Hamiş olduğunuzu eşinize nasıl haber verdiniz

Canım benim... Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı, hayırlı evlat olsun inşallah. a.s.

Viii :) Tam benlık Konu Arkadaslar ben daha once baska bı konuda anlatmıstım :) Ilk hamılelıgımde 6 aylık evlı ıken esımle Cocuk Istıyorduk 6. ayımda Tedavı gormek ıcın hastaneye Gıttım bı kac tahlıl ıstedı Doktorum benden ve o tahlıllerı Yaptım uc gun sonra Gıttıgımde baska bı Doktor Tahlıl Sonuclarıma baktı ve bu Tahlıllerı Adetın ucuncu Gunu yapıp yapmadıgımı Sordu hayır cunku daha adet olmadım dedım.. ultrasyon ıstedı Gırdım Cıktım bana yuzde yuz Sende kıst var Asla Cocuk Doguramazsın dedı ve Ilac yazdı al bu ılacları Kullan adet ol gel ucuncu gun tkrr tahlıl yapacaz Dedı . Tabı ben doktora uymadım cunku Ya hamıleysem ya o ılacları kullanıp cocugumu dusurursem dıye Dusundum. ve Gunlerce agladım adet olmayı bekledım uzerınden 7 -8 gun gectı Esımle Test yapmayı dusunduk esım aynı zamanda eczacı ve bana test getırdı su sekılde yapacaksın falan fılan neysekı Testı beraber yaptık ve gordugumuz Sonuc bızı Soke Ettı Esımın elı ayagı bırbırıne Gırdı Cunku Test olumluydu ve gece saat 12 haber vermedıgımız kalmadı :) ben ablama o ablasına derken ole ıste Sozde bende yuzde yuz kıst var ve asla hamıle kalmayacakmısım Aslında ben O Doktora dava acabılırdım Bos ver Allahından bulsun dedım :) Cok Saglıklı bı kızım var ve Suan 2.Bucuk yasında. Bırıncısı boyle oldu:) Suan 11+2 Hamıleyım Bu hamılelıgıme gelınce :) Bız Esımle baya cıddı Sorunlar yasadık 12 subat Tarıhınde tam bosanmaya karar verırken aıle mahkemesı kuruldu evde benden esıme son bı sans vermemı ıstedıler neyse kı kabul ettım ama sadece resmı nıkahında olacagımı 3 ay boyunca sorunlar bıterse esıme Daha ıyı bı sans verecegımı soledım 2 gun sonra Sevgılıler gunu ya :) bana suprız yapmayı dusunuyormus bunu ablamdan duydum neysekı 14 subat geldı elınde paketler kırmızı guller ıs yerıme geldı :) bende o gun test yaptım ve hamıleymısım bu durum benı cok mutlu etmesıne Ragmen bı o kadarda uzdu cunku beklenmedık bı bebek hatta bı ıkı ıs arkadasım bana aldırmamı soledı ve tepkı gosterdım allah korusun asla oyle bır sey dusunemem dedım :) yaptıgım testı paketleyıp Esımle beraber hadı bı cafede oturalım dedım ok dedı :) cafede oturduk kahvelerımızı ıctıkten sonra o hedıyesını verdı bende verdım :) Ama cok sasırdı kucucuk bır sey paketı acınca ne gorsun =)) hamıle oldugumu mujdeleyen bır gebelık testı Saskına dondu ıkıncı hamılelıgım olmasına ragmen cok sevındı hatta nerede ıse herkesın ıcınde cıglıklar atıp kucaklayacaktı benı sımarma dedım =)) Dısarı cıktıgımız da gezıyoruz cok kalabalık cadde ne bıcım sarılıp opuo sankı ılk cocukmus gıbı :) ıste boyle esımle beraber devam etme kararı aldık ve suan cok mutluyuz bu cocuk allah tarafından Gonderılmıs bı melek sankı :) hayatımızı degıstırdı 4 gozle beklıyorum senı canım yavrumm Kusura bakmayın arkadaslar baya uzun oldu umarım okumaktan sıkılmazsınız

yaa hepsi çok güzel...hepsini tek tek okdum ve gözlerim doldu kendimi sıkarken karnıma kramplar girdi:)çok güzel yaa insan imreniyor evlenip çocuk doğurasım geldi:)) allah hepinizinkini analı babalı büyütsün..

