Hamiş olduğunuzu eşinize nasıl haber verdiniz

Böcüğüm sen de beni bu satırlarla ağlattın yaşadığın mutluluk ömrün sonuna kadar fazlasıyla sürsün inşallah
a.s.

bitanem ben bu satırları bir önceki hamileliğimde yazmıştım..
okurken ben bile çok ağladım şimdi.senağlama
olan ona oldu..o gitti..
Allahım kızıma ömür versin,doğumu nasip etsin inşallah:Saruboceq:

bitanem ben bu satırları bir önceki hamileliğimde yazmıştım..
okurken ben bile çok ağladım şimdi.senağlama
olan ona oldu..o gitti..
Allahım kızıma ömür versin,doğumu nasip etsin inşallah:Saruboceq:

allah kızını sağ sağlim kucağına almayı nasip eder inşallah:Saruboceq:

Ben sizlere yalnıca hayalimi anlatmak istiyorum..1 senelik evliyiz inşallah 2010 da düşünüyoruz bebiş:)
bir arkadasım yapmıştı böyle bişey.bende istiyorum tabi allah kısmet ederse..
Hamile olduğumu öğrendiğim akşamında eşimin ve benim annemi babamı kardeşleri çağırıp..yemekte onların masadaki yerlerine göre tabakların altına küçük notlar yapıştırmayı ve herkes tabagının altına baksın diyerek hepsinin surat ifadesini beraber görmeyi hayal ediyorum..Notlar da '' merhaba dedecim ben geliyorum'' gibi veya '' dayımmm beni alıp park da gezdircenmi hazırlan geliyorum''' gibi bişeyler yazmak istiyorum..hihoyyyt

Sanırım pek kafam çalışmıyor benim eüprizler konusunda 15 haziranda adet olmam gerekiyordu bir gün geçince evde test yaptım ama baktım çizgi falan yok ağlayarak attım hemen çöpe eşime telefon açtım bebek falan yok evde bir daha bebek lafı etme diyerek kapadım telefonu tam çöpü çıkarırken elim gitti teste bi baktım çok silik bir çizgi daha var inanmayıp attım tekrar.Ertesi gün hastane kan testi yaptırdım 130.2 çıkmıştı hala hatırlıyorum 3 haftalık demişti doktorumuz hemen testi zarfa koydum en yakındaki bebek mağazasından bi bebek patiği aldım paketledim eşimin işyerindeki kuryeyi arayıp nerde olduğunu sordum sağolsun kurye 45 dk yolu benim ricamı kırmayarak geldi paketi ve test sonucunu hediye paketi yapıp eşime gönderdim tam 1 saat sonra aradığında arkadan çığlıklar ve tebrikler geliyordu eşime o gece bişi anlayamadık telefon trafiğinden halada inanamıyoruz 15+1 olduk en zorda babama söyleyebildim sadece dede oluyorsun deyip telefonu kapadım çünkü senelerdir annemle birlikte haber vermenin hayalini kuruyordum ama nasip olmadı sadece gidip mezarına anne bak torunun geliyor diyebildim.

kızlar benim eşim askerde, inşallah 2 ay kaldı. izne gelmişti, bu hafta geri uğurladım ama izin dönemi malum.. sanmıyorum hamilelik oldunu ama hani bi sürpriz olursa kararsızım ona nasıl söliceğim konusunda...
yenidoğan şapkaları varya ucu düğümlü, aylar önce onlardan almıştım, eşime hiç göstermedim sürprizim için hazırda bulunduruyorum:roflol:
işte askerliğini yaptığı tugaya kargoyla gönderip alınca beni aramasını mı beklesem yoksa telefonda söyleyip de ilk öğrenme anında ağzından dökülecek kelimelerini, ya da konuşamayışını mı yaşasam.... kargoyla gönderirsem o ilk anını sadece anlattıklarından bilicem...
tabi bi ihtimal daha var, çarşı iznine çıkar da o güne raslarsa ki bu düşük ihtimal, msn ye giriyo, görebiliyorum web camde, kesin o zaman söyleyip onu izlerim heralde...

