastaneye gidip test yaptırdım..
Gözleri kocaman oldu, hadi canım diyebildi sadece..
Sarıştık, ağlaştık..
Ardından bir sürü nasihat: Topuklu giyme, dar giyme, şunu yeme vs. vs..
Ve tabi ki bu harika haberi yakınlarımızla paylaşma telaşı...
Allahım sağsalim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...:Saruboceq: :Saruboceq:

senağlamasenağlama
Darısı benim başıma olsun Allahım lütfen :Saruboceq:

Böcüğüm sen de beni bu satırlarla ağlattın yaşadığın mutluluk ömrün sonuna kadar fazlasıyla sürsün inşallah
a.s.

KIZLAR şuan inanın gözlerim doldu tüylerim kabardı senağlamahihoyyyt ALLAHIM İNŞAALLAH bizede böyle duyguyu nasp eder ben daha 9 aylık evliyim erken diye düşünüyoruz ama hayrlısı...

Ben hamiş değilim 1,5 aylık evliyim henüz ama eşimin bıyak altından istemesinden ve böcüğümün yap bir tane bebiş dediğinden ( bunu yürekten söylediğine çok inandım ) Ve sanırım benim de içimde vardı da bebiş belki kendime ittiraf edemedimBelki de bir çocuğun tam anlamıyla sorumluluğunu almaktan korktum, hazır hissetmedim kendimi.
Ama şimdi cesaretlendim.İstiyorum ve Allah izin verirse çalışmalara başladık.
Şimdiden düşündüm nasıl hamiş olduğumda ( Allahım izin verirse inşallah ) haber veririm diye.
Sanırım bir yerlerden aklımda kalmış ya okumuşumdur yada bir yerde izlemişimdir.
Eşime kargoyla bebek patiği göndermek isterim ilk müjdeyi o şekilde vermek isterim.
Belki başka fikirlerde gelir sonra aklıma ama şimdi bu var aklımda.
Sevgiler

Hayatımda hiç bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum ben...
Kalbim yerinden çıkacak sandım..
Benim bebeğim çok ani geldi bana planlanmış değildi...
İkimizde aynı anda öğrendik, acayip bir duygu..
Bir rahatlama...Bir panik...Ve ikisi aynı anda...
Eşimle göz göze geldiğimiz o anı ömrüm boyunca unutmayacağımı biliyorum...
Anne ve baba olarak ilk kez...
Gözlerimden yaşlar boşaldı, kendiliğinden sanki düşmeyi bekliyorlardı...
Aklıma ilk gelen ben yapabilecek miyim oldu?
Ben bu kadar büyüdüm mü?
Tüm duygularımın birbirine karıştı ve tüm yaşantımın gözümün önünden geçti...
Eşim bana sarıldı, ben ona yaşlarımı öptü..
Herhalde bir daha yaşayamam o anı çok güzeldi benim için...
Annemi arıycam dedim girdiğim transtan çıkınca ilk aklıma gelen annem oldu.... annemde bebek mevlidindeymiş tesadüf... anlamadı önce korktu bana ve eşime bir şey oldu sandı ben hıçkırınca...zaten doğru dürüst konuşamadık...
Babamı aradık...
Ben ne zaman dayı olacam diyen kardeşimi...
Sonra arkadaşlarını aradı eşim, benim arkadaşlarımı...
Haberi olanlar bizi derken kayınvalidemlere gittik...
O da çok ağladı, eşimin doğumundan bahsetti, fotoğraflara baktık, kayınpederim dedeliğini ilan etti..
Herşey çok güzeldi, miniğimin şimdiden çok bekleyeni var..
Ve hep beraber kızımı beklemeye başladık..
Kızımı eşimin kucağında görebilmek için sabırsızlanıyorum...
KK'dan kimseyi tanımıyordum o zaman yeni yeni girmeye başladığım dönemlerdi..
Sonra bir çok arkadaşımın hamilelik sevincini paylaştık burada...
Allah herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
Bizlere de onları layıkıyla yetiştirmeyi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…