- 30 Kasım 2012
- 191
- 19
-
- Konu Sahibi delikizinturkusuyum
Benim de farklı bir hikayem var kızlar aynı zamanda eşe söyleme hikayesi komik. 4 yıllık evlilik ve 3 yıl denemeden sonra kavuştuk ama nasıl kavuştuk uğraşmayan bilemez.bu süreçte insanların düşüncesiz lafları hergün yumurta takibi iğneler, her doktora gittiğimizde farklı bir sorunla karşılaşmamız artık yıpratmıştı beni.serophenler,klomenler çatlatma iğneleriyle aylar geçti eşimin test sonucu gayet olumlu fakat tüm bunlara rağmen olmayınca hsg çekildim ve tüplerde yapışıklık ve tıkanıklık tespit edildi, tamam sorun buymuş dedik devam ettik yola, tabi her ay bizi düşük çıkarak kendisiyle uğraştıran E2 hormonuna aldırmadan...Derken benim tüpler açıldı bu sefer olumlu herşey dedik eşte sorun yok benım tüpler açıldı devam ettik sıra iğne tedavisine geldi göbekten 12 gün boyunca gonal f vurularak iğne tedavisine başladık eşimin yeniden tahlil vermesi istendiği için bu arada tahlil verdik ve o gün şok olduk.muayene sırasında çift taraflı varikosel tespit edildi sperm hareketliliği %3 e kadar düşmüş normal yolla asla cocuk sahibi olmazsınız dedi bütün gittiğimiz doktorlar.mecburen ameliyat denildi fakat ben bu aralarda iğneleri vuruluyorum bırakıp bırakmayacağımı doktora sorduğumda bırakma iğnelerin boşa gitmesin madem eşinde sorun varmış ameliyat öncesi iğneleri kurtaralım bari aşılama yapalım deyince çok mutlu olduk.Tam aşılamanın hazılığını yaparken yine e2 nin azizliğine uğradık ve çok düşük olduğu için aşılama iptal edildi yani iğneler boşa gitti.Erken menopoza girme riskiyle karşı karşıya olduğumu öğrendim bu hormunun düşüklüğü yüzünden.sonra eşimin ameliyat olmasına karar verdik ve ameliyat olundu.Yüce Rabbin hikmeti işte eşimde sorun yokken benim tüpler kapalıymış sonra benim tüpler açıldı tam olacak derken eşimde erkek kısırlığı... vardır bundada bir hikmet. zaman herşeyi çözüyor ama beklemesi çok zor işte.Bu arada doktorum dinlenme aşamasındasınız soğan suyunu öneririm dedi pcosyim aynı zamanda.Battı balık yan going :) deyip ben o ay hem soğan suyunu hemde hayıt suyu diye bir şey duydum hormonları dengeliyormuş dediler onu içmeye başladım tabi ameliyatta iyi geçtiği için kafamız rahattı.ne yumurtlama günü saydım ne şu gün ilişki olacak bu gün ilişki olacak diye kendimi kastım eşimin 20 günlük heyet raporu benim sömestr tatiliyle birleşince ameliyattan sonra bol bol kendimize vakit ayırdık.Eşimin ameliyatının 20. günü benim yumurtlama dönemine denk gelmişti işte tam o zamanda meğer bu kadar kısa sürede olmuş.ben ki önceleri adetten 3 gün önce kan testi için koşa koşa hastaneye giden kişi...3 gün geçince idrarda test yaptım fakat çıkmadı işte dedim yine oluşan yumurta çatlamadı kocaman kiste dönüştü birde bunun için uğraş daha önce başıma çok geldiği için biliyorum.Ben doktora gittim gidecem(rahatım ya)aradan bir hafta geçti adet olmam lazımdı iş çıkışı hastanenin önünden geçerken bari yumurtlamama bakım olmuşmu olmamışmı diye progesteron testi yaptırayım dedim ve kan alınmışken hadi beta hcg ye de bakın dedim ve iş çıkışı eşim eve gelmeden arkadaşa kahve içmeye gittim sohbete daldım ve hastaneyi aramayı unuttuğumu farkettim ve aradım sadece progesteron 12 dedi şaşırdım hep 0 a yakın çıktığı için o dönemde. allah allah dedim ne oluyor yani dedim hadi bakalım gözünüz aydın hamilesizin beta hcg pozitif o yüzden progesteronunuz yükselmiş dediler, ben hala bakın başkasının tahlilyle karıştırıp beni boşa umutlandırmayın diyorum personele o da ısrarla hamilsiniz diyor o anı hiç unutamam. e şimdi evde değilim eşe nasıl haber verecem birazdan beni arkadaştan almaya gelecek telefondada veremem.telefon açıp hadi acele et acele et bizi bekletme dedim o anlamadı tabi.meğer arkadaşımında benimle bize geleceğini tahmin etmiş.Biz evden çıktık asansöre bindik yyyyaaaa bizi niye bekletiyorsuunnnn amaaaa diyerek karnımı işaret ettim eşim şoklarda gerçektenmi gerçekten mi diyerek bu arada 12. kattan aşağıya inip kapı açılana kadar sarılmışızz :)))))))))))))) kapı açıldığında biz hala sarılıyoruz bu arada görevden dolayı doğudayız buralarda hoş karşılanmayan durum tespih çeken bir amca karşımızda kafa sallayarak ne günlerdeyiz der gibi cık cık cık diye ses çıkarıyor tövbe tövbe diyerek ama sadece gülüyoruz biz ben bu ilginç günü ömrüm boyunca unutmıyacağım işte benim uzun hikayem buuu.umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur. bir kere daha anladım ki herşey vaktiyle saatiyle hayırlı zamanda geliyor ve herşey olacağa varıyor.Noluurrrr umudunuzu yitirmeyin, hiç durmadan devam edin Allahtan isteyin o en güzel zamanda en ummadığınız zamanda veriyor...