sizin önerileriniz var mı????

cok guzel hikayeler bunlar;bizimde hic ummadidigimiz bir anda bebegimiz oldugunu ogrendik.cunku iki yildir hamile kalamiyordum ve tedavide gormuyordum.adetimin uzerinden cok gecmisti ama ben ihtimak vermiyordum.bas donmeleri ve belirgin mide bulantilari baslayinca sabah eczaneden test almaya gittim.eve geldigim de testi yaptim ve beklerken bir sigara yaktim testin cift cizgi oldugunu gordugumde sigarayi sondurup esimi aradim.ve ona suan ne duymak istersin diye sordum.baba olacagimi dedi.oda benden habersiz adet gunumun ne kadar gectigini hesapliyormus ve mide bulantilarim baslayinca hamile olabilecegim aklina gelmis.ama 8 hafta sonra bebegimizi kaybettik

biz cocuk sahibi olmaya karar verdik ama nasılsa hemen olmaz diye de rahattık. eh bir 6 7 ay gecer diyordukk.. ilk ayın sonunda adetim gecikti.arada gecikmeler oluyordu cok umursamadım.hemen olmayacak yaa.bekle Allah yok.bari hastaneye gidim dedim.kist falan mı var oldum.test yaptırdım 6haftalık hamileeymişimm.kan beynime sıcradıı şok olduum.heyecandan nasıll çarpıyordu kalbim kıpkırmızııı olmusuum doktorun yanındaa.hele o ultrason kagıdındaki minicik + işaretinin altındaki yuvarlagı gorunce anaaaa bu muu bebek oldum:)))cahillik başa belaa :))
dizlerimin titremesi uzunca süre gecmedi.eşimin iş yerine zar zor gittim. gidince de oda nolmus ne varmıs dedi.hic beklemiyor tabi bebegi. elimdeki ultrason kagıdını verdim eline.
öylee boşş booşş avaal avaal kagıda bakıyor bu ne diyee.gözleri arıyor ama bulamıyor gariban:)) bak orda işte diyom gormuyonmu:)) hani ne var ben bişi görmuyom diyor.
hamileyim dedim. yuzume o bakışını hic unutamam. öyle umarsııızz şaşkınnn böönn bir bakış.hadi be şaka yapıyorsun dedi.hani nerde bebek burda bir tane + varr dedi.iyi dedim işte o artı bebekmişşş.ala alaa şaka mı yapıyon ciddimi konusuyon anlamadım ki diyor.
öylee elinde kagıtt + ya bakıppp durduu bisuree:))) sonra sevinir gibi yaptıı napsın şoka girdii oda:) sen git eve patron geldii aksama kutlarız dedi amaa yuzu halaa aynı ifadeye sahipti.bikac gun sonra ancaa sevinebildi :)) ciddi olduguma inandıı heralde:))
siz siz olun eger yıllarca aradıysanız bebegi, önce kafayı rahat bırakın nasılsaa olmaazz diyerek baslayıp göturun.gercekteen faydası oluyorr.
birşeylerden aşırı umutlar beklentiler icine girdigin zaman nedense evrensel bir gücmü aura mıdır nedir herseey inadına aksiii oluyorr. umudunu sıfırla ne olursa olsun hayırlısı olsun dedinizmi birsekildee yoluna giriyor terslikler

Merhaba kızlar.. hkayelerinizi okuyunca inanın gözlerim doldu rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu...