kızlar maşallah ne güzel anlatmışınız gözlerim dolarak okudum yazdıklarınızı...
bende şimdi 9+5 hamileyim..
bizde 3 senedir istiyorduk ilk 1,5 sene doktorum normal şekilde olacağına inandığı için her ay bir mücadele ile geçti.. sonraki senede olmayınca aşılama tedavileri onlarda olmayınca hiç vakir kaybetmeden tüp bebeğe karar verdik.. başında çok heyecanla büyük bir umutla başladım, sonlara doğru adet belirtilerini yoğun birşekilde yaşayınca buda olmadı şimdi herkese nasıl söyleyeceğim yine olmadı diye kara kara düşünmeye başladım tvdeki herşeye ağlıyordum artık..

neyse 10. günü test günüm geldi eşimle birlikte gittik yaptırdık kan testini sonucu 14,30 da vereceklerdi arayıp öğrencektim kasık ağrılarım çok akşama zaten kırmızılar gelir diye düşünüyorum ve yinede hep dua ediyorum hamile olayım diye .. birgün öncesi annesine kesin oldu yarın müjdeyi veririz demişti..
eve gelince kahvaltımız ettik eşim işine giderken ben sonucu alınca seni aramam kötü bişey olursa söyleyemem dedim.. ben seni ararım dedi.. bak moralini bozma sakın ağlama diye tembihledi gitti.

sonra öğlen 2 de test sonucunu almak için aradım hastaneyi öyle heyecanlıyımki elim ttiriyor.. hemşireye sordum hemen bakıyorum dedi..sonra bana "ne dememi istersin şimdi" diye sakince sorunca tamam dedim olmamış nasıl söyleyeceğini bilemiyor dedim.. bende " tabiki insan güzel bir sonuç almayı bekler" derken ağlamay başlamıştım bile.. hemen "gözünüz aydın hamilesiniz sonucunuz 78 çıkmış pozitif yani" dedi.. ağlayarak teşekkürler ettim kapattım telefonu öyle ağlıyorumki evin içinde dört dönüyorum "Allahım onları bana bağışla bişey olmasına izin verme" diye döndüm durdum bir müddet..
bu arada eşim aradı.. telefonda kocacım kocacım diyorum ağlayarak gerisi gelmiyor.. oda düşünmüş yine olmadı bu kendini harap eder izin alayımda gideyim diye düşünürken ben hamileyim ben kocacım dedim zorla.. ne dedi sonra hadi kapat telefonu dedi şaşırdım kaldım sinirle kapattım.. sonra ağlamaktan kendime gelince aradım tekrar niye telefonu kapt dedin sevinmezmi insan bu habere dedim.. " ya öyle bir ağlıyorsunki önce olmadı gideyim diye düşünürken söyledin bende sen biraz sakinleş diye kapat telefonu dedim sevinmezmiyim burada yerimde duramıyorum" dedi tabi bu arada annesini aramış söylemiş.. akşam birbirimize sarıldık sürekli göbişimi sevdi bebişimizmi olacak şimdi diye tabi bilen arkadaşları akşam tebrik üstüne tebrik..
sonrasında ikinci süprizi 2, kontrolde öğrendim ultrason kağıdını görünce ikizlerimizmi geliyor yoksa dedi evet dedim.. ikizmide eve gelene kadar gülerek geldik..
Allahım bu duyguyu yaşamayı bizede nasip etti, tüm isteyen arkadaşlarımada bu güzel duyguyu yaşamayı nasip etsin...

Son düzenleme:
Eşimle evlendiğimiz ilk günden beri çocuk istiyorduk,1. ay 2. ay 3. ay 4.ay derken her ay hüsranla bitiyordu.eşim benden daha çok istediği için hergün bana hastalandınmı diye sorup duruyordu,hatta çalıştığı işyerinden hususi olarak bunu sormak için arıyordu.Neyse ALLAH 5. ayda yüzümüze güldü,şükür cok bekletmedi bizi..Buarada şunu özellikle belirtmek istiyorum ki,hiç umudumun olmadığı bir ayda hamile kaldım hatta yumurtlamamın bile olmadığını düşünmüştüm,çünkü hiç bir belirti yaşamamıştım,21 nisanda regl olmam gerekiyodu fakat iki gün gecikmişti ama benim sanki hastalanıcakmışım gibi karın ağrım oluyordu hatta karnıma her kramp girişinde wc ye koşturuyordum,elimde orkidle:) Sonra 23 nisan sabahı eşimi işe uğurladım ve evde test yapmaya karar verdim,hemen yaptım sonra yaptığımı unuttum,çamaşır yıkadım,topladım,serdim derken birden test aklıma geldi,aaa bir baktım silik bi çizgi,başladı elim ayağım titremeye...alışmışım ya hemen bir sigara yaktım bir nefes çektim ayy pardon dedim sigarayı attım ve dayanamadım ilk hemen eşimi aradım,sana birşey söylicem ama sakın heyecanlanma dedim,yazık o da korktu kötü birşey oldu zannetti,daha emin değilim ama sanırım ben hamileyim dedim,sevinçten cevap bile veremedi dondu kaldı kocacımm,hemen işyerinden apartopar geldi beni aldı kantesti yaptırdık ve daha sonra sonucu eşim aldı,sonucu öğrenmeye gittiğinde arıyorum açmıyor bende meraklanmaya başladım sonra bir baktım elinde kırmızı güllerle geliyor hemde 3 adet,sımsıkı sarıldı bana ve hamilesin dedi,cok sevindimm,23 nisan çocuk bayramında süpriz yaptı bize bebişimiz,inanılmaz mutluyum,çok güzel bir duyguymuş ALLAH herkese nasip etsin inşallah......