Ben de anlatayım...4,5 yıldır evliyim ve 2 yıldır bebek istiyoruz. Çok çabaladık ama olmadı, neyse 2 aydır oluruna baıraktım, biraz maddi sıkıntı çekiyorduk bebeği nerdeyse unuttuk gibi. Ben okuldan geldim ve gidip umutsuz bir şekilde test aldım, adetin üzerinden 3 gün geçmişti. İnanın her ay içimde az da olsa umut vardı ama bu ay gerçekten yoktu zerre kadar bile... Neyse ben testi yaptım hiç sonuca bile bakmıyorum tenezzül edip, sonra tekrar bir döndüm ki kop koyu çift çizgiEvde deli gibi dolanıyorum, ağlıyorum, odaları geziyorum. Yok yok test bozukkk...İnanamadım...Ki bu ay çok az ilişki olmuştu..
Eşim asker ve karakolda nöbetçiydi, aradım onu ve çok sert bir dille ve panikle "Hemen,acil eve gel" dedim. Koşa koşa 2 dk içinde evdeydi. Kapıda bana böylenoldu yaa noldu noldu diye soruyor, gel içeri dedim ama hiç renk vermiyorum. Girdim içeri ve bi kağıda "BABACIM BEN GELİYORUM GALİBA :) " yazdım. Neyse bu içeri geldi "sana biri mektup yazmış,al" dedim. Bu kağıdı aldı, bi bana bakıyo bi kağıda.Anlamadı, hamileyim dedim.. "Ciddi misin ciddi misin...." dedi durdu. Ben de hemen sırıttım ve gebelik testini gösterdim, olduğu yerde çöktü, kalktı evi gezdi,odaları, mutfağı, titriyodu resmen, sonra sarıldık, hadi hastaneye gidelim dedik. anahtarı aldık kapının önünde birbirimize bakıyoz, benim üstümde pijama ve terlik. Şaşkınlıktan öyle bekledik kapının önünde. Neyse dedik içeri girip biraz sakinleşelim. 10 dk durduk sonra hastaneye gittik....Rabbime çok şükür, isteyen herkese yaşatsın bu mutluluğu
ayy bayıldım ya ,tatlı tatlı sırıtıyorum şu an:) Rabbim duanızı kabul etmiş ne güzel..sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü hayırlı bi evlat nasip etsin Allahım inşallah :)İsteyen herkese kısmet olsun annelik duygusunu tatmak..
Amiiiiinnnnnn, o günden beri her an şükredip Rabbim'den tüm isteyenlere nasib etmesini diliyorum
ya bende çok korkuyorum biliyo musun ya bi aksilik olursa,bebeğimiz olmazsa diye..evlenmeme 1,5 ay var ve 2 sene bebek istemiyoruz,haplarla iğnelerle korunmak istemiyorum korkumdan,Allahım hayırlısını nasip etsin inşallah herkese
ya bende çok korkuyorum biliyo musun ya bi aksilik olursa,bebeğimiz olmazsa diye..evlenmeme 1,5 ay var ve 2 sene bebek istemiyoruz,haplarla iğnelerle korunmak istemiyorum korkumdan,Allahım hayırlısını nasip etsin inşallah herkese
ay ne güzel yaa,herkesin bi anısı var...benim yok malesef2 doğum yaptım,ikisinde de sağolsun eşim benden daha meraklı ve mükemmeliyetçi
malum günden itibaren adet tarihimi hesapladı,sabırla bekledi,yarın regl olman lazım inş olmazsın deyip poşetten testi çıkardı,wc nin önünde benle beraber çift çizgiyi gördü,yok böyle kesin olmaz deyip kan testine götürdü,ertesi güne randevu almış bile doooğru dr.a...doğuma kadar herşeyi ince ince planladı sağolsun...utanmasa ver ben taşıyayım diyecekti
benim ona sürpriz yapmam çok zor çoooookkkkk