Biz daha yeni evliyiz 5 ay oldu evleneli zaten bebek hep istiyorduk korunmayı beklemeyi hiç düşünmedik ilk geceden itibaren...
ilk ay hasta oldum bebek yoktu ikinci ayda gecikme oldu ama adet düzensizliğinden dolayı oralı olmadım üstelik meraktan evde yaptığım testte tek çizgi çıkınca hiççç aklımdan geçmedi.,
aradan 1 hafta 10 gün geçti bir pazar akşamıydı annemlere yemeğe gitmiştik bende hafif hafif baş dönmeleri tansiyon düşmesi gibi ama öyle aman aman değil. ertesi gün iş yerinde kafam kalkıyordu grip olacakmışı gibi öğlene kadar zor durdum ve eve geldim eşimde evdeydi zaten beni yatırdı sıcak çorba yaptı tamamen soğukalgınlığı diye düşündük. o gece başlamıştı mide bulantılarım. zaten herşeye midem kalkar dedim eyvah üşüttüm mideyi heralde :):):)
ama eşim o kadar emindiki sen hamilesin deyip durdu zor bela onun ısrarı ile doktora gittik (bana kalsa ben hala duruyor olurdum :):) )
adet düzensiliğide var tabii malum bir sürü bir sürü kan tahlili yaptılar kistten tutunda aklınıza gelebileek bütün kadın hastalıklarına bakmak için testler vs. vs. 3 saat sonaya randevu verdiler test sonuçları için...
3 saat geçti tabi doktorun odasına girdim ama neler düşünüyordu yine bir torba dolusu ilaçla çıkıcam burdan adet düzenleyiciler vs. diye. doktr tahlil sonuçlarını eline aldı ve suratıma bakarak: gözünüz aydın hanımefendim hamilesiniz!!!! hayatta unutamam bu cümleyi eşim doktorun kapısında duruyordu o cümleyi duyduğu an nefesini ensemde hissettim ha düştüm ha düşücem yere anlatamam, elim ayağım titriyor resmen şoktayım hayatımı en büyük şoku ve unutulmaz anıydı. eşim zaten hissediyordu, fakat ben nedense istediğim halde kendime konduramıyordum... ama meleğimiz benden habersiz sadece babasını hissettirerek kendisini gelmiş ne güzel... rabbime şükürler olsunki aratmadan verdi bize şuan dört aylık hamileyim ve inşallah nasipse bir kızmız olacak. onu babasıyla beraber sabırsızlıkla bekliyoruz.....

Allahım isteyen herkese bunu yaşatsın amin....

kızlar yazdıklarınızı okurken birden durgunlaştım, suskunlaştım fondaki müziğinde etkisi ile gözlerimden yaşlar birer birer dökülmeye başladı çünkü bende aylarca hep bunu hayal ederdim çünkü eşim arkadaşlarımızın çocuklarını ğördükçe"olsun be artık bu evdede bir bebek sesi" derken yüreğim sızlar yanında ağlamamak için zor tutardık kendimi onun ne kadar mutlu olacağını bildiğim için nasıl verirdim bu güzel haberi diye devamlı düşünüyorum.ona bu duyguyu yaşatmayı çok istiyorum artık bebek lafı geçince gözlerim doluyor

merhaba ben 22 haftalık hamileyim. 3 yıllık evliyim iş hayatı nedeniyle bebek istemedik ama yaş ilerledikçe artık vakti gelmişti. Allahıma şükür ilk denemede hamile kaldım. kan vermeye eşimle beraber gittik. bir pazartesi günüydü. tahlil sonucunun salı çıkacağını söylediler. ben de cumaya kadar evde olmayacaktım. cuma öğrenecem diye çok korktum sabırsızlanıyordum. belki öğleden sonra çıkar dediler. hemen 4 gibi sağlık ocağına gittim. sonucum çıkmıştı. hamileydim. doktora gösterdim tebrikler hamilesin dedi. ağladım mutluluktan. haberi ilk önce anneme verdim. eşim işteydi ona akşam süpriz yapmak için aramadım. sonra gidip biberon ve bebek çorapları aldım. eve geldim bbek çoraplarını adım adım dizdim sonra biberonu koydum biberonun yanına bir kağıt koydum hoşgeldin babacım yazdım. eşim işten geldi kapıyı açıp mutfağa gittim. sonra koyduklarımı görünce yanıma geldi ve birbirimize sarılıp ağladık. 8 yıllık aşkımızın meyvesi olacak minik prensesim.Allah herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin.