Kızlar ne güzel yazmışınız,herkes gibi okurken bende çok duygulandım.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Ben 2004 yılında iki kez düşük yaptım.İlk hamile olduğumu eşimle beraber evde test yaparak öğrendim hatta test yapmadan önce eşim bana vücüdumdaki değişikliklerden dolayı -kesin hamilesin- diyordu.Testin sonucuna ben bakamadım heyecandan,müjdeyi eşim verdi.Çok sevinmiştik,bugün gibi hatırlıyorum.
İki ay sonra düştü zaten.Neyse....
İkincisinide doktorumuzun muayenesi sonucu bebişimizin kalbinin sesini duyarak öğrendik.İnanılmaz bir duyguydu...Ama Rabbim onuda nasip etmedi bize.

Şimdi bekliyoruz.Sizin yazdıklarınızı okudukça bende yapacağım süprizin hayalini kuruyorum.
İnşallah Allahım buraya sizinki gibi mutluluğumu yazmamı ve paylaşmamı banada nasip eder.

Planladığımız ilk ayda hamile kaldım. Hamile kalmadan önceki aylarda plan yapmadık, denk gelirse olur diye düşündük. Önceki aylarda da hep test yaptım, sonuç olumsuz olunca üzüldüm. 3-4 ay sonra yumurtlama tarihlerime göre plan yaptık ve çok şükür tuttu. Ben yine her ay olduğu gibi eczaneden test aldım, eczacı daha 2 gün var çıkmaz dedi, olsun sonra yine yaparım dedim, koştura koştura geldim eve, telefon çalıyor, açtım eşim, ne bu soluk soluğa kalmışsın dedi, eczaneden geliyorum dedim,
güldü, daha erken sonuç olumsuz olursa üzülürsün dedi, sonuç olumluysa arıcam, olumsuzsa aramıcam seni dedim. Testi yaptım, anam oda ne ikinci çizgi silik ama var, öncekilerde yoktu. Hemen aradım, şaka yapma bana kalbim duracak dedi, kan testi yaptırmaya gidiyorum kesin sonuç o zaman belli olacak dedim. Yakın hastaneleri gezdim, en çabuk sonucu hangisi veriyorsa ona yaptırdım, 10 dakika sonra görevli arkadaş bana müjdeyi verdi, hastane koridorlarında hıçkıra hıçkıra ağladım, sesimi falan koyverdim, hemen eşimi aradım ağlamaktan konuşamıyorum, o anladı tabi beni. O an sürpriz yapmak falan hiç gelmedi aklıma, hemen haber vereyim, haberi olsun istedim. Akşama elinde çiçeklerle geldi. Şimdi 19. haftamızdayız oğlumla. Eşimi ve oğlumu çok seviyorum.
Allah bebek isteyen herkese nasip etsin inşallah.

1,5 sene uğraşmıştık ama malesef olmuyodu dr.kontrolünde eşimde varikosel olduğu saptandı ve eşim hemen ameliyat oldu dr.u 6 ay sonra bebeğiniz olur dedi ve gerçektende tam 6 ay sonra allah bu mutluluğu yaşattı bize şükürler olsun.son adetime 6 gün vard bir kan testi yaptırayım dedim sonuç negatifti yıkıldım okadar umutluydumki hamile olcağımdan sonuç beni resmen bunalıma soktu neyse adet günüm geldi çattı pazar günüydü ve ben çıkan negatif sonuca rağmen tedbirliydim gebelik testi almıştım sabah ilk idrarımla testi yaptım ve:1shok: allahımmmm inanamadım sonuca eşim uyuyodu ağlıyarak uyandırdım canım benim okadar şaşırdıki konuşamıyodu bile başladı oda ağlamaya işte bizim hikayemizde böyle arkadaşlar şükürler olsun şuan 26+2 günlük gebeyim allahın izniyle bebeğimizi kucağımıza almak için vakit tamamlıyoruz allah herkese bu mutluluğu yaşatsın

benim eşim 1 mayısta görevliydi sahil kenarında arkadaşlarıyla oturuyolarmış aradığımda adeta dili tutuldu:1hug: ama sesinin titremesinden ne kadar sevindiği anlaşılıyordu