biz haziran 2008 de evlendik. hiç korunmak istemedik hemen bebeğimiz olsun istiyordum aradan iki adet dönemi geçti ben herhalde bir sorun var diye düşünmeye başlamıştım. eşim de olur canını sıkma diyordu. 3. adetim biraz gecikti hatta olmam gereken gün rüyamda bebeğimin olduğunu gördüm ama umursamadım. 1 hafta bekledim evde bir tane idrar testi vardı eşim yap diye tutturdu ben de işten gelmiştim testi aldım girdim lavaboya biraz bekledim tek çizgi. elimi yıkadım bi baktım çift çizgi ama hala emin değilim. eşim baktı bu kesin mi ki falan dedi. aldı testi eline götürdü eczaneye ordakilere sormuş onlarda gülerek kesin hamile demişler. eve uçarak gelmiş zaten. gelir gelmez beni kucağına aldı başladık ağlamaya. biz tanışalı 7 yıl oldu o günler aklımızdan geçti. sonra eşim namaz kıldı. ertesi gün hastaneye gittim. ilaç falan yazdılar. ama bu mutluluğumuz sadece 1 hafta sürdü. çünkü kanamam başladı. 1 hafta sonra da bebeğimiz düştü. çok yıprattı bizi bu olay neler neler hayal etmiştik onunla ilgili. bebeğim elime geliverdi lavaboda eşime gösterdim baktı başladı ağlamaya. o günler bayağı zor geçti neyse ki Rabbim büyük bize bu güzelliği 2 ay sonra tekrar nasip etti. babamıza telefonda söyledik ama diğeri kadar sevinemedi. bu sefer o kadar umutlu olmadık ama şükrettik. şimdi hala çok tedirginim. bebeğim 9 haftalık oldu. Rabbim isteyen herkese bu güzelliği nasip etsin. bebeği karnında olanlara da hayırlısıyla sağsalim kucağına almayı nasip etsin. gerçekten çok kutsal bi duygu.

öncelikle rabbim herkeze bbu duyguyu nasip etsin ,evlendimiz ilk günden beri hic korunmadik oysa hemen istemiyordukda,bugün yarin korunurum diye hep erteledim.adet günlerim gecikince aglayarak eczaneye giderdim ,bebek olmadini ögrenince rahatlardim.ama nedense bi türlüde adam gibi korunmasdik.evlendikden yaklasik 6 ay gecdikten sonra esime biz istemiyoruz ama istesekde zaten olmuyorki deddim oda bende korkduk taabi.sonraki aylar artik testler positif cikmayinca aglamaya basladim.dr gitdim 1 sene dolsun dedi ama israrlarima dayanamadi, tamam birdahaki adetinin 5 günü gel kan ver dedi .esimle morelimiz okadar bozukdiki oda bende testler icin dr termin ayarlamisdik cok stressli biseydi.hic umudum yokdu.sonra adetime 10 kala bas dönmelerim migde bulanmalarim basladi tam ümitlenmisdimki adet oldum büyük bi hayal kirikliydi gercektende, 2 gün sonra kesildi geri dr aradim stressden dir dedi,karnimin cok agridini söyledim 3 gün sonra gelin hem neden bebek olmuyo dyie bi kan testi yapalim hemde acaba kisste mi var bi bakalim dedi .sabah kalkdim esime morelimin cok kötü oldugunu dr kezin kissde var diycek falan diye sizlandim.
dr gitdim kan aldilar sonra birde idral aldilar ben morelim bozuk bekliyom dr güülerek yanima geldi kan tesdine gerek kalmadi dedi cünkü hamilesiniz.kendimden gecdim dr sarildim allim ayagim bosaldi resmen .hemen eve gitdim kocacim ne bilsin ne oldu ddedi bende karnimda bisey buldular git gide büyüyormus dedim .oda hadi ya tehlikelimiymis hemen alsinlar dedi ,ben de hemen alamaslarmiski 9 ay durmasi gerekiyormus dedim hala anlamadi bitanem ,nasil diye sordu yani karnimda ya atahan yada ceylinimiz var dedim sevincden deli ye döyndü.koymak istedimiz isimler de onlar.ve suan 17 haftalik hamisim

Ben henüz hamiş değilim ama hep düşünmüşümdür hamiş olduğumu öğrendiğimde (tabi Allah nasip ederse) bunu eşime nasıl, ne şekilde söylerim diye..
Sizler eşinize baba olacağını nasıl söylediniz?? Hadi anlatın bakalım. :emir_bebek: a.s.