Haziranda evliligimiz 3 yıl olcak. esim erken oldugunu dusunuyodu pek istemiyodu.Ben onu bi sekilde ikna ettim korunmayi biraktiktan sonraki ikinci reglim gelmisti.gunum gecti ama onemsemedim daha oncede yasamistim gecimeler cunku hamile olduguma dair umudum yoktu sadece yumurtlama gunlerimin degisecegini dusunuyodum bu gecikmeler sonucunda ona uzuluyodum.5 gunun sonunda gece 3 gibi uyandim kalkmisken bide test yapiyim dedim sabahki idrarla yapilmasini tavsiye ettikleri icin.onume koydum testi uyku sersemiydim ama cok merakda ediyodum olumsuz sonuca kendimide hazirlamistim ikinci cizginin hafiften belirdigini gordum inanamadim gozlerimi ovusturdum.iyice netlesti cok duygulandim inanamadim agladimm bekledim bekledim sonra yattim.sabah bi test daha aldim oda pozitif cikti.esime doktordan kesin sonucu aldiktan sonra soylemek istedim.sabahi zor yaptim uyku tutmadi tabii.doktordan olumu sonucu alinca bi biberon aldim ve poşetin dibinede ultrason sonucuyla testi koydum.sabahda ona regli oldugumu soyledim:)))sana bi hediye aldim dedim acti bakti biberonn cok sasirdi yuzume bakti gulmeye basladi sarildi bana hamilesin dedi gozleri doldu.anlatilmazdi cok farkliydi.erken oldugunu dusundugu icin boyle sevicli bi tepki vercegini ummuyodum cok sevindim.cok sevindik.evde suan bana cok yardimci saolsun.Darisi hamis kalmak isteyenlere ins..:)))

biz 1,5 yıllık evliydik en başından beri bebek sahibi olmayı çok istiyorduk ama benim adetim problemliydi bi dönem ilaç kullandım ama faydası olmayınca tüp bebek merkezine gitmeye karar verdik dr direkt tüp bebek dedi hemen tedaviye başladık ama çevremde tüp bebegi deneyen birçok kişiyi tanıyodum ve hiçbirinin ilk denemesinde tutmamıştı şahsen bende umutlu deildim bide kendimi kaptırırsamda ttmazsa daha çok üzülürüm die düşünmek istemiodum .ve en son o test günü geldi kanı sabah erkenden gittik verdik ama sonuç öğleden sonra çıkacagı için eve döndük eşimde işine. tabi ben sabırsızlıkla saatlerin geçmesini bekliyodum ve o saat doldu laboratuvarı aradım sonucu dr a verdiğini söyledi tam ben drumu arayacaktımki dr beni aradı tabi kalbim güm güm yaşlar gözümden akmaya başlamışıtı dr um sonucun pozitif oldugunu söyleyince bir süre konuşamadım ve en sonunda zar zor teşk. edebildim . hemen eşimi aradım ama konuşamadım bi süre hıçkırıklarımı dinledi (tabi oda sabırsızlanıyodu bu göz yaşları sevinçtenmi üzüntüden mi die) ve sonunda konuşabildim aşkım hamileyim artık dedim onunda sesi titriyodu aşkım seni çook seviyorum dedi ve telefonu kapattı. meger o sırada toplantıdaymış tabi herkes anlamış hoş bi haber aldıgını hemen toplantıdan çıkıp dr u aramış kesin emin olmak için tekrar aynı yanıtı alınca inanmış . akşam eve gelincede bana uzun süre sarıldı ve birliikte ağlaştık. şuan 6 aylıklık hamileyim ve kızımıza kavusmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.... rabbim inş isteyen herkese bu mutlulugu yaşatsın....

biz beraber gittik beraber kan verdik beraber derken yanımdan ayrılmadı hiç
beraber aldık sonucu çok şaşırdık planlı bir bebek olmadığı için ben ağladım
o susturmaya çalıştı ama sonra çok mutlu olduk bana sarıldı ve beraber ağladık

arkadaşlar hepinizin hikayesi birbirinden güzel.iş yerindeyim ve ağlamamak için zor tuttum kendimi.bu arada bende bu aydan ümitliyimn inş.bende sizlere hikayemi yazarım .Allahım bana,isteyen herkese nasip etsin...

çocuk sahibi olmayı çok isitoyrdum evlenelide iki yıl olmuştu. ben hamile olduğumu hissederek öğrendim anlatayım artık olmaz düşüncesiyle bir iş görüşmesi yapmıştım kabul edildim bazı evraklar hazırlamam gerekiyordu. veremsavaştan akciğer filmi gibi şeyler hamilelerin röntgen çektirmesi sakıncalı daha ortada bişey yok ben evrakları hazırlarken röntgen çektirmek istemedim. ordaki bayana hamileyim dedim. oda röntgene koymadan kandan baktı verem olup olmadığına. neyse ben sadece hissediyordum ama daha adet günüme vardı yinede kendimi umutlandırmak istemedim. bir yandan da işe başlıyorum nasıl olacak diyordum işte tempolu. aynı yerde kadın doğumcu vardı muayene oldum ve beklediğim sonuç. duygular karman çorman. bir saatlik yoldan eve gelene kadar yolda sevinçten ağladım. eve geldim eşim evde. onun yanına yaklaştım gözlerinin içine baktım biliyormusun bebiş geliyor dedim. gözlerindeki o ışıltıyı unutamam bana öyle sıkı sarılmıştıki. çok mutlu olmuştum bebeğim şimdi beş aylık alah isteyen her kuluna nasip etsin

arkadaşlar ben ilk kez bu ay denedim.henüz hamile değilim ama bekliyorum 25 mayısta öğreneceğim inş hamişimdir.ben de hep eşime nasıl süpriz yaparım diye düşünürdüm,bir dergide okumuştum bir hamiş bebişinin dilinden babasına bir mektup yazmıştı.çok hoşuma gitmişti aklımda kalanlarla ve kendi duygularımı ifade ederek kocama bebeşimizin dilinden bir mektup yazmayı düşünüyorum.ve benzer mektuptan anneanne ve babaanneye de göndermeyi düşünüyorum.allahım inş bu mutluluğu bize verir.eğer hamile olduğumu öğrenir ve yazarsam sizinle paylaşmak isterim..

ya süpersiniz hepiniz

hep gözlerim doluyor anılarınızı okurken birgün bende yazıcaktım buraya buna benzer şeyler fakat talihsizlik sonucu yazamadım

adetim 1 gün geçmişti idrar testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı herkes hamilesin diyordu ama ben bir türlü inanamıyordum 2 gün sonra yine yaptım durum yine aynı ikinci çizgi silik. tabi bu duruma dayanamyıp evimizin hemen karşısındaki polikliniğe gidip kan verdim sonuçları akşam alıcaktım ve eşime hiçbirşeyden bahsetmemiştim. akşamı zor ettim ama içimde bir his hiç inanamıyordum hamile olacağıma... derken vakit geldi ve aradım ordaki hemşire çok istediğimi bildiği için pozitif 4 haftalık hamilesin dedi hemen içeriye eşimin yanına gittim hatta aramız bozuktu biraz ona sarılıp hadi baba oluyosun dedim bir süre bu şekilde ağladık. tabi 2,5 senedir bu anı beklediğimiz için herkesi arayıp müjdeyi verdik. annem babam abim telefonda ağlıyorlardı benimle. abim koyu beşiktaşlı olduğu için hemen bjk store dan bjk patiği almalıyım dedi...
ertesi gün doktora gittim dr. şok oldu haberi duyunca 2 tane kistle nasıl becerdin dedi :) ben de kendimden öyle eminimki oldu işte dedim. neyse o da kan testi istedi hemen hastanede verdim sonuçları 1 saat sonra aldım dr.uma gösterdiğimde yüz ifadesinden pek normal şeyler olmadığını anladım. değer sınırda hamilesin diyemem dedi ve benim o an dünyam yıkıldı 5 gün sonra tekrar yaptır kan tahlilini gel dedi. ama gerek kalmadı maalesef. çünkü ben ertesi gün adet oldum. polikliniğe gidip neye dayanarak 4 haftalık hamile olduğumu, bunun bedelini kimin ödeyeceğini sorsamda nafile...
dr.um bile neden böyle olduğunu anlayamadı...
içinizi karartıysam affedin arkadaşlar paylaşmak istedim sadece inşallah tüm isteyenler gibi bende en kısa zamanda bu duyguları yaşarım........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…