Öğrendiğimde eşim il dışındaydı ve babalar gününe bikaç kalmıştı. O dönmeden markalı gömlek ve kravat alıp eve sakladım. Ve babalar gününde hediyesini kendisine takdim ederek söyledim. :CüvCüv:

Ben o ay doğum kontrol hapı kullanmaya başladım ama düzensiz kullandım sonra amaaan bu ay adetim geçsin düzenli kullanırım dedim(Bu arada kaynanam bana durup dururken sen hamilesin dedi ultrason gibi mübarek) tam adet olmam gereken günde lekelenmem oldu üstüne görüyodum test aldım denedim negatifti meğersem 5 gün gecikmeliymiş .Tekrar aldım test o kadar rahatım ki o kadar yane ..
Anam pozitif bi gördüm rengim mengim attı ne yapacağımı şaşırdım ölee işte ...ama eşime söylemem saçma sapan oldu ben utandım söylemeye neden utandıysam yüzüne bakamadım eşimin.Oda garip garip bakıyor bana ben çorbayı karıştırıyorum bir yandan bişiler söylemeye çalışıyorum..Halbu ki içim de fırtınalar kopuyor çorbayı gören kim..

allaa allaaa nefret ediyorum şu idrar testlerinden onların yüzünden şu güzel şeyi yaşayamadım:eek:klava:

gecikmiştim ama hep gecikiyor düzensiz zaten diye ihtimal vermiyordum hep negatif hep negatif :çok üzgünüm: 10tane yapmışımdır belki hemen hemen hergün deniyordum testleri en son pozitiff çıktı delikafadulden eşim aradıı ee dedim burda küçük pembe bi çizgi daha varr öle mi oluyorr fisfisfis ee tabii dedi başka nasıl olucak :uhm: ertesi gün tıp merkezine gittik ultrasona girdim ne 3 haftalığı dedi bebeğiniz 9haftalık kalp atışları bile belli dedi sırnaşık şey o an gözümden bi yaş süzüldü ve test firmasının yerini havaya uçurmak istedim :) tabiki eşime 9haftalık olduğunu sölemem de bir sürpriz oldu :teytey::teytey: tam da 27ekimde idi evlilik yıldönümümüz herkese çok büyük sürpriz oldu aile büyükleri tebrik için arıyor biz müjde veriyoruz enterasandı :)

etrafınızda tanıdıklarınız varsa güvenmesinler ve mutlaka kan tahlili yaptırsınlar geciktilerse :hooray:

Valla kizlar kusura bakmayin ben öyle gelsinde yada sunu bekliyim yapiyimda söyliyim diye hic bekleyemem. Gittim uyandirdim testi gösterdim. Oda gözleri uykulu uykulu bakti anladi. Öyle yani ben sabir edipte 2 dakika bekleyemedim canlarim. Sabirsizim iste. Bakalim 9 ayi nasil gecirecegiz :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

Ben ofiste bir test yaptım inanamadım , akşa evde bir daha yaptım pozitif odluğunu görünce fotoğrafını çekip eşime mesaj attım :)) İlk anda okuyamamış toplantıdaydı daha sonra eve geldiğinde sarıldık birbirimize falan filan bööle işte :) Daha başka hayallerim vardı sunu yaparım bunu yaparım diye ama o an insanın aklına sağlıklımı normla gebelik mi gibi bir çok şey geliyor o yüzden diğerlerini boşverdim ...